Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#810963 Και εμένα τα γυαλιά ηλίου μπαίνουν πανεύκολα στο NXR II, αλλά αφενός δεν μπορείς να τα βγάζεις και να τα βάζεις κατά βούληση, αφετέρου πράγματι, υπάρχει αυτό το θέμα με το θόλωμα, πιο πολύ το χειμώνα όμως.
Ίσως βέβαια θα μπορούσε κανείς να ψεκάσει τους φακούς με αυτά τα αντιθαμβωτικά σπρέυ για τις μάσκες κατάδυσης :shifty:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#810977 Με σάλιο και υπομονή ? :lol:

Το χειμώνα, νυχτερινές ώρες και σαν βόρειοι έχουμε μπόλικη υγρασία, η λύση είναι ο αεραγωγός κάτω να μείνει ανοιχτός
(οι αεραγωγοί στο NXR2 κάνουν εξαιρετική δουλειά) ή ελαφρώς ανοιχτή η ζελατίνα για λίγα μέτρα σε χαμηλές ταχύτητες.

Το επιρρήνιο μαζί με το πινλοκ δε το δοκίμασα αλλά το χειμώνα δε σύνίσταται , φέρνει μπόλικο κρύο αέρα απευθείας στη μύτη.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#810978 υπάρχει το σάλιο αλλά για τους μη μερκαλήδες, υπάρχουν σπρέυ του εμπορίου.

τέλη Ιανουαρίου και τον Φλεβάρη ήμουν με το pinlock και το επιρρήνιο και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη ζελατίνα κλειστή ΧΩΡΙΣ γυαλιά ηλίου. Φορούσα όμως και το κάλυμμα σαγονιού που κόβει τον εισερχόμενο αέρα από κάτω.
Τα γυαλιά ηλίου θόλωναν αρκετές φορές με αυτή τη διάταξη αλλά η κατάσταση βελτιωνόταν με αεραγωγούς ανοιχτούς.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#810984 Η χειρότερη συνθήκη είναι κρύο με βροχή και ταχύτητες πόλης.
Η υγρασία στο τέρμα ο αερισμός στο μηδέν.
Αν φοράς γυαλιά υποφέρεις. Τα χνωτα σου θολώνουν τα πάντα. Ανοίγεις ζελατίνα λίγο περνά βροχή από πάνω, κλείνεις θολώνουν όλα.
Κι αν φοράς μπαλακλάβα τα γυαλιά θολώνουν από μέσα.

.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#810991 Ένα τιπ για τα γυαλιά , που το μάθαμε όταν βάζαμε μάσκα και θόλωνε μέχρι και το Άλφα Κενταύρου : ποτέ πολύ κοντά στα μάτια, λίγο πιο χαλαρά, προς τα κάτω στη μύτη που τα στηρίζουμε ώστε να αφήνει ένα καλούτσικο κενό μεταξύ ματιού και φακού.

υπάρχουν και μερικές λύσεις στον ορίζοντα , έχουν ξεκινήσει ήδη οι δοκιμές σε ζώα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
georgetz έγραψε:Ένα τιπ για τα γυαλιά , που το μάθαμε όταν βάζαμε μάσκα και θόλωνε μέχρι και το Άλφα Κενταύρου : ποτέ πολύ κοντά στα μάτια, λίγο πιο χαλαρά, προς τα κάτω στη μύτη που τα στηρίζουμε ώστε να αφήνει ένα καλούτσικο κενό μεταξύ ματιού και φακού.
]

Φοράς γυαλιά οράσεως; Το τιπ είναι γνωστό από τότε που υπάρχουν...γυαλιά ...

Αλλά στο κλειστό περιβάλλον του κράνους, με το κέλυφος πάνω από τα φρύδια και την ζελατίνα κλειστή, δεν έχει που να πάει το χνωτο.
Η λύση είναι μία. Μικρές ανάσες.

Αλλά αν πρώτα βάλεις αδιάβροχα όρθιος, κράνος, γάντια, βάλεις μπροστά, σπρώξεις την μηχανή να κάνει πίσω, το ξεχνάς.
Ή αν βρέχει, έχει ομίχλη,κλπ.
Δεν κάνουν τίποτα οι μικρές ανάσες.
Θα θολώσει το σύμπαν

Μόνο η λίγο ανοιχτή ζελατίνα κι ας περνάει βροχή από μέσα κρατάει τα γυαλιά καθαρά.

Αυτό στην κίνηση και μέχρι τα 30-40 χαω.
Μετά κανένα θέμα με ζελατίνα κλειστή αλλά πλέον ενοχλούν οι σταγόνες από μέσα που δεν φεύγουν με τίποτα.

Βροχή, μηχανή, γυαλιά οράσεως και κίνηση στην πόλη = ταλαιπωρία σκέτη

.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#811001 Εγω συνηθως τη μισοσηκωνω, οχι τερμα πανω, ειναι ενα σημειο που το βρισκεις και εκει βλεπεις μια χαρα και δεν περναει σχεδον καθολου βροχη μεσα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#811599 Τελικά πήρε ένα full-face της Airoh (ST501 - HF please μη μου τις βρέξεις που ο διάδοχός του έχει μόνο 4 αστέρια στο αγαπημένο σου SHARP).

Αξιοπρεπές, όχι κορυφή, αλλά τίμιο για τα λεφτά του.
Να είναι καλά, να της αρέσει και κάποια στιγμή να πάρει κάτι ακόμη καλύτερο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811601 Μια χαρά μου φαίνεται, ερώτηση, είναι με D-ring και όχι με fast-clip το κούμπωμα; Εννοείται πως και το πρώτο είναι μια χαρά, και πιο ασφαλές, αλλά το δεύτερο είναι πιο πρακτικό και γρήγορο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
ArrowsFA1 έγραψε:Τελικά πήρε ένα full-face της Airoh (ST501 - HF please μη μου τις βρέξεις που ο διάδοχός του έχει μόνο 4 αστέρια στο αγαπημένο σου SHARP).

Αξιοπρεπές, όχι κορυφή, αλλά τίμιο για τα λεφτά του.
Να είναι καλά, να της αρέσει και κάποια στιγμή να πάρει κάτι ακόμη καλύτερο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Με γεια της, αχρειαστο να είναι.
Γυναίκα πήρε φουλ μαύρο κράνος ή απλά το λινκ δείχνει το μαύρο;

.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#811618 Ο χρωματισμός που διάλεξε είναι αυτός:

Εικόνα
Εδώ και εδώ έχει αξιόλογες κριτικές

Καλό υλικό στο κέλυφος, βάρος 1400g, καλά κατανεμημένο και έχει D-ring (προσωπικά τα προτιμώ).
Έχει πολύ καλή ορατότητα.
Στα αρνητικά, σχετικά λίγοι αεραγωγοί, λίγο μπελαλίδικο το βάλε-βγάλε του chin-guard καθώς πρέπει να αφαιρέσεις το αντίστοιχο καλοκαιρινό εξάρτημα, και η εσωτερική επένδυση φαίνεται κάπως χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με το Shoei.
Επίσης το sun visor θα μπορούσε ίσως να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά, αλλά δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία με αυτό το θέμα.

Οπωσδήποτε τίμιο για τα χρήματά του όμως, προτείνεται.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#811783 Το πήρα στο Blue Oxygen.
Βόλτες εκτός όχι, εντός ναι, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί αρκετά τόσο μονοκάβαλο όσο και δικάβαλο.
Ευχαριστημένοι so far....και ο χρόνος που σου γλιτώνει είναι απίστευτος.
Φωτό αύριο στο άλλο νήμα καθώς έχω πρόβλημα με το internet σπίτι και το hotspot σέρνεται.