Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Ολοι ευελπιστούμε ΚΑΠΟΤΕ να λειτουργήσει το μετρό.
Ο αξονας απο ΣΣ μεχρι Βούλγαρη θα αποσυμφορηθεί διπλά. Θα λειτουργει η Εγνατία με ολες τις λωρίδες απρόσκοπτα, ενω θα μειωθούν και τα οχήματα που κινούνται σ'αυτον τον άξονα.

@@, το μετρό θα είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, θα εξυπηρετεί ελάχιστο κόσμο...
Άβαταρ μέλους
By bebes
markvag έγραψε:
Ο αξονας απο ΣΣ μεχρι Βούλγαρη θα αποσυμφορηθεί διπλά. Θα λειτουργει η Εγνατία με ολες τις λωρίδες απρόσκοπτα, ενω θα μειωθούν και τα οχήματα που κινούνται σ'αυτον τον άξονα.

Δεν υπάρχει ευθεία σύγκριση βέβαια, αλλά θυμαμαι οταν ξεκίνησε το μετρο στην Αθήνα, το κέντρο αποσυμφορήθηκε αρκετα.
Δεν ημουν καθε μερα εκει, αλλά παλαιοτερα πηγαινα μερικες φορες το χρόνο είτε για δουλειες στι υπηρεσίες, ειτε για βόλτα και παρατήρησα οτι στο κεντρο (κέντρο οχι στις συνοικιες-Δήμους τριγυρω) η κινηση ειχε πεσει. Σε μποτιλιαρίσματα και σε δυνατότητα παρκαρίσματος.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#829496 Πολύ φοβάμαι ότι και με το μετρό δεν θα αλλάξει τίποτα.
Αν δεν υπάρξει σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς (τρένο/μετρό) από αεροδρόμιο μέχρι ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου δεν παίζει να υπάρξει αποσυμφώριση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829505 Φυσικά και αποσυμφορήθηκε το κέντρο της Αθήνας με το μετρό, αλλά δεν έφτασε μόνον αυτό. Έπαιξε τεράστιο ρόλο η μετακίνηση εταιρειών προς τα έξω, στους άξονες των Εθνικών Οδών και της ΑΟ.
Πλέον, το μποτιλιάρισμα είναι στον Κηφισό, στην Αθηνών, στην ΑΟ, μιας και πάρα πολύς κόσμος τις χρησιμοποιεί για να πάει στην δουλειά του. Αυτή την στιγμή η ΑΟ έχει φτάσει στο μέγιστο της δυναμικότητάς της κάποιες ώρες, και λύση όπως φαίνεται δεν υπάρχει. Αν γίνουν και οι επεκτάσεις (προς Ελληνικό ειδικά) το πρόβλημα θα μεγαλώσει.
Η λύση, όσο και να μην αρέσει σε κανέναν, είναι τα ακριβότερα διόδια τις ώρες αιχμής, ώστε να μην την προτιμούν για μικρές διαδρομές (πχ από Αγ. Παρασκευή να πας στο Μαρούσι).
Η άλλη λύση είναι να μεγαλώσει κι άλλο στα σημεία που έχει κίνηση, κάτι που δεν είναι ούτε φθηνό, ούτε εύκολο, και ειδικά για 25 χρόνια της νέας παραχώρησης δεν προβλέπεται κανένα συνοδό έργο.
Για την Θεσσαλονίκη, μια λύση θα ήταν μια λεωφορειακή γραμμή για σύνδεση με την Σίνδο, γιατί Μετρό ή τρένο μέχρι εκεί δύσκολο (όχι αδύνατο). Η γραμμή να είχε στα κρίσιμα μέρη δική της λωρίδα, για να την προτιμάει ο κόσμος.
Ή κάνα τέτοιο:
Εικόνα
https://www.monorails.org/
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:
markvag έγραψε:

Δεν υπάρχει ευθεία σύγκριση βέβαια, αλλά θυμαμαι οταν ξεκίνησε το μετρο στην Αθήνα, το κέντρο αποσυμφορήθηκε αρκετα.
Δεν ημουν καθε μερα εκει, αλλά παλαιοτερα πηγαινα μερικες φορες το χρόνο είτε για δουλειες στι υπηρεσίες, ειτε για βόλτα και παρατήρησα οτι στο κεντρο (κέντρο οχι στις συνοικιες-Δήμους τριγυρω) η κινηση ειχε πεσει. Σε μποτιλιαρίσματα και σε δυνατότητα παρκαρίσματος.

