Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
elvet έγραψε:
DAP έγραψε:^^^
Μιλας για εισβολη ΕΝΟΠΛΟΥ .....Οποτε αν δεν κρατα οπλο μαλλον δεν ισχυουν ολα αυτα (;)

Ναι, ακριβώς μιλάω για μία ειδική περίπτωση (εισβολή ενόπλου) η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται ειδικά στην Ελλάδα. Εάν πυροβολήσεις και σκοτώσεις ένοπλο εισβολέα, έμπλεξες και δεν αθωώνεσαι, ακόμα και ο Πάσσαρης να είναι. Αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση

Ακριβως αυτο ειναι και η αντιθεση μου με τον kacey που με τα λεγομενα του δειχνει να υιοθετει οτι στο δικαστηριο θα αθωοθεις......Ποσο μαλλον αν πυροβολησεις αοπλο εισβολεα.....
Άβαταρ μέλους
By g8777
#80244 Ακόμα καί ένοπλος να είναι πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν σε νόμιμη αυτοάμυνα (i.e. να δεχθεις ΑΜΕΣΗ απειλή κατά της ζωής σου ή των δικών σου). Αλλά όχι, εδώ μιλάμε ότι σε εδώλιο δικαστηριου θα αμοληθουν αυτές οι περισπούδαστες αρλουμπες και εντυπωσιασμένη η έδρα θα σου δώσει και το κλειδί της πόλης.
Άβαταρ μέλους
By kacey
g8777 έγραψε:Kacey θα στο πω απλά για να το καταλάβεις. Όταν θα σκουζεις (από πόνο στην αρχή, από ευχαρίστηση στην συνέχεια) επειδή θα σου κάνουν διαπλατυνση κωλοτρυπιδας στον Κορυδαλλο θα κοιτάς πίσω και θα σου φαινεσαι πολύ στοκος όταν έκανες αυτά που λες. Αν τα κάνεις βέβαια γιατί μόνο γαβγισματα ακούμε. Κλασικός φασολαδομαγκας. Σε σοβαρή συζήτηση δεν μπαίνω μαζί σου για να σου εξηγήσω βασικές διάφορες μεταξύ επίθεσης και άμυνας.Στειρωσου.

Οταν με το καλο το παθεις, και δεν θα μας θεωρητικες πιπολογιες, τοτε θα με θυμηθεις και θα μας πεις ποιος θα κοιταει πισω και θα νιωθει στοκος. Αν εχεις τη δυνατοτητα και δεν σε εχουν φυτεψει. Γκεκε? Και σου ξεκαθαρισα εξ'αρχης οτι μιλαμε για οταν απειλησε. Το ποιος θα το κρινει αυτο ΜΕΤΑ, ειναι δευτερευουσης σημασιας απο το να με καθαρισει καποιος σπιτι μου μεχρι να το αποφασισω εγω.

DAP έγραψε:Kacey ασφαλως θα αστειευεσαι.....Δεν ειναι δυνατον.....

α) Μας λες οτι αντιλαμβανεσε καποιον να μπαινει σπιτι σου....ξυπνας .....περνεις τη καραμπινα ...... τον δικαζεις...τον καταδικαζεις και εκτελεις την αποφαση του δικαστηριου......Και τον πυροβολεις.....και τον σκοτωνεις......
β)Και πιστευεις οτι γλυτωνεις τον κοσμο γ)και το δικαστηριο θα σε αθωοσει θεωρωντας οτι ο δικος σου ο νομος ειναι ισχυροτερος απο αυτον του κρατους......

Ρε παλικαρε, διαβαζεις και απαντας ή απλα γραφεις για να πεις τα δικα σου?

α) σου λεω οτι αν καποιος μπει στο χωρο ΜΟΥ με σκοπο να με βλαψει ή/και αν απειληθω, θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μη κινδυνεψω. Σου λεω οτι αυτο ειναι αδιαπραγματευτο. Σου λεω οτι προτιμαω να εχω τα εργαλεια για να το επιτυχω αυτο, παρα να ειμαι στο ελεος του.

β) τη τελευταια φορα που το ελεγξα, κατεληξα στο συμπερασμα οτι ενας νεκρος δεν μπορει να συνεχισει να βλαπτει κοσμο. Συμφωνουμε μεχρι εδω? Οποτε το αν βοηθας τους υπολοιπους, τα ΕΠΟΜΕΝΑ ενδεχομενα θυματα, με το να τον ξαπλωσεις κατω, νομιζω ειναι αυτονοητο. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μαθαινουμε για τυπους που τους πιανουν ΑΦΟΥ εχουν καθαρισει Α αριθμο ατομων, 2-3-5-10 νεκροι, αντιστοιχες ληστειες. Αμα ΑΥΤΟΙ οι συγκεκριμενοι τυποι (οπως αυτος του παραδειγματος που ξεκινησε τη κουβεντα) ειχαν πεσει νεκροι ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ εισβολη/ληστεια, θα ειχαμε τους επομενους?

γ) οχι ρε μαστορα, σου λεω οτι θα επρεπε να ειναι ετσι. Αν τωρα θες πραγματικα να σου διαλεξω μεταξυ του πυροβολημενος, σφαγμενος, η οικογενεια μου πειραγμενη/σφαγμενη/βιασμενη (πραγματα που ακουμε καθημερινα) και το να παω στη φυλακη ΑΝ παω, τοτε δεν θα κατσω να κανω αυτη τη κουβεντα γιατι οποιαδηποτε αλλη απαντηση απο τη προφανη ειναι ηλιθια.

Καλο να νομιζεις οτι δεν θα σου συμβει ποτε, αλλα κρατα και μια πισινη. Και τοτε ελα να μας πεις την αποψη σου...

g8777 έγραψε:Ακόμα καί ένