Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#822206 Κοιτάω για ασύρματα ακουστικά τηλεόρασης για τον πατέρα μου και βλέπω πως το ένα είναι χειρότερο απ'τ'άλλο βάσει κριτικών.
https://www.skroutz.gr/c/1863/headphone ... er_dir=asc

Υπάρχει κάποια εναλλακτική; Η τηλεόραση δεν είναι smart, έχει όμως apple tv box
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#822744 Αν θυμάμαι καλά για τα ηχεία HiFi σε μεγάλη απόσταση (περίπου 12 μέτρα) χρησιμοποιώ 2,5 καλώδιο, σωστά? 4άρι είναι υπερβολή?

Τα ηχεία είναι τα Dali Oberon 7, διαβάζω στα specs 30-180 Watt.

Καλώδιο μόνο με χαλκό ή κ με αλουμίνιο είναι οκ?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:Αν θυμάμαι καλά για τα ηχεία HiFi σε μεγάλη απόσταση (περίπου 12 μέτρα) χρησιμοποιώ 2,5 καλώδιο, σωστά? 4άρι είναι υπερβολή?

Καλώδιο όποιο ακούγεται καλύτερα στα δικά σου αυτιά αλλά καλύτερα να φέρεις ενισχυτή και ηχεία πολύ πιο κοντά από 12μ. Γιατί 12 μέτρα; Δεν θέλεις τηλεχειριστήριο; Και σε τι απόσταση είναι μεταξύ τους τα ηχεία;
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
PeterPan έγραψε:Αν θυμάμαι καλά για τα ηχεία HiFi σε μεγάλη απόσταση (περίπου 12 μέτρα) χρησιμοποιώ 2,5 καλώδιο, σωστά? 4άρι είναι υπερβολή?

Τίποτα δεν είναι υπερβολή στη ζώνη του λυκόφωτος... :ninja:
Αλλά η διατομή του καλωδίου δε λέει κάτι από μόνη της... Έφτιαξα στα πρόχειρα μακριά καλώδια (7.5 μέτρα) με 4άρι καλώδιο από Amazon λόγω αναδιάταξης του ηχοσυστήματος και πραγματικά δεν αντέχονταν... Οπότε είμαι με τα παλιά μου καλώδια (Naim Naca5 3.5 μέτρα) να αιωρούνται μέχρι να στρωθούν τα καινούρια μου ηχεία και να δω τί θα πάρω...

Εκτός από το πάχος του καλωδίου, παίζει ρόλο και η μόνωσή του και πολλά άλλα για τον τελικό ήχο.
Σίγουρα πάντως θα πρότεινα μόνο χαλκό (ειδικά για μεγάλο μήκος).

Τί ενισχυτή έχεις, για να έχουμε και μια πιο πλήρη εικόνα;
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
SIHCTR on 08 May 2021, 01:14 έγραψε:Αυτά τα λίγα για απόψε, αύριο (hopefully) θα συνεχίσω με την ψηφιακή πηγή (streamer+dac).

Δύο χρόνια μετά, θυμήθηκα ότι χρωστάω μερικά σεντόνια περί HiFi... :lol:
Επείδη δεν έχω το χρόνο να γράφω, ούτε κι εσείς την υπομονή να διαβάζετε υποθέτω, θα κάνω ένα συνοπτικό flashback των 10 τελευταίων χρόνων (χωρίς πόδια και τζάκια... :lol: ). Τα φετινά μου καμώματά μου θα τα αναλύσω περαιτέρω αργότερα... :lipsealed:

Ξεκινάω από τα ηχεία προς την πηγή, επειδή οι πρώτες αγορές έγιναν με βάση τα ηχεία και καθόρισαν τα υπόλοιπα. Η οποιαδήποτε αλλαγή σημειώνεται με bold:

