Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#824379 Το 1000cc 3cyl turbo Picanto με τα 100 άλογα στα 1000kg δεν το λές ψόφιο πάντως, το αυτόματο ναι δεν αξίζει αλλά σε παρόμοια λεφτά σε Aygo θα πάει όχι σε Yaris.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#824381 Είναι χειροκίνητο. Γρήγορο είναι, αλλά θα προτιμούσα ένα αυτόματο ακόμη και με τον ψόφιο 1000άρι, παρά χειροκίνητο για την πόλη.
Άβαταρ μέλους
By g8777
gianik έγραψε:Λοιπόν, επειδή το fiesta της gianikαινας (μοντ.2005) πλέον βγάζει αρκετές βλάβες κ έχουμε γίνει κολλητοί με την οδική βοήθεια, με βάση τα κάτωθι δεδομένα:

*κατηγορία μικρό πόλης (από i10 έως max yaris) , κοινώς μηνιαίο μίσθωμα έως 250-270€..

*Ετήσια χλμ <12Κ χλμ

* Το μίσθωμα κλπ θα περνιέται στα έξοδα της gianikαινας ...

*έχω παντελώς άγνοια από αυτές τις εταιρείες, τι παίζει, τι να προσέξω στο συμβόλαιο, ψιλά γράμματα κλπ..

Δεκτές προτάσεις , συμβουλές, ποια εταιρεία προτιμούμε, ποιο αμάξι προτιμάμε (), κλπ...

.

viewtopic.php?p=824399#p824399
Άβαταρ μέλους
By Scotch
gianik έγραψε:
Serf έγραψε:Καλά θυμάμαι ότι είναι λογίστρια η σύζυγος; Κάνα Peugeot e208, ή αντίστοιχου μεγέθους; Το μίσθωμα είναι κοντά στα €370 χωρίς προκαταβολή. Περνάει ως έξοδο το 150% του μισθώματος, άρα γλυτώνει φόρο (επιπλέον συμβατικού) 50% * €370 * 22% (ανάλογα τη μορφή της εταιρείας) = €40. Συν την οποία οικονομία καυσίμου.

Εκτός κι αν υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθεί και για μεγάλες διαδρομές -ταξίδια, οπότε ηλεκτρικό σε αυτές τις διαστάσεις γιοκ.
Ναι καλά θυμάσαι...
Χμ.....

.

Αν έχετε και δικό σας πάρκινγκ/γκαράζ με δυνατότητα φόρτισης.... μονόδρομος η πρόταση του Serf.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#824454 Με γεια

Δεν έχει μεγάλη αυτονομία, αλλά για χρήση 10-20χλμ / μέρα δεν σε απασχολεί, έχει χώρο να φορτίζει στο σπίτι μία φορά στη 1,5 βδομάδα που θα χρειαστεί (γιατί δεν θα αφήνει την μπαταρία να πέφτει πολύ), είναι μικρό (πιο μικρό από το Fiesta), κόστος χρήσης αστείο, είναι και "τζιπ", περνάς ως έξοδο το 150% του μισθώματος (άρα συμφέρει πολύ περισσότερο), θα μας πρήζεις κι εσύ το σ'κωτ' για το πόσο δεν αγχώνεσαι σε ταξίδι με το ηλεκτρικό, αρκεί να έχεις ήδη δημιουργήσει 4 διαγράμματα ροής, 6 πιθανά σενάρια φόρτισης και 29 χάρτες με εναλλακτικά σημεία φόρτισης στη διαδρομή, τί άλλο θέλεις;;; :x

Μπορεί να κλειδωθεί παρακαλώ. :s_yes

Αν όχι επιμένω για Yaris Hybrid. Είναι εξαιρετικό για χρήση στην πόλη. Πιο μεγάλο βέβαια από το Spring και πιο ακριβό από Picanto, i10κτλ., αλλά αν μπορεί να γίνει η υπέρβαση θεωρώ πως αξίζει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:θα μας πρήζεις κι εσύ το σ'κωτ'

Δεν πιστεύω να αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:θα μας πρήζεις κι εσύ το σ'κωτ'

Δεν πιστεύω να αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο ... :lol:

Έλα, για εσάς τους ηλεκτροκίνητους δουλεύω, υπεργείως και υπογείως... :s_biggrin :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#824632 Πήρε τ' αφτί μου σήμερα, διαφήμιση στο ραδιόφωνο για avis, όπου κάνουν προσφορά το Citroen C4(τζιπάκι έτσι;) στα 270€+φπα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#824662 8800 + ΦΠΑ :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824677 Τα δινει που τα δινει για το σαπιδι της Φορντ, τουλαχιστον ας παρει κατι που θα θυμιζει αυτοκινητο.

Αλλιως.....

Εικόνα

:s_sarcastic

Γιανικ εχω πονταρει 134 χιλιαρικα στην μιρλα " :s_cry ειμαι :s_cry φτωχος :s_cry ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥ :s_cry :s_cry" , κανονισε να μαλακιστεις και να τρωω Μαρατα για 6 χρονια. :x
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:κανονισε να μαλακιστεις και να τρωω Μαρατα για 6 χρονια. :x

Καλά, μ@λ@κία έκανες, θα χτυπησει κανένα Τέσλα και θα κλαις τα λεφτά σου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#824713 Όλα πάνε βάσει σχεδίου. Έφερα στο τραπέζι τη λύση ηλεκτρικού με το ταπεινό e208. Κι από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι Gold Brand Ambassadors... markvag, g8777, κτλ
Άβαταρ μέλους
By gianik
#824811 Λοιπόν ,3 μέρες έκανα έρευνα αγοράς στις εταιρείες leasing....
Ετοιμοπαραδοτα σε μικρά (κατηγορία Α) είναι πολύ λίγες μάρκες...κάτι ignis κλπ..
Hyundai δεν βάζουν πλέον παραγγελίες γιατί περιμένουν τα fl...
Toyota Yaris & Aygo που ήθελα δίνουν 12 μήνες + παράδοση....
To Fiesta που επίσης γουστάραμε θέλει σχεδόν 5Κ προκ/Λη και 240€ μίσθωμα+ΦΠΑ..

Υ.γ1
μάλλον καταλήγουμε στο ταπεινό Kia Picanto 1.0 έκδοση optimum
από Hertz, (παράδοση τέλη Αυγούστου λόγω προπαραγγελιας της Hertz)
μίσθωμα 183€+ΦΠΑ
Προκαταβολή: 0
Εγγύηση : 3 μισθώματα.
Μίσθωση:4 έτη

Νομίζω για την χρήση που θέλω , (αυστηρά πόλης,πηγαινελα πισίνες δραστηριότητες κλπ) είναι οκ....

Υ.γ2
Το νέο picanto έρχεται κατά τα Χριστούγεννα και η τιμή του δεν θα έχει καμία σχέση με τώρα...

.