- 03 Απρ 2023, 13:29
Anonymous Founder έγραψε:H Ολλανδία επένδυσε από το 70' σε αυτή την χρήση όμως, είπαν πως θα δώσουν προτεραιότητα στο ποδήλατο και κάθε Ολλανδικό σπίτι έχει ένα. Στην Ελλάδα ούτε να περπατήσεις καλά καλά δεν μπορείς στα πεζοδρόμια.
Για να γίνει όμως η αλλαγή , χρειάζεται πολιτική βούληση, αλλιώς κάθε δήμαρχος θα κάνει τα δικά του. Θα πρέπει κεντρικά να δοθεί το σύνθημα πως πρέπει να αφήσουμε επιτέλους λίγο χώρο και στους πεζούς και τους ποδηλάτες, και έτσι σταδιακά, θα χρειαζόμαστε λιγότερα αυτοκίνητα. Αντί να έχει η κάθε οικογένεια 2 ή και παραπάνω, θα φτάνει 1 δηλαδή και έτσι θα χρειαζόμαστε και λιγότερο χώρο για παρκάρισμα, θα έχουμε λιγότερη κίνηση στους δρόμους, και θα μπορούμε να φτιάξουμε πεζοδρόμια επιτέλους.
Εχω 2 αυτοκινητα, εχεις κι εσυ 2 αυτοκινητα (ας ειναι εταιρικο το ενα ) γιατι τα χρησιμοποιουμε, δεν καθονται. Παμε καθε μερα με αυτα στην δουλεια μας, εγω κι η συζυγος ( η οποια αν παει με ΜΜΜ στην δουλεια της θελει πανω απο 1,5 ωρα την φορα με συνδυασμο λεωφορειου, ηλεκτρικου και ποδαροδρομου, ενω με το αμαξι ουτε 30 λεπτα ). Εγω παω τον γιο στο σχολειο και μετα στο μαγαζι σε 32 λεπτα κατα μεσο ορο καθε μερα. Αν αφησω το αμαξι σπιτι και παω στον ηλεκτρικο με τα ποδια θελω 12 λεπτα περπατημα + 20 λεπτα μεχρι την Βικτωρια + 10 λεπτα μεχρι το μαγαζι ποδαρατος. Συνολο 42 λεπτα χωρις την αναμονη στον σταθμο που μπορει αν ειναι απο 1 ως 8 λεπτα το πρωι.
Στο μαγαζι δε βρισκω παρκινγκ νομιμα σε 3 λεπτα το πολυ επειδη φευγουν οι κατοικοι για τις δουλειες τους.
Αυτα που λες προυποθετουν ΜΜΜ πολλα, συχνα, με ακριβεις χρονους αφιξης στην σταση, καθαρα μεσα, φροντισμενα εξω
Σε οσα δεν ειναι σταθερης τροχιας, πολλες και αδειες λεωφορειολωριδες ωστε να κανουν το δρομολογιο γρηγορα. Αφου λοιπον γινουν αυτα και αρχισουμε να βολευομαστε γιατι ειναι φθηνα, γρηγορα και αξιοπιστα, μονοι μας θα διωξουμε το ενα αμαξι και μετα ας ερθει ο δημος να φαρδυνει τα πεζοδρομια.
Δεν ειμαι απαισιοδοξος, ρεαλιστης ειμαι οταν λεω πως το υπολοιπο της εργασικης μου ζωης (9-10 χρονια ) δεν νομιζω να εχει γινει τιποτα απο αυτα.