Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#829277 Το ποτάμι πλέον είναι όπως πριν τα έργα για ΟΑ που ήταν απλά αδιάβατο όλη μέρα

Όντως δεν υπάρχει σύγκριση, η Αθήνα είναι η Μανίλα της Ευρώπης
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#829279 +1

Η κίνηση στο ποτάμι από μέσα Σεπτέμβρη με αποκορύφωμα τις γιορτές ξεκινάει από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και τελειώνει στο Τζοχάνεσμπερκ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829281 Στην Αθήνα η μέση διάρκεια μιας μονής διαδρομής ανέρχεται στα 38 λεπτά με την αντίστοιχη στην Θεσσαλονίκη να είναι στα 29 λεπτά
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... o-pinakes/

Με πολύ μικρότερες αποστάσεις!!!

Δεν ξέρω πως την έχετε την Θεσσαλονίκη στο μυαλό σας, αλλά δεν είναι έτσι πάντως...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:Στην Αθήνα η μέση διάρκεια μιας μονής διαδρομής ανέρχεται στα 38 λεπτά με την αντίστοιχη στην Θεσσαλονίκη να είναι στα 29 λεπτά

Δεν ξέρω πως την έχετε την Θεσσαλονίκη στο μυαλό σας, αλλά δεν είναι έτσι πάντως...
Καθημερινά για να πάω στην δουλειά στο κέντρο που απέχει 7,5 χιλιόμετρα από το σπίτι θέλω από 25-35 λεπτά.
Αν έχουν απεργία τα ΜΜΜ +10-15 λεπτά παραπάνω.
Σάββατο πρωί θέλω 16-17 λεπτά.

Έχω επιστρέψει μεσημέρι στις 3:30 από Κηφισό σε 45 λεπτά για απόσταση 12 χλμ και όχι μία φορά. Βασικά όταν κάνω λιγότερο λέω ότι δεν είχε κίνηση!!

.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#829292 Αλήθεια, ποιές είναι οι αρτηρίες που μπορεί να σε δυσκολέψουν στην σαλόνικα;
Θέλω να πω, άντε και φτάνεις στην πόλη κάπου στα λαδάδικα ξέρωγω. Πόση ώρα θέλεις να περάσεις όλη την...πόλη through μέχρι το ΙΚΕΑ ας πούμε;
Θα σας πω.
Από το να ξεκινήσω πχ. από το σπίτι μου στον Κορυδαλλό και να διασχίσω όλη την Π. Ράλλη μέχρι την Πειραιώς.
Τον Κηφισό τον έχω κάνει διατριβή όντας καθημερινά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας τα τελευταία 20 χρόνια. Το στένωμα που γίνεται στην Χαλκηδόνα στην άνοδο, θα έπρεπε να στείλει ΕΔΕ :lol: τους μηχανικούς που συνέλαβαν την ιδέα :rant:
Ή ένα αθώο τσούγκρισμα κάπου στο Περιστέρι στην κάθοδο, είναι ικανό να φτιάξει μποτιλιάρισμα μέχρι την Κηφισιά και να θες ένα 2ωράκι να το διασχίσεις.
Ακούω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829302 Το ποτάμι είναι πάντα απρόβλεπτο, γιατί δέχεται τεράστιο φόρτο καθημερινά και η απουσία ΛΕΑ σημαίνει πως με το παραμικρό ατύχημα, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα.
Επιπλέον, πέριξ του Κηφισού υπάρχουν μεγάλοι δήμοι, πχ Περιστέρι ή Πειραιάς που σημαίνει πως θα φάει και από εκεί κίνηση.
Η Αθήνα φτάνει σιγά σιγά πάλι σε σημείο κορεσμού, και η ΑΟ στους ώρες αιχμής έχει συνεχή μποτιλιαρίσματα, εγώ γύρω στις 9:30 που πάω στην δουλειά, βρίσκω τρελή κίνηση στην Περιφερειακή Υμηττού, όταν μπαίνει στην ΑΟ.
Ούτε στην Θεσσαλονίκη είναι ρόδινα τα πράγματα πάντως και εκεί υπάρχει μόνον η Περιφερειακή και τέλος, μεγάλοι άξονες μέσα στην πόλη όπως Συγγρού ή Κηφισίας λείπουν, άρα τα μποτιλιαρίσματα είναι και εκεί απολύτως εγγυημένα και καθόλου σύντομα.
Αν δεν θέλεις κίνηση, μόνον μικρή επαρχιακή πόλη, γιατί και η Πάτρα πχ έχει αρκετή κίνηση αν θέλεις να κάνεις μεγάλη απόσταση από άκρη σε άκρη, ώρα αιχμής το μισάωρο είναι στο νερό, αν δεν βολεύει να βγεις στην Περιμετρική.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#829320 Να σας δροσίζω λίγο…

