Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
REALZEUS έγραψε:Να πούμε για ακόμα μια φορά ότι το να αναφέρουμε απλά μια μάρκα δεν λέει τίποτα. Το μοντέλο μετράει.

Ισχυει πχ Michelin Pilot Exalto με Energy Saver στην ιδια διασταση, καμια σχεση.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#807349 έβαλε φίλος μτχ λάστιχα, 2 μόνο, κοίταξα τα DOT, και δεν εβγαλα άκρη με αυτά που ξέρω 40+ χρόνια. έχει αλλάξει κάτι?? Που βρίσκω τους νέους κανόνες εάν υπάρχουν.???

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#807351 εγώ που είμανε γλήγορος στις καμπές τις εγνατίας, είχα φάει τα πλαϊνά μέχρι τη ζάντα και δεν έβρισκες να διαβάσεις τίποτε στο πλάϊ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
224v έγραψε:έβαλε φίλος μτχ λάστιχα, 2 μόνο, κοίταξα τα DOT, και δεν εβγαλα άκρη με αυτά που ξέρω 40+ χρόνια. έχει αλλάξει κάτι?? Που βρίσκω τους νέους κανόνες εάν υπάρχουν.???

.
Οχι δεν εχει αλλαξει κάτι.

https://www.kwik-fit.com/tyres/information/tyre-age
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:
224v έγραψε:έβαλε φίλος μτχ λάστιχα, 2 μόνο, κοίταξα τα DOT, και δεν εβγαλα άκρη με αυτά που ξέρω 40+ χρόνια. έχει αλλάξει κάτι?? Που βρίσκω τους νέους κανόνες εάν υπάρχουν.???

.
Οχι δεν εχει αλλαξει κάτι.

https://www.kwik-fit.com/tyres/information/tyre-age
ευχαριστώ...

.
Άβαταρ μέλους
By bebes

.

μπορει να είναι απο τη μέσα μερια που δεν τη βλέπεις
Άβαταρ μέλους
By bebes
#807454 Εχω δει λάστιχα που το DOT διαβαζόταν μόνο οταν τα έβγαλαν.
Απο την "εξω" μερια είχε κατι παρόμοιο, αλλά δεν εβγαζε(α) νόημα.
Απο μεσα ειχε αυτο που περιμένουμε
Άβαταρ μέλους
By 224v
#807455 οκ θα το ξαναδώ!! ίσως ε εις δίκιο και το κάνουν ώστε να μην μπορείς να το βρεις εύκολα σε περίπτωση μτχ!!

.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
diplomat έγραψε:Το χρέπι χτύπησε το quarter century mark που λέμε και στη Βόρεια Κυνουρία, οπότε είπα να του αλλάξω τα εξαιρετικά PS3, τα οποία αφενος πήγαιναν για 4ετία, αφετέρου δε μου άρεσαν σαν χάραξη, με κάτι. Τί όμως; Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, μου αρέσει να περνάω από διαφορετικές μάρκες. Το χρέπι έχει γράψει την εξής διαδρομή στα 13 χρόνια που βρίσκεται στα χέρια μου:

Tοyo (δε θυμάμαι καν μοντέλο) -> Cinturato P1, -> RE002 (+αλλαγή ζαντών από 14" σε 15") -> PS3 και τώρα, Falken ZE310. Πρώτες γνώμες, θετικές, μου θυμίζουν τα 002. Προφανέστατα όσοι θέλετε σχολιάζετε ελεύθερα.

Εικόνα

Πολύ ανεβασμένη η FALKEN. Καλοπάτητα...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Giuseppe Busso έγραψε:
Πολύ ανεβασμένη η FALKEN. Καλοπάτητα...

Eυχαριστώ πολύ. :iconcool:

Η αλήθεια είναι ότι έχω πάθει την πλάκα μου μαζί τους, δεν το περίμενα, ίσως βέβαια να είναι τα μέλια του φρέσκου ακόμη. Το δε πλαϊνό είναι πέτρα, κάτι που μου είχε λείψει.

Παρέλειψα επίσης ν' αναφέρω ότι τα διάλεξα σε 205/50 αντί για το κλασικό 195/50, διεκδικώντας με σοβαρές αξιώσεις το σκήπτρο του φυλάρχου των απανταχού παπουτσωμένων γάτων. Το 205 πάντως παρατηρώ ότι κάθεται πολύ καλύτερα από το 195 στην 6.5 ζάντα μου. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, ακόμη και το έξτρα ύψος βοηθάει με τόσο γιοματάρι πλαϊνό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#807481 νεαρε γκαγκουρα επρεπε να πας σε 205/45 . Δοκιμασε τα στις καμπες της Υλικης με 195 χλμ να μας πεις συμπεριφορα.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#807566 Falken πρωτοέβαλα πριν 7 χρόνια στο 106, κάτι 912 που ήταν πολύ καλά, καλύτερα από τα Potenza720 που πάντα γλιστρούσαν. Τώρα έχω azenis510, εργοστασιακής τοποθέτησης στο tipo, επίσης με καλές εντυπώσεις, παρότι δεν τα πίεσα πολύ ακόμα. Γενικά αξίζουν προσοχής, είναι και εταιρία με μεγάλη ιστορία σε αγώνες
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
elvet έγραψε:καλύτερα από τα Potenza720

Λαστιχάρα! Απλά δεν μπορούσες να τα ζεστάνεις με τα 900 κιλά του 106... :P
Άβαταρ μέλους
By elvet
REALZEUS έγραψε:
elvet έγραψε:καλύτερα από τα Potenza720

Λαστιχάρα! Απλά δεν μπορούσες να τα ζεστάνεις με τα 900 κιλά του 106... :P

Αλήθεια λες, μέχρι να ζεσταθεί τελείωνε η διαδρομή (ή το ταξίδι). Σε όλη την υπόλοιπη χρήση (99%) απλά γλιστρούσε