Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By glf
#822853 Ναι το σκέφτηκα πριν τη βγάλω αλλά με έτρωγε να δω αν μπορώ να ρη σηκώσω μόνος.
Pro tip - βοηθάει να είναι μέσα στο γκαράζ και το αγωνιστικό σου με χαρτόνι στην οροφή του για να παρκάρει η μπαγκαζιερα lol
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
glf έγραψε:Ναι το σκέφτηκα πριν τη βγάλω αλλά με έτρωγε να δω αν μπορώ να ρη σηκώσω μόνος.
Pro tip - βοηθάει να είναι μέσα στο γκαράζ και το αγωνιστικό σου με χαρτόνι στην οροφή του για να παρκάρει η μπαγκαζιερα lol

PhD tip :lol: :lol: :lol: Βαλε δυο καδρονακια να παταει επανω η μπαγκαζιερα στην οροφη του αγωνιστικου αλλιώς θα σκεβρωσει ( η μπαγκαζιερα ε! :lol: )

με γεια η μπαγκαζιερα!
Άβαταρ μέλους
By glf
#822893 Κι όμως! Αν δεις τη σχεδίαση που έχει, πατάει τέλεια στα ποδαράκια που έχει στις άκρες γιατί η κοιλιά του, εκεί που πατάει στις μπάρες της οροφής, είναι πιο πάνω. Πρέπει να το δεις τι λέω.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#822899 Πηγα ρώτησα και εγώ εχτές. Μου τα ειπε μπερδεμένα το μαγαζί.

Είδα μια modular falcon που μου άρεσε σχεδιαστικά και έχει καλή τιμή. Την ξέρουμε;

Μου ειπε ο κύριος εκεί ότι οι μπάρες είναι πιο σημαντικές από την μπαγκαζιέρα και αν θέλω να πάρω κάτι καλο αυτό να είναι οι μπάρες.

Το πρόβλημα είναι ότι στο πάρκινγκ που έχουμε με μπαγκαζιέρα δεν χωράω να μπω όποτε θα πρεπει να την βγάζω εκτός και να την μεταφέρω με τα χέρια κάθε φορά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823016 Οι μπάρες είναι σημαντικές αν τις αφήνεις μόνιμα επάνω. Αν τις βγάζεις, παίρνεις τις φθηνότερες που σου κάνουν.
Η μπαγκαζιέρα πρέπει να είναι εύκολη στο βάλε βγάλε και να ανοίγει και από τις δύο πλευρές με ένα κλειδί και να έχει μόνον μια κλειδαριά σε κάθε πλευρά.
Τα υλικά τους είναι παρόμοια όλων.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#823031 Το βασικό στις μπάρες είναι το προφίλ κυρίως και δευτερεύων οι βάσεις-κλειδωνιές που κάθονται στο αμάξι.
Το προφίλ καλό είναι να είναι το οβάλ. Η φθηνότερη εναλλακτική είναι το τετράγωνο αλλά η διαφορά στον θόρυβο(σφύριγμα βασικά) είναι μεγάλη για τα λίγα ευρώ διαφοράς έναντι του οβάλ. Δεν έχω δει ούτε μια τετράγωνη που να μην κάνει θόρυβο, στη φάση πρώτα τον ακούς και μετά τον βλέπεις.
Εδω να πω πως αν κουμπώσεις πάνω την μπαγκαζιέρα(ας πούμε την οποιαδήποτε), αυτόματα μειώνονται δραματικά οι αεροδυναμικοί θόρυβοι από τις μπάρες. Και αναλαμβάνουν εκείνοι της μπαγκαζιέρας... :roll: :rtfm: In matter fact, οι μόνοι που συνήθως βάζουν τετράγωνες μπάρες, είναι κάτι μαστόρια που δένουν πάνω σκάλες, σωλήνες, μπετονιέρες και όλο το Praktiker ξέρωγω. :lol:
Στο θέμα κουμπώματος των μπαρών, θεωρώ πως δεν υπάρχουν πολλοί που να τις βάζουν-βγάζουν για πλάκα. Νομίζω πως είναι δουλειά της μιας ή δύο φορές τον χρόνο, μπορεί και καμία-->μόνιμες πάνω.
Για μένα, πιο πολύ σημασία έχει τι αναμονές έχει το αμάξι από το εργοστάσιο. Στο μεγκάν πχ. υπήρχαν οι "μόνιμες" με τα βιδάκια, όπως αυτές του glf στο ford. Ξέρεις που θα μπουν οι μπάρες. Και όταν λέω ξέρεις, εννοώ ότι πχ. στο γιάρις(και στην πλειονότητα των μοντέλων) δεν ξέρεις. Και αυτό γιατί πρέπει με το μάτι να υπολογίσεις που θα μπει η πρώτη μπάρα και βάσει αυτής να υπολογίσεις που θα μπει η δεύτερη. Και στο ενδιάμεσο να σφίγγεις-ξεσφίγγεις άπειρες φορές, νομίζοντας πως έχεις βρει τις κατάληλες αποστάσεις, μην τις έχοντας βρεί στην ουσία, κάνοντας ταυτόχρονα και σβούρες γύρω-γύρω από το αμάξι. Και στην αρχή μου είχε φανεί περίεργο στο μεγκάν που δεν μου έδινε την...ελευθερία να τις βιδώσω όπου θέλω, λολ.
Εννοείται πως υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, αλλά όταν η Thule ήθελε 300€ για τις μέσης ποιότητας μπάρες της, ενώ η Hermes ζήταγε 80, ε, δεν το έψαξα περαιτέρω. Και εφόσον μέχρι τα 120χαω ίσα που ακούγονται(μαζί με την μπαγκαζιέρα) δεν νομίζω να πεισθώ πως αξίζουν την διαφορά.
Τα ίδια πάνω κάτω και για τις μπαγκαζιέρες, απλά εδώ τα πράγματα είναι πιο...χειροπιαστά. Προσωπικά δεν έχω αναζητήσει ποτέ το αμφίπλευρο άνοιγμα της 400άρας Hermes που έχω, όχι πως αν υπήρχε ότι μπορεί και να μην το χρησιμοποιούσα. Το ίδιο και για την διπλή κλειδαριά. Δεν έχω πρόβλημα να ανοίγω την πρώτη και κρατώντας με το χέρι μου να βάζω το κλειδί και στην δεύτερη. Δεν γίνεται να αγνοήσω φυσικά, ότι με μια κλειδαριά η διαδικασία θα ήταν ευκολότερη. Όταν όμως η δικιά μου(βαμένη λευκή εργοστασιακά έτσι;) έκανε 220€, ενώ κάτι Menabo-Modula ήθελαν πρπ 400 και οι Thule κάτι 500-600άρια, πάλι δεν το σκέφτηκα.
Το βάλε-βγάλε σε μένα είναι υπόθεση 3'-1' αντίστοιχα, κλάιν δλδ, όπου αν κάνω την πατέντα του hf με τις ταινίες, το βάλε γίνεται και αυτό 1'.
Στην τελική, είναι και τι χρήση θέλει να κάνει ο καθένας. Εγώ το έχω ανάγει σε μέγιστη λύση για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου όλα τα συμπράγκαλα της θάλασσας βολεύονται εκεί πάνω. Και δεν είναι λίγα. Λίγα όμως είναι τα 290lt του γιάρις όπου κάνουν την χρήση επιτακτικότερη.
Αυτά... :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823032 Θα συμφωνήσω με το παραπάνω πλήρως, αν η χρήση είναι να μένει επάνω η μπαγκαζιέρα περίπου μόνιμα.
Εκεί βέβαια βοηθάει το αμφίπλευρο άνοιγμα, για να φορτώνεις οπως και αν έχεις παρκάρει. Συμφωνώ πάντως πως η διαφορά τιμής είναι σημαντική, αν κι εγώ για την Modula 400lt 330€ πλήρωσα, 100€ διαφορά μεν, αλλά νομίζω πως αξίζει.

