Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811208 H Ολλανδία επένδυσε από το 70' σε αυτή την χρήση όμως, είπαν πως θα δώσουν προτεραιότητα στο ποδήλατο και κάθε Ολλανδικό σπίτι έχει ένα. Στην Ελλάδα ούτε να περπατήσεις καλά καλά δεν μπορείς στα πεζοδρόμια.
Για να γίνει όμως η αλλαγή , χρειάζεται πολιτική βούληση, αλλιώς κάθε δήμαρχος θα κάνει τα δικά του. Θα πρέπει κεντρικά να δοθεί το σύνθημα πως πρέπει να αφήσουμε επιτέλους λίγο χώρο και στους πεζούς και τους ποδηλάτες, και έτσι σταδιακά, θα χρειαζόμαστε λιγότερα αυτοκίνητα. Αντί να έχει η κάθε οικογένεια 2 ή και παραπάνω, θα φτάνει 1 δηλαδή και έτσι θα χρειαζόμαστε και λιγότερο χώρο για παρκάρισμα, θα έχουμε λιγότερη κίνηση στους δρόμους, και θα μπορούμε να φτιάξουμε πεζοδρόμια επιτέλους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:H Ολλανδία επένδυσε από το 70' σε αυτή την χρήση όμως, είπαν πως θα δώσουν προτεραιότητα στο ποδήλατο και κάθε Ολλανδικό σπίτι έχει ένα. Στην Ελλάδα ούτε να περπατήσεις καλά καλά δεν μπορείς στα πεζοδρόμια.
Για να γίνει όμως η αλλαγή , χρειάζεται πολιτική βούληση, αλλιώς κάθε δήμαρχος θα κάνει τα δικά του. Θα πρέπει κεντρικά να δοθεί το σύνθημα πως πρέπει να αφήσουμε επιτέλους λίγο χώρο και στους πεζούς και τους ποδηλάτες, και έτσι σταδιακά, θα χρειαζόμαστε λιγότερα αυτοκίνητα. Αντί να έχει η κάθε οικογένεια 2 ή και παραπάνω, θα φτάνει 1 δηλαδή και έτσι θα χρειαζόμαστε και λιγότερο χώρο για παρκάρισμα, θα έχουμε λιγότερη κίνηση στους δρόμους, και θα μπορούμε να φτιάξουμε πεζοδρόμια επιτέλους.

Εχω 2 αυτοκινητα, εχεις κι εσυ 2 αυτοκινητα (ας ειναι εταιρικο το ενα ) γιατι τα χρησιμοποιουμε, δεν καθονται. Παμε καθε μερα με αυτα στην δουλεια μας, εγω κι η συζυγος ( η οποια αν παει με ΜΜΜ στην δουλεια της θελει πανω απο 1,5 ωρα την φορα με συνδυασμο λεωφορειου, ηλεκτρικου και ποδαροδρομου, ενω με το αμαξι ουτε 30 λεπτα ). Εγω παω τον γιο στο σχολειο και μετα στο μαγαζι σε 32 λεπτα κατα μεσο ορο καθε μερα. Αν αφησω το αμαξι σπιτι και παω στον ηλεκτρικο με τα ποδια θελω 12 λεπτα περπατημα + 20 λεπτα μεχρι την Βικτωρια + 10 λεπτα μεχρι το μαγαζι ποδαρατος. Συνολο 42 λεπτα χωρις την αναμονη στον σταθμο που μπορει αν ειναι απο 1 ως 8 λεπτα το πρωι.
Στο μαγαζι δε βρισκω παρκινγκ νομιμα σε 3 λεπτα το πολυ επειδη φευγουν οι κατοικοι για τις δουλειες τους.

Αυτα που λες προυποθετουν ΜΜΜ πολλα, συχνα, με ακριβεις χρονους αφιξης στην σταση, καθαρα μεσα, φροντισμενα εξω
Σε οσα δεν ειναι σταθερης τροχιας, πολλες και αδειες λεωφορειολωριδες ωστε να κανουν το δρομολογιο γρηγορα. Αφου λοιπον γινουν αυτα και αρχισουμε να βολευομαστε γιατι ειναι φθηνα, γρηγορα και αξιοπιστα, μονοι μας θα διωξουμε το ενα αμαξι και μετα ας ερθει ο δημος να φαρδυνει τα πεζοδρομια.

Δεν ειμαι απαισιοδοξος, ρεαλιστης ειμαι οταν λεω πως το υπολοιπο της εργασικης μου ζωης (9-10 χρονια ) δεν νομιζω να εχει γινει τιποτα απο αυτα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Το έχω αυτοκίνητο, είναι συχνά διαφορετικό με το τι χρησιμοποιώ. Το πόσο το χρησιμοποιώ, έχει σημασία για μένα, όχι το έχω. Πχ στις ΗΠΑ σχεδόν παντού χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Στην Ολλανδία, όταν πήγα, δεν χρησιμοποιήσαμε παρά ελάχιστες φορές.
Ο rx8_drifter έχει και ποδήλατο πάντως, το ερώτημα είναι τι χρησιμοποιεί μέσα στην πόλη και γιατί. Για τον Chris δεν γνωρίζω.

Η ξαδελφη μου ειναι Ροττερνταμ χρονια, παει παντου με το αμαξι (εχει ενα παλιο Κορολλα του 1999). Αν χρησιμοποιεις ΜΜΜ εχεις μεγαλο κινδυνο απο ιωσεις και θελει να αποφυγει κατι τετοιο. Εγω στο Τοροντο που πηγαινα σχεδον παντου με αμαξι (80-20 ΜΜΜ) περασα 5-6 χρονια χωρις ουτε ενα κρυωμα).

Παλι δεν καταλαβαινω τι συζητατε. Οικογενειες στο Λονδινο εχουν αυτοκινητο γιατι αντε να μεταφερεις μωρο στα ΜΜΜ. Επισης το tube ειναι αθλιο, δεν τα καθαριζουν ποτε, τα βελουδα των καθισματων δεν εχουν καθαριστει ποτε στην ζωη των βαγονιων. Μου εχει τυχει περιπτωση να παρουν τραινο για 1-2 σταθμος (αποσταση που την περπατας σε 15 λεπτα) και να σταματησει το τιουμπ για καποιο λογο και να κολλησουν για 1.5 ωρα στα βαθη της γης. Η απο σταθμους να μην μπορεις να βγεις πανω γιατι εχει πολυ κοσμος και τα ασανσερ χωρανε ελαχιστους.

Επαναλαμβανω οι περισσοτερες οικογενεις στο Λονδινο εχουν αυτοκινητο. Σπανια να μην εχει καποιος. Τωρα αυτοι που ειναι μονοι 80% δεν εχουν λογω του αυξημενου κοστους.

Ολλανδια ολοι εχουν αμαξι. Και Γερμανια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811214 @ΝΠ, σου λέω τόσες μέρες ακριβώς αυτό. Η αλλαγή θα γίνει σταδιακά και για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα. Αυτήν τη στιγμή, όλοι 2 αμάξια χρειαζόμαστε. Αφού δεν υπάρχει υποδομή για κάτι άλλο. Πρέπει ν'αρχίσει όμως να γίνεται κάτι, γιατί ως έχει, το μοντέλο είναι μη βιώσιμο για πολλούς και διάφορους λόγους.
Η αλλαγή, για άλλους θα έρθει ως φυσιολογική, για άλλους ευχάριστη και για άλλους δυσάρεστη. Δεν θα είναι όλοι ικανοποιημένοι, όπως και σήμερα δεν είναι ικανοποιημένοι οι πεζοί ή όσοι μετακινούνται με καρότσι ή αμαξίδιο.
Όταν όμως λέμε πως κάπου φτιάξαν έναν ποδηλατόδρομο, να μην αντιδρούμε παβλοφικά, αλλά να βλέπουμε λίγο διαφορετικά το πράγμα. Για να πάρουμε ποδήλατο, πρέπει να γίνουν πράγματα, ε, αυτά κάπως πρέπει ν'αρχίσουν να γίνονται και προφανώς δεν θ'αρέσουν σε όλους (από την αρχή). Κάποιοι θα σου πουν "δεν θέλω ποδηλατόδρομο, εγώ θέλω να παρκάρω το αμάξι στο πεζοδρόμιο".
Θέλει χρόνια, υπομονή και προσπάθεια απ' όλους.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Δεν τίθεται θέμα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια πλέον, μέχρι και στο Γαλάτσι ή την Ηλιούπολη είσαι μια χαρά.

Συγνωμη αλλα δεν ειναι σοβαρο αυτο που λες. Ο κινδυνος να χτυπησεις με τετοια μεσα ειναι τεραστιος. Ξερεις ποσοι ποδηλατες χανουν την ζωη τους καθε χρονο στο Λονδινο;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:@ΝΠ, σου λέω τόσες μέρες ακριβώς αυτό. Η αλλαγή θα γίνει σταδιακά και για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα. Αυτήν τη στιγμή, όλοι 2 αμάξια χρειαζόμαστε. Αφού δεν υπάρχει υποδομή για κάτι άλλο. Πρέπει ν'αρχίσει όμως να γίνεται κάτι, γιατί ως έχει, το μοντέλο είναι μη βιώσιμο για πολλούς και διάφορους λόγους.
Η αλλαγή, για άλλους θα έρθει ως φυσιολογική, για άλλους ευχάριστη και για άλλους δυσάρεστη. Δεν θα είναι όλοι ικανοποιημένοι, όπως και σήμερα δεν είναι ικανοποιημένοι οι πεζοί ή όσοι μετακινούνται με καρότσι ή αμαξίδιο.
Όταν όμως λέμε πως κάπου φτιάξαν έναν ποδηλατόδρομο, να μην αντιδρούμε παβλοφικά, αλλά να βλέπουμε λίγο διαφορετικά το πράγμα. Για να πάρουμε ποδήλατο, πρέπει να γίνουν πράγματα, ε, αυτά κάπως πρέπει ν'αρχίσουν να γίνονται και προφανώς δεν θ'αρέσουν σε όλους (από την αρχή). Κάποιοι θα σου πουν "δεν θέλω ποδηλατόδρομο, εγώ θέλω να παρκάρω το αμάξι στο πεζοδρόμιο".
Θέλει χρόνια, υπομονή και προσπάθεια απ' όλους.

Ελπιζω το "απ' ολους" να μην αφορα εμας τους πολιτες ε; Γιατι δεν εχουν ολοι ενα χιλιαρικο για ηλεκτρικο ποδηλατο ή 700€ ντουκου να το παραγγειλουν απο τα βαθη της Κινας :svivhaha:
Επισης δεν θα φτιαξουμε εμεις την γραμμη 4 του Μετρο ή της Θεσσαλονικης :svivhaha:

Οταν λες ποδηλατροδρομο εσυ μπορεις να εννοεις την π@π@ρια που εκανε ο δημος των νπ με τα πασαλακια, εγω εννοω αυτο.
Εικόνα
ή αυτο απο την Καλαματα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811219 Η @@ρια των 3Β είναι απείρως φθηνότερη και λειτουργεί μια χαρά πάντως. Ας ξεκινήσουμε με τις φθηνές @@ριες και βλέπουμε αργότερα για κάτι πιο μόνιμο.
Όσο για το κόστος, ο πολίτης μπορεί να πάρει με δόσεις ένα ηλεκτρικό πατίνι των 500€, όπως αγοράζει σήμερα ένα κινητό. Το κόστος, είναι μικρό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Τα αυτοκίνητα είναι σίγουρα ακριβότερα δηλαδή, δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζουμε για τα πατίνια και τα ποδήλατα και όχι για τ'αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#811221 Αυτα τα καγκελακια παντως στις 2 πρωτες φωτος ειναι τελεια. Αμα φυγεις 20ποντους στο πλάι και πιαστει το πεταλι σε ενα εχεις φυγει με στομαχι στο επομενο και κεφαλι στο μεθεπομενο

