- 03 Αύγ 2023, 14:55
pro έγραψε:Σε κερδίζω. Μεγάλωσα επαρχία, σπούδασα Θεσσαλονίκη, έζησα Αθήνα 12 χρόνια, και πλέον σε επαρχιακή πόλη.
Άκουσέ με.
Είμαι όλος αυτιά. Αλλά επιμένω στο να συγκρίνουμε μήλα με μήλα.
Τι δουλειά στην επαρχία;
Ποια επαρχία; Δεν είναι όλες οι πόλεις ίδιες, δεν είναι όλη η Αθήνα ίδια.
Την Θεσσαλονίκη την βγάζω εντελώς εκτός, είναι καλή μόνον για φοιτητές, κατά τ'άλλα έχει όλα τα μειονεκτήματα της Αθήνας, χωρίς πολλά από τα πλεονεκτήματα.
Σε πραγματικό σενάριο λοιπόν, αυτός που μένει στα Νέα Λιόσια, πιθανότατα όπου και να πάει στην επαρχία σε μικρή ή μεσαία πόλη θα είναι καλύτερα. Αυτός που μένει στο Παγκράτι, μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.
Γενικώς, πρέπει να μιλήσουμε με πραγματικά παραδείγματα.
Οι γονείς μου πχ αφήνουν τα Γιάννενα και ξεχειμωνιάζουν σε ένα μικρό δυάρι στο Μετς, εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι συνταξιούχοι βέβαια και δεν οδηγούν, ούτε πάνε στην δουλειά τους. Αλλά χαίρονται το καλό κλίμα, τον ήλιο, τις βόλτες το χειμώνα στο κέντρο, κλπ κλπ.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική δηλαδή. Εγώ πχ αν ήμουν επαρχία, θα έβγαζα ένα κλάσμα των χρημάτων που βγάζω τώρα. Άρα, πώς θα είχα το ίδιο επίπεδο διαβίωσης; Πώς θ'αγόραζα σπίτι αν τα σπίτια κοστίζουν σχεδόν το ίδιο και εκεί;
Γιατί μην μου πεις να παω ν'αγοράσω σπίτι σε χωριό, αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση.