Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#805395 Η σκουρια απο τα ταμπουρα υπαρχει τροπος να φυγει,καποιο σπρευ ισως η με τριψιμο,σε ζαντα αλουμινιου δειχνει ασχημο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#805398 Και στα κλιο σκουριάζουν,οπότε ένα σκ που δεν βαριόμουν( σπάνιο)
Το έβαλα στο γκαράζ,έβγαλα τροχό,είχα πάρει μερικές βούρτσες με αξονακι για δράπανο σε διάφορα σχέδια ,ετριψα,ασταρωσα δύο χέρια,και τα έβαψα με ασημί θερμοκρασίας σπρέι.
Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και από καινούριο κλιο.
Τα ταμπούρα έμειναν πάνω στο αυτοκίνητο,δεν τα έβγαλα.
Απλά χρησιμοποίησα ένα νάυλον λεπτό αυτό που σκεπάζουμε τα έπιπλα όταν βάφουμε στο σπίτι,για να μην πάει η άχνα από τα σπρέι στο υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Στο κλιο ήταν δύσκολο να τα τρίψεις γιατί είναι αεριζόμενα τα ταμπούρα,και έχουν πτυχώσεις που δεν έμπαινε εύκολα οι βούρτσες με το δράπανο.
Εάν το δικό σου φοράει ταμπούρα που είναι τα κλασσικά χωρίς φτεράκια είναι πανευκολο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:Και στα κλιο σκουριάζουν,οπότε ένα σκ που δεν βαριόμουν( σπάνιο)
Το έβαλα στο γκαράζ,έβγαλα τροχό,είχα πάρει μερικές βούρτσες με αξονακι για δράπανο σε διάφορα σχέδια ,ετριψα,ασταρωσα δύο χέρια,και τα έβαψα με ασημί θερμοκρασίας σπρέι.
Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και από καινούριο κλιο.
Τα ταμπούρα έμειναν πάνω στο αυτοκίνητο,δεν τα έβγαλα.
Απλά χρησιμοποίησα ένα νάυλον λεπτό αυτό που σκεπάζουμε τα έπιπλα όταν βάφουμε στο σπίτι,για να μην πάει η άχνα από τα σπρέι στο υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Στο κλιο ήταν δύσκολο να τα τρίψεις γιατί είναι αεριζόμενα τα ταμπούρα,και έχουν πτυχώσεις που δεν έμπαινε εύκολα οι βούρτσες με το δράπανο.
Εάν το δικό σου φοράει ταμπούρα που είναι τα κλασσικά χωρίς φτεράκια είναι πανευκολο.
Η φωτογραφία από το Clio Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#805474 ευκολακι :thumbsup:
μια συρματοβουρτσα με αξονακι,ενα σπρει ασταρι,ενα σπρει θερμοκρασιας στο χρωμα που θελεις,και ενα ναυλον 4χ5 λεπτο,κι ενα καθαριστικο φρενων για να καθαρισεις πριν βαψεις με ασταρι απο σκονη =15 ευρω υλικα.
Απλα υπολογισε οτι θα πρεπει να περιμενεις μερικες ωρες απο χερι σε χερι βαψιματος στο ασταρι και στο χρωμα.
Εγω το ειχα σηκωσει και απο τις δυο πλευρες,και οταν περιμενα να στεγνωσει το πρωτο χερι ασταρι,καθαριζα την απεναντι πλευρα.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#805515 Να το κανω μονος μου λιγο δυσκολο,δεν διαθετω χωρο,οποτε μαλλον θα αγγαρεψω κανενα μαστορι γειτονιας να κανει την αγγαροδουλεια.Με αυτη τη μεθοδο προστατευεται το μεταλο και δεν πιανει παλι σκουρια το ταμπουρο?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#805516 ναι προστατευεται και ισως δεν πιασει ποτε ακομα και μετα απο πολλα χρονια με 2 χερια ασταρι συν βαφη με χρωμα θερμοκρασιας.
Και στο πεζοδρομιο παντως μπορεις να το κανεις.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
dimviii έγραψε:ενα σπρει θερμοκρασιας στο χρωμα που θελεις

Δεν νομιζω να ανεβαζουν τοση πολλη θερμοκρασια ωστε ενος απλου σπρευ την στρωση να την κανουν να φουσκωσει.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
dimviii έγραψε:ναι προστατευεται και ισως δεν πιασει ποτε ακομα και μετα απο πολλα χρονια με 2 χερια ασταρι συν βαφη με χρωμα θερμοκρασιας.

Ασταρι δεν θα σου προτεινα να χρησιμοποιήσεις πρωτον γιατί τα χέρια που θα περασεις συνολικά ασταρι και μετά βαφή θα κάνουν την στρώση πιο "παχια" και θα είναι πιο επιρρεπή στο να ξεφλουδίσει με τον χρονο. Δευτερον είναι λίγο δυσκολο να βρεις ασταρι υψηλής θερμοκρασίας.

Ο καθενας εχει τη γνωμη του,αλλος φιλος δεν προτεινει ασταρι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Sijune21 έγραψε:
dimviii έγραψε:ναι προστατευεται και ισως δεν πιασει ποτε ακομα και μετα απο πολλα χρονια με 2 χερια ασταρι συν βαφη με χρωμα θερμοκρασιας.

Ασταρι δεν θα σου προτεινα να χρησιμοποιήσεις πρωτον γιατί τα χέρια που θα περασεις συνολικά ασταρι και μετά βαφή θα κάνουν την στρώση πιο "παχια" και θα είναι πιο επιρρεπή στο να ξεφλουδίσει με τον χρονο. Δευτερον είναι λίγο δυσκολο να βρεις ασταρι υψηλής θερμοκρασίας.

Ο καθενας εχει τη γνωμη του,αλλος φιλος δεν προτεινει ασταρι.

το αν θα το κανεις παχυ το καθε στρωμα ειναι στο χερι σου.
Σπρει μπογια πανω σε μαντεμι χωρις ασταρι? Πως θα εχει προσφυση το χρωμα πανω σε μαντεμι?
Τα ασταρια για αυτο υπαρχουν,για να δινουν προσφυση στο τελικο χρωμα,ειτε προκειται για τοιχο,ειτε για μεταλλα.
Ο καθε ενας κανει οτι θελει βεβαια ,εγω ετσι το εκανα,και δεν εχω προβλημα παντως.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#807459 Δεν γνωριζω να πω την αληθεια την απολυτως σωστη διαδικασια,αυτοι που εχουν κανει προηγουμενως τα ταμπουρα τους ετσι,προφανως με αυτοσχεδιασμο το εκαναν η γιατι καποιος αλλος τους το προτεινε εχοντας δοκιμασει στην πραξη και εχοντας δει τα αποτελεσματα οτι λειτουργει.Δεν ειναι κατι που το βιαζομαι,θα παρω γνωμες και βλεπουμε.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#815737 Renault Megane III (2012)
Τον τελευταίο καιρό είχα θέμα με τα φρένα, υποχωρούσε το πεντάλ περισσότερο από το κανονικό. Πέρυσι είχα αλλάξει υγρά φρένων, οπότε είμαι οκ απ' αυτή την πλευρά.
Στο σημερινό προγραμματισμένο σέρβις ο μηχανικός μου είπε ότι η βλάβη είναι στην κεντρική μονάδα του ABS. Όχι στο ηλεκτρονικό της κομμάτι, αλλά στα έμβολα που ελέγχουν την πίεση.
Μου ειπώθηκε ότι αυτό που έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι να βγάλουν τη μονάδα, να τη στείλουν σε συγκεκριμένο επισκευαστή στην Αθήνα. Ή να βρεθεί μια αντίστοιχη μεταχειρισμένη μονάδα (τρέχα γύρευε). Καινούρια έχει, λένε, over χίλια γιούρο.

Γνώμες;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#815738 Ακριβώς αυτό το σύμπτωμα (υποχώρηση του πεντάλ πέραν του κανονικού) και διάγνωση (μονάδα ABS) είχαμε στο Rover 416 του πεθερού. Ο πεθερός ήταν κατά της επισκευής (ζητούσαν γύρω στα 300€, αν θυμάμαι καλά) και προχώρησε στην αντικατάσταση με καινούργιο, με κόστος κάτι λιγότερο από 1.000 € (πριν από καμιά 10ριά χρόνια).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#817939 Κυκλοφορεί κανένας ιός εκεί έξω που κάνει τις δαγκάνες να κολλούν; Και μάλιστα τις πίσω αριστερά;!

Τί θέλω να πω…

Αρχές Απριλίου οδηγώντας την Ε93 για τη δουλειά αισθάνομαι κάτι να μην πάει καλά… Να μην τραβά, να μην τσουλά στο νεκρό κτλ. Αισθάνθηκα το πίσω αριστερό δισκόφρενο ζεστό και είδα περισσότερη πούδρα από τακάκι στη ζάντα, μολονότι έχω τακάκια που δε βγάζουν πολλή σκόνη… Το άφησα στην άκρη γιατί δεν είχα χρόνο…

Κατεβαίνοντας το Πάσχα στην Ελλάδα, παρατήρησα το ίδιο στο Golf 5. Ίδιος τροχός! Πάω στον μάστορα γιατί δε λειτουργούσε και το μοτέρ υαλοκαθαριστήρων μετά από 9 μήνες ακινησίας. Μου λέει ο μάστορας «ιδέα σου είναι». Του δείχνω πάλι την πούδρα που είχε δημιουργηθεί μετά το καθιερωμένο πλύσιμο και σήκωσε το αμάξι κ όντως ο τροχός φρέναρε.

Αλλαγή στο γκόλφ, αλλαγή και στο bmw σήμερα…

Εν τω μεταξύ στο bmw παρατηρούσα αραιά και που όταν έκανα όπισθεν αρχικά και μετά έβαζα μπροστά στο γκαράζ εδώ και κάποιον καιρό έναν ήχο «γκρακ» από τον πίσω αριστερά τροχό, το υποπτευόμουν ότι κάποτε θα συνέβαινε…