Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#809080 Αυτό που λέει ο Nosferatu. Σχεδόν όλες οι κάμερες προσφέρουν ως έξτρα hard wiring kits, όπου απλά παίρνεις ρεύμα από την ασφαλειοθήκη και τραβάς το καλώδιο από το A-Pillar στην κάμερα πίσω από τον καθρέφτη.
Για κάμερα, θα κοιτούσα σε 70 mai και Viofo. Επώνυμες στον συγκεκριμένο χώρο και με προσιτές τιμές.
Αν σε ενδιαφέρει να έχεις καταγραφή και τις ώρες που έχεις παρκαρισμένο το αυτοκίνητο, θα πρέπει να επιλέξεις κάμερα που να έχει parking mode. Και θα πρέπει να δεις και τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου mode. Και να λειτουργεί σωστά, αλλά και να μην σου τρώει την μπαταρία του αυτοκινήτου. Ορισμένες κάμερες έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες για αυτό τον σκοπό.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#813110 Τι λέτε για αυτή?
https://www.skroutz.gr/s/30442228/Garmi ... outz_share

Κάπου είδα ότι υπάρχει ειδικό kit για το cx30 ώστε να παίρνει ρεύμα από τον εσωτερικό καθρέπτη.
Δε το βρήκα ακόμα για αγορά...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#813115 Πάρε μια της 70mai θα πρότεινα. Πολύ δημοφιλείς και βρίσκεις τα πάντα παντού.
Και η δική μου τέτοια είναι.
https://www.skroutz.gr/s/29141552/70Mai ... CE%BF.html
Έχει και option για κάμερα πίσω, ενω υπάρχει και wiring kit που πωλείται χωριστά.
Είναι και στα μισά λεφτά από αυτή που έβαλες.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#813120 Μετά από 4 με 5 χρόνια αποχης από τη φωτογραφία ,αποφάσισα να ξαναεμπλακω . 5 μέρες πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ και μετά από ξεψαχνιασμα για τις καλύτερες τιμές η αγορά έγινε από 2 μέρη
Από αμαζον Γαλλίας αποφορολολογημενη Canon eos R (full frame ) στα 1095 ... (Ελλάδα 1430 )
Φακός rf 24-105 L f 4.0
Βρέθηκε σε μαγαζί bulk (από σπασμενο σετ ) στα 829 όταν κανονική τη είναι τα 1099 Ελλάδα και 1300 Ευρώπη

Πολύ χαίρομαι που θα καταπιαστώ πάλι με τη φωτογραφία

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:Πάρε μια της 70mai θα πρότεινα. Πολύ δημοφιλείς και βρίσκεις τα πάντα παντού.
Και η δική μου τέτοια είναι.
https://www.skroutz.gr/s/29141552/70Mai ... CE%BF.html
Έχει και option για κάμερα πίσω, ενω υπάρχει και wiring kit που πωλείται χωριστά.
Είναι και στα μισά λεφτά από αυτή που έβαλες.
Δηλαδή αν δεν τραβήξω γραμμή από ασφαλειοθηκη πρέπει να είναι μόνιμα στον αναπτήρα?
Έχει ενσωματωμένη μπαταρία?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
bujinkan έγραψε:Μετά από 4 με 5 χρόνια αποχης από τη φωτογραφία ,αποφάσισα να ξαναεμπλακω . 5 μέρες πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ και μετά από ξεψαχνιασμα για τις καλύτερες τιμές η αγορά έγινε από 2 μέρη
Από αμαζον Γαλλίας αποφορολολογημενη Canon eos R (full frame ) στα 1095 ... (Ελλάδα 1430 )
Φακός rf 24-105 L f 4.0
Βρέθηκε σε μαγαζί bulk (από σπασμενο σετ ) στα 829 όταν κανονική τη είναι τα 1099 Ελλάδα και 1300 Ευρώπη

Για 4-5 χρόνια δεν έκανες αποχή από τη φωτογραφία, αλλά από τις φωτογραφικές μηχανές.
Η αποτύπωση της εικόνας και η απόλαυση που αποκομίζεις από αυτή είναι εντελώς ανεξάρτητη από το εργαλείο με το οποίο φτάνεις σε αυτή.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:
bujinkan έγραψε:Μετά από 4 με 5 χρόνια αποχης από τη φωτογραφία ,αποφάσισα να ξαναεμπλακω . 5 μέρες πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ και μετά από ξεψαχνιασμα για τις καλύτερες τιμές η αγορά έγινε από 2 μέρη
Φακός rf 24-105 L f 4.0

Για 4-5 χρόνια δεν έκανες αποχή από τη φωτογραφία, αλλά από τις φωτογραφικές μηχανές.
Η αποτύπωση της εικόνας και η απόλαυση που αποκομίζεις από αυτή είναι εντελώς ανεξάρτητη από το εργαλείο με το οποίο φτάνεις σε αυτή.
Σωστά απειχα από τις φωτογραφικές μηχανές ....

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#817525 Αν ενδιαφέρεται κανείς, σκέφτομαι να αποχωριστώ την A7II μου και τους φακούς της.
A7ii με δύο μπαταρίες γνήσιες (+ φορτιστές, κουτιά, αποδείξεις κλπ)
Sony 50mm 1.8
Viltrox 85mm 1.8
Sony 55-210mm 4.5 - 6.3

Όλα σαν καινούρια εννοείται, αν ψήνεται κανείς για τέτοιο πακέτο, ας μου στείλει dm :s_bye
Άβαταρ μέλους
By babakos
Χρήστος Λάππας έγραψε:
......
......

Σοφή κουβέντα. Αλλά καμμιά φορά χρειάζεται και μια μικρή ή μεγαλύτερη ανανέωση του hardware.. Παριπτόντως θεωρώ οτι για χομπίστες "δεινόσαυρους" (DSLR.. ειδικά FF) ειναι ιδανικές εποχές για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού σε καλές τιμές
Άβαταρ μέλους
By axel12p
socratesn έγραψε:Αν ενδιαφέρεται κανείς, σκέφτομαι να αποχωριστώ την A7II μου και τους φακούς της.
A7ii με δύο μπαταρίες γνήσιες (+ φορτιστές, κουτιά, αποδείξεις κλπ)
Sony 50mm 1.8
Viltrox 85mm 1.8
Sony 55-210mm 4.5 - 6.3

Όλα σαν καινούρια εννοείται, αν ψήνεται κανείς για τέτοιο πακέτο, ας μου στείλει dm :s_bye

Σωκράτη πως και έτσι; Θέλω να πιστεύω ότι αφήνεις την Sony και όχι την φωτογραφία γενικότερα!
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#817565 Ομολογώ ότι δεν το έχω φιλοσοφήσει ιδιαίτερα, αλλά διανύω ένα διάστημα κάποιων μηνών που νιώθω πολύ Uninspired.
Θες ότι έχω καιρό να κάνω κάποιο ενδιαφέρον φωτογραφικά ταξίδι ? Θες ότι όσες φορές έχω βγει φωτοβόλτα έχω πετύχει πολύ άσχημο - μη φωτογραφικό καιρό, θες προσωπική διάθεση? είμαι σε μία φάση που στα τελευταία 1000 κλικ μου δεν έχω τραβήξει κάτι αξιόλογο.
Ίσως απλά και εγώ να μη ταίριαξα με τη sony και για αυτό σκέφτομαι τις επιλογές μου, αφού εξασφαλίσω πρώτα το Budget για κάτι καινούριο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#817606 Πιθανολογώ ότι είναι θέμα κάμερας και όχι έμπνευσης.
Πριν κανένα χρόνο χάλασε η Pentax που είχα. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω την μετάβαση και να πάω σε FF Nikon. Αγόρασα μια μεταχειρισμένη D750 και δύο φακούς. Όλα ωραία και καλά, αλλά όσο και αν το προσπάθησα δεν με βόλεψε η Nikon, οπότε τελικά αγόρασα μια καινούργια Pentax APS-C και έχω βάλει την Nikon για πούλημα.