Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By JASON21_90
edmond έγραψε:Μίλησα -βιαστικά- το πρωί με γνωστό μου, κάτοχο Captur 1.5dci που το πήρε μτχ εισαγωγής πριν το περασμένο καλοκαίρι, μοντ. 2015.
Όλα καλά, μοτέρ μπετόν, οικονομικό, άνετο, τα γνωστά τέλος πάντων :lol:
Ωστόσο...
Μου είπε ότι κάποια στιγμή του το έκλεψαν. Και πως το βρήκαν μετά από 1 μήνα στην Λάρισα!!!*
Η μέθοδος κλοπής -είπε- είναι να ξεκλειδώνουν ηλεκτρονικά το αμάξι και να το βάζουν μπρος με "σπασμένη" κάρτα!! Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά. Και πως το εν λόγω μονδέλο είναι ψηλά στις σχετικές...λίστες :ninja: (του είπαν στην αστυνομία)
Μου εξήγησε επίσης πως το κουσούρι αυτό το έχουν τα καπτούρ, επειδή -λέει- υπάρχει ένα "κενό αφαλείας" αν το λέω καλά.
Πόση αλήθεια μπορεί να εμπεριέχει αυτό το σενάριο;
Δίμβη;; :hmmm: :hmmm:

* Το είχε βουτήξει ένας Σύριος, για μεταφορές προς Αθήνα λαθρομεταναστών.

Πιθανολογώ να ήταν "keyless" -δηλαδή με την λεγόμενη κάρτα κλειδί που ανοίγει/κλείνει ασύρματα το αυτοκίνητο μόλις αντιληφθεί ότι η κάρτα-κλειδί είναι πολύ κοντά σε αυτό (χωρίς να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο του κλειδιού).

'Και 'γω μόλις παρέλαβα το renault clio techno LPG και έψαξα να βρω μια θήκη (faraday) που υποτίθεται εμποδίζει το σήμα του κλειδιού- άρα και την υποκλοπή που έχει σαν επακόλουθο την εύκολη λεία.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι έχουν να κάνουν με τα best-seller οι κλοπές των αυτοκινήτων (και τα Renault φυσικά δεν λείπουν)!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#810208 Καλορίζικο και καλοτάξιδο :s_thumbsup :s_thumbsup

Αναμένουμε 2 λόγια, πρώτες εντυπώσεις, ίσως και καμιά φωτό για να χαζέψουμε :rtfm: :lol:
Νομίζω πολύ καλή επιλογή, πόσο μάλλον σε σχέση με το παρολίγον σαντέρο. Το οποίο αν και το έχω σε εκτίμηση(γενικά την ντάτσια) ωστόσο σε σχέση με την μαμά ρενό υστερεί. Αυτό έλειπε :lol:
Καλά χιλιόμετρα λοιπόν και...οικονομικά. :roll:
Άβαταρ μέλους
By JASON21_90
edmond έγραψε:Καλορίζικο και καλοτάξιδο :s_thumbsup :s_thumbsup

Αναμένουμε 2 λόγια, πρώτες εντυπώσεις, ίσως και καμιά φωτό για να χαζέψουμε :rtfm: :lol:
Νομίζω πολύ καλή επιλογή, πόσο μάλλον σε σχέση με το παρολίγον σαντέρο. Το οποίο αν και το έχω σε εκτίμηση(γενικά την ντάτσια) ωστόσο σε σχέση με την μαμά ρενό υστερεί. Αυτό έλειπε :lol:
Καλά χιλιόμετρα λοιπόν και...οικονομικά. :roll:

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Το πήρα για μια βόλτα με τα 2 θηλυκά (την κοπέλα μου και τον σκύλο) στο Ναύπλιο. Την μισή διαδρομή (δηλαδή το πήγαινε) την έκανα μόνο με LPG και την άλλη μισή με βενζίνη. Τέρας οικονομίας (με μόνο 20€ lpg - 320km αυτονομία).Η μικτή κατανάλωση σε βενζίνη ήταν στα 6,5l/ 100km. Το πάτημα του γάλλου θυμίζει αυτό του volkswagen polo που είχα, του οικογενειακού -αλλά γλυκαίνει περισσότερο. Ο δε κινητήρας tce 100 , απλά φυσάει, έχει πλήρη απουσία κραδασμών από το ραλαντί και μια πολύ διακριτική χροιά όταν πατήσεις γενναία το γκάζι. Το φρενάρισμα αν και έχω ακούσει διάφορα για τα ταμπούρα μου φάνηκε εντάξει. Μου άρεσε και η ηχομόνωση , άπαξ και κλείσεις τα παράθυρα δεν ακούς κιχ.

Στο εσωτερικό , επειδή οι μόνες συγκρίσεις για 'μενα είναι το polo του 14' και ένα seat ibiza του 2001 δεν έχω να πω και πολλά γιατί πάλι από ποιότητα εργονομία μου φαίνεται κορυφή. Μαλακά στην αφή υλικά στο ταμπλό, σασμάν και στην πόρτα σε λευκό χρώμα που κάνουν ωραία αντίθεση .

Έχει να επιλέξεις και διάφορα προφίλ οδήγησης από την οθόνη (eco, sport κλπ)- και μαζί με αυτό αλλάζει φωτισμό σε μια λεπτή λωρίδα που αγκαλιάζει διακριτικά το σασμάν .

Αρνητικά έχουν ήδη αναφερθεί : Δεν έχει ιδιαίτερη βελτίωση για τους πίσω επιβάτες στα πόδια και το κουμπάκι για το πορτ μπαγκάζ που βρίσκεται σε περίεργο σημείο. Χαλάλι όμως γιατί τα 391 λίτρα σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω! Και το κουμπάκι με το λαμπάκια αριστερά του τιμονιού που εναλλάσσεις από βενζίνη σε LPG , τόση ποιότητα έχετε μέσα ρε παιδί μου -φτιάξτε το λίγο! Α! και τα κουμπάκια για την αυξομείωση έντασης του ήχου για το ραδιόφωνο/ ηχοσύστημα τον έχουν πολύ κολλητά στο φλας . Καλύτερα να ήταν σε πιο εύκολο και ευδιάκριτο σημείο (πχ τιμόνι).

Υ.Γ Τώρα θέλω να βάλω φιμέ μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα και μάλλον θα καταλήξω στις XPEL για να έρθουν σε ισορροπία και με τα εργοστασιακά φιμέ κρύσταλλα που έχει ήδη το Renault Clio και είναι αρκετά σκούρα. Photo θα ανεβεί σύντομα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810419 Με γεια και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Μεμβράνες μην βάλεις πολύ σκούρες κι ας μην ταιριάζουν με τα πίσω. Είναι πολύ ενοχλητικές σε χαμηλό φωτισμό και θα δίνεις και στόχο χωρίς λόγο στην τροχαία.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JASON21_90 έγραψε:
Υ.Γ Τώρα θέλω να βάλω φιμέ μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα και μάλλον θα καταλήξω στις XPEL για να έρθουν σε ισορροπία και με τα εργοστασιακά φιμέ κρύσταλλα που έχει ήδη το Renault Clio και είναι αρκετά σκούρα. Photo θα ανεβεί σύντομα :metalo:

φιμε εχει αυτα που ειναι πιο σκουρα στις πισω πορτες και πισω πορτα?
Άβαταρ μέλους
By JASON21_90
Anonymous Founder έγραψε:Με γεια και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Μεμβράνες μην βάλεις πολύ σκούρες κι ας μην ταιριάζουν με τα πίσω. Είναι πολύ ενοχλητικές σε χαμηλό φωτισμό και θα δίνεις και στόχο χωρίς λόγο στην τροχαία.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Άρα στο εμπρόσθιο παρμπρίζ ΜΟΝΟ διάφανο και στα τζάμια οδηγού συνοδηγού 70-75% και τίποτα περισσότερο να φανταστώ ;

Αναρωτιέμαι γιατί βλέπω αμελητέες διαφορές μέχρι 55%.
Τελευταία επεξεργασία από JASON21_90 και 27 Μαρ 2023, 16:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JASON21_90
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:

Σωστά (πίσω καμπίνα ).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JASON21_90 έγραψε:
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:

Σωστά (πίσω καμπίνα ).

σε κλιο 4 με εργοστασιακα πισω και πισω πλαι φιμε,εβαλα πριν λιγες μερες φιμε lummar δευτερο σταδιο στα εμπρος τζαμια στις πορτες και στα φινιστρινα.
Ειχα ενα ενδοιασμο εαν θα φαινεται η διαφορα.Και καλα τον ειχα αποτι φαινεται.
στις εμπρος πορτες που εβαλα το δευτερο σταδιο ειναι ενα κλικ πιο σκουρα απο τα εργοστασιακα πισω.Δεν ειναι κατι που το βλεπεις μολις δεις το αυτοκινητο,πρεπει να το προσεξεις,και να εχει απεναντι λευκο φοντο για να φανει.Μεσα στο γκαραζ ειναι ο τοιχος λευκος και φαινεται.
Επισης φαινεται, μονο εαν το κοιταζεις καθετα τα τζαμια.Εαν πας υπο γωνια δεν φαινεται.
Επισης τα εργοστασιακα φιμε ειναι μια απαλη αποχρωση του πρασινου,ενω οι μεμβρανες γκρι.
Λεπτομερειες,αλλα και παλι. Στο δρομο δεν θα το καταλαβει κανεις.
Το Σαββατο εχω ραντεβου για φιμε στο αλλο κλιο της γυναικας.Και αυτο με εργοστασιακα φιμε πισω.Σε αυτο θα βαλω πρωτο σταδιο,οχι δευτερο.
Υποψιν οτι η llumar ειχε πρασινη μεμβρανη,αλλα την προβαραμε πανω και ειναι τελειως διαφορετικο πρασινο απο το εργοστασιακο.
Οποτε καλο ειναι να ρωτησεις πριν τοποθετησεις.
Τιμη ποσο σου εδωσαν για φιμε?
Άβαταρ μέλους
By JASON21_90
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:

Σωστά (πίσω καμπίνα ).

σε κλιο 4 με εργοστασιακα πισω και πισω πλαι φιμε,εβαλα πριν λιγες μερες φιμε lummar δευτερο σταδιο στα εμπρος τζαμια στις πορτες και στα φινιστρινα.
στις εμπρος πορτες που εβαλα το δευτερο σταδιο ειναι ενα κλικ πιο σκουρα απο τα εργοστασιακα πισω.Δεν ειναι κατι που το βλεπεις μολις δεις το αυτοκινητο,πρεπει να το προσεξεις,και να εχει απεναντι λευκο φοντο για να φανει.Μεσα στο γκαραζ ειναι ο τοιχος λευκος και φαινεται.
Επισης φαινεται, μονο εαν το κοιταζεις καθετα τα τζαμια.Εαν πας υπο γωνια δεν φαινεται.
Επισης τα εργοστασιακα φιμε ειναι μια απαλη αποχρωση του πρασινου,ενω οι μεμβρανες γκρι.
Το Σαββατο εχω ραντεβου για φιμε στο αλλο κλιο της γυναικας.Και αυτο με εργοστασιακα φιμε πισω.Σε αυτο θα βαλω πρωτο σταδιο,οχι δευτερο.
Υποψιν οτι η llumar ειχε πρασινη μεμβρανη,αλλα την προβαραμε πανω και ειναι τελειως διαφορετικο πρασινο απο το εργοστασιακο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Εγώ είμαι λίγο φοβιτσιάρης σε ό,τι αφορά την τροχαία σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια. Τα πίσω πρέπει να είναι 20-30% πάντως, τα βλέπω θεοσκότεινα!

Επίσης, στην τοποθέτηση ήσουν εκεί ή το άφησες και πήγες μετά;

Εμένα μου είπε 220€ για την Prime XR και αν θέλω στο μπροστινό παρμπρίζ (διάφανη πάντα) άλλα 100€ ή 150€ (prime xr/prime xr plus).
Έχει και πιο ακριβή σειρά Prime Xr plus , αλλά 350€ και με μπροστινό παρμπρίζ πάμε στα 500€.

Δεν έχω ακούσει τίποτα για τον συγκεκριμένο, απλά έχει καλές κριτικές :

https://tint.town/el/

Δεύτερή μου επιλογή είναι η autofilms στο ψυχικό που επίσης φαίνονται καλοί και με πιο προσιτές τιμές απ' όσο βλέπω στο site. Με τον δεύτερο δεν έχω μιλήσει, ενώ με τον πρώτο μόνο τηλεφωνικώς. Πάω εντελώς στα τυφλά χωρίς καμία σύσταση.

Τέλος, όταν λες 2ο στάδιο τι εννοείς; 70%;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810442 Οι τιμές που έχεις βάλει είναι τρομακτικές. Ρώτα κι αλλού. Προσωπικά, έχω πληρώσει και στα δύο αυτοκίνητα που έχω βάλει 170€ για όλο το αμάξι (εκτός από μπροστινό παρμπρίζ).
Στην Llumar στην Γλυφάδα έγιναν και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JASON21_90 έγραψε:
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:
dimviii έγραψε:
JASON21_90 έγραψε:

Σωστά (πίσω καμπίνα ).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Εγώ είμαι λίγο φοβιτσιάρης σε ό,τι αφορά την τροχαία σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια. Τα πίσω πρέπει να είναι 20-30% πάντως, τα βλέπω θεοσκότεινα!

Επίσης, στην τοποθέτηση ήσουν εκεί ή το άφησες και πήγες μετά;

Εμένα μου είπε 220€ για την Prime XR και αν θέλω στο μπροστινό παρμπρίζ (διάφανη πάντα) άλλα 100€ ή 150€ (prime xr/prime xr plus).
Έχει και πιο ακριβή σειρά Prime Xr plus , αλλά 350€ και με μπροστινό παρμπρίζ πάμε στα 500€.

