Στο Πάντα δροσίζει γρήγορα την καμπίνα, στην Κορολλα με τον ανεμιστήρα στο 2 από 8 και θερμοκρασία 25°, κρυώνω!!
.
Fiat Panda 7,6l/100km
saxon_747 έγραψε:Αυτό γίνεται και στον αυτόματο κλιματισμό: ξεκινάει με max ανεμιστήρα στην ανακύκλωση και μόνο στους κεντρικούς αεραγωγούς. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία, γυρνάει στον εισερχόμενο αέρα και μοιράζει και στα πόδια.Ο δικός μου αυτόματος κλιματισμός δεν είναι τόσο έξυπνος.
Επιλέγει τους αεραγωγούς στο ταμπλό και απλά ρυθμίζει την ένταση του ανεμιστήρα.
.
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Ακολούθησα μία συμβουλή επαγγελματία στον κλιματισμό αυτοκινήτων και έχω την ανακύκλωση αέρα ενεργή στην ψύξη.
Σε συντομη διαδρομη ναι αλλα σε μεγαλο ταξιδι δεν ειναι καλο,αναπνειες ξανα και ξανα τον ιδιο αερα και εαν εχεις και ατομα μεσα σκεψου τι θα γινεται μετα απο πολλη ωρα με τα συστατικα εκπνοης (διοξειδιο του ανθρακα κλπ).
Παραδειγμα απο εσωτερικο χωρο:
https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup. ... A_AERA.pdf
Με την παροδο του χρονου εαν αυτο γινεται τακτικα σκεψου ομως το θεμα καθαριοτητας κυκλωματος-σωληνων αεραγωγων.
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Σε πολλα αυτοκινητα μετα το 15-20λεπτο κλεινει μονη της η ανακυκλωσηΝίκος Παππάς έγραψε:Ακολούθησα μία συμβουλή επαγγελματία στον κλιματισμό αυτοκινήτων και έχω την ανακύκλωση αέρα ενεργή στην ψύξη.
Σε συντομη διαδρομη ναι αλλα σε μεγαλο ταξιδι δεν ειναι καλο,αναπνειες ξανα και ξανα τον ιδιο αερα και εαν εχεις και ατομα μεσα σκεψου τι θα γινεται μετα απο πολλη ωρα με τα συστατικα εκπνοης (διοξειδιο του ανθρακα κλπ).
Παραδειγμα απο εσωτερικο χωρο:
https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup. ... A_AERA.pdf
Με την παροδο του χρονου εαν αυτο γινεται τακτικα σκεψου ομως το θεμα καθαριοτητας κυκλωματος-σωληνων αεραγωγων.
< >
.
mousatos έγραψε:Βέβαια είχα όλους τους αεραγωγούς στραμένους επάνω μου , ταξίδευα μόνος.
Τελεια συνταγη για ψυξη!
Fiat Panda 7,6l/100km
στο 8ετιας αμάξι μου κάποια συντήρηση,δουλεύει απροβληματιστα ο κλιματισμός,αυτό όμως σημαίνει ότι δεν το πειράζω παρά μόνο αν παρατηρήσω πτώση απόδοσης?
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνειΣύμφωνα με ψυκτικό που η δουλειά του είναι κλιματιστικά αυτοκινήτων, αν δουλεύει σωστά δεν το πειράζεις.
στο 8ετιας αμάξι μου κάποια συντήρηση,δουλεύει απροβληματιστα ο κλιματισμός,αυτό όμως σημαίνει ότι δεν το πειράζω παρά μόνο αν παρατηρήσω πτώση απόδοσης?
Στο δικό μου η πρώτη συντήρηση του κλιματιστικού έγινε στα 15 χρόνια.
.
Fiat Panda 7,6l/100km
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνειΑν δουλεύει δε το πειράζεις. Προχτές έλεγε ένας μάστορας ότι μερικες φορές χαλάνε επειδή βγάζουν το φρένο και το ξαναβάζουν. Δε χάνεται το φρεον παρά μόνο αν έχεις διαρροή ή μειωμένη απόδοση. Τότε μόνο κάνεις σέρβις με αλλαγή
Εκτός αν έφαγε όσο λίγο φρέον είχε, αναλόγως με το κενό (αέρας) στο κύκλωμα. Ελπίζω μόνο να μην τα έφτυσε ο συμπιεστής...