Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ομολογουμένως πρώτη φορά διαβάζω σύνδεση της τιμής των αυτοκινήτων με τα επιτόκια.
Για να δούμε.

Αυτοι που πληρωνουν δανεια θα εχουν λιγοτερα χρηματα για ξοδεμα οποτε δεν θα αγοραζουν αμαξια και θα πεσουν οι τιμες απο ελλειψη αγοραστων. Και αυτοι που αγοραζουν με δανειο θα πληρωνουν 12% οποτε δεν θα μπορουν να αγορασουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#825076 Ναι, είναι όντως πολύ ενδιαφέρον. Κοντά στο 10% πληρώνεις και τώρα πάντως για καταναλωτικό δάνειο για αγορά αυτοκινήτου.
Γνώμη μου είναι πως δεν θα συμβεί βέβαια το παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ενδιαφέρον σαν άποψη. Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε λογικά.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#825078 Σήμερα έλαβα το παρακάτω newsletter.

Με τη LeasePlan, η προσθήκη του υγρού Adblue στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, γίνεται ευκολότερη από ποτέ! Η διαδικασία άλλαξε και πλέον δεν χρειάζεται ραντεβού σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια του δικτύου EΚΟ - BP, χωρίς ραντεβού και να συμπληρώσετε το AdBlue χωρίς χρέωση, εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, δεν χρειάζεται επιπλέον πιστοποίηση. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε με την πινακίδα και τα χιλιόμετρά σας το συνεργαζόμενο πρατήριο πριν την πλήρωση του AdBlue. Τόσο απλά!

Βρείτε τη λίστα των συνεργαζόμενων πρατήριων EΚΟ - BP στο παρακάτω link
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Εχω βάλει μέσα τα πάντα.Ασφαλεια,ΦΠ ,service λάστιχα .Σωστά είναι.

Τα λογιστικά δεν είναι στυγνή προσθαφαίρεση, αν σε ενδιαφέρει να βρούμε το λάθος γράψε μας τις πράξεις και τις παραδοχές που έκανες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#825087 Μόλις τα ξανακοίταξα. Σωστά είναι. Το μόνο λάθος που βρίσκω είναι ότι είχα βάλει τη μικτή στα 800 ευρώ το χρόνο ενώ είναι παραπάνω και έχω βάλει μόνο μία αλλαγή ελαστικών ενω το leasing δίνει 2.
Το αυτοκίνητο είχε τιμή 35300.31890 θα δώσω στο leasing στη 5ετία .Για αγορά θα έδινα 38300 με τους τόκους πάλι στη 5ετία.
Στα 38.300 προσθέτω 5χ440= 2200 φορ.πολ. 80χ5 =400 Τελ.Κυκλ. 800χ5= 4000 μεικτη ασφ. ,1 φορά λάστιχα 700 ,ετήσιο service 5x200=1000 .8300 .
38300+8300=46600.
46600-31890=14.710
Άβαταρ μέλους
By GTS
#825100 To πιθανοτερο θα πωλειται 22κ στην 5ετια. Ποσο ειναι η τιμη εξαγορας;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Μόλις τα ξανακοίταξα. Σωστά είναι. Το μόνο λάθος που βρίσκω είναι ότι είχα βάλει τη μικτή στα 800 ευρώ το χρόνο ενώ είναι παραπάνω και έχω βάλει μόνο μία αλλαγή ελαστικών ενω το leasing δίνει 2.
Το αυτοκίνητο είχε τιμή 35300.31890 θα δώσω στο leasing στη 5ετία .Για αγορά θα έδινα 38300 με τους τόκους πάλι στη 5ετία.
Στα 38.300 προσθέτω 5χ440= 2200 φορ.πολ. 80χ5 =400 Τελ.Κυκλ. 800χ5= 4000 μεικτη ασφ. ,1 φορά λάστιχα 700 ,ετήσιο service 5x200=1000 .8300 .
38300+8300=46600.
46600-31890=14.710

Το αυτοκίνητο είναι υβριδικό ?
Πόσα C02/km εκπέμπει ?
Πόση είναι η ΛΤΠΦ ?
Το μίσθωμα είναι πλέον ΦΠΑ ?
Είναι επιβατικό ? Εκπίπτει ο ΦΠΑ στην αγορά και στην χρήση ?

