Zeus έγραψε:Για εμενα το θεμα με τα ηλεκτρικα ειναι ο προγραμματισμος γυρω απο τη φορτιση κι οχι σε σχεση με το ταξιδι. Πρεπει να κανεις σταση σε συγκεκριμενα σημεια, για ορισμενη χρονικη διαρκεια. Δεν λες αυθορμητα πεινασε κανεις, να κανουμε μια παρακαμψη 50χλμ να σταματησουμε στην ταδε ταβερνα/χωριο για φαγητο, το οποιο αν και συνηθως ταξιδευουμε βραδυ ή απο νωρις το πρωι, το εχουμε κανει αρκετες φορες. Σε ΣΕΑ παντως δεν θα σταματησω για φαγητο!
Δεν ειμαι καθολου αρνητικος με την ηλεκτροκινηση αλλα ολο αυτο δεν νομιζω να ειναι υπερβολικο ουτε να ειμαι ο μονος που το σκεφτεται. Απο την αλλη για καποιον που θα παει 2 φορες το χρονο ενα ταξιδι, πολλες φορες λιγοτερο απο 300χλμ, καταλαβαινω οτι δεν του ειναι προβλημα να κανει 1 ωρα παραπανω ουτε να φαει και junk στα ΣΕΑ. Αλλα προς το παρον direct replacement των θερμικων για ταξιδι δεν δεχομαι οτι ειναι με τιποτα. Δυο απο αυτονομια, ταχυτητα φορτισης, πληθος/πυκνοτητα φορτιστων να βελτιωθουν σημαντικα, μπορει και να γινει. Αλλιως θα πρεπει να αλλαξουμε αναγκαστικα εμεις.
+1000 σε όλα.
Ειδικά σε φάση εκδρομής/ διακοπών, θέλω να είμαι όσο πιο χαλαρός γίνεται. Αν θέλω να πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, να μην σκέφτομαι αν θα μου φτάσει η μπαταρία και αν θα έχει σταθμό φόρτισης κάπου εκεί κοντά. Και η Ελλάδα ευτυχώς έχει πολλά τέτοια μέρη.
Αν μπορούσα να επιλέξω, θα ήθελα ένα μεγάλο diesel για τα ταξίδια και ένα μικρό ηλεκτρικό για την καθημερινότητα και την μετακίνηση στην πόλη.

), εχω ερθει επισης αεροπορια σε λιγοτερο απο 2 ωρες πορτα-πορτα για να φαμε με φιλους στο Berger Joint Ψυχικου , οδηγοντας με νομιμες ταχυτητες πανω απ' ολα
Το σιγουρο ειναι οτι με τις μειωσεις και την επιδοτηση βγαινει σχεδον τζαμπα η αλλαγη. Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση