Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825356 Δεν μ'ενδιαφέρει να κάνω DPF regeneration προς το παρόν, απλώς θέλω να βλέπω την κατάσταση DPF και γενικότερα του συστήματος καυσαερίων με την συσκευή που ήδη έχω.

Αν δεν κάνει να την βάλω κανά marketplace και να πάρω την Autel
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825902 Το παρήγγειλα μιας και είναι σε προσφορά και τον Αύγουστο θα το φέρει φίλος από Λονδίνο
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Το παρήγγειλα μιας και είναι σε προσφορά και τον Αύγουστο θα το φέρει φίλος από Λονδίνο

Πιστευω θα σε καλύψει.
Nα θυμάσαι ότι μια μάρκα ειναι δωρεαν για πάντα.Την επιλέγεις στην αρχή και το κρατάει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825907 Ωραία.
Κατέβασα και το app Mazi AP200 να το έχω και μου λέει account does not exist
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Ωραία.
Κατέβασα και το app Mazi AP200 να το έχω και μου λέει account does not exist

θες τον κωδικό που γράφει το dongle
https://www.autelstore.co.uk/service/ge ... ap200.html
αφου δεν το έχεις ακόμα δεν μπορείς να προχωρήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#834090 Έφτασε προχτές στα χέρια μου, κατέβασα και το πακέτο της Honda αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ.
Λίγο που το είδα φάνηκε δύσχρηστη η εφαρμογή, πολλά μενού και πολλές ερωτήσεις επιβεβαίωσης για μια απλή αλλαγή σελίδας.

Απ'ότι κατάλαβα το πακέτο EOBD δίνει αναφορά των αισθητήρων και το πακέτο του κατ/στή τρέχει κάποια τεστ. Δεν τα έχω τρέξει ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Έφτασε προχτές στα χέρια μου, κατέβασα και το πακέτο της Honda αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ.
Λίγο που το είδα φάνηκε δύσχρηστη η εφαρμογή, πολλά μενού και πολλές ερωτήσεις επιβεβαίωσης για μια απλή αλλαγή σελίδας.

Απ'ότι κατάλαβα το πακέτο EOBD δίνει αναφορά των αισθητήρων και το πακέτο του κατ/στή τρέχει κάποια τεστ. Δεν τα έχω τρέξει ακόμα.

Το πακέτο eobd είναι για απλή ανάγνωση όπως θα έκανες με ένα οποιοδήποτε dongle.
Το πακέτο της honda (αν είναι όπως για το όπελ)είναι για λεπτομερή ανάγνωση βλαβών,για τεστ,live data,σβησιμο βλαβών,dpf ,φρένα,τιμόνι κλπ.
Θα το βάζεις να διαβαζει το vin ωστε να επιλέγεις λιγότερα στην αρχή .
Δωσε του χρόνο καθώς θέλει ψάξιμο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873624 Μπορώ να ρυθμίζω την ώρα μέσω obd? Το μαμισιο ράδιο του ignis είχε ρύθμιση ώρας στην κεντρική οθόνη μέσω μιας ξεχωριστής θύρας που κούμπωνε από πίσω στο blaupunkt
Τώρα που έβαλα την κινεζια δεν θα ρυθμίζεται

Κουμπωσα ένα generic konnwei αλλά δεν βρήκα κάτι
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Μπορώ να ρυθμίζω την ώρα μέσω obd? Το μαμισιο ράδιο του ignis είχε ρύθμιση ώρας στην κεντρική οθόνη μέσω μιας ξεχωριστής θύρας που κούμπωνε από πίσω στο blaupunkt
Τώρα που έβαλα την κινεζια δεν θα ρυθμίζεται

Κουμπωσα ένα generic konnwei αλλά δεν βρήκα κάτι

Στο Autell το δικό μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο ως ρύθμιση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#873629 Konwei K902 είναι το dongle που δουλεύει καλύτερα για το Zoe πάντως.
Άβαταρ μέλους
By glf
#873669 Έχει πλάκα πόσο ρόλο παίζει και το tablet/smartphone για την καλύτερη χρήση των ODB dongles.
Αυτά απλά μεταδίδουν σε real time τα πακέτα που έρχονται.
Αν ο δίαυλος έχει πολύ πακέτο (που με τα σύγχρονα αυτοκίνητα γίνεται χαμούλης) τότε αν το dongle ή και το tablet είναι παλιά/αδύναμα τότε μπορεί να.. χάνεις και κάνα πακέτο που λέει ο λόγος.
Διαπιστωμένο μέ ένα παλιό tablet που έχω στο γκαραζ. Ήθελα να δω κάτι registers στο Zoe, περίμενα, περίμενα, ερχόταν το έβλεπα.
Με το που δοκίμασα μια άλλη φορά με το κινητό, ήρθε αμέσως η ένδειξη. Κοίτα να δεις λέω...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873799 Το chatgpt λέει ότι δεν αλλάζει η ώρα από obd

The OBD-II/ELM327 interface cannot be used to change a car's clock. You will need to either set the time manually through the vehicle’s interface or use manufacturer-specific tools designed to access the car's broader system modules.

H Suzuki έχει ένα διαγνωστικό εργαλείο, SDT το λέει. Καλύτερα να βγάζω τα μεσάνυχτα τον πόλο τότε :lol: