Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#826170 Εκανα έτα ταξιδάκι μιας ώρας μεσημεριάτικα με εξωτερική θερμοκρασία 40C έχοντας το air condition του yaris να δουλεύει χαλαρά στην 1η σκάλα τραβώντας αέρα απ'έξω και ψιλο-κρύωνα. Εντυπωσιακό, με 10 χρόνια στην πλάτη του . Δίχως μεμβράνες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#826176 Ακολούθησα μία συμβουλή επαγγελματία στον κλιματισμό αυτοκινήτων και έχω την ανακύκλωση αέρα ενεργή στην ψύξη.
Στο Πάντα δροσίζει γρήγορα την καμπίνα, στην Κορολλα με τον ανεμιστήρα στο 2 από 8 και θερμοκρασία 25°, κρυώνω!!

.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#826177 Αυτό γίνεται και στον αυτόματο κλιματισμό: ξεκινάει με max ανεμιστήρα στην ανακύκλωση και μόνο στους κεντρικούς αεραγωγούς. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία, γυρνάει στον εισερχόμενο αέρα και μοιράζει και στα πόδια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:Αυτό γίνεται και στον αυτόματο κλιματισμό: ξεκινάει με max ανεμιστήρα στην ανακύκλωση και μόνο στους κεντρικούς αεραγωγούς. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία, γυρνάει στον εισερχόμενο αέρα και μοιράζει και στα πόδια.
Ο δικός μου αυτόματος κλιματισμός δεν είναι τόσο έξυπνος.
Επιλέγει τους αεραγωγούς στο ταμπλό και απλά ρυθμίζει την ένταση του ανεμιστήρα.

.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Νίκος Παππάς έγραψε:Ακολούθησα μία συμβουλή επαγγελματία στον κλιματισμό αυτοκινήτων και έχω την ανακύκλωση αέρα ενεργή στην ψύξη.

Σε συντομη διαδρομη ναι αλλα σε μεγαλο ταξιδι δεν ειναι καλο,αναπνειες ξανα και ξανα τον ιδιο αερα και εαν εχεις και ατομα μεσα σκεψου τι θα γινεται μετα απο πολλη ωρα με τα συστατικα εκπνοης (διοξειδιο του ανθρακα κλπ).

Παραδειγμα απο εσωτερικο χωρο:
https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup. ... A_AERA.pdf

Με την παροδο του χρονου εαν αυτο γινεται τακτικα σκεψου ομως το θεμα καθαριοτητας κυκλωματος-σωληνων αεραγωγων.
Άβαταρ μέλους
By skous
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ακολούθησα μία συμβουλή επαγγελματία στον κλιματισμό αυτοκινήτων και έχω την ανακύκλωση αέρα ενεργή στην ψύξη.

Σε συντομη διαδρομη ναι αλλα σε μεγαλο ταξιδι δεν ειναι καλο,αναπνειες ξανα και ξανα τον ιδιο αερα και εαν εχεις και ατομα μεσα σκεψου τι θα γινεται μετα απο πολλη ωρα με τα συστατικα εκπνοης (διοξειδιο του ανθρακα κλπ).

Παραδειγμα απο εσωτερικο χωρο:
https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup. ... A_AERA.pdf

Με την παροδο του χρονου εαν αυτο γινεται τακτικα σκεψου ομως το θεμα καθαριοτητας κυκλωματος-σωληνων αεραγωγων.
Σε πολλα αυτοκινητα μετα το 15-20λεπτο κλεινει μονη της η ανακυκλωση

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mousatos έγραψε:Βέβαια είχα όλους τους αεραγωγούς στραμένους επάνω μου , ταξίδευα μόνος.

Τελεια συνταγη για ψυξη!
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#829420 Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνει
στο 8ετιας αμάξι μου κάποια συντήρηση,δουλεύει απροβληματιστα ο κλιματισμός,αυτό όμως σημαίνει ότι δεν το πειράζω παρά μόνο αν παρατηρήσω πτώση απόδοσης?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνει
στο 8ετιας αμάξι μου κάποια συντήρηση,δουλεύει απροβληματιστα ο κλιματισμός,αυτό όμως σημαίνει ότι δεν το πειράζω παρά μόνο αν παρατηρήσω πτώση απόδοσης?
Σύμφωνα με ψυκτικό που η δουλειά του είναι κλιματιστικά αυτοκινήτων, αν δουλεύει σωστά δεν το πειράζεις.
Στο δικό μου η πρώτη συντήρηση του κλιματιστικού έγινε στα 15 χρόνια.

.
Άβαταρ μέλους
By nikos
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνει
Αν δουλεύει δε το πειράζεις. Προχτές έλεγε ένας μάστορας ότι μερικες φορές χαλάνε επειδή βγάζουν το φρένο και το ξαναβάζουν. Δε χάνεται το φρεον παρά μόνο αν έχεις διαρροή ή μειωμένη απόδοση. Τότε μόνο κάνεις σέρβις με αλλαγή
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829516 drdino, αλλά και όποιος άλλος γνωρίζει, αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα στο παμπάλαιο Focus. Ο κλιματισμός μια δουλεύει, μια δε δουλεύει. Η λογική λέει φρέον, αλλά γιατί άλλες φορές κομπλάρει ο συμπιεστής κι άλλες όχι; Θα το πάω αυτήν την βδομάδα προφανώς σε μάστορα, αλλά μου κάνει εντύπωση. Ή έχει φρέον ή δεν έχει. Δεν μπορεί να δουλεύει όποτε του καπνίσει. :vava: Εκτός αν έφαγε όσο λίγο φρέον είχε, αναλόγως με το κενό (αέρας) στο κύκλωμα. Ελπίζω μόνο να μην τα έφτυσε ο συμπιεστής...
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 07 Αύγ 2023, 12:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά