Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:
Ναι αλλά δάνειο για σπίτι θέλει κι αυτός και στο τέλος ξέρεις ότι θα λέει στον περίγυρό του πήγα για δουλειά και ο εργοδότης ήταν μ@λακας, αλλά μου είπε αλλά έκανα

Ακόμα και εσύ βέβαια μπορείς να αντιληφθείς
- ότι η αναλογία |λογοκρισία| εργοδότη προς |λογοκρισία| εργαζομένου κυμαίνεται περίπου στο 88

- ότι ακόμα και αυτός δικαιούται στέγη ,μην νομίζουμε δλδ ότι οι δικαιούχοι στεγαστικών είναι λιγότερο κρετινοι από τους υπόλοιπους .

Τώρα όσον αφορά τον 224, τα έχω γράψει στον cavallino και κυλιομασταν στα πατώματα από τα γέλια :shifty:

Στείλτε τον Pripyat να κλείσει τον αντιδραστήρα.

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Anonymous Founder έγραψε:Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Η αλφαβήτα δηλαδή.
Αν δεν βρίσκει στα λεφτά που δίνει αρχικά, θα πρέπει να δώσει κι άλλα. Τόσο απλό είναι.

224v έγραψε:Από τον περίγυρο μου που δεν είναι εργοστασιαρχες καπιταλιστες κλπ, έχουν μια δραστηριότητα μικρής εμβέλειας, που όμως χρειάζονται 1 η 2 υπαλλήλους, αξιόπιστους,που να καταλαβαίνουν αυτό που τους εξηγείς, και να το εκτελούν χωρίς συνεχή επίβλεψη, ακούω ότι δεν βρίσκουν. Τα χρήματα δεν είναι ο βασικός, αλλά σίγουρα δεν θα στηριχτεί να πάρει και δάνειο σπιτιού!!!, ως απλός υπάλληλος.
Για τον τουρισμό είναι πρόβλημα γιατί χρειάζονται και σχετική εκπαίδευση εμπειρία που δεν υπάρχει πάντα..
Εκμεταλευτες φυσικά υπάρχουν πάντα, αλλά αυτοί δεν θα το πάνε μακρυά το μαγαζί...

.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Πάντως, η σύζυγος πρόσφατα έψαξε -και βρήκε- δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα, από το 2019 που ήταν στην αγορά εργασίας τελευταία φορά.

Σε άλλους τομείς, και κυρίως στις οικοδομές, ψάχνουν κόσμο να δουλέψει είτε ως εργάτες είτε ως ειδικευμένοι (ηλεκτρολόγοι, μονωσάδες, υδραυλικοί, μηχανολόγοι, αλουμινάδες κλπ) και δεν βρίσκουν.

Όλα τα παραπάνω μαζί.
Η κάθε επιχείριση πλέον ανεβάζει μισθούς για να κρατήσει το προσωπικό .
Το στυλακι « πάρε τόσα κ αν θες» δεν υπάρχει καθότι , πολλές επιχειρήσεις έχουν δοκιμάσει κ βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους .

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν/ έχουμε διαδικασίες κ θέσεις για συγκεκριμένες εργασίες όποτε χρειάζονται ανθρώπους που κάνουν περισσότερα του ενός πράγματα .
Από ανάγκη λοιπόν , ανεβαίνουν οι μισθοί .

Γενικότερα θα έπρεπε όλοι να σκέφτονται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται σωστά , όποτε να υπάρχει κ η διάθεση για να προσφέρουν αντίστοιχα.

Αυτό με το peanuts κ το monkey πολύ καλό.

Κ η δική μου η γυναίκα έπιασε δουλειά στην ίδια εταιρία που δούλευε μέχρι το 2019 - σταμάτησε όταν είχαμε τη ζημιά στο σπιτι - κ την ζήτησαν ξανά εκεί με 20% επιπλέον μισθό. Στο ενδιάμεσο άλλαξαν διάφορες κοπέλες στη θέση αυτή .
Άβαταρ μέλους
By NickTG
vagmag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Η αλφαβήτα δηλαδή.
Αν δεν βρίσκει στα λεφτά που δίνει αρχικά, θα πρέπει να δώσει κι άλλα. Τόσο απλό είναι.

224v έγραψε:Από τον περίγυρο μου που δεν είναι εργοστασιαρχες καπιταλιστες κλπ, έχουν μια δραστηριότητα μικρής εμβέλειας, που όμως χρειάζονται 1 η 2 υπαλλήλους, αξιόπιστους,που να καταλαβαίνουν αυτό που τους εξηγείς, και να το εκτελούν χωρίς συνεχή επίβλεψη, ακούω ότι δεν βρίσκουν. Τα χρήματα δεν είναι ο βασικός, αλλά σίγουρα δεν θα στηριχτεί να πάρει και δάνειο σπιτιού!!!, ως απλός υπάλληλος.
Για τον τουρισμό είναι πρόβλημα γιατί χρειάζονται και σχετική εκπαίδευση εμπειρία που δεν υπάρχει πάντα..
Εκμεταλευτες φυσικά υπάρχουν πάντα, αλλά αυτοί δεν θα το πάνε μακρυά το μαγαζί...

.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Πάντως, η σύζυγος πρόσφατα έψαξε -και βρήκε- δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα, από το 2019 που ήταν στην αγορά εργασίας τελευταία φορά.

Σε άλλους τομείς, και κυρίως στις οικοδομές, ψάχνουν κόσμο να δουλέψει είτε ως εργάτες είτε ως ειδικευμένοι (ηλεκτρολόγοι, μονωσάδες, υδραυλικοί, μηχανολόγοι, αλουμινάδες κλπ) και δεν βρίσκουν.

Όλα τα παραπάνω μαζί.
Η κάθε επιχείριση πλέον ανεβάζει μισθούς για να κρατήσει το προσωπικό .
Το στυλακι « πάρε τόσα κ αν θες» δεν υπάρχει καθότι , πολλές επιχειρήσεις έχουν δοκιμάσει κ βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους .

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν/ έχουμε διαδικασίες κ θέσεις για συγκεκριμένες εργασίες όποτε χρειάζονται ανθρώπους που κάνουν περισσότερα του ενός πράγματα .
Από ανάγκη λοιπόν , ανεβαίνουν οι μισθοί .

Γενικότερα θα έπρεπε όλοι να σκέφτονται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται σωστά , όποτε να υπάρχει κ η διάθεση για να προσφέρουν αντίστοιχα.

Αυτό με το peanuts κ το monkey πολύ καλό.

Κ η δική μου η γυναίκα έπιασε δουλειά στην ίδια εταιρία που δούλευε μέχρι το 2019 - σταμάτησε όταν είχαμε τη ζημιά στο σπιτι - κ την ζήτησαν ξανά εκεί με 20% επιπλέον μισθό. Στο ενδιάμεσο άλλαξαν διάφορες κοπέλες στη θέση αυτή .

Πείτε και ποιες εταιρείες ανεβάζουν τους μισθούς να στείλουμε κανένα βιογραφικό. :ninja:
Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να βλέπαμε και που ήταν και πόσο ανεβαίνουν.

Από του 224v το μήνυμα πάντως δεν βλέπω να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα για αύξηση. Ίσα ίσα μας λέει πρακτικά ότι με αυτά που δίνουν δεν ζουν.

Αντίστοιχα και ο HF λέει πως πρέπει να ανέβουν και έχει δίκιο. Για να πρέπει όμως να ανέβουν μάλλον δεν έχει γίνει ακόμα συνολικά.

Μακαρι να έχουν ξεκινήσει.

Στη δική μου περίπτωση πάντως πριν 1 χρόνο αποφάσισαν να πάνε με τη λογική "τόσα είναι τα λεφτά και αν θες".
Μαζί μου πέταξαν και κάτι βλακείες τύπου "είμαστε οικογένεια" ( :svivhaha: ) και "άλλοι δεν έχουν πάρει αύξηση χρόνια". Βέβαια αυτός που μου τα έλεγε ήρθε βύσμα τεχνικός διευθυντής, μαζί με τη γυναίκα του και πήραν και από ένα εταιρικό αυτοκίνητο ο καθένας. :metalo:

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να έχουν 2 στη θέση τώρα. Ο καθένας τους παίρνει λιγότερα αλλά συνολικά βγαίνει παραπάνω προφανώς. Παράλληλα κάποιες από τις δουλειές που έκανα πήγαν σε τρίτο συνάδελφο.
Επίσης λίγο μετά που έφυγα την έκανε και ένας άλλος συνάδελφος που είχαν πάρει για να τον βάλουν σε θέση που είχαν υποσχεθεί σε εμένα και του μάθαινα εγώ τη δουλειά ενώ πληρωνόταν περισσότερα από εμένα. :s_rofl

Υπόψιν έφυγε γιατί τον έβαλαν στη θέση μου και δεν άντεξε. :s_hang :s_crazy

Γράφω λίγο βιαστικά στο κινητό. Ελπίζω να βγαίνει νόημα. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
diplomat έγραψε: Ουσιαστικά πήγα από το να φτύνω αίμα για να βρω εργασία πριν από λίγα χρόνια, στο φέτος που για πρώτη φορά βρέθηκα να έχω προτάσεις (και το θράσος να λεώ όχι :lipsealed: ).

Ναι αλλά υπόψιν ότι πλέον δεν είσαι newbie. Έχεις εργασιακή εμπειρία και αυτό σε φέρνει σε καλύτερη θέση από τον παλιό εαυτό σου.
Αν είναι προτάσεις κανονικές και όχι απλά interview, ωραίος. :iconcool:
Απλώς μια γενική υπενθύμιση(και στον εαυτό μου), μπορεί να γίνεται ένας χαμούλης στην αγορά σε κάποιους τομείς και level και να ρίχνει κάποιος 2 χυλόπιτες σε recruiters τη βδομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι μεταφράζονται αυτόματα σε προτάσεις για δουλειά.

Το κόστος διαβίωσης δε, έχει γίνει τρομακτικό για κάποιον που ζει στο νοίκι. Το να δίνεις τα ίδια με 4 χρόνια πριν στον εργαζόμενο, και δη σε newbie μιλάμε για φυτοζώηση και άκυρο να περιμένεις ο άλλος να αποδώσει πάνω στη δουλειά. Χώρια που πολλοί είναι με ένα εισιτήριο στο στόμα για εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Red Garland έγραψε:
diplomat έγραψε: Ουσιαστικά πήγα από το να φτύνω αίμα για να βρω εργασία πριν από λίγα χρόνια, στο φέτος που για πρώτη φορά βρέθηκα να έχω προτάσεις (και το θράσος να λεώ όχι :lipsealed: ).

Ναι αλλά υπόψιν ότι πλέον δεν είσαι newbie. Έχεις εργασιακή εμπειρία και αυτό σε φέρνει σε καλύτερη θέση από τον παλιό εαυτό σου.
Αν είναι προτάσεις κανονικές και όχι απλά interview, ωραίος. :iconcool:
Απλώς μια γενική υπενθύμιση(και στον εαυτό μου), μπορεί να γίνεται ένας χαμούλης στην αγορά σε κάποιους τομείς και level και να ρίχνει κάποιος 2 χυλόπιτες σε recruiters τη βδομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι μεταφράζονται αυτόματα σε προτάσεις για δουλειά.

Το κόστος διαβίωσης δε, έχει γίνει τρομακτικό για κάποιον που ζει στο νοίκι. Το να δίνεις τα ίδια με 4 χρόνια πριν στον εργαζόμενο, και δη σε newbie μιλάμε για φυτοζώηση και άκυρο να περιμένεις ο άλλος να αποδώσει πάνω στη δουλειά. Χώρια που πολλοί είναι με ένα εισιτήριο στο στόμα για εξωτερικό.

Τα πιτσιρίκια πλέον βγαίνοντας από τη σχολή δουλεύουν για 8-9 κατοστάρικα για πλάκα και αν τα ζορίσεις την κάνουν, δεν υπάρχει σύγκριση με όσους ξεκίνησαν να δουλεύουν στη κρίση που παρακαλούσες για τον βασικό

Φυσικά υπάρχουν πολλοί γυφταίοι που δεν θέλουν να πληρώσουν για αυτό και τα μαγαζιά τους ανακυκλώνουν συνέχεια κόσμο που δεν κάθεται ούτε χρόνο κατά μέσο όρο, ειδικά πλέον που οι μικροί δεν χαμπαριάζουν και δεν είναι όπως ήμασταν εμείς που παρακαλούσαμε.

Για πιο πάνω υπάρχει ίσως ένα θέμα (και στην τελική πόσα να πάρει ένας υπάλληλος με τα τρελά κόστη που προκύπτουν από ένα σημείο και μετά) αλλά τουλάχιστον πλέον δεν είναι τόσο συνηθισμένο να δουλεύεις για ψίχουλα, βέβαια με τα κόστη διαβίωσης να ανεβαίνουν είναι η μία ή η άλλη, υπάρχει πληθωρισμός και η αύξηση των μισθών είναι αναπόφευκτη συνέπεια του.

Αλλά το θέμα του δεν βρίσκω κόσμο και ειδικά του δεν θέλω να πληρώσω κόσμο που να ξέρω ότι θα μου κάνει τη δουλειά και μετά παραπονιέμαι για έλλειψη ικανών ατόμων το έχω ζήσει αρκετά όπως και τις συνέπειες που προκύπτουν, καθώς ως γνωστόν η φθήνια τρώει τον παρά και ειδικά στο επάγγελμα μου που πολλοί το θεωρούν ένα ασήμαντο αναγκαίο κακό (που όντως δεν παράγει κάτι) και προσπαθούν να κρατήσουν τα κόστη όσο πιο χαμηλά γίνεται στο τέλος καταλήγουν να πληρώνουν τα σπασμένα όταν σκάνε πράγματα :whistlink:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 29 Απρ 2023, 21:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:
dimik έγραψε:
Ναι αλλά δάνειο για σπίτι θέλει κι αυτός και στο τέλος ξέρεις ότι θα λέει στον περίγυρό του πήγα για δουλειά και ο εργοδότης ήταν μ@λακας, αλλά μου είπε αλλά έκανα

Ακόμα και εσύ βέβαια μπορείς να αντιληφθείς
- ότι η αναλογία |λογοκρισία| εργοδότη προς |λογοκρισία| εργαζομένου κυμαίνεται περίπου στο 88

- ότι ακόμα και αυτός δικαιούται στέγη ,μην νομίζουμε δλδ ότι οι δικαιούχοι στεγαστικών είναι λιγότερο κρετινοι από τους υπόλοιπους .

Δεν βγαίνει μαθηματικά μάνα μου η αναλογία, υπάρχουν εργοδότες με 100δες εργαζόμενους στους οποίους βρίσκεις εύκολα μερικές 10δες |λογοκρισία|.

Στέγη σαφώς δικαιούται, να κλαίγεται με τέτοια συμπεριφορά όχι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:Δεν βγαίνει μαθηματικά μάνα μου η αναλογία, υπάρχουν εργοδότες με 100δες εργαζόμενους στους οποίους βρίσκεις εύκολα μερικές 10δες |λογοκρισία|.

Κοίτα.
Η εργασιακή σχέση αποτελεί μια διαπραγμάτευση μεταξύ των 2 μερών, ακόμα και εσύ μπορείς να το αντιληφθείς. Αναλογισου λοιπόν ποιο μέρος έχει τους άσσους και ποιο τα τεσσαροπενταρια.
Συνεπώς δεν μιλάμε για ισότιμη συμμετοχή στην τσόχα, ένας εργοδότης άνετα πηδάει ασαλιωτα τους x εργαζόμενους του, ακόμα και αν το 10%x είναι τριμπουρδελα ( και όχι άξιοι σαν εμάς).

Δεν έτυχε, πέτυχε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Red Garland έγραψε:Για την Ελλάδα μιλαμε πάντα ε;

Έως 9 υπαλλήλους το 96% των εταιρειών
Το ενδιαφέρον στατιστικό θα ήταν πόσοι ιδιοκτήτες εταιρειών έχουν υπάρξει υπάλληλοι πριν.

Κατα τα άλλα συζητάμε νομίζω το στερεότυπο "τα αφεντικά είναι |λογοκρισία|"

Ακόμα και το 100% να ήταν πάλι στατιστικά οι πιθανοί εργαζόμενοι |λογοκρισία| είναι περισσότεροι.

Το ποιος μπορεί να πηδαει τους υπόλοιπους είναι προφανές αλλά άσχετο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#815357 Με λίγα λογια, ο εργοδότης μπορεί να πει την ατάκα " έτσι είναι άμα σου αρέσει". Ο εργαζόμενος μπορεί να πει κάτι αντίστοιχο σε πολυ λιγότερες περιπτώσεις όταν πχ είναι απαραίτητος ή αντικαθίσταται δυσκολα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815363 Aυτα συμβαινουν οταν οι εργαζομενοι ειναι καλοπαιδα και κανουν τις ζυμες σαν τον λουτσο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα laptops πρέπει να έχουν compliance rate >95% που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν όλα τα απαραίτητα updates που στέλνουμε τακτικά. Το compliance rate συμπεριλαμβάνεται και στα KPIs μας.

