- 27 Απρ 2023, 22:43
sknipper έγραψε:dimik έγραψε:Για μεγάλα ανοίγματα νομίζω τα παρακάτω είναι η χρυσή τομή μεταξύ μόνωσης/σφράγισης, εξοικονόμησης χώρου και πλήρους/μερικού ανοίγματος αλλά είναι κι αυτά πανακριβά.

Σε παρόμοια περίπτωση έκανα τα 2 στοιχεία στα άκρα μικρότερα σε μήκος αλλά σταθερά και τα 2 μεσαία ανοιγόμενα.
Φαντάζομαι θα έχει γερούς μηχανισμούς, τα ροδάκια του δεν θα αφήνουν σημάδια στο πάτωμα και το μόνο μειονέκτημα, εκτός από την τιμή, είναι ότι χάνεις χώρο στη βεράντα. Πιθανόν να μαζεύει και σκουπιδάκια που να στα φέρνει μέσα όταν τα κλείνεις.
Σε κατοικία του 1970 περίπου με εξωτερικά κυλιόμενα κουφώματα (ένα δεξιά ένα αριστερά με τα πατζούρια ακόμα πιο έξω) γίνεται προκειμένου να διατηρήσω το μεγάλο ενιαίο άνοιγμα (περί τα 3 μέτρα) αλλά και να μειώσω τις απώλειες να παραμένουν έξω από τον τοίχο και παράλληλα σε αυτόν όταν είναι ανοιχτά αλλά όταν κλείνουν να μετακινούνται προς τα μέσα ώστε να κλείνουν σχετικά αεροστεγώς (πολύ μου άρεσε η έκφραση του να σφραγίζει σαν υποβρύχιο)
Αδύνατο. Αυτό το έχει το σπίτι που ανακαινίζουμε και το έχω σκεφτεί πάρα πολύ.
Είναι η χειρότερη τεχνική. Εγώ έχω 2 ανοίγματα στο σαλόνι πλάτους 220 εκ το καθένα και κατέληξα στη λογική επάλληλα συρόμενα που ανέφερα παραπάνω. S560 μοντέλο της alumil για βαριά κουφώματα που μετακινείται εύκολα. Καμιά σχέση με τα συρόμενα με βουρτσάκια γύρω γύρω. Φαντάσου το να υψώνεται μόλις γυρίσεις το πόμολο και μετά σύρεται εύκολα… το πλεονέκτημα σε σχέση με τα VW είναι πως και τα δύο στελέχη στο ίδιο κούφωμα κινούνται. Στο VW το ένα είναι ακίνητο για πάντα.
Επίσης όπως αναφέρθηκε, ο μηχανισμός VW είναι περίπλοκος. Ο ίδιος ο πωλητής μου είπε πως έκαναν το λάθος και πέρασαν τέτοιο μηχανισμό σε ένα ξενοδοχείο, και επειδή οι πελάτες δε γνωρίζουν πως λειτουργεί, πηγαίνουν συνέχεια και τους ξαναρυθμίζουν. Και ο δικός μας ο μηχανισμός στο πατρικό μου είναι πλέον για αλλαγή, το κούφωμα πλέον δεν ανοίγει εδώ και 2 μήνες. Όσοι ήρθαν σηκώσαν τα χέρια ψηλά. Πάει για αλλαγή όλος ο μηχανισμός, απλά θα γίνει το καλοκαίρι μόλις ζεστάνει ο καιρός. Για να πω την αλήθεια, είχα πει παλιότερα πως δε θα τον ξαναβάλω πουθενά... Α, και κάτι άλλο, αν δε ρυθμιστεί καλά, μπάζει και αυτός. Και ως μηχανισμός κοστίζει 800€ + ΦΠΑ ανά κούφωμα, δεν είναι και λίγο. Ο S560 κοστίζει 420€ + ΦΠΑ. Απλώς στον S560 πάς για αλουμίνια, που εκεί βγαίνουν στο σύνολο πιο ακριβά...
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going