Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#814915 Το Νοέμβριο είχα γράψει ότι υστερεί σε ηχομόνωση σε σχέση με το chr. Δεν ξέρω αν μετράει.

.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#814965 Η αληθεια ειναι οτι θα πρεπει να τα δεις back to back. Το απλο που ειχα Ολλανδια πριν κανενα χρονο για αρκετες μερες μια χαρα μου φανηκε για σουπερμινι :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#819989 Ford Fiesta 1,0 ecoboost 100HP ST-Line μαύρο με περί τα 36000χλμ που είχα νοικιάσει για μερικές μέρες στην Β Ιρλανδία.
Εξοπλισμός καλός, με 4 πλήρως αυτόματα παράθυρα, μαύρο ουρανό (μου αρέσει), σκούρα τζάμια, πλοήγηση (σε οθόνη αφής και στο ταμπλώ, σύνδεση με τηλέφωνο, αναγνώριση λωρίδας (δεν με έπεισε), σταρ στοπ (καλό, κανένα πρόβλημα), αυτόματο πιλότο και περιοριστή, βγάζεις μπρος με το κλειδί στην τσέπη, Michelin Primacy 205/45-17 (ίσως πολύ χαμηλό προφίλ αλλά έδειχνε όμορφα με τις ανθρακί ζάντες).
Όψη καλή, εμένα μου αρέσει αλλά αναγνωρίζω ότι δεν είναι πραγματικά όμορφο, έχει κάτι λίγο ατσούμπαλο από κάποιες γωνίες αλλά μάλλον ευχάριστο.
Ορατότητα νορμάλ με τις εμπρός κολώνες να ενοχλούν κάπως όπως σε όλα και τις πίσω να είναι επίσης κάπως μεγάλες (και στις δύο περιπτώσεις όχι πολύ άσχημα, υπάρχουν χειρότερα).
Χώροι: μου φάνηκε πολύ άνετο εμπρός με άφθονο πλάτος για τους ώμους και τα πόδια. Και πίσω καλά φαινότανε αλλά δεν το δοκίμασα. Χώροι στις πόρτες, κονσόλα, ντουλαπάκι, σταθερό υποβραχιόνιο ικανοποιητικοί. Χώρος αποσκευών μου φάνηκε σαν να υστερεί σε βάθος, θα ήθελα κάτι παραπάνω. Γενικά βλέπω ότι τα αυτοκίνητα αν και δεν έχουν ρεζέρβα διατηρούν το σχεδιασμό με την στρογγυλή τρύπα κάτω από τη μοκέτα, θα προτιμούσα την εξάτμιση να την έβαζαν εγκάρσια πίσω από αυτό και το σχήμα να ήταν τετραγωνισμένο και εκμεταλλεύσιμο, ιδανικά να αποτελεί ενιαίο χώρο.
Κάθισμα μια χαρά, καλή αίσθηση και ρυθμίσεις, η μόνη μου ενόχληση είναι ότι το προσκέφαλο είναι πάει εμπρός πίσω και αν το έχω χαμηλά είναι πιο μπροστά από όσο θα ήθελα.
Χειριστήρια όλα καλά.
Στα μεγάλα συν η αίσθηση του τιμονιού και των φρένων. Ένιωθα τις αλλαγές στην επιφάνεια του δρόμου στα χέρια μου. Και τα φρένα εντελώς σταδιακά χωρίς να πιάνουν απότομα στην αρχή.
Συμπλέκτης κιβώτιο ικανοποιητικά αλλά η λειτουργία του μοχλού δεν με ενθουσίασε. Σχέσεις σχετικά μακριές αλλά ο κινητήρας μπορούσε. Η 6 βέβαια ήταν πολύ ψόφια, πρέπει να έδινε περί τα 50χλμ/1000 στροφές.
Κινητήρας ροπάτος, δυνατός, τραβούσε από χαμηλά χωρίς ενοχλητικό άδειασμα πολύ χαμηλά που δυσκολεύεο τις εκκινήσεις, πολύ γραμμικός, κι επειδή μερικές φορές μαθημένος από αυτόματο ξέχασα να αλλάξω ταχύτητα είχε φτάσει 6000 στροφές και δεν είχα πάρει χαμπάρι. Το κόκκινο είναι πιο ψηλά, το μοτεράκι στροφάρει αλλά δεν τρελλαίνεται ψηλά όπως θα μου άρεσε. Αυτό ίσως να το προσφέρει η πιο δυνατή έκδοση αλλά δεν το ξέρω.
Κατανάλωση δεν ασχολήθηκα, μικρά νούμερα έβλεπα αλλά αυτό δεν λέει κάτι γιατί είμαι μαθημένος σε πολύ μεγαλύτερα, δεν ξέρω πόσο καλά είναι τα 5-6-7λτ/100χλμ.
Οδήγηση-συμπεριφορά
Και φτάσαμε στο ζουμί. Με το αμαξάκι σαν να γνωριζόμαστε από χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και το ευχαριστήθηκα πολύ. Έστριβε, κράταγε, άλλαζε κατεύθυνση, ωραία απόκριση, καλές ρεπρίζ, καλά φρένα πραγματικά με χαροποίησε.
Άνεση-ηχομόνωση
Πολλοί ίσως να το έβρισκαν όχι ιδιαίτερα άνετο αλλά ήταν όπως το θέλω, σφιχτό και με μικρές κλίσεις αλλά χωρίς να κοπανάει. Από ηχομόνωση δεν είμαι σίγουρος γιατί το είχα κυρίως με ανοιχτά παράθυρα αλλά όταν τα έκλεισα και με 70 μίλια (112χλμ/ώ) χωρίς μουσική δεν με απασχόλησε άρα λέω καλή.

Συμπέρασμα. Ναι μου άρεσε πολύ και ναι ευχαρίστως το αγόραζα για την κατηγορία του. Πιστεύω ότι αυτό θα έπαιρνα (φτηνά σέρβις και ανταλλακτικά και συχνό μοντέλο) εκτός αν δοκιμάσω ιάπωνα και δεν με απαγοητεύσει. Πολύ ομοιογενές και ευχάριστο. Δεν έχω άποψη αν η πιο δυνατή έκδοση χάνει ομοιογένεια αλλά η επιπλέον δύναμη θα βοηθάει στα ταξίδια γιατί από τα 80-100 και πάνω το νιώθω να χάνει το νεύρο του και θα πρέπει να του δίνει πιο ευχάριστες ψηλές στροφές.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#821610 Οδήγησα για μερικά χιλιόμετρα ένα test drive Peugeot 408 1.2 130ps
Aυτόματο στην έκδοση Allure Plus.

Το αυτοκίνητο οπτικά δείχνει πολύ εντυπωσιακό και "ακριβό", δε παίρνω όρκο πως θα γεράσει εξίσου καλά, αλλά στο σήμερα είναι ένα όχημα που ξεχωρίζει. Εργονομικά πρώτα, τρομερά άνετα καθίσματα, δε θυμάμαι να έχω κάτσει σε κάτι πιο άνετο,ακόμα και σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα. Το μικρό τιμόνι - χαρακτηριστικό όλων των σύγχρονων peugeot, προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και σε feeling και σε μέγεθος.

Κατά τ’ άλλα είμαι σίγουρος πως θα γκρινιάξω για κάτι που συνηθίζεται, αλλά στις πρώτες επαφές το στυλάκι “κοντρολάρω τα πάντα από ένα touch screen” δεν το βρήκα καθόλου πρακτικό. Περιττό να πω πως με τον ελληνικό ήλιο. όλες αυτες οι piano black επιφάνειες και η οθόνη αφής κάνουν τον
χώρο όσο όμορφο και αν είναι, ενα βασίλειο δαχτυλιάς. Όμοια το iCockpit μπροστά από τον οδηγό το βρήκα πολύ busy και δυσανάγνωστο.
Πάντως το βράδυ με το ambient lighting και τα πολύ ωραία υλικά, είμαι σίγουρος πως θα ναι απόλαυση για χαλαρό ταξίδι.

Επίσης πολύ όμορφη ισορροπία κρατήματος/άνεσης, περνούσε οδοστρωτήρας από παντού, αλλά στις στροφές είχε ωραίο πάτημα, αποπνέει σιγουριά.

Πάμε τώρα στα πράγματα που πραγματικά με ξενέρωσαν. Αυτόματο κιβώτιο & επιδόσεις.
Με δύο άντρες και a/c ανοιχτό, με τα πάντα στο “sport” πρόγραμμα το αυτοκίνητο ήταν αργό, διαβάζω για 0-100 σε πάνω από 11’’ και επιβεβαιώνω την αίσθηση που είχα, επίσης το αυτόματο μπερδευόταν πολύ στο τι σχέση ήθελε να έχει, είτε με αργό kickdown είτε με αργό ανέβασμα, γενικά δεν είχε καμία σχέση με το ZF8HP των bmw που έχω συνηθίσει, ίσως έχει και αυτό τα κλειδιά του, αλλα δε μου άφησε ωραία αίσθηση.

Αυτό που οδήγησα εγώ, κόστιζε 42.500€ και γενικά το αυτοκίνητο ξεκινάει στα 39.900. Εκεί όσα με ξενέρωσαν έρχονται και αγγίζουν κωμικές διαστάσεις. Καταλαβαίνω πως κάποιος που θα πάει να δει το 408 δε θα έπαιρνε Corolla Cross ή Audi Q3, αλλά πραγματικά δε μπορώ να δω ποιανού αυτοκινήτου το κοινό πάει να κλέψει με τέτοιο πακέτο σε αυτά τα λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#822824 Και για να ειμαστε και ον τοπικ λιγο...

Ειχε που λετε ενα ιβεντ η Αουντι. Μαζι με ολους τους λεφταδες δεχτηκα κι εγω ο βυσματιας μια προσκληση να τους κανω την τιμη να δοκιμασω τα εργαλλεια τους... Με το που μπαινω μεσα βλεπω τις εξης επιλογες:

Εικόνα

Διαλεγω το RSQ3 SAportback με τα 400 αλογα που με εχει καβλωσει εδω και καιρο, σαν πιθανος αγοραστης του :shifty:

Και το RS e-tron GT με τα 646 αλογα, να δω επιτελους τι λενε κι αυτα τα μουγκα τα ηλεχτρικα :lipsealed:

Σχωρα με Ντιμη μου, σχωρα με. Πανε 19 χρονια που ειχα να οδηγησω τοσο γκαζι, απο τοτε που ξεζουμουσαμε το EVO του κολλητου με τα 800 αλογα. Να ξες παντως οτι το βραδυ ηπια 5 σφηνακια βεντζινα 100αρα για αφεση των αμαρτιων μου απο το μεγαλοδυναμο :s_yes

Ξεκιναω λοιπον με το μικρο. Μπαινουμε μεσα και καθομαστε. Φτιαχνω το καθισμα και με χαρα βλεπω οτι κουμπωσα με τη μια σε θεση που μπορω να το στυψω οπως θελω. Φυσικα δε σκοπευα να το στιψω σε τετοιο ιβεντ, αλλα οπως ειπα ξανα το γλυκοκοιταζω το συγκεκριμενο αμαξι για οταν μεγαλωσω!!!

Συνοδηγος ενας δασκαλος σε μια σχολη αγωνιστικης οδηγησης λεει. Ουτε που ξερω τιντουτο, αλλα ξερω οτι γενικα αγριευονται οσοι καθονται διπλα μου. Πιανουμε λιγο το μπλα μπλα και προσπαθω να τον χαλαρωσω ελαφρως. Του λεω οτι νταξ, 400 αλογα λιγα μου ερχονται... οτι εχω υπαξει οδηγος αγωνων... και γενικα οτι με ξενο αμαξι παω παντα χαλαρα, οποτε μην αγχωνεται. Ξεκιναμε και ειχε ψιλοκινηση στην αρχη. Πανω στη βολτα μου λεει "εδω στριψε δεξια" κι αυτοματα κοβω πολυ γκαζι για να κανω αποσταση απο τον μπροστινο. "Τι επαθες κι εκοψες" με ρωταει? "Τιποτα ολα καλα" του απανταω. Με το που βλεπω το μπροστινο να ξεμακραινει, παω δεξια το λεβιε στο μανιουαλ, κανω 2 κατεβασματα με τα παντλς και το σανιδωνω. Το πλανο ηταν να μπω σχετικα κρατημενα στην εισοδο και να βγω με ελαφρυ γλυστριμα στην εξοδο. Κι αρχιζει να δουλευει το ΓΑΜΗΜΕΝΟ το αντισπιν στη μεση της στροφης και μου χαλαει το παιχνιδι. Με το που ισιωνω παταω με τη μια το κουμπακι να το βγαλω ΟΦΦ το μπουρδελο το αντισπιν και τον επιασε αμοκ τον αλλον το μλκ. Φωναζει "ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" και μου το ξαναπαταει ΟΝ. Απο εκει και μετα τα πηρα στο κρανιο. Θα σε φτιαξω ρε παλιομουνο σκεφτηκα απο μεσα μου. Μονο αυτο το κουμπακι μπορεις να πατησεις και να μου ζαλιζεις τα παπαργια με λογια. Απο ζαλισμα παπαργιωνε εχω παθει ανοσια τοσα χρονια με τη γυναικα μου, οποτε ολα ποπα. Ουτε φρενο μπορεις να μου πατησεις, ουτε χειροφρενο μπορεις να μου τραβηξεις σκεφτηκα. Οπως παει ο δρομος για Χαλικιδικη εχει μια ενδιαφερουσα δεξια καμπη που στριβεις και βγαινεις καρφι στο αεροδρομιο. Μου ειχε πει οτι εδω στριβουμε δεξια κι αυτοματα επιασα τη δεξια λωριδα κι εκοψα γκαζι για να κανω αποσταση απο τους μπροστινους. Με το που καταλαβε οτι κανω παλι το ιδιο κολπο, φωναξε ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Ειπαμε ομως, το τιμονι και τα πεταλια ηταν ΔΙΚΑ ΜΟΥ εκεινη την ωρα. Επισης ειπαμε την ανοσια που εχω στο πρηξιμο παπαργιωνε απο τον εκαστοτε συνοδηγο μου. Σκαω τη γκαζια... σκαω την τιμονια δεξια... Κι ολα καλα. Μολις ισιωσα χαλαρωσα μη μου παθει και τιποτα ο "δασκαλος αγωνιστικης οδηγησης" :s_tongue

Γυρναμε πισω και ειχαμε κι οι 2 τα παραπονα μας. Αυτος ειπε στο διευθυντη "τιντουτος ρε, εβγαλε το αντισπιν και μετα το εστριβε κιολας". Κι εγω ειπα στο φιλαρακι μου το διευθυντη "με ξενερωσε ο αλλος ο μλκας, καλυτερα να ειχα τη γυναικα μου απο διπλα". Με δεδομενο τις τεταμενες σχεσεις μας, παρθηκε αποφαση στην επομενη βολτα με το μουγκο το ηλεχτρικο να ερθει ο ιδιος διευθυντης χιμσελφ μαζι μου σα συνοδηγος. Σκεφτηκα οτι αυτο εχει πολλα αλογα και μη ρισκαρω να βγαλω το αντισπιν, αλλα στην ιδια δεξια ΠΑΛΙ με ξενερωσε το αντισπιν. Υποτιμησα τον εαυτο μου και υπερτιμησα το αμαξι, οποτε εχασα παλι το παιχνιδι με τη γλυστρα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ. Στη συνεχεια στην ιδια δεξια καμπη που βγαζει στο αεροδρομιο ειχε καμποση κινηση οποτε δεν το εστριψα. Αλλα μολις ισιωσα εγραψε 240 το κοντερ στην επομενη μικρη ευθεια. Τα μαζευε τα χιλιομετρα σαν τρελο το μπασταρδο το ηλεχτρικο. Πολυ γκαζι. Πολυ καβλα ρε παιδες :metalo:

3 πραγματακια που μου εμειναν απο τις μικρες βολτιτσες...
- Ο απιστευτος ηχος του 5 κυλινδρου σε σειρα διαμαντιου της Αουντι.
- Οποια τετρακουνα (και φυσικα μπροστοκουνα) και να πιασω στα χερια μου, οσα αλογα και να ειναι, θα βγαζω το αντισπιν με το που καθομαι στο καθισμα. Μονο αν ειναι υγρος ο δρομος ή αν παρω καμια πισωκουνα με πολλα αλογα θα αφησω αυτο το κωλοσυστημα σε λειτουργια.
- Γ Α Μ Α Τ Ο το head up display που ειχε το ηλεχτρικο. Αισθανθηκα απιστευτη ασφαλεια που δεν επρεπε να κατεβασω καν τα ματια μου προς το κοντερ για να δω με ποσα παω. Και ειδικα αν βαλεις καμια πλοηγηση σε αυτο το συστημα επισης γαματη φαση να βλεπεις εκει το χαρτη. Αν καταφερουνε δε να προβαλουν και καμια τσοντα στο μπαρμπριζ, μιλαμε για περφεξιον :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#822833 @George_Prix

Θυμάσαι τι σε έβαλαν να υπογράψεις πριν τα πάρεις για test drive :innocent:
για θυμήσου :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
MONMAN έγραψε:

Ειλικρινα τωρα, πιστευεις οτι το διαβασα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
George_Prix έγραψε:
MONMAN έγραψε:

:lol: καλλίτερα που δεν το διάβασες
εγω το διάβασα και ακύρωσα τα πάντα πλην του "ταπεινού" Q4 etron
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
MONMAN έγραψε:
George_Prix έγραψε:
MONMAN έγραψε:

:lol: καλλίτερα που δεν το διάβασες
εγω το διάβασα και ακύρωσα τα πάντα πλην του "ταπεινού" Q4 etron

Και τι το τρομακτικο λεγανε δηλαδη που θα μπορουσε να με αποτρεψει απο το να κανω το γουστο μου?

Αν εννοεις τιποτα τρακαρισματα κτλ τα εχω ξαναπει. Ειναι σχεδον απιθανο να χασω τον ελεγχο ενος αυτοκινητου πηγαινοντας στα 8/10 του ξεζουμισματος :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#822863 Στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά ;

Που ζούμε εμείς ;

Μπράβο μπράβο για την εμπειρία !
Ελπίζω να το χάρηκες !

Το rs etron gt είναι η taycan? Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω κάτι από τα δυο .