edmond έγραψε:Μίλησα -βιαστικά- το πρωί με γνωστό μου, κάτοχο Captur 1.5dci που το πήρε μτχ εισαγωγής πριν το περασμένο καλοκαίρι, μοντ. 2015.
Όλα καλά, μοτέρ μπετόν, οικονομικό, άνετο, τα γνωστά τέλος πάντων![]()
Ωστόσο...
Μου είπε ότι κάποια στιγμή του το έκλεψαν. Και πως το βρήκαν μετά από 1 μήνα στην Λάρισα!!!*
Η μέθοδος κλοπής -είπε- είναι να ξεκλειδώνουν ηλεκτρονικά το αμάξι και να το βάζουν μπρος με "σπασμένη" κάρτα!! Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά. Και πως το εν λόγω μονδέλο είναι ψηλά στις σχετικές...λίστες(του είπαν στην αστυνομία)
Μου εξήγησε επίσης πως το κουσούρι αυτό το έχουν τα καπτούρ, επειδή -λέει- υπάρχει ένα "κενό αφαλείας" αν το λέω καλά.
Πόση αλήθεια μπορεί να εμπεριέχει αυτό το σενάριο;
Δίμβη;;![]()
![]()
* Το είχε βουτήξει ένας Σύριος, για μεταφορές προς Αθήνα λαθρομεταναστών.
Πιθανολογώ να ήταν "keyless" -δηλαδή με την λεγόμενη κάρτα κλειδί που ανοίγει/κλείνει ασύρματα το αυτοκίνητο μόλις αντιληφθεί ότι η κάρτα-κλειδί είναι πολύ κοντά σε αυτό (χωρίς να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο του κλειδιού).
'Και 'γω μόλις παρέλαβα το renault clio techno LPG και έψαξα να βρω μια θήκη (faraday) που υποτίθεται εμποδίζει το σήμα του κλειδιού- άρα και την υποκλοπή που έχει σαν επακόλουθο την εύκολη λεία.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι έχουν να κάνουν με τα best-seller οι κλοπές των αυτοκινήτων (και τα Renault φυσικά δεν λείπουν)!

(του είπαν στην αστυνομία)