- 04 Αύγ 2023, 10:57
g8777 έγραψε:Ντίμη πες μ μεγεια
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1114235271
(Από βδομάδα έχω ραντεβού με ιταλακια ,θα ρθει να ανοίξει γούρνα για να χουμε νερό)
Ντίμη, κάντο όπως ο Μπελγκαριον.
Μιλάμε για τα Καρδαμίτσια, 10+ λεπτά από το κέντρο με αμάξι, ουσιαστικά πιο πολύ είναι μια μεζονετούπολη χωριό, παρά κάτι άλλο. Όλη η περιοχή (και όχι μόνον) βρίθει από μεζονέτες σαν αυτή, σε οικόπεδα 250 τμ.
Προφανώς και θα είναι φθηνή, δεν είναι καινούριο.
Και στο μαγευτικό Μενίδι, βρίσκεις τέτοια ακίνητα στην ίδια τιμή:
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1114159452Δεν θα πιάσουμε την υποπερίπτωση λοιπόν. Συμφωνούμε πως κάποιες περιοχές είναι όντως φθηνότερες στην αγορά κατοικίας. Παραμένει το πρόβλημα των αμοιβών όμως. Και το φθηνότερο σπίτι, για κάποιον που δεν έχει πίσω περιουσία και λεφτά, θα πρέπει να βγει από την δουλειά του.
Δεν είμαι μόνον εγώ που κατάφερα στην Αθήνα να πάρω ένα σπίτι, φίλος ήρθε από το χωριό του, με μόνο εφόδιο την άδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη. Σε 20 χρόνια, κατάφερε με πολλή δουλειά, και σπίτι ν'αγοράσει (αυτός μεταχειρισμένο, αλλά δεν έχει δάνειο, και το νοικιάζει) και να βγάζει λεφτά, και οικογένεια να κάνει.
Αν γυρνούσε στην επαρχία, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα κατάφερνε τα ίδια. Για την ακρίβεια το προσπάθησε, αλλά είδε πως δεν βγαίνει (αυτός και η γυναίκα του, θέλουν να πάνε στην επαρχία).
Η κάθε περίπτωση λοιπόν είναι διαφορετική και δεν ισχύουν παντού τα ίδια.
Αν κάποιος θέλει να κάνει ξεκίνημα με μηδέν εφόδια (εννοώ λεφτά), τότε η Αθήνα με το πλήθος των εταιρειών, είναι λογική επιλογή.
Εναλλακτική επιλογή θα ήταν να πάει σε κάποιο τουριστικό νησί που επίσης έχει πολλές δουλειές.
Αντίστοιχη επιλογή (δεν ξέρω, δεν γνωρίζω) θα μπορούσε να είναι και η Λάρισα ξέρω γω, που ίσως έχει κι αυτή δουλειές και σε μισή ώρα βρίσκεις και παραλία αν θέλεις (δεν είναι δηλαδή μόνον ο καυτός κάμπος όπως νομίζουν κάποιοι).
Για παράδειγμα, ο PeterPan που θέλει να επαναπατριστεί, είναι περίπου μονόδρομος να επιλέξει την Θεσσαλονίκη (ή την Αθήνα) γιατί θα βγάζει 5 φορές περισσότερα (και λίγα λέω) σε σχέση με οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη.
Να το πω λίγο πιο διαφορετικά: όλα συναρτώνται όχι από το πόσο κοστίζει η ζωή σε μια πόλη, αλλά και από το πόσα βγάζεις. Στο San Francisco, τα σπίτια είναι πανάκριβα, αλλά υπάρχει κόσμος που βγάζει εκατομμύρια.