Εικόνα

2 εβδομάδες κάθε μέρα βροχή…

Ευτυχώς προς το παρόν συναντήσαμε βροχή προς τη Νυρεμβέργη…Εικόνα

ΥΓ: μαλώνουμε με τη γυναίκα ποιος θα πρωτοοδηγήσει… είναι μάλιστα fan του Jeremy Clarkson και του James May…
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#829354 Φέτος η καλοκαιρινή ζέστη πάντως μας δημιούργησε πρόβλημα. Με δυο παιδια πλέον η καθημερινότητα γίνεται πολύ δύσκολη.

Δεν μπορείς να πας πουθενά.

Μένουμε κλεισμενοι σ ένα σπιτι με a/c.

Και απ ότι ακούω τριγύρω δεν είναι ότι μ έχουν πιάσει οι ευαισθησίες, όλοι το ιδιο βιωνουν σε παρόμοια φάση με μας. Ψάχνουν όλοι παιδότοπο με a/c

Ήρθα στο βουνό που έχει 20 και γίναμε άνθρωποι παλι.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#829356 Καλά αυτό είναι λογικό. Και εγώ όταν έχει καύσωνα στην Αθήνα πάω στην Τρίπολη που πέφτει η θερμοκρασια το βράδυ και μπορώ να σκεφτώ και λογικά γιατί στην Αθήνα είμαι αυνεχως ζαλισμένος από την ζέστη.

Για Θεσσαλονίκη είχα πάει το 2003 και είπα σαν την Αθήνα του 1988 είναι. Βλέπω 20 χρόνια μετά ΔΕΝ άλλαξε τίποτα έχει μείνει στο 1988.

Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία μπορώ να πω είναι η απόλυτη βαρεμάρα εκτός από Πάσχα και καλοκαίρι που μαζεύει κόσμο. Τώρα μέχρι 2 εβδομάδες έχω αντέξει επαρχία.

Για την κίνηση Στην πόλη δεν έχετε πάει στο ΛΑ η στο Τοροντο. Μια λάθος στροφή να πάρεις και για να γυρίσεις στον σωστο δρόμο που μπορεί να είναι μόνο 5 Χμ
Ποιο κάτω ίσως και 4 θέλεις 2 ώρες.

Στο rush hour καλά η κίνηση είναι ακριβώς το ίδια βαριά με την Αθήνα απλά εκεί έχεις μέχρι και 12 λωρίδες σε σχέση με τις 6 που έχεις εδώ.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Νίκος Παππάς έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Στην Αθήνα η μέση διάρκεια μιας μονής διαδρομής ανέρχεται στα 38 λεπτά με την αντίστοιχη στην Θεσσαλονίκη να είναι στα 29 λεπτά

Καθημερινά για να πάω στην δουλειά στο κέντρο που απέχει 7,5 χιλιόμετρα από το σπίτι θέλω από 25-35 λεπτά.
Αν έχουν απεργία τα ΜΜΜ +10-15 λεπτά παραπάνω.
Σάββατο πρωί θέλω 16-17 λεπτά.

Έχω επιστρέψει μεσημέρι στις 3:30 από Κηφισό σε 45 λεπτά για απόσταση 12 χλμ και όχι μία φορά. Βασικά όταν κάνω λιγότερο λέω ότι δεν είχε κίνηση!!

.

