Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Dimsabas έγραψε:Σου αρέσει το νέο ΕΧ90;

Ουτε καν...ασε που μιλαμε για αχρειαστα τεραστιο για εμενα οχημα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Zeus έγραψε:Για εμενα το θεμα με τα ηλεκτρικα ειναι ο προγραμματισμος γυρω απο τη φορτιση κι οχι σε σχεση με το ταξιδι. Πρεπει να κανεις σταση σε συγκεκριμενα σημεια, για ορισμενη χρονικη διαρκεια. Δεν λες αυθορμητα πεινασε κανεις, να κανουμε μια παρακαμψη 50χλμ να σταματησουμε στην ταδε ταβερνα/χωριο για φαγητο, το οποιο αν και συνηθως ταξιδευουμε βραδυ ή απο νωρις το πρωι, το εχουμε κανει αρκετες φορες. Σε ΣΕΑ παντως δεν θα σταματησω για φαγητο!

Δεν ειμαι καθολου αρνητικος με την ηλεκτροκινηση αλλα ολο αυτο δεν νομιζω να ειναι υπερβολικο ουτε να ειμαι ο μονος που το σκεφτεται. Απο την αλλη για καποιον που θα παει 2 φορες το χρονο ενα ταξιδι, πολλες φορες λιγοτερο απο 300χλμ, καταλαβαινω οτι δεν του ειναι προβλημα να κανει 1 ωρα παραπανω ουτε να φαει και junk στα ΣΕΑ. Αλλα προς το παρον direct replacement των θερμικων για ταξιδι δεν δεχομαι οτι ειναι με τιποτα. Δυο απο αυτονομια, ταχυτητα φορτισης, πληθος/πυκνοτητα φορτιστων να βελτιωθουν σημαντικα, μπορει και να γινει. Αλλιως θα πρεπει να αλλαξουμε αναγκαστικα εμεις.

+1000 σε όλα.
Ειδικά σε φάση εκδρομής/ διακοπών, θέλω να είμαι όσο πιο χαλαρός γίνεται. Αν θέλω να πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, να μην σκέφτομαι αν θα μου φτάσει η μπαταρία και αν θα έχει σταθμό φόρτισης κάπου εκεί κοντά. Και η Ελλάδα ευτυχώς έχει πολλά τέτοια μέρη.
Αν μπορούσα να επιλέξω, θα ήθελα ένα μεγάλο diesel για τα ταξίδια και ένα μικρό ηλεκτρικό για την καθημερινότητα και την μετακίνηση στην πόλη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
axel12p έγραψε:
Zeus έγραψε:Για εμενα το θεμα με τα ηλεκτρικα ειναι ο προγραμματισμος γυρω απο τη φορτιση κι οχι σε σχεση με το ταξιδι. Πρεπει να κανεις σταση σε συγκεκριμενα σημεια, για ορισμενη χρονικη διαρκεια. Δεν λες αυθορμητα πεινασε κανεις, να κανουμε μια παρακαμψη 50χλμ να σταματησουμε στην ταδε ταβερνα/χωριο για φαγητο, το οποιο αν και συνηθως ταξιδευουμε βραδυ ή απο νωρις το πρωι, το εχουμε κανει αρκετες φορες. Σε ΣΕΑ παντως δεν θα σταματησω για φαγητο!

Δεν ειμαι καθολου αρνητικος με την ηλεκτροκινηση αλλα ολο αυτο δεν νομιζω να ειναι υπερβολικο ουτε να ειμαι ο μονος που το σκεφτεται. Απο την αλλη για καποιον που θα παει 2 φορες το χρονο ενα ταξιδι, πολλες φορες λιγοτερο απο 300χλμ, καταλαβαινω οτι δεν του ειναι προβλημα να κανει 1 ωρα παραπανω ουτε να φαει και junk στα ΣΕΑ. Αλλα προς το παρον direct replacement των θερμικων για ταξιδι δεν δεχομαι οτι ειναι με τιποτα. Δυο απο αυτονομια, ταχυτητα φορτισης, πληθος/πυκνοτητα φορτιστων να βελτιωθουν σημαντικα, μπορει και να γινει. Αλλιως θα πρεπει να αλλαξουμε αναγκαστικα εμεις.