• Ηχεία

2013: Inakustik LS-502 airloc [3m] --> Dynaudio Excite X36. Εδώ ξεκίνησαν όλα... Αγοράστηκαν καινούρια (κάτι που πλέον προσπαθώ να αποφύγω!). Έγινε σύγκριση με τα Bowers & Wilkins 683 (και μερικά άλλα ηχεία στην πορεία) και τα Dynaudio νίκησαν κατα κράτος στην "καθαρότητα" και "φυσικότητα" του ήχου. Φυσικά όλα αυτά στο demo room του ηχατζή (sic), ο οποίος ποτέ δε με ρώτησε σε τί ρημάδι δωμάτιο σκοπεύω να τα βάλω... Στην πράξη τα ηχεία αποδείχθηκαν πολύ μεγάλα για το χώρο και πολύ bright για μακροπρόθεσμη ακρόαση..
    ~2014: Linn K20 [3m] --> Dynaudio Excite X36. Αλλαγή καλωδίου σε κάτι πιο "συμβατό" με τον ενισχυτή (ουσιαστικά το παλιό καλώδιο Naca4 της Naim) και λιγότερο bright. No comment γιατί έγιναν και άλλες αλλαγές ταυτόχρονα.
    2018: Linn K20 [3m] --> Dynaudio C1 Platinum. Αναβάθμιση ηχείων στα κορυφαία (και πανέμορφα) της Dynaudio. Εννοείται μεταχειρισμένα και με trade-in τα παλιά. Έφυγε το brightness επιτέλους και έπαψε η ακουστική κόπωση...
    2019: Naim Naca5 [3.5m] --> Dynaudio C1 Platinum. Αλλαγή καλωδίων με τα στάνταρντ της Naim, μιας και τα βρήκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένα.
    2020: Naim Naca5 [3.5m] --> Dynaudio C1 Platinum / Isoacoustics GAIA III. Προσθήκη decoupling βάσεων στα ηχεία. Υποτίθεται ότι βοηθάνε τον ήχο ποικιλοτρόπως. Βέβαια η σύγκριση βάλε/βγάλε δεν είναι εύκολη.. Οπότε μπήκαν και έμειναν :lol: .

• Ενισχυτής

2013: Naim NAIT XS. Αρχικά πήγαινα για κάτι πιο προσγειωμένο (πχ Denon ή Rotel που ήταν μάρκες που ήξερα), αλλά με έφαγαν τα φόρουμ και όταν άκουσα το Naim σε σύγκριση με τα υπόλοιπα... δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Και ας είχε το διπλάσιο κόστος.
    ~2014: Naim NAIT XS / Naim FlatCap XS. Προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα της ακουστικής κόπωσης, αναβάθμισα τον ενισχυτή με εξωτερικό τροφοδοτικό που δίνει ρεύμα στον προενισχυτή του NAIT. Αγοράστηκε μεταχειρισμένος. Υπήρξε σαφής βελτίωση του ήχου, αλλά φυσικά ο χαρακτήρας των ηχείων δεν αλλάζει...
    2019: Naim SuperNAIT 2. Τα Dynaudio C1 Platinum διψάνε για ισχύ, οπότε ο ενισχυτής αναβαθμίστηκε στον πιο ισχυρό. Βοήθησε και ότι τον βρήκα σε καλή προσφορά εδώ στη γειτονία... Παράλληλα το FlatCap πουλήθηκε χωρίς πρακτικά να χάσω λεφτά. Το NAIT XS είχε χάσει αρκετά την αξία του πλέον (είχε βγει η 2η γενιά), οπότε δεν είχε νόημα να το πουλήσω για "πενταροδεκάρες" και έμεινε στην αποθήκη για μελλοντική χρήση σε δεύτερο σύστημα...
    2019: Naim SuperNAIT 2 / Naim HiCap DR. Φυσικά όταν βρεις το εξτρά τροφοδοτικό για τον προενισχυτή μεταχειρισμένο εδώ κοντά, δεν το αφήνεις να φύγει... :innocent:

• Πηγή

2013: Mini PC (Lenovo Q190) --> USB --> Cambridge Audio DacMagic 100. Τις εποχές προ streaming, ένα PC ήταν θεωρητικά η πιο βολική πηγή για να παίζει mp3, flac κλπ. Δυστυχώς το ανεμιστηράκι από το PC ήταν ανυπόφορο και έπρεπε να φύγει από το σπίτι.
    2016: Volumio / Raspberry Pi / Hifiberry Digi+ --> RCA Coaxial SPDIF --> Cambridge Audio DacMagic 100. Ησύχασαν τα αυτιά μου επιτέλους :yahoo: Πηγή χαμηλού κόστους με open λογισμικό που δέχεται spotify connect και παίζει τη συλλογή μου από το NAS.
    2018: Volumio / Raspberry Pi / Allo Digione Signature --> BNC Coaxial SPDIF --> Naim Audio nDAC. Αναβάθμιση του DAC σε κάτι με πιο "dark" ήχο γιατί με πόναγαν τα αυτιά μου με τα πρώτα ηχεία που είχα... Το είχα βάλει στο μάτι καιρό και μόλις το βρήκα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή πυροβόλησα... Επίσης αναβάθμιση της digital κάρτας του rPi σε κάτι με πολύ καλά φορουμόreviews κλπ κλπ. Το παλιό DAC έμεινε στην αποθήκη να φυλάει σκοπιά.
    2020: Volumio / Raspberry Pi / Allo Digione Signature / Allo Shanti Linear Power Supply --> BNC Coaxial SPDIF --> Naim Audio nDAC. Αναβάθμιση σε Linear Power Supply για την πηγή, γιατί προφανώς τα SMPS απαγορεύονται σε ένα σύστημα που σέβεται τον εαυτό του :lol: Δεν παίρνω και όρκο ότι κατάλαβα διαφορά στον ήχο, παρά τα διθυραμβικά reviews στα φόρουμς...