To μετρό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετεί ελάχιστο κομμάτι της πόλης... Δυστυχώς, μέχρι να φτάσει να κάνει κάτι, θα περάσουν αρκετά ακόμα χρόνια με τις επεκτάσεις που ακόμα κάποιες ούτε καν στα χαρτιά είναι.

Επίσης δεν θα πάει ΠΟΤΕ (δηλαδή ακόμα ούτε καν σχέδιο υπάρχει) στο αεροδρόμιο (μετρό σε μεγάλη πόλη να μην πάει αεροδρόμιο;; :s_crazy ) και στη ΒΙΠΕ... :s_crazy :s_crazy Οπότε σίγουρα κάτι θα κάνει, αλλά όποιος περιμένει να σωθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη από αυτό το μετρό θα απογοητευτεί οικτρά.

Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.

REALZEUS έγραψε:Για την Θεσσαλονίκη λύση θα ήταν η δοκιμή θερμοπυρηνικού όπλου

Για όλη τη χώρα βασικά, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829570 Επειδή λέγαμε για το κλίμα, χθες έβλεπα το qualifing και το sprint race του MotoGP από το Silverstone. Για όσους δεν θυμούνται, αυτό βρίσκεται εδώ:
https://goo.gl/maps/m77TvY5q4Ano7foc9
12 βαθμούς θερμοκρασία στον αέρα, 15 στην άσφαλτο. Αρχές Αυγούστου.
Εικόνα
Εικόνα

https://punditfeed.com/sports-news/moto ... edictions/
Ο κόσμος με μπουφάν, αδιάφροχα, κλπ κλπ.
Την ίδια μέρα, στην τριτοκοσμική Αθήνα, κάποιος που δεν του αρέσει η ζέστη, θα μπορούσε να μείνει ν'αράξει στο μπαλκόνι του (κάπου 32 βαθμούς έδειχνε σε μένα με τις τέντες κατεβασμένε), ή να πάει για μπάνιο σε μια παραλία (προσοχή, ασυνείδητοι συμπολίτες μας βάζουν αντιηλιακό και βουτάνε, ή ενίοτε κατουράνε και στην θάλασσα, λάβετέ το υπόψιν σας πριν πάτε).
Ξέρω πως πολλοί δεν αντέχετε καθόλου την ζέστη (και το καταλαβαίνω και είναι ανθρώπινο), αλλά και το ψωλ0κρυο καλοκαιριάτικα, επίσης δεν παλεύεται.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#829573 Χθες στο εξωτικό Thyboron είχαμε 19 βαθμούς.
Σήμερα είμαστε γύρω στους 15°.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829579 Τον προκαλώ να βάλει φωτό με το τι φοράει, και μετά να δούμε ποιος πετσόκοψε ποιον! :lol:
Πχ, χθεσινή αμφίεση από έναν πιτσιρίκο εκεί που κάναμε μπάνιο:
Εικόνα
Hint: Η μακρυμάνικη μπλούζα είναι για να μην καεί από τον ήλιο ΝΠ, στο λέω γιατί δεν πας συχνά για μπάνιο, μην νομίσεις πως είναι επειδή κρυώνει.

Άσχετο, στην πρώτη φωτό τι πίνετε; Freddo εκεί πάνω;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829582 Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.

Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.

Το ξέρω είμαι αστοργος πατέρας, αλλά τι να κάνω. :s_dunno

Ο καφές μάλλον φραπέ είναι..
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#829583 Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φώτο καθώς εγώ γενικά κυκλοφορώ με κοντομάνικο. :s_tongue

Freddo espresso.
Εγώ τον έφτιαξα προφανώς. Είμαι σε πλοίο της εταιρείας οπότε έχουμε όλο τον εξοπλισμό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NickTG έγραψε:Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φώτο καθώς εγώ γενικά κυκλοφορώ με κοντομάνικο. :s_tongue

.

.. και με βερμούδα στα χιόνια... Να τα λέμε όλα. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νίκος Παππάς έγραψε:Είχα τέτοια μπλούζα πριν 8 χρόνια λόγω μιας επέμβασης στην πλάτη καλοκαίρι και δεν έπρεπε ο ήλιος να δει την τομή.

Στον γιο μου δεν πήρα ποτέ. Μόνο αντιηλιακο 30 spf για όλους μας. Καπέλο φοράει τα βράδια μόνο, από μικρός.

Το ξέρω είμαι αστοργος πατέρας, αλλά τι να κάνω. :s_dunno

Ο καφές μάλλον φραπέ είναι..

+1

Δεν μου χρειάστηκαν ποτέ τέτοιες ταλαιπωρίες για τα μικρά, αντηλιακό, λογικές ώρες, γεια σας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Anonymous Founder έγραψε:Επειδή λέγαμε για το κλίμα, χθες έβλεπα το qualifing και το sprint race του MotoGP από το Silverstone. Για όσους δεν θυμούνται, αυτό βρίσκεται εδώ:
https://goo.gl/maps/m77TvY5q4Ano7foc9
12 βαθμούς θερμοκρασία στον αέρα, 15 στην άσφαλτο. Αρχές Αυγούστου.
Εικόνα
Εικόνα

https://punditfeed.com/sports-news/moto ... edictions/
Ο κόσμος με μπουφάν, αδιάφροχα, κλπ κλπ.
Την ίδια μέρα, στην τριτοκοσμική Αθήνα, κάποιος που δεν του αρέσει η ζέστη, θα μπορούσε να μείνει ν'αράξει στο μπαλκόνι του (κάπου 32 βαθμούς έδειχνε σε μένα με τις τέντες κατεβασμένε), ή να πάει για μπάνιο σε μια παραλία (προσοχή, ασυνείδητοι συμπολίτες μας βάζουν αντιηλιακό και βουτάνε, ή ενίοτε κατουράνε και στην θάλασσα, λάβετέ το υπόψιν σας πριν πάτε).
Ξέρω πως πολλοί δεν αντέχετε καθόλου την ζέστη (και το καταλαβαίνω και είναι ανθρώπινο), αλλά και το ψωλ0κρυο καλοκαιριάτικα, επίσης δεν παλεύεται.
:s_howdy

41 μίλα μακρυά μου το Silverstone .Xθες χάλια η μέρα όντως ,όπως και το υπόλοιπο μέχρι τώρα καλοκαιρι στην Αγγλία.Βροχές σχεδόν κάθε μέρα ,την θέρμανση δεν την έχουμε κλείσει,το βράδυ που πέφτει κάτω απο 16° ανάβει.Την ημερα με 19° 20° μια χαρά κυκλοφορείς με κοντομάνικο ,και αδιάβροχο απο πάνω :lol:
Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαμε πολύ ζέστη,απανωτά ρεκόρ θερμοκρασίας ,ως και έλλειψη νερού υπήρχε.
English summer https://www.urbandictionary.com/define. ... h%20summer

Απο την άλλη η σύζυγος στο χωριό στην Τρίπολη (κοντά 1000 μετρα υψόμετρο, κάτω απο το χιονοδρομικό του Μαινάλου) έλιωσε φέτος απο την ζέστη.Την παλευει δεν την παλευει με κάτι ανεμιστήρες.Και μέχρι τέλος Ιούνη που έκατσα Ελλάδα έβρεχε κάθε μέρα. :vava: