Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#823671 Θα επιλεχθούν τα πιο άριστα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι ανισότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι κωλοχωρια θα συνεχίσουν να απέχουν καμία ωρίτσα με το μισθωμένο ταξί από το γυμνάσιο/λύκειο. Σο γουωτ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#823685
mjacob έγραψε:Και καλά ποιο θα είναι το σύστημα;
Αν θέλουν 500 παιδιά να πάνε σε ένα σχολείο με 50 θέσεις;

Reality check -> και τώρα αυτό συμβαίνει και θησαυρίζουν οι πουκαμισάδες
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#823697 Ο υπουργός ειπε ότι ένα στα δυο παιδια θα φτάσουν τα 100 γι αυτόν πρεπει ν αλλαξει το ratio εκπαίδευση εργασία σύνταξη;

G το ειπε; Πρόσεξε απάντησε χωρίς κομματικά γυαλιά


< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#823700 Eγω αλλου θελω να εστιασω.Εχουμε νεο υπουργο ρε παιδι μου. Και το ρεπορταζ απο το Εθνος ( σλουρπ σλουρπ) αναφερει


Μια από τις πρώτες προκλήσεις, που θα κληθεί ν΄ αντιμετωπίσει είναι η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει στο μόνιμο προσωπικό. Το σίγουρο είναι ότι ο σχετικός νόμος θέλει βελτιώσεις ώστε η αξιολόγηση να έχει ουσία και να μην προκαλεί αντιδράσεις και φόβο στους εκπαιδευτικούς. Μια δεύτερη πρόκληση είναι η αναβάθμιση των σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ένα ερώτημα που παραμένει είναι εάν θα προχωρήσει σε βελτιώσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με στόχο την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας και των ίδιων των παιδιών. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί μείωση της γραφειοκρατίας στα σχολεία με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων κ.α προκειμένου να είναι η δουλειά των διδασκόντων ευκολότερη και αποτελεσματική. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προαναγγείλει αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη των ΑΕΙ (με κλείσιμο τμημάτων, συγχωνεύσεις κλπ) ενώ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων πανεπιστημίων που πρέπει επίσης να λυθούν. Μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή αποτελεί η εκλογή των πρυτανικών αρχών καθώς ο νέος νόμος έχει μεγάλα κενά και αστοχίες και συνεπώς απαιτείται εξορθολογισμός του τρόπου εκλογής της διοίκησης των ΑΕΙ. Ταυτόχρονα η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ένα μεγάλο αριθμό αιτημάτων τα οποία αφορούν στην οικονομική ενίσχυση των ΑΕΙ πρωτίστως και όχι μόνο. Όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναφερθεί στο στόχο να ξεκινήσει το 2025 η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου θα τεθεί και το θέμα του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια.



Κατσε ρε πστ. Τι εγινε εδω;;;

Δεν ειχαμε φτιαξει παπαρι 4 χρονια για το αριστο βιογραφικο της παπαδιάς; Προκλησεις λεει εχει μπροστα του ο Πιερο Δεν Φου ( Ασιμω κανε λαηκ γτχσου) .

Δλδ η Νικη τί εκανε τοσα χρονια; Ευχελαια;;

Η φαση ειναι " βγηκε το Γκολφ 4 που διορθωνει τα ραγισμενα πιστονια του 3." :shifty:


Θα αλαλιασετε. :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#823702
Corto Maltese έγραψε:
mjacob έγραψε:Και καλά ποιο θα είναι το σύστημα;
Αν θέλουν 500 παιδιά να πάνε σε ένα σχολείο με 50 θέσεις;

Reality check -> και τώρα αυτό συμβαίνει και θησαυρίζουν οι πουκαμισάδες
Λέμε τώρα για 1η δημοτικού ας πούμε.
Πουκαμισάδες εννοείς για εξετάσεις σε πρότυπα κλπ.
Θα κανουν εξετάσεις σε κάθε σχολείο στην 1η δημοτικού;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#823703
g8777 έγραψε:Δλδ η Νικη τί εκανε τοσα χρονια; Ευχελαια;;