Για τις μπάρες που πήρα τις Modula με 105€ έκανα λάθος : νόμιζα πως θα τις βάζω πάνω μια φορά το χρόνο, αλλά τελικά τις αφήνω πάνω σχεδόν το μισό χρόνο λόγω του καγιάκ.
Άρα θα αξίζει να πάρω κάτι πιο ήσυχο, από την άλλη, δεν είναι και δικό μου το αμάξι, και μετά την Modula πήγαινες σε x3 για Thule.
Τωρα απλώς βάζω λίγη ταινία για να μην ακούγεται σφύριγμα!
:lol:
Το πιο αστείο είναι πως με ένα πιο σωστό σχεδιασμό θα το είχαν λύσει το πρόβλημα, αφού ακούγεται το καπάκι της κλειδαριάς, που αφήνει ένα χιλιοστό όταν κλείνει και λειτουργεί σαν... σφυρίχτρα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#823034 Το αμφίπλευρο άνοιγμα βολεύει για να ξεβιδωνω τις δαγκάνες εύκολα από κάθε πλευρά.
Αλλιώς θα έπρεπε να βάλω σκαλίτσα, να σκύψω μέσα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#823037 Επέλεξα τετράγωνες μπάρες 15 χρόνια πριν γιατί είχαν τότε σεβαστή διαφορά και γιατί δεν θα ήταν πάνω στο αμάξι πέρα από τις 20 μέρες των διακοπών.
Με την μπαγκαζιερα επάνω ο θόρυβος είναι λιγότερος από ότι χωρίς .

Στην τοποθέτηση έχω μέτρο μαζί και θυμάμαι τις αποστάσεις ( 30εκατ. η μπροστινή μπάρα από την βάση του παρμπρίζ, 70 εκ η πίσω από την μπροστινή και 29,5 από τα πλαϊνά της μπάρας η μπαγκαζιερα και κεντραρεται ακριβώς ), οπότε μπαίνουν όλα μαζί σε 10 λεπτά και βγαίνουν όλα σε 8 γιατί τα καθαρίζω κιόλας.

Είχα σκεφτεί να τα πουλήσω όταν μεγάλωσε ο μικρός αλλά το γεγονός ότι χωράει φουσκωμένο στρώμα θαλάσσης συν ομπρέλα, συν συμπραγκαλα με απέτρεψε.

Μπόνους, όταν είναι στον ήλιο παρκαρισμένο δεν ζεματαει τόσο μέσα, ο ουρανός του αυτοκινήτου σκιάζεται.

.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#823042 Όσοι εχουμε αμάξια (με σοβαρό χώρο πορτπαγκαζ ) παρακολουθούμε το τοπικό τρώγοντας ποπ κορν....

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
gianik έγραψε:Όσοι εχουμε αμάξια (με σοβαρό χώρο πορτπαγκαζ ) παρακολουθούμε το τοπικό τρώγοντας ποπ κορν....

.

Πες τα ρε Γιανικ. Επιτελους κι ενα τοπικο που με κανει να αισθανομαι περηφανος για τη νεκροφορα μου :s_cool
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
gianik έγραψε:Όσοι εχουμε αμάξια (με σοβαρό χώρο πορτπαγκαζ ) παρακολουθούμε το τοπικό τρώγοντας ποπ κορν....

.

Πες τα ρε Γιανικ. Επιτελους κι ενα τοπικο που με κανει να αισθανομαι περηφανος για τη νεκροφορα μου :s_cool
Εσείς με τα μπαρμπαδιστικα αμάξια ξέρετε ότι κουβαλάτε έρμα όλο το χρόνο ε;

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:

.

Εσείς με τα μπαρμπαδιστικα αμάξια ξέρετε ότι κουβαλάτε έρμα όλο το χρόνο ε;

.

Παναθεμα σε Νικολαε, δεν αφηνεις ενα χριστιανο να χαρει εστω και για λιγο :s_mad