Επισης, την εξυπναδα στην τριτη φωτο που ο ποδηλατοδρομος διασχιζει το δρομο στην ψυχρα δεν τολμανε να την κανουνε ουτε στην Ολλανδια. Δειτε κανα βιντεακι απο το καναλι που ανεβασε ο κιλομητερ (οι σχεδιαστες αυτων των ποδηλατοδρομων, οχι εσυ GTS, κυκλοφορουν μολυνσεις), υπαρχει πολλη σκεψη πισω απο την αναμειξη πεζων, ποδηλατων, αυτοκινητων και τραμ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811223 Στην Ελλάδα τα κολωνάκια τα βάζουν για να μην παρκάρουν. Την πιο ωραία λύση νομίζω στο πρόβλημα, την έχουν δώσει στα Γιάννενα:
Εικόνα
https://www.google.com/maps/@39.6684866 ... 384!8i8192
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:Αυτα τα καγκελακια παντως στις 2 πρωτες φωτος ειναι τελεια. Αμα φυγεις 20ποντους στο πλάι και πιαστει το πεταλι σε ενα εχεις φυγει με στομαχι στο επομενο και κεφαλι στο μεθεπομενο

Επισης, την εξυπναδα στην τριτη φωτο που ο ποδηλατοδρομος διασχιζει το δρομο στην ψυχρα δεν τολμανε να την κανουνε ουτε στην Ολλανδια. Δειτε κανα βιντεακι απο το καναλι που ανεβασε ο κιλομητερ (οι σχεδιαστες αυτων των ποδηλατοδρομων, οχι εσυ GTS, κυκλοφορουν μολυνσεις), υπαρχει πολλη σκεψη πισω απο την αναμειξη πεζων, ποδηλατων, αυτοκινητων και τραμ

Στην Ελλαδα πρεπει να λαβεις υποψη σου οτι υπαρχει σοβαροτερος κινδυνος ενα ΙΧ να παραβιασει τον ποδηλατοδρομο για να παρκαρει ή γιατι του εφυγε το αμαξι και να θερισει ποδηλατες, παρα να τραυματιστει ο ποδηλατης γιατι πλησιασε το πασαλακι
Κατι που ο δημαρχος στα νπ δεν ελαβε υποψη του. Ισως γιατι δεν εχει λεφτα, ισως γιατι ετσι αντιλαμβανεται την παραδοση ενος εργου στους πολιτες, ισως για ειναι χωριο και ποσοι περνουν απο εκει καθημερινα;

Οσο για την διαβαση, σε πληροφορω οτι ολοι μα ολοι σταματανε πριν για να περασουν ποδηλατα και πεζοι. Οι δρομοι δε αυτοι εχουν ουτως η αλλως ΣΤΟΠ. Οι ντοπιοι ειναι πολλοι ανεκτικοι ως προς το ποδηλατο ισως γιατι αυτοι, οι γονεις τους, τα παιδια τους το χρησιμοποιουν καθημερινα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#811226 O δήμαρχος στα 3Β πολύ σωστά έκανε μια δοκιμή με φτηνά υλικά, που δεν κόστισαν πολλά στους δημότες. Μετά,μπορεί να φτιάξει κανονικό ποδηλατόδρομο και να βελτιώσει το πεζοδρόμιο. Δεν χρειάζεται από την αρχή να φτιάξεις κάτι ακριβό, μπορεί και να μην αρέσει ή να μην βολέψει κλπ. Μια χαρά προσέγγιση την βρίσκω με ελάχιστο κόστος (όσο καμιά 10αριά κάδοι του νεότερου γόνου δηλαδή).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#811239 https://www.news247.gr/kosmos/to-parisi ... 94745.html