Αν έχει ένα κακό η Νίκη, είναι που δεν έχει την απαιτούμενη σιδηρά πυγμή :( για να αντιμετωπίσει τους ασιμω που έχουν κατσικωθει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Δυστυχώς, με τόσους ασιμω δεν μπροεις να κανείς και πολλά :(
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#823726
mjacob έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:
mjacob έγραψε:Και καλά ποιο θα είναι το σύστημα;
Αν θέλουν 500 παιδιά να πάνε σε ένα σχολείο με 50 θέσεις;

Reality check -> και τώρα αυτό συμβαίνει και θησαυρίζουν οι πουκαμισάδες
Λέμε τώρα για 1η δημοτικού ας πούμε.
Πουκαμισάδες εννοείς για εξετάσεις σε πρότυπα κλπ.
Θα κανουν εξετάσεις σε κάθε σχολείο στην 1η δημοτικού;

Έχω την εντύπωση ότι εννοεί επιλογή για το Γυμνάσιο και πάνω.

In other news από την Α'Λυκείου θα μετράνε οι βαθμοί για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Όταν ο νέος μοντέρνος και ψηφιακός έχει κάνει με το καλημέρα την Κεραμέως να μοιάζει κολοσσός.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#823727 Εγραψα χθες τον γιο στην Α λυκειου και ειδα οτι μπορουσα να επιλεξω οποιοδηποτε λυκειο της περιφερειακης ενοτητας.

Νεο φρουτο αυτο ή γινεται χρονια;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#823772
Corto Maltese έγραψε:In other news από την Α'Λυκείου θα μετράνε οι βαθμοί για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.


:help: :help: :help: :help:

Corto Maltese έγραψε: Όταν ο νέος μοντέρνος και ψηφιακός έχει κάνει με το καλημέρα την Κεραμέως να μοιάζει κολοσσός.


Πραγματικά...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#823774
Corto Maltese έγραψε:In other news από την Α'Λυκείου θα μετράνε οι βαθμοί για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Όταν ο νέος μοντέρνος και ψηφιακός έχει κάνει με το καλημέρα την Κεραμέως να μοιάζει κολοσσός.

Άρα θα γράφουν όλοι τα ίδια θέματα με κάτι σαν πανελλαδικές κάθε χρόνο x 3 ;

Χρυσές δουλειές τα φροντιστήρια. Αν είχα παιδί θα του μάθαινα στο Λύκειο μια βορειοευρωπαϊκή ξένη γλώσσα και δε θα'κανα ούτε ένα φροντιστήριο. Εκτός αν ήθελε εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#823778 Οχι απαραιτητα επισημες εξετασεις. Κι οταν πηγαινα εγω το 2002 μετρουσε ο βαθμος του σχολειου αν ειναι δυνατον, μεχρι και συν πλην 3 απο το γραπτο στις πανελληνιες. Δηλαδη αν σου εβαζαν 20 και εγραφες 10, το 20 γινοταν 13 και εβγαινε μεσος ορος με καποιους συντελεστες βαρυτητας νομιζω. Προσωπικα εχασα μορια λογω αυτου γιατι οι περισσοτεροι με βαθμολογουσαν στο περιπου, αφου δεν ηξεραν καν την υπαρξη μου.

edit γινοταν δηλαδη το παραλογο να πρεπει οι καθηγητες να "ζυγισουν" για ποσο ειναι να γραψει ο καθενας και να του βαζουν τουλαχιστον +3 ωστε να μη χανονται μορια, ανοιγοντας ταυτοχρονα το πεδιο για διαφορους εκβιασμους, θα του βαλω τοσο κλπ :dizzy: ακου πατεντα, ακου φορμουλα μεθοδου βαθμολογησης
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823781 Αυτά παθαίνεις όταν πουλάς αριστεία και ελληνική PISA στο πόπολο: την πατάνε τα παιδάκια που την περισσότερη ώρα θα γράφουν εξετάσεις αντί για οτιδήποτε άλλο. Δώσε εξετάσεις, τράπεζα θεμάτων, επιλογή σχολείων, πρότυπα-πειραματικά και μάντρωμα των "αρίστων", αφού αυτό θέλει ο Έλλην γονιός, που ως γνωστόν, μόνον με το Κολέγιο Αθηνών θα ήταν ευχαριστημένος για το βλαστάρι του, τίποτε λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#823782 Κατά βάση, σε ότι αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ, πάντα ιδιωτική ήταν η παιδεία. Απο τη στιγμή που υπάρχουν εξετάσεις, δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα ιδιαίτερα και φροντιστήρια.