- 03 Αύγ 2023, 23:32
Αυτά που αναφέρει ο HF για τα νότια προάστια ισχύουν, η περιοχή είναι πολύ όμορφη, ο κόσμος καλοντυμένος, τα αμάξια καινούρια και γενικά είναι κράτος εν κράτει.
Μια μικρογραφία στη Θεσσαλονίκη είναι το παραλιακό μέτωπο και κυρίως το Καραμπουρνάκι, η μοναδική περιοχή που δεν έχει καταστήματα και είναι αμιγώς σπίτια, ιδίως το τετράγωνο των αξιωματικών. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη περιοχή και ορισμένα σπίτια πάνω στο παραλιακό μέτωπο.
Τώρα, επειδή και εγώ έχω τα ξαδέρφια στην Αθήνα που δουλεύουν σε ναυτιλιακές, έχουν τις μονοκατοικίες τους, γενικώς κινούνται άνετα στα 4Β κ ακούω τί γίνεται, αν θέλεις να νοικιάσεις σπίτι και έχεις 2 παιδιά στο ιδιωτικό, εκεί θέλεις εισόδημα Minimum 8-10.000€ το μήνα για να είσαι οκ και να μπορείς να ακολουθήσεις την περιοχή. Γιατί αν μένεις στα 4Β, δε θα τρως πάντα fast food, θα πας κ μια φορά το δίμηνο στην Ιθάκη, στο Βαρούλκο κτλ.
Στη Θεσσαλονίκη θέλεις τα 2/3 από αυτά για ίδιες παροχές. Για εμένα η Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης είναι κάτι το μοναδικό… Λείπει από την Αθήνα… Βέβαια και οι αμοιβές είναι μικρότερες, πχ η επίσκεψη στον γιατρό κτλ.
Ένα καλό ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα κοστίζει >1.000€ το μήνα για το κάθε παιδί στο δημοτικό. Στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο καλό ιδιωτικό κοστίζει 550-600€, με φαγητό, λεωφορείο, 11μηνη φοίτηση κτλ.
Βέβαια όπως λέει και ο ΗF, είναι και άλλοι οι μισθοί. Και στην Ελβετία ο παιδικός κοστίζει 165 φράγκα τη μέρα, δλδ 2.500 φράγκα περίπου το μήνα, αλλά αν βγάζεις αρκετά δε σε ενδιαφέρουν.
Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι μισθωτοί δεν έχουν αυτούς τους μισθούς. Συνήθως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πιο άνετοι και έχουν χρήματα…
Και εγώ δε θα έλεγα όχι σε μια ζωή στα 4Β (Βούλα-Βουλιαγμένη-Βάρη-Βάρκιζα), αλλά δε με συγκινεί το μέρος προς το παρόν, σε σχέση με αυτά που έχω στη Θεσσαλονίκη. Σκέφτομαι όμως σοβαρά να συνεργαστώ με έναν διευθυντή σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στα νότια προάστια, αλλά κυρίως με έναν φίλο που έχει ανοίξει ιατρείο στη Γλυφάδα, δλδ να πηγαίνω μερικές μέρες Αθήνα κτλ. Αυτό όχι λόγω ζωής, αλλά κυρίως λόγω καλύτερων χρημάτων-μεγαλύτερη δεξαμενή ασθενών.
Όλα σχετικά είναι… Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 03 Αύγ 2023, 23:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going