Δεν έχω ακούσει τίποτα για τον συγκεκριμένο, απλά έχει καλές κριτικές :

https://tint.town/el/

Δεύτερή μου επιλογή είναι η autofilms στο ψυχικό που επίσης φαίνονται καλοί και με πιο προσιτές τιμές απ' όσο βλέπω στο site. Με τον δεύτερο δεν έχω μιλήσει, ενώ με τον πρώτο μόνο τηλεφωνικώς. Πάω εντελώς στα τυφλά χωρίς καμία σύσταση.

Τέλος, όταν λες 2ο στάδιο τι εννοείς; 70%;

δεν γνωριζω ποσο τις % .Ειχαν δειγματα πανω σε λευκο τζαμι ολες τις κατηγοριες και διαλεξα την δευτερη .Υπηρχε δλδ μια μονο που ηταν πιο ανοιχτη.
η llumar εχει 4 ποιοτητες.Εγω εβαλα την φθηνη.Η διαφορα δεν ειναι στην ποιοτητα του φιλμ οπως μου ειπαν οι ιδιοι,αλλα στο ποσο ακτινοβολια αντανακλα.Τιδιο αντιχαρακτικες ειναι ολες,και την ιδια αντοχη στο χρονο εχουν ολες.Αυτη που εβαλα εγω ηταν πχ στο 38% η επομενη στο 41% και η ακριβη στο 43%,μπορει τα νουμερα να μην ειναι ακριβη αλλα καπου εκει ηταν για να παρεις μια ιδεα.
Οι τιμες τωρα για τα εμπρος παραθυρα στην φθηνη ηταν 75 η επομενη 100 και η καλη στα 140.

εδω βαλε το αυτοκινητο σου να δεις τιμες.Ζηα προσφορα με σμς στο κινητο και σου ερχεται κατευθειαν τιμη.Εμενα για να βαλω σε ολα τα τζαμια πλην παρμπριζ ειχαν τιμοκαταλογο 199 και μου εστειλαν προσφορα στα 170.
https://llumar.gr/pricelist/index.php
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
JASON21_90 έγραψε:Δεύτερή μου επιλογή είναι η autofilms στο ψυχικό που επίσης φαίνονται καλοί και με πιο προσιτές τιμές απ' όσο βλέπω στο site. Με τον δεύτερο δεν έχω μιλήσει, ενώ με τον πρώτο μόνο τηλεφωνικώς. Πάω εντελώς στα τυφλά χωρίς καμία σύσταση.

Να πας στην autofilms. Έβαλα τον Ιούνιο μεμβράνες στο Panda εκεί.
Πολύ καλή δουλειά και γρήγορη.

Νανοκεραμικη στο παρμπρίζ και απλή στα υπόλοιπα
110€ αν θυμάμαι καλά συν 80€ το παρμπρίζ.

Στο παρμπρίζ μπήκε 75% και στα υπόλοιπα 50%

.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#810493 Εγώ πάλι,έβαλα στον tint.town και είναι όντως πάρα πολύ καλός.

Η xpel της κορυφαίας σειράς είναι καλύτερη μεμβράνη από τις αντίστοιχες llumar , από τις οποίες έχω εμπειρία σε 4 προηγούμενα αυτοκίνητα .

Πλήρωσα 300 ευρώ στην Cayenne για xr plus.
Επίσης , έβαλα και xr στο μπροστινό παρμπρίζ με 150 ευρώ , αλλά είναι τεράστια επιφάνεια στην Cayenne .
Αντίστοιχα ,έδωσα 250 για νάνοκεραμικές llumar σε E-class Mercedes .
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#811504 Πήγα σήμερα το πρωί να βάλω τα θερινά ζαντολάστιχα

Εικόνα

Βουρτσίσαμε τα κέντρα να φύγει η βρώμα ώστε να τοποθετήσουμε και επί την ευκαιρία τους αποστάτες που είχα αγοράσει

Εικόνα

Ε ΠΤΑΜ πανηγυρικά. Αφήνει αυτό το κενό και δεν πατάει πάνω στο μουαγιέ

Εικόνα
Εικόνα

Κάνει αυτό το γαμωσκαλοπατάκι στο εσωτερικό όπως φαίνεται

Ο μηχανικός μου συνέστησε να μην το σκεφτώ καν

Μία πρωινή φόλα για να πάει καλά η υπόλοιπη εβδομάδα

Τι να κανς, α κατς α μαλώς