Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#821996 Και ο πεθερός μου έχει κάτι τέτοιο. Το διαμέρισμά του και άλλο μικρό στην ταράτσα (με δικό του τμήμα της ταράτσας) είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες αλλά επικοινωνούν εσωτερικά με σκαλίτσα και ήταν έτσι από κατασκευής του κτιρίου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
224v έγραψε:Έχουν ξεχωριστά ρολογια της ΔΕΗ??
Νομίζω στο ίδιο ρολόι μαζί με αποθήκη και 2 θέσεις γκαράζ. Αλλά 5 διαφορετικά ΑΤΑΚ και ξεχωριστή δήλωση για το καθένα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#823387 Glf παραγγέλθηκε ένας συλλέκτης με έξτρα 2 βάνες (είχαν σχεδιάσει να ενώσουν τα σώματα για πετσέτες κτλ στα μπάνια με την ενδοδαπέδια). Το έμαθα χθες και το ακυρώσαμε, θέλω να βάλω ηλεκτρικά.

Δεν είχε ειπωθεί πουθενά, ούτε στο συμβόλαιο, αλλά τέλος πάντων

Αν έχει 2 αχρησιμοποίητες βάνες ο συλλέκτης (δύσκολο να επιστραφεί, θα χαθεί κ χρόνος) δεν είναι πρόβλημα, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By glf
#823389 Όχι. Το πολύ πολύ αν κάποτε χρειαστεί για άλλο λόγο να κλείσει μια απο τις άχρηστες βάνες, να μη γίνεται από τα άλατα που θα έχει πιάσει στη μπίλια του με τα χρόνια.
Γενικά το παράπονο μας είναι όταν τσιγκουνευονται να βάλουν βανακια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823391 Γιατί να μην φτάσει η ενδοδαπέδια και στα μπάνια; Βάλε ηλεκτρικά σώματα, αλλά βάλε και την ενδοδαπέδια, ώστε να ζεσταίνει το μπάνιο.
Εμείς τα σώματα τελικά δεν τα χρησιμοποιούμε για τις πετσέτες. Μετά το μπάνιο τις μαζεύουμε όλες και τις βάζουμε στο στεγνωτήριο για 30 λεπτά και είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#823395 Πέτρο αν δεν είναι κάποιος από πάνω τους θα τα κάνουν όπως τους βολεύει. Βάλε έναν δικό σου άνθρωπο να επιμελεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823396 Επίσης, προσοχή στα ηλεκτρικά σώματα, οπωσδήποτε να μπει χοντρό καλώδιο 3x2.5A και να έχει αποκλειστική γραμμή από τον πίνακα και να μην έχει πάνω άλλες συσκευές. Ακόμη και κάτω από 1000watt αν είναι το σώμα (που μάλλον δεν θα είναι), ζεσταίνει πολύ το καλώδιο και συχνά μπορεί να έχει και μεγάλο μήκος από τον πίνακα του σπιτιού. Άρα, προσοχή. Το αναφέρω γιατί τα φορτία των ηλεκτρικών σωμάτων, και σχετικά μεγάλα είναι αλλά και συνεχή, δηλαδή "σιγοψήνουν" το καλώδιο όσο τα χρησιμοποιείς.
Αντίδοτο σ'αυτό είναι ένα πιο χοντρό καλώδιο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί να μην φτάσει η ενδοδαπέδια και στα μπάνια; Βάλε ηλεκτρικά σώματα, αλλά βάλε και την ενδοδαπέδια, ώστε να ζεσταίνει το μπάνιο.
Εμείς τα σώματα τελικά δεν τα χρησιμοποιούμε για τις πετσέτες. Μετά το μπάνιο τις μαζεύουμε όλες και τις βάζουμε στο στεγνωτήριο για 30 λεπτά και είναι μια χαρά.
Θα βάλω ενδοδαπέδια και στα μπάνια, ναι.
Απλώς ήθελε να συνδέσει σε ξεχωριστή βάνα και τα σώματα. Υπάρχουν σώματα με νερό και αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα…
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PeterPan έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί να μην φτάσει η ενδοδαπέδια και στα μπάνια; Βάλε ηλεκτρικά σώματα, αλλά βάλε και την ενδοδαπέδια, ώστε να ζεσταίνει το μπάνιο.
Θα βάλω ενδοδαπέδια και στα μπάνια, ναι.
Απλώς ήθελε να συνδέσει σε ξεχωριστή βάνα και τα σώματα. Υπάρχουν σώματα με νερό και αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα…

Κάτσε μισό, ήθελε να βάλει τα σώματα στο ίδιο κύκλωμα με την αντλία θερμότητας; Το έχει ξανακάνει; Γιατί μου ακούγεται παράλογο, φαντάζομαι μιλάμε για αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών, άρα το χλιαρό νερό που θα είχαν μέσα τα σώματα θα βοηθούσε ελάχιστα και δεν ξέρω κιόλας αν αυτό θα ήταν και καλό συνολικά (αυξημένες απώλειες από τα σώματα; ).
Γενικώς μου κάνει πολύ περίεργο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#823477 Κι όμως έτσι είναι σε μένα.
Αφού το πάτωμα είναι που ζεσταίνει το δωμάτιο, ποιος ο λόγος να ζεσταίνει περισσότερο η πετσετοκρεμαστρα;
Μια χαρά στεγνώνουν πάλι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#823484 Το να βαζεις τις πετσετες του μπανιου στο στεγνοτηριο καθε φορα που τις χρησιμοποιεις δηλαδη καθε μερα μου φαινεται τρελλο χασιμο χρονου και πεταμενα χρηματα συν τον θορυβο απο το μηχανημα. Δηλ εσυ με 35 βαθμους εξω βαζεις εμπρος το στεγνοτηριο καθε μερα?