Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:Δημήτρη, τι εννοείς με το +80% και από ποια τιμή?

Νομίζω το εξήγησα
dimitrisB έγραψε:τιμές πώλησης εργοστασίου της Rolex
αλλά και .... επεξηγηματικότερα, +80% επί της τιμής που αγόρασε απο την ίδια τη Rolex ο έμπορος-πωλητής. :)
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#81300 Δεν έχουν καμμία σχέση οι τιμές καταλόγου, εργοστασίου (πείτε τις όπως θέλετε) της ρόλεξ, με την τιμή που αγοράζει η ελληνική αντιπροσωπεία από την ρολεξ και κατά συνέπεια με την τιμή που τα πουλάει λιανική στα μαγαζιά τα δικά της στην Ελλάδα καθώς και με τις τιμές που δίνει στους αντιπροσώπους. Τα ποσοστά κέρδους των αντιπροσώπων δεν είναι τεράστια πάντως. Η τιμή χονδρικής ισχύει για τους αντιπρόσωπους είναι συγκεκριμένη και αυτοί αποφασίζουν τί έκπτωση θα κάνουν (υπάρχει και κάποια οδηγία σε αυτό). Αλλά άμα π.χ. θέλουν να το δώσουν σε δικό τους (για τον οποιοδήποτε λόγο) και να μην βγάλουν τίποτα, τότε το δίνουν. Αλλά τα ποσοστά δεν είναι 100 και 200 που γράφετε... ουδεμία σχέση.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
dimitrisB έγραψε: +80% επί της τιμής που αγόρασε απο την ίδια τη Rolex ο έμπορος-πωλητής. :)

Στην Ελλάδα μόνο η Rolex Hellas αγοράζει από την ίδια την ρόλεξ. Και οι αντιπρόσωποι αγοράζουν μόνο από την Ρολεξ Ελλάς.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:
Nikos! έγραψε:Δημήτρη, τι εννοείς με το +80% και από ποια τιμή?

Νομίζω το εξήγησα
dimitrisB έγραψε:τιμές πώλησης εργοστασίου της Rolex
αλλά και .... επεξηγηματικότερα, +80% επί της τιμής που αγόρασε απο την ίδια τη Rolex ο έμπορος-πωλητής. :)

Κάτσε ρε συ...πάμε να το δούμε με πραγματικά νούμερα.

Ας πούμε ότι ο τελικός ένα ρολόι το αγοράζει 5.800.

Βγάλε το ΦΠΑ, είμαστε στα 4.715. Αν υποθέσουμε ότι ο αντιπρόσωπος το δούλεψε με 80% κερδοφορία, αυτό σημαίνει ότι το αγόρασε 2.620 κι αντιπρόσωπος από τη Rolex εγώ σου λέω και 15%, δηλαδή 2278.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι όλο το κέρδος από τη πώληση το παίρνουν οι ντίλερ και αντιπρόσωποι και για τη Rolex μένουν μόνο να βγάζει ~2.000 σε ρολόι με κατάλογο 7.000 και πώληση 5.800 με το ΦΠΑ?

Μου φαίνεται λίγο παράλογο για μια εταιρία σα τη Rolex με κύκλο εργασιών $5,1 δις. Αυτό σημαίνει ότι θα πουλούσε χοντρικά 2 εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο, ενώ πουλάει περί τα 600.000 με 3,2 CHF (~3 EUR) δισεκατομμύρια κύκλο εργασιών στο συγκεκριμένο report.

Δε ξέρω τι έχεις δει φίλε Δημήτρη, αλλά επειδή κι εγώ έχω δει τιμολόγιο αγοράς από τη rolex hellas του ντίλερ, το δούλεψε με 15%.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#81372 Βασικά αν κάνεις μια διαίρεση του τζίρου με τα τεμάχια, βρίσκεις ότι το εργοστάσιο πουλάει στους ντίλερ περί τα 5.000 ευρώ το κομμάτι. Είναι όμως πολύ γενικό αυτό γιατί δεν έχουν όλα τα μοντέλα την ίδια τιμή, και μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικό ένα φθηνό να έχει τμή 2.000 ευρώ τσιφ ή εξ γουόρκς, μόνο ένας εκ των έσω το γνωρίζει . Επίσης μέσα στο τζίρο υπάρχουν και άλλα πράγματα, σίγουρα και ανταλλακτικά, και μπορεί και άλλα. Μήπως δίνει μηχανισμούς και αλλού? Ή φτιάχνει και άλλα πράγματα εντός από ρολόγια χειρός? Όλα αυτά προστίθενται στον τζίρο και αφαιρούνται από το νούμερο που πουλάει στους ντίλερ και αντιπροσώπους που διατηρεί ανά τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
red_monster έγραψε:Τι γνώμες έχουμε γενικά για τα Hamilton?

Είχα ρωτήσει κι εγώ πολλές σελίδες πίσω, αλλά κανείς δεν απήντησε.. :oops:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
CARυοθραύστης έγραψε:

Έχω φίλο/συνεργάτη στο γραφείο, που ορκίζεται για τα Hamilton (έχει 2). Πάντα μιλάμε για αυτόματα....
Άβαταρ μέλους
By kubiak
The Ace έγραψε:
CARυοθραύστης έγραψε:

Έχω φίλο/συνεργάτη στο γραφείο, που ορκίζεται για τα Hamilton (έχει 2). Πάντα μιλάμε για αυτόματα....

