- 29 Απρ 2023, 17:41
vagmag έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Η αλφαβήτα δηλαδή.
Αν δεν βρίσκει στα λεφτά που δίνει αρχικά, θα πρέπει να δώσει κι άλλα. Τόσο απλό είναι.
224v έγραψε:Από τον περίγυρο μου που δεν είναι εργοστασιαρχες καπιταλιστες κλπ, έχουν μια δραστηριότητα μικρής εμβέλειας, που όμως χρειάζονται 1 η 2 υπαλλήλους, αξιόπιστους,που να καταλαβαίνουν αυτό που τους εξηγείς, και να το εκτελούν χωρίς συνεχή επίβλεψη, ακούω ότι δεν βρίσκουν. Τα χρήματα δεν είναι ο βασικός, αλλά σίγουρα δεν θα στηριχτεί να πάρει και δάνειο σπιτιού!!!, ως απλός υπάλληλος.
Για τον τουρισμό είναι πρόβλημα γιατί χρειάζονται και σχετική εκπαίδευση εμπειρία που δεν υπάρχει πάντα..
Εκμεταλευτες φυσικά υπάρχουν πάντα, αλλά αυτοί δεν θα το πάνε μακρυά το μαγαζί...
.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πάντως, η σύζυγος πρόσφατα έψαξε -και βρήκε- δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα, από το 2019 που ήταν στην αγορά εργασίας τελευταία φορά.
Σε άλλους τομείς, και κυρίως στις οικοδομές, ψάχνουν κόσμο να δουλέψει είτε ως εργάτες είτε ως ειδικευμένοι (ηλεκτρολόγοι, μονωσάδες, υδραυλικοί, μηχανολόγοι, αλουμινάδες κλπ) και δεν βρίσκουν.
Όλα τα παραπάνω μαζί.
Η κάθε επιχείριση πλέον ανεβάζει μισθούς για να κρατήσει το προσωπικό .
Το στυλακι « πάρε τόσα κ αν θες» δεν υπάρχει καθότι , πολλές επιχειρήσεις έχουν δοκιμάσει κ βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους .
Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν/ έχουμε διαδικασίες κ θέσεις για συγκεκριμένες εργασίες όποτε χρειάζονται ανθρώπους που κάνουν περισσότερα του ενός πράγματα .
Από ανάγκη λοιπόν , ανεβαίνουν οι μισθοί .
Γενικότερα θα έπρεπε όλοι να σκέφτονται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται σωστά , όποτε να υπάρχει κ η διάθεση για να προσφέρουν αντίστοιχα.
Αυτό με το peanuts κ το monkey πολύ καλό.
Κ η δική μου η γυναίκα έπιασε δουλειά στην ίδια εταιρία που δούλευε μέχρι το 2019 - σταμάτησε όταν είχαμε τη ζημιά στο σπιτι - κ την ζήτησαν ξανά εκεί με 20% επιπλέον μισθό. Στο ενδιάμεσο άλλαξαν διάφορες κοπέλες στη θέση αυτή .
Πείτε και ποιες εταιρείες ανεβάζουν τους μισθούς να στείλουμε κανένα βιογραφικό.

Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να βλέπαμε και που ήταν και πόσο ανεβαίνουν.
Από του 224v το μήνυμα πάντως δεν βλέπω να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα για αύξηση. Ίσα ίσα μας λέει πρακτικά ότι με αυτά που δίνουν δεν ζουν.
Αντίστοιχα και ο HF λέει πως πρέπει να ανέβουν και έχει δίκιο. Για να πρέπει όμως να ανέβουν μάλλον δεν έχει γίνει ακόμα συνολικά.
Μακαρι να έχουν ξεκινήσει.
Στη δική μου περίπτωση πάντως πριν 1 χρόνο αποφάσισαν να πάνε με τη λογική "τόσα είναι τα λεφτά και αν θες".
Μαζί μου πέταξαν και κάτι βλακείες τύπου "είμαστε οικογένεια" (

) και "άλλοι δεν έχουν πάρει αύξηση χρόνια". Βέβαια αυτός που μου τα έλεγε ήρθε βύσμα τεχνικός διευθυντής, μαζί με τη γυναίκα του και πήραν και από ένα εταιρικό αυτοκίνητο ο καθένας.

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να έχουν 2 στη θέση τώρα. Ο καθένας τους παίρνει λιγότερα αλλά συνολικά βγαίνει παραπάνω προφανώς. Παράλληλα κάποιες από τις δουλειές που έκανα πήγαν σε τρίτο συνάδελφο.
Επίσης λίγο μετά που έφυγα την έκανε και ένας άλλος συνάδελφος που είχαν πάρει για να τον βάλουν σε θέση που είχαν υποσχεθεί σε εμένα και του μάθαινα εγώ τη δουλειά ενώ πληρωνόταν περισσότερα από εμένα.

Υπόψιν έφυγε γιατί τον έβαλαν στη θέση μου και δεν άντεξε.
Γράφω λίγο βιαστικά στο κινητό. Ελπίζω να βγαίνει νόημα.
"Do another take and get it right, 127 times"