+1000 σε όλα.
Ειδικά σε φάση εκδρομής/ διακοπών, θέλω να είμαι όσο πιο χαλαρός γίνεται. Αν θέλω να πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, να μην σκέφτομαι αν θα μου φτάσει η μπαταρία και αν θα έχει σταθμό φόρτισης κάπου εκεί κοντά. Και η Ελλάδα ευτυχώς έχει πολλά τέτοια μέρη.
Αν μπορούσα να επιλέξω, θα ήθελα ένα μεγάλο diesel για τα ταξίδια και ένα μικρό ηλεκτρικό για την καθημερινότητα και την μετακίνηση στην πόλη.
+1
Για πολλα χρονια ταξιδευα μονο με μηχανη που ειχε αυτονομια αναλογη των ηλεκτρικων. Ομως οι στασεις για ανεφοδιασμο, καφε, φαγητο, δεν γινονταν στα υποτυπωδη ΣΕΑ τοτε ή στου Λεβεντη, αλλα σε μερη οπως η παραλια Ραχων , διπλα στην θαλασσα.
Το ταξιδι αν δεν γινεται για δουλεια θελει την ανεση του και οχι προγραμματισμο λες και εχουμε ραντεβου στα φορτισταδικα

Οσες φορες κανω σταση πλεον ειναι διεκπεραιωτικη, κατουρημα, κανα σνακ, βενζινη και φυγαμε, ουτε 10 λεπτα.

Εχω κανει παρακαμψη επιστρεφοντας απο Καλαματα και πηγα στον Καρατζα στην ταβερνα του Μπατζαβαλη :eat: :eat: :eat: :eat: (ελατε βορειοι να μαθετε να τρωτε :shifty: ), εχω ερθει επισης αεροπορια σε λιγοτερο απο 2 ωρες πορτα-πορτα για να φαμε με φιλους στο Berger Joint Ψυχικου , οδηγοντας με νομιμες ταχυτητες πανω απ' ολα :shifty:

Η ηλεκτροκινηση θελει εκπαιδευση για εμενα για εμενα και αλλαγη συνηθειων. Μεγαλωσα με την αντιληψη οτι ενα ταξιδιαρικο αυτοκινητο καλυπτει με ανεση μεγαλες αποστασεις, οχι σταματα καθε 2 ωρες να γεμισει ή ταξιδευουμε με "οικονομικη" 10χαω πανω απο το οριο, οχι 20 -30 κατω απο αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:λες και εχουμε ραντεβου στα φορτισταδικα

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Νίκος Παππάς έγραψε:Εχω κανει παρακαμψη επιστρεφοντας απο Καλαματα και πηγα στον Καρατζα στην ταβερνα του Μπατζαβαλη :eat: :eat: :eat: :eat: (ελατε βορειοι να μαθετε να τρωτε :shifty: ), εχω ερθει επισης αεροπορια σε λιγοτερο απο 2 ωρες πορτα-πορτα για να φαμε με φιλους στο Berger Joint Ψυχικου , οδηγοντας με νομιμες ταχυτητες πανω απ' ολα :shifty:

Πανάθεμα σε, που είπα να ρίξω μια ματιά στο θέμα του Volvo και βρέθηκα να βλέπω φωτογραφίες από την ταβέρνα του Μπατζάβαλη. :eat:
Με πάει το diesel, αλλά θέλει 6.30 ώρες για να φτάσω! :x

Υ.Γ. Πολύ καλό το "φορτιστάδικα" :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Zeus έγραψε:
GTS έγραψε:Για τι κοστος παραπανω μιλαμε να παρεις ενα αντιστοιχο υβριδικο σημερα?

Εφτιαξα μια GLC 300de, best of both worlds δηλαδη, 115K που δεν εχει κανενα νοημα!

Ενδεικτικα εφτιαξα κι ενα Q8 60 TFSIe στα 154Κ οταν το Q8 e-tron αντιστοιχα βγηκε στα 125Κ που με την επιδοτηση θα ειναι 117Κ! Τεραστια διαφορα!

dimviii έγραψε:
Zeus έγραψε: κατι που δυσκολευει (μαζι και με τις τρομερες αυξησεις τιμων) την επιλογη του αντικαταστατη του.

ετοιμος για τεζλα εισαι. :iconcool:

:s_dunno Το σιγουρο ειναι οτι με τις μειωσεις και την επιδοτηση βγαινει σχεδον τζαμπα η αλλαγη. Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:
Έβαλα μέγιστη ταχύτητα 138χαω. Δε βλέπω επιλογή για cruise control.

https://abetterrouteplanner.com?plan_uu ... 9c183f5d14Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Zeus έγραψε:Ο καθενας εχει τα ορια του. Εμεις οικογενειακως εχουμε πολλακις κανει Αθηνα-Θεσσαλονικη ή Βεροια και το αντιστροφο μονοκουκι στα 138χλμ/ω χωρις κανενα απολυτως θεμα ή γκρινια απο κανενα μελος της οικογενειας (4ω20λ). Δεν βρισκω καμια ταλαιπωρια σε αυτο, φτανω παντα φρεσκοτατος χωρις καμια κουραση :s_dunno

Προφανως δεν ειναι αυτοσκοπος και εννοειται εχει τυχει καποιες φορες να σταματησουμε πχ για κατουρημα, το οποιο ομως μπορει να ειναι και σε τουαλετες παρκινγκ που δεν παιρνει πανω απο 5'. Εχει τυχει να κανουμε και 5 στασεις για 450 χλμ (για Συβοτα) γιατι περαν του κατουρηματος ψαχναμε να βρουμε συγκεκριμενα παγωτα :lol: Και παλι παιζει να φτασαμε νωριτερα απο οτι με ηλεκτρικο βεβαια :lol:

Για εμενα το θεμα με τα ηλεκτρικα ειναι ο προγραμματισμος γυρω απο τη φορτιση κι οχι σε σχεση με το ταξιδι. Πρεπει να κανεις σταση σε συγκεκριμενα σημεια, για ορισμενη χρονικη διαρκεια. Δεν λες αυθορμητα πεινασε κανεις, να κανουμε μια παρακαμψη 50χλμ να σταματησουμε στην ταδε ταβερνα/χωριο για φαγητο, το οποιο αν και συνηθως ταξιδευουμε βραδυ ή απο νωρις το πρωι, το εχουμε κανει αρκετες φορες. Σε ΣΕΑ παντως δεν θα σταματησω για φαγητο!

Το πιο σωστό post.Ακριβώς αυτα σκεφτομαι και εγω.Χανεται η ομορφιά της αυτοκίνησης...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Scotch έγραψε:
Zeus έγραψε:Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:

10 λεπτάκια στάση στην Αταλάντη μόνο, να πάρεις έναν :s_coffee

Στάση για ταξίδι 500 χλμ; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
REALZEUS έγραψε:
Scotch έγραψε:
Zeus έγραψε:Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:

10 λεπτάκια στάση στην Αταλάντη μόνο, να πάρεις έναν :s_coffee

Στάση για ταξίδι 500 χλμ; :dizzy:

Τι λες τώρα, τα παιδιά ζητάνε στάση και όταν πάμε Κόρινθο (85km) :lol:
Και χωρίς παιδιά, για Θεσσαλονίκη (όταν ανέβαινα παλιά για δουλειά) πάντα έκανα 2 στάσεις. Καμένα Βούρλα ή Στυλίδα και μετά Λιτόχωρο. Τώρα που πήρα ηλεκτρικό θα τις κόψω; :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#815249 ΟΚ, τα παιδιά είναι άλλο θέμα.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη όμως με ενήλικες δεν θυμάμαι να έχω σταματήσει ποτέ.
Θεσσαλονίκη-Αθήνα θυμάμαι μονορούφι 550 χλμ, με στάση στο Μετς στο σπίτι του κοριτσιού για φαγητό, και μετά αλλά 500 χλμ μέχρι Λευκάδα, από Κόρινθο-Πάτρα-Αμφιλοχία, πάλι χωρίς στάση. 1050+ χλμ σε μια μέρα με μια ωριαία στάση (αυτή στο Μετς). Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα λίγο, αλλά με στάσεις θα ήταν χειρότερα, γιατί θα καθυστερούσαμε.

Συχνοουρία έχετε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#815252 Καλά, κι εγώ παλιά είχα κάνει διάφορα τέτοια. Αλλά από ένα σημείο και μετά (ου γαρ έρχεται μόνον) άρχισα να πιάνομαι μετά τις 2-2,5 ώρες και τα έκοψα. Μετά ήρθαν και τα παιδιά και κούμπωσε ωραία. Έτσι, εδώ και καμιά 15ριά χρόνια, πάντα στάση ανά 2 με 2,5 ώρες max.
Συχνοουρία όχι, το αντίθετο, μπορεί και να ξεχάσω να πάω μέσα στην ημέρα :ninja:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#815263 Κι εγω πιανομαι , ειδικα το αριστερο ποδι μου , μουδιαζει . Οποτε την θελω την σταση μου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alexandros.K έγραψε:Κι εγω πιανομαι , ειδικα το αριστερο ποδι μου , μουδιαζει . Οποτε την θελω την σταση μου

με το σσ/τ και σου πιανεται το αριστερο ποδι ε? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimviii έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Κι εγω πιανομαι , ειδικα το αριστερο ποδι μου , μουδιαζει . Οποτε την θελω την σταση μου

με το σσ/τ και σου πιανεται το αριστερο ποδι ε? :shifty:

Δεν φταιει το SST. To μπακετ φταιει . Ειναι στενο για τα κυβικα μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#815268 Εμένα το δεξί. Και παρόλο που βάζω συχνά cc για να το ξεκουράζω, στις 2,5 ώρες περίπου χτυπάνε καμπανάκια. Την τελευταία φορά που τα αγνόησα, ο πόνος έκανε μήνες να περάσει και μετά με έπιανε με το παραμικρό. :s_dunno