Αν ακολουθήσεις τα IFRS και βάλεις και την υπολοιπόμενη αξία που λέει ο Anonymous Founder θα δεις ότι είναι τρέλα να αγοράσεις leasing.
Άβαταρ μέλους
By Serf
kostis20 έγραψε:Νομίζω ειναι αυτονόητο οτι δε το συμπεριέλαβα αυτό.
Η σύγκριση πρέπει να είναι μεταξύ ίδιων καταστάσεων. Εφόσον με το leasing καταλήγεις στα 4-5 χρόνια χωρίς αμάξι, η σύγκριση πρέπει να είναι με αγορά όπου στα 4-5 χρόνια το αμάξι πωλείται. Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι μήλα με πορτοκάλια.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Serf έγραψε:
kostis20 έγραψε:Νομίζω ειναι αυτονόητο οτι δε το συμπεριέλαβα αυτό.
Η σύγκριση πρέπει να είναι μεταξύ ίδιων καταστάσεων. Εφόσον με το leasing καταλήγεις στα 4-5 χρόνια χωρίς αμάξι, η σύγκριση πρέπει να είναι με αγορά όπου στα 4-5 χρόνια το αμάξι πωλείται. Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι μήλα με πορτοκάλια.

Ακριβως
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#896190 Καλημερα σε ολους
Θα ήθελα την γνώμη σας για πιθανή αγορά με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία

Φίλος μου έχει ληζινγκ Toyota Corolla υβριδικό του 22, το οποίο λήγει σε κάνα μήνα.
Σκέφτομαι να τον παρακαλέσω να ζητήσει προσφορά εξαγοράς από την εταιρεία ληζινγκ αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για το τελικό ποσό. (εχει την επιλογη αγορας ενεργοποιημενη)

Καινούργια η Corolla είχε 23-24κ αν δεν κάνω λάθος (το ΄22) ενώ τώρα βλέπω οι μεταχειρισμένες πωλούνται εκεί γύρω στα 20κ. Να θεωρήσω ότι θα μου ζητήσουν γύρω στα 18-20κ; Είναι μια ασφαλής εκτίμηση;

Άραγε πως υπολογίζουν οι εταιρείες την τελική τιμή με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει δώσει προκαταβολή και δόσεις;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#896201 Ρώτησε τι έχει πληρώσει μέχρις στιγμής, για να δεις χοντρικά την υπολοιπόμενη αξία. Αν είχε δικαίωμα εξαγοράς στο συμβόλαιο, νομίζω την τιμή θα την ξέρει ήδη. Μήπως δεν το έχει; Γιατί ακόμη και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, μπορείς να ζητήσεις μια προσφορά από την εταιρεία leasing.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#896202 Έχει ζητήσει ήδη αλλά η απάντηση της εταιρείας είναι ότι η προσφορά θα δωθεί τον Οκτώβριο που λήγει χρονικά η μίσθωση
Δεν ψάχνω για λεπτομέρειες ένα γενικο rule of thumb αν ξέρει κανείς
Δλδ ένα 10-20-30% κάτω από την εμπορική αξία;
Να έχω ένα μπουσουλα...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#896204 Γενικά, η συνολική αξία τείνει να είναι περίπου όσο θα έβγαινε ένα ίδιο αυτοκίνητο με παραδοσιακή αγορά και δάνειο (προκαταβολή + δόσεις με μία συμβατική χρηματοδότηση του ~8%) συν ένα καπέλο ~20-25%. Δηλαδή αναμένουν να "πάρουν" πίσω από το συγκεκριμένο Corolla ένα ποσό περίπου 30-35.000€. Βάλε προκαταβολή και δόσεις που ήδη κατέλαβε, αφαίρεσέ τα από ένα ποσό της τάξεως των 30-35Κ και θα έχεις έναν μπούσουλα του τι περίπου θα ζητήσουν.