Κι εδώ κάπως έτσι είναι. Για να πας το πρωί (ώρα ανοίγματος επιχειρήσεων) από Μαρτίου/Μπότσαρη στο Λιμάνι (στάνταρ διαδρομή για πολλούς εργαζομένους σε γραφεία), που είναι 7 χλμ, θέλεις μισή ώρα περίπου. Για αυτό λέω ότι η κίνηση είναι ίδια. Απλά στην Αθήνα μπορεί να πρέπει να διανύσεις την διπλάσια, ή και τριπλάσια απόσταση. Η απόσταση κάνει την διαφορά, όχι η ένταση της κίνησης. Εν τω μεταξύ όταν υπηρετούσα στο Πολύκαστρο και έκανα αυτήν την διαδρομή στις 6:30 το πρωί, ήθελα 6-7 λεπτά, με 5η πήγαινα στην Τσιμισκή!!! Σε ώρα αιχμής, το πολύ-πολύ να βάλεις 2α. Σε δε βαριά κίνηση, μου έχει τύχει να κάνω Μοναστηρίου-ΔΕΘ από Εγνατία (5 χλμ περίπου)... 55 λεπτά!!! Δευτέρα στο κιβώτιο δεν θυμάμαι να έβαλα πάνω από 4-5 φορές. Με τα πόδια θα πήγαινα πιο γρήγορα, χωρίς υπερβολή!!!

edmond έγραψε:Θέλω να πω, άντε και φτάνεις στην πόλη κάπου στα λαδάδικα ξέρωγω. Πόση ώρα θέλεις να περάσεις όλη την...πόλη through μέχρι το ΙΚΕΑ ας πούμε;

Κυριακή ξημερώματα: 15-20 λεπτά. Δευτέρα πρωί (όχι 15Αύγουστο προφανώς): 45 λεπτά - 1 ώρα.

Έρχεστε οι Αθηναίοι για ρομαντικό ΣΚ στην Σαλονίκη και νομίζετε ότι έτσι είναι συνήθως η πόλη... :lol:

Anonymous Founder έγραψε:Ούτε στην Θεσσαλονίκη είναι ρόδινα τα πράγματα πάντως και εκεί υπάρχει μόνον η Περιφερειακή και τέλος, μεγάλοι άξονες μέσα στην πόλη όπως Συγγρού ή Κηφισίας λείπουν, άρα τα μποτιλιαρίσματα είναι και εκεί απολύτως εγγυημένα και καθόλου σύντομα.

Να κι ένας άνθρωπος που έχει έρθει Θεσσαλονίκη καθημερινή μέρα... :lol:
Όσο για τον Περιφερειακό, τον έκανα 20 χρόνια σχεδόν, κάθε μέρα (πρώτα από την τελευταία μου τοποθέτηση στο Πολύκαστρο (πήγαινα από Τσιμισκή-Δικαστήρια-ΕΟ επειδή έπαιρνα συνήθως κάτι συναδέλφους από το Λιμάνι, αλλά πήγαινα από Περιφερειακό όταν ήμουν μόνος) και μετά από την δική μου δουλειά μου στο Ωραιόκαστρο). Αν πετύχεις μπλοκάρισμα, μπορεί να κάνεις και 30-40 λεπτά για να πας από τα Νοσοκομεία (424 ΓΣΝΕ και Παπαγεωργίου), μέχρι την έξοδο Χαλκιδικής... 12 χιλιόμετρα απόσταση. Μιλάμε τώρα για κλειστό αυτοκινητόδρομο, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς ούτε ένα φανάρι! :s_wacko

GTS έγραψε:Για Θεσσαλονίκη είχα πάει το 2003 και είπα σαν την Αθήνα του 1988 είναι. Βλέπω 20 χρόνια μετά ΔΕΝ άλλαξε τίποτα έχει μείνει στο 1988.

Α κι άλλος που έχει έρθει καθημερινή. :lol: Πάνω-κάτω όπως τα λες είναι.
Άβαταρ μέλους
By pro
REALZEUS έγραψε:
Αν πετύχεις μπλοκάρισμα, μπορεί να κάνεις και 30-40 λεπτά για να πας από τα Νοσοκομεία (424 ΓΣΝΕ και Παπαγεωργίου), μέχρι την έξοδο Χαλκιδικής... 12 χιλιόμετρα απόσταση. Μιλάμε τώρα για κλειστό αυτοκινητόδρομο, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς ούτε ένα φανάρι! :s_wacko

12 χλμ ειναι Ρεντης - Αττική Οδός. Κλειστός αυτοκινητόδρομος, χωρίς φανάρια, 3 λωρίδες ανα κατεύθυνση. 30-40 λεπτά κάνεις όταν είναι ψιλοχαλαρά. Αν πετύχεις μπλοκάρισμα κάνεις το σταυρό σου.