• Αξεσουάρ

2015: Naim Fraimlite. Το (entry level) έπιπλο της Naim για τις σχετικές φέτες. Πιο πολύ το πήρα για την εμφάνιση και για να βολέψω εύκολα τα διάφορα εξαρτήματα, χωρίς να περιμένω διαφορά στον ήχο. Πριν είχα κάτι από το IKEA για να τα βολεύω. Δε θυμάμαι καν να ακούω κάποια διαφορά βέβαια. Αγοράστηκε σαν demo κομμάτι από έναν ηχατζή στην Αγγλία.
    ~2016: GIK Acoustics Monster Bass Traps. Για να βελτιώσω την ακουστική του σαλονιού, πήρα ένα ζευγάρι bass traps. Στην πορεία διαπίστωσα ότι για room mode στα 45Hz δε σε σώνει τίποτα τέτοιο... Οπότε έμειναν κρεμασμένα στον τοίχο σαν λευκοί καμβάδες :innocent: .
    2020: Naim PowerLine. Και όμως... :lipsealed: Καλώδιο ρεύματος για τον ενισχυτή. Σε audition εξαρτημάτων που έκανα στο σπίτι, διαπίστωσα ότι το καλώδιο έκανε μεγάλη διαφορά (προς το καλύτερο)! Σαν να είχα αναβαθμίσει τον ενισχυτή. Δεν πίστευα σε καλώδια, μέχρι που το άκουσα...
    2020: Naim HiLine. Δουλειά δεν είχα στην κορώνα, αγόραζα καλώδια... :help: Αυτό είναι το καλό (mid-level πλέον) interconnect της Naim που συνδέει DAC με ενισχυτή. Δεν παίρνω και όρκο ότι κατάλαβα διαφορά, αλλά βάλτο κι αυτό εκεί να υπάρχει.. :lol: Μεταχειρισμένο κι αυτό.

Αυτή ήταν η κατάσταση περίπου μέχρι τα τέλη του 2022. Αν και όλα τα εξαρτήματα είναι καλά και υποτίθεται ταιριάζουν μεταξύ τους, ο ήχος δεν με ικανοποιούσε και δε με τραβούσε ιδιαίτερα.. Πιο πολύ ευχαριστιόμουν τη μουσική στο αυτοκίνητο εδώ που τα λέμε :help:

Η συνέχεια σύντομα ελπίζω!
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#824227 Μετά από αυτό το fast forward, το σύστημα έμεινε στην ησυχία του σε γενικές γραμμές από το τέλος του 2020 μέχρι τώρα, κάπως έτσι:
Εικόνα
(τουλάχιστον η καινούρια τηλεόραση έκρυψε το τζάκι που δεν αντέχετε... :lol: )

Όλα αυτά τα χρόνια, όπως έχω αναφέρει, ποτέ δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος... Άπειρες ώρες μετρήσεων με το μικρόφωνο, κούνημα των ηχείων μπας και ταιριάξουν με το δωμάτιο (μόνο πάνω στον καναπέ δεν τα έβαλα..), αλλά μάταια. Ποτέ δεν κατάφεραν να με "συγκινήσουν" μουσικά. Και αν μη τι άλλο, τα Naim είναι διάσημα για το "PRAT" (Pace, Rhythm and Timing). Ώρες ώρες σκεφτόμουν να τα πετάξω όλα από το παράθυρο και να πάρω ένα ρημαδο sonos ή δεν ξέρω γω τι και να τελειώνω... :s_mad Το έριξα στο ποτό για να ξεχάσω τον πόνο μου... :lol:
Εικόνα

Και κάπου στις αρχές του '23, μια σειρά συγκυριών έφτασε να μου ανοίξει τα μάτια (ή αυτιά αν θέλετε!)...

Από τις προηγούμενες αναβαθμίσεις, αν θυμάστε, είχε περισσέψει ένας ενισχυτής και ένα dac απούλητα, καθώς και ένα Chromecast Audio που είναι τόσο βολικό για να παίζει τα πάντα (αν και όλα τα reviews λένε ότι ο ήχος του είναι άθλιος)! Τέλος πάντων, για διάφορους λόγους βρέθηκα και με ένα ζευγάρι μεταχειρισμένων Bowers & Wilkins 685 (1η γενιά). Πάμφθηνων συγκριτικά με όλα τα άλλα. Και αν θυμάστε πριν 10 χρόνια ξεκίνησα τα auditions με B&W 683. Οπότε κατα κάποιο τρόπο ένας κύκλος κλείνει πάλι. Αφού λοιπόν είχα όλα αυτά τα σκόρπια εξαρτήματα, ήμουν έτοιμος να στήσω ένα δεύτερο σύστημα, μόνο που μου έλειπε ένα... δωμάτιο για να τα βάλω :lol: . Το δωμάτιο βρέθηκε σε μια καλή φίλη... και έτσι πριν λίγους μήνες τα άπλωσα όλα στο πάτωμα να δω τί θα γίνει:
Εικόνα
Έχοντας μηδενικά expectations, βάλαμε διάφορα τραγούδια να παίζουν και το αποτέλεσμα ήταν... συγκλονιστικό! :omg: Τριδιάστατος ήχος με "αέρα" ανάμεσα στα όργανα και τις φωνές (στο δικό μου σύστημα υπήρχε πάντα ένα ενοχλητικό "congestion"). Επίσης ο ήχος είχε ένα "sparkle" που επίσης έλειπε από το δικό μου σύστημα, χωρίς όμως να γίνεται ενοχλητικός όσες ώρες και να παίζουν. Κανένα πρόβλημα με "bass boom" το οποίο επίσης είχα στο σύστημα μου. Σε αυτό βοήθησαν τόσο οι διαστάσεις του συγκεκριμένου δωματίου, όσο και το γεγονός ότι τα B&W είναι λιγότερο "ικάνα" και δεν πιάνουν τόσο χαμηλές συχνότητες όσο τα Dynaudio.
Αλλά πάνω από όλες αυτές τις τεχνικές βελτιώσεις, το πιο συγκλονιστικό ήταν το PRAT με τη σέσουλα! Πραγματικά με αυτό το σύστημα απλά θέλεις να κάτσεις και να απολαύσεις τη μουσική, να χορέψεις, να τραγουδήσεις... χωρίς να σε πιάνει η audiophilia nervosa! :help:
Όπως φαντάζεστε το "πρόχειρο" ηχοσύστημα καβαντζώθηκε και δεν κουνιέται από εκεί πλέον :innocent: .

Αφού πέρασε αρκετός καιρός για να ξεπεράσω το σοκ.. (μιλάμε για ηχεία 10 φορές φτηνότερα, και συνολικό ηχοσύστημα κάπου 7 φορές πιο φτηνό, μην ξεχνάτε).. ο μηχανολόγος μέσα μου έλαβε δράση για να αναλυθούν όλες οι παράμετροι και να βρεθεί η ρίζα του κακού. Τα ηχεία πήγαν πέρα δώθε ανάμεσα στα σπίτια και τα συμπεράσματα ήταν προφανή:
  • Το εκεί σαλόνι έχει καλύτερη ακουστική που βοηθάει με το 3D imaging.
  • Τα Dynaudio παραείναι καλά για το υπόλοιπο σύστημά μου... Χρειάζονται περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερο δωμάτιο για να αποδώσουν.

Οπότε δυο δρόμους είχε η ζωή:
  1. Ή συνεχίζω να ρίχνω άπειρα λεφτά στο ηχοσύστημα για να κάνω τα Dynaudio να κελαηδήσουν.
  2. Ή κάνω τη ζωή μου εύκολη και βρίσκω ηχεία που δε χρειάζονται τόση ισχύ και (επίσης) δεν είναι τόσο απαιτητικά με την τοποθέτησή τους στο δωμάτιο.
Όπως καταλαβαίνετε, ακολούθησα την οδό της λογικής... Η οποία στη συνέχεια θα με φέρει στη ζώνη του λυκόφωτος, αλλά αυτά είναι για το επόμενο post μου.

Κάποια take away messages που ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα (και που τα χρησιμοποίησα τους τελευταίους μήνες):
  • Όσα λεφτά και να ξοδέψει κανείς, άμα η βάση δεν είναι σωστή, βράστα. Και η βάση είναι η ακουστική του δωματίου.
  • Πριν κάνετε οτιδήποτε, μετρήστε το δωμάτιο και βάλτε τις διαστάσεις εδώ για να πάρετε μια χοντρική ιδέα.
  • Αν δεν έχετε πραγμάτικα μεγάλο δωμάτιο (>30m2), μάλλον καλύτερα να ξεχάσετε τα κολωνάτα ηχεία. Μικρότερα ηχεία σε συνδυασμό με ένα καλοστημένο και γρήγορο subwoofer είναι συχνά πιο ρεαλιστική επιλογή για ένα διαμέρισμα.
  • Αν ψάχνετε για ηχεία, προσπαθήστε να συγκρίνετε πρώτα αρκετά μοντέλα σε κάποιον dealer, αλλά με ηχοσύστημα που μοιάζει με το δικό σας. Αν χρειάζεται κουβαλήστε και τον ενισχυτή σας εκεί για να δείτε αν έχει αρκετή ισχύ για τα ηχεία που ακούτε.
  • Όσο και αν σας αρέσει κάποιο ηχείο στο δωμάτιο του ηχατζή (sic), μην παρασυρθείτε... Πρέπει να το ακούσετε στο χώρο σας για μερικές μέρες. Οπότε φροντίστε να βρείτε ένα καλό ηχατζή που ξέρει τη δουλειά του και θέλει να σας βοηθήσει, όχι μόνο να σας πάρει τα λεφτά!
  • Η αγορά μεταχειρισμένων ρίχνει το budget στο μισό σχεδόν (και γλιτώνετε και το στρώσιμο...). Απλά χρειάζεται χρόνο, υπομονή και αρκετές αγοραπωλησίες όταν μιλάμε για ηχεία, οπότε δεν είναι εύκολο. Αλλά για ενισχυτές κλπ

Αυτά για τώρα, η συνέχεια σύντομα με το audition πολλών ηχείων.. και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824228 Ο σχωρεμενος Γιωργος Γεωργιου ειχε πει καποτε μια μεγαλη κουβεντα ( για τον τζογο, αλλα αποτελει γενικοτερη αληθεια).

Ο Τζογαδορος δεν θελει να κερδιζει. Ξενερωνει. Αυτο που τον φτιαχνει ειναι οταν χανει, γιατι εχει μεσα του κινητρο να ξαναπαιξει, να κερδισει το καζινο.

Κατα τα αλλα. Μια διδακτικη κριτικη

Έχει Ευρωπαϊκή μουσική εικόνα : σχετικά απόμακρη, καλά εστιασμένη, χωρίς μεγάλα σώματα, με μετρημένες χροιές, διαφάνεια, ανάλυση και τέλεια ζυγισμένη ατμοσφαιρικότητα.
Αποδίδει τέλεια την εξέλιξη του συναισθήματος εντός της μουσικής και οι επιδόσεις του (ρυθμός, χρόνος, δυναμική, ακρίβεια κλπ) είναι απόλυτα ισορροπημένες, με αμεσότητα.
Μια ανεπαίσθητη υγρή απαλότητα γίνεται αντιληπτή, χωρίς να επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο, την ανάλυση, τις συχνότητες και την ακρίβεια των δυναμικών αντιθέσεων.
Δεν υπάρχουν στοιχεία εντυπωσιασμού και ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ αποδίδονται τίμια, χωρίς καμία προτίμηση. Γι' αυτό και ταιριάζει περισσότερο στον διακριτικό μουσικόφιλο, παρά στον ανήσυχο χαϊφιντελίστα.

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
g8777 έγραψε:Ο σχωρεμενος Γιωργος Γεωργιου ειχε πει καποτε μια μεγαλη κουβεντα ( για τον τζογο, αλλα αποτελει γενικοτερη αληθεια).

Ο Τζογαδορος δεν θελει να κερδιζει. Ξενερωνει. Αυτο που τον φτιαχνει ειναι οταν χανει, γιατι εχει μεσα του κινητρο να ξαναπαιξει, να κερδισει το καζινο.