Ανήκει στη Swatch group με ό,τι καλό ή κακό μπορεί αυτό να συνεπάγεται (ίσως ακριβά ανταλλακτικά και κόστος παροχής υπηρεσιών).
Και εγώ μόνο αυτόματο θα επέλεγα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#81504 Ρε παιδιά τι εννοείται με το αυτόματο;;

Μόνο ο sv2 το έλεγε με τόσο στόμφο...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
CARυοθραύστης έγραψε:Ρε παιδιά τι εννοείται με το αυτόματο;;

Μόνο ο sv2 το έλεγε με τόσο στόμφο...

Θα στο πω στα Ελληνικά, self-winding.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#81537 Αυτόματο ωρολόι = μηχανικό ωρολόι που δε χρειάζεται κούρδισμα. Δεν είναι σαν τα ηλεκτρονικά που έχουν μπαταρία (χονδρικά).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kubiak έγραψε:Αυτόματο ωρολόι = μηχανικό ωρολόι που δε χρειάζεται κούρδισμα. Δεν είναι σαν τα ηλεκτρονικά που έχουν μπαταρία (χονδρικά).

Φαντάζομαι δεν εννοεί αυτό ... :oops:

Η ερώτηση είναι που βρίσκονται σε επίπεδο αξιοπιστίας κλπ σε σχέση με τον ανάλογο ανταγωνισμό
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#81755 Δεν υπάρχει σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ ενός αυτόματου και ενός quartz μηχανισμού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα quartz έκαναν πάταγο όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά. Δεν έιχαν την ανάγκη του σέρβις προκειμένου να δείχνουν την σωστή ώρα, διότι τα quartz "χάνουν" μπροστά ή πίσω την ώρα κατά πολύ λιγότερο από τα μηχανικά ρολόγια, κουρδιστά ή αυτόματα.
Ένα κουρδιστό ή αυτόματο ρολόι είναι δεδομένο πως θα χάσει την ώρα (θα συμβεί το "clock drift") προς τα μπροστά ή προς τα πίσω, ειδικότερα τα αυτόματα μπορεί π.χ. να χάσουν και πιο εύκολα προς τα εμπρός στον χρόνο, διότι μπορεί οι κινήσεις του χεριού που φοράει το συκγκεκριμένο ρολόι να το εξαναγκάζουν να κουρδίζεται πιο συχνά (παρ΄ όλο που υπάρχει καστάνια για να σταματάει το κούρδισμα του ελατηρίου). Αν συζητάμε λοιπόν για το ποιά ρολόγια είναι περισσότερο αξιόπιστα στην μέτρηση του χρόνου τότε αυτά είναι τα quartz. Φυσικά υπάρχουν και αυτόματοι μηχανισμοί που χάνουν ελάχιστα (όχι όμως τόσο λίγο όσο τα quartz) αλλά οι τιμές τους είναι απολύτως απαγορευτικές. Επίσης οι αυτόματοι μηχανισμοί χρειάζονται σέρβις ανά κάποια έτη, για αλλαγή λαδιών στους άξονες και τροχούς και έλεγχο για τυχόν βλάβες που έχουν ή πρόκειται να προκύψουν, για διάφορους λόγους π.χ. κάποιο χτύπημα μπορεί να μετακινήσει ή να σπάσει κάποιον άξονα. Αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν στα quartz. Τα μηχανικά ρολόγια τα φοράει ο κόσμος όχι επειδή είναι αξιόπιστα αλλά διότι (και το θέτω πολύ "ρομαντικά") αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική υπεροχή και εξέλιξη της ωρολογοποιίας, σε μηχανισμούς που συναρμολογούνται στο χέρι και που ενώ θα μπορούσαν να έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται και εξελίσσονται ακόμα. Αν θέλετε, ένα μηχανικό ρολόι είναι ένας "ζωντανός" μηχανισμός καθώς και ο μοναδικός (πολύπλοκος) μηχανισμός που ¨φοράει" ο άνθρωπος.

Εάν βγάλουμε τον ρομαντισμό από την εξίσωση, ο περισσότερος κόσμος φοράει ρόλεξ, ωμέγα, πατέκ και διάφορα άλλα, για τον ίδιο λόγο που αγοράζει μερσεντε και καγιέν... ούτε που τον νοιάζει τι έχει απο κάτω το μοτέρ ή η κάσα του daytona, πως μπαίνει το 4χ4 ή πως βγάζει ένδειξη split ο χρονογράφος. Αρκεί που είναι ακριβότερο από του γείτονα.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Cosmic έγραψε: Τα μηχανικά ρολόγια τα φοράει ο κόσμος όχι επειδή είναι αξιόπιστα αλλά διότι (και το θέτω πολύ "ρομαντικά") αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική υπεροχή και εξέλιξη της ωρολογοποιίας, σε μηχανισμούς που συναρμολογούνται στο χέρι και που ενώ θα μπορούσαν να έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται και εξελίσσονται ακόμα. Αν θέλετε, ένα μηχανικό ρολόι είναι ένας "ζωντανός" μηχανισμός καθώς και ο μοναδικός (πολύπλοκος) μηχανισμός που ¨φοράει" ο άνθρωπος.

+1000!
Ακριβώς όπως τα περιγράφεις, απλά θα συμπληρώσω πως ένα ρολόι είναι το μοναδικό κόσμημα που "δικαιούται" να φορέσει ένας άντρας. Είναι επίσης το μοναδικό πράγμα που φορά 16 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, οπότε ψιλο-συγχωρούνται και κάποιες υπερβολές στην τιμή ειδικά αν είναι ρομαντικός.