Εμείς βλέπουμε από τα reports ποια είναι non compliant και ψάχνουμε τον user στο γραφείο, αν δούμε ότι είναι offline στέλνουμε ένα SMS απλά να ενώσει το λαπτοπ στο ίντερνετ και να το αφήσει ενωμένο μερικές ώρες, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ούτε καν login.

Αν δεν απαντήσει στο SMS και την επόμενη μέρα το λαπτοπ φαίνεται πάλι στα reports παίρνουμε ένα τηλ.

Μπορεί πολύ απλά να απαντήσει στο SMS λείπω με άδεια θα το ανοίξω την τάδε του μήνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και laptops τα οποία απλά δουλεύουν από το σπίτι και για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνουν updates, αυτοί πρέπει να τα φέρουν να τα δούμε.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι με άδεια και ποιος wfh οπότε είμαστε αναγκασμένοι να ενοχλούμε.

Λυμένα προβλήματα.
Laptop εκτός compliancy: notification στο laptop και έχεις 5-7-10 μέρες να το κανείς compliant Αλλιώς αυτομάτως χάνει κάθε είδους network access / restricted access / company access και θα πρπει να το φέρεις σε office hours στο ΙΤ για να αποκατασταθεί.

Ούτε SMS ούτε τηλέφωνα ούτε εκτός ωραρίου τπτ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα laptops πρέπει να έχουν compliance rate >95% που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν όλα τα απαραίτητα updates που στέλνουμε τακτικά. Το compliance rate συμπεριλαμβάνεται και στα KPIs μας.

Εμείς βλέπουμε από τα reports ποια είναι non compliant και ψάχνουμε τον user στο γραφείο, αν δούμε ότι είναι offline στέλνουμε ένα SMS απλά να ενώσει το λαπτοπ στο ίντερνετ και να το αφήσει ενωμένο μερικές ώρες, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ούτε καν login.

Αν δεν απαντήσει στο SMS και την επόμενη μέρα το λαπτοπ φαίνεται πάλι στα reports παίρνουμε ένα τηλ.

Μπορεί πολύ απλά να απαντήσει στο SMS λείπω με άδεια θα το ανοίξω την τάδε του μήνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και laptops τα οποία απλά δουλεύουν από το σπίτι και για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνουν updates, αυτοί πρέπει να τα φέρουν να τα δούμε.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι με άδεια και ποιος wfh οπότε είμαστε αναγκασμένοι να ενοχλούμε.

Λυμένα προβλήματα.
Laptop εκτός compliancy: notification στο laptop και έχεις 5-7-10 μέρες να το κανείς compliant Αλλιώς αυτομάτως χάνει κάθε είδους network access / restricted access / company access και θα πρπει να το φέρεις σε office hours στο ΙΤ για να αποκατασταθεί.

Ούτε SMS ούτε τηλέφωνα ούτε εκτός ωραρίου τπτ.

Έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία και βγάζουν μηνύματα σβηστά μηχανήματα; :s_omg
Για να δει μήνυμα στο laptop σημαίνει οτι πρέπει να το ανάψει και να το ενώσει στο ιντερνετ, που αυτό ζητάμε έτσι κι αλλιώς μέσω SMS.

Το θέμα είναι να μην φτάσουμε σε σημείο να το πετάξουμε εκτός για κάτι που συνήθως απαιτεί 1sec για το πάτημα του on, όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.
Αν βλέπουμε user online αλλά δεν κάνει updates επικοινωνούμε μεσω Skype/Teams/email και το φέρνουμε μέσα, δεν τίθεται θέμα ενόχλησης, αν αρνηθει γίνεται ότι λες.

Ενόχληση από εμάς ποτέ εκτός ωραρίου (φροντίζουμε να μην είμαστε online :ninja: ) και πάντα "λογικές" ώρες μετά τις 9 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, μάλιστα σε όλους τους νεοεισερχόμενους γίνεται σαφές οτι το laptop πρέπει να επικοινωνεί με το ιντερνετ τουλάχιστον μια φορά στις 15 μέρες, αλλά πάει κι αυτό στα υπόψιν όπως και πολλά άλλα.