Άστα, μεγάλη αρρώστεια... Καλύτερα να μην μπλέξεις...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824230 Aυτα να τα βλεπουν κατι πετρολχεντς που πιστευουν οτι νιωθουν διαφορα στην αποκριση γκαζιου με διαφορα θερμοκρασιας 1 Κελσιου. :shifty:

Εδω οι αλλοι καταλαβαν διαφορες στην υγρασια της απαλοτητας οταν αλλαξαν πολικοτητα στα καλωδια.

:shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#824245 Ο Pioneer vsx 101 χάλασε οριστικά πλέον οπότε είναι σε αναζήτηση νέου για τα 5.1 ηχεία B&W + sub.
Τι προτείνετε για οικονομική λύση έως 600 euro ,για να συνδεθούν μαζι με το subwoofer?Φυσικά θέλω πλήρη συνδεσιμότητα και Spotify...ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824247 https://www.heavenaudio.gr/denon-avc-s660h.html

edit

ακομα καλυτερα εδω:

https://www.audioshow.gr/yamaha-rx-v6a-black
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Aυτα να τα βλεπουν κατι πετρολχεντς που πιστευουν οτι νιωθουν διαφορα στην αποκριση γκαζιου με διαφορα θερμοκρασιας 1 Κελσιου. :shifty:

Εδω οι αλλοι καταλαβαν διαφορες στην υγρασια της απαλοτητας οταν αλλαξαν πολικοτητα στα καλωδια.

:shifty: :shifty: :shifty:

Μη με φωνάζεις σε άσχετα τόπιξ. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By sknipper
SIHCTR έγραψε:...Από τις προηγούμενες αναβαθμίσεις, αν θυμάστε, είχε περισσέψει ...αι ένα Chromecast Audio που είναι τόσο βολικό για να παίζει τα πάντα (αν και όλα τα reviews λένε ότι ο ήχος του είναι άθλιος)!
... το αποτέλεσμα ήταν... συγκλονιστικό! ... Κανένα πρόβλημα με "bass boom" το οποίο επίσης είχα στο σύστημα μου. Σε αυτό βοήθησαν τόσο οι διαστάσεις του συγκεκριμένου δωματίου,... Το εκεί σαλόνι έχει καλύτερη ακουστική που βοηθάει με το 3D imaging....Όσα λεφτά και να ξοδέψει κανείς, άμα η βάση δεν είναι σωστή, βράστα. Και η βάση είναι η ακουστική του δωματίου...Πριν κάνετε οτιδήποτε, μετρήστε το δωμάτιο και βάλτε τις διαστάσεις εδώ για να πάρετε μια χοντρική ιδέα.
[*]Αν δεν έχετε πραγμάτικα μεγάλο δωμάτιο (>30m2), μάλλον καλύτερα να ξεχάσετε τα κολωνάτα ηχεία. Μικρότερα ηχεία σε συνδυασμό με ένα καλοστημένο και γρήγορο subwoofer είναι συχνά πιο ρεαλιστική επιλογή για ένα διαμέρισμα.
[*]Αν ψάχνετε για ηχεία, προσπαθήστε να συγκρίνετε πρώτα αρκετά μοντέλα σε κάποιον dealer, αλλά με ηχοσύστημα που μοιάζει με το δικό σας. Αν χρειάζεται κουβαλήστε και τον ενισχυτή σας εκεί για να δείτε αν έχει αρκετή ισχύ για τα ηχεία που ακούτε....
Έχω κι εγώ ένα ξεχασμένο Chromecast Audio που δεν είχε δουλέψει όπως ήθελα. Μου το θύμησες τώρα και μου έδωσες ιδέα, ίσως το αναστήσω να δω τι κάνει.

Χαίρομαι να διαβάζω τις ιστορίες σου. Και από παλιά και παθαίνοντας και διαβάζοντας είχα καταλάβει ότι το δωμάτιο και η τοποθέτηση ηχείων και ακροατή στο χώρο μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά. Και δυστυχώς είναι ένας τομέας που ελάχιστα αναφέρεται κατά την όλη διαδικασία αγοράς-επιλογής ηχείων. Αλλά αυτό είναι δικαιολογημένο, δεν είναι κάτι απλό, δεν υπάρχει η εύκολη συνταγή, κανένα δωμάτιο δεν είναι ίδιο ή στάνταρ. Και η όποια διαδικασία βελτίωσης/επίλυσης θέλει πολλή μελέτη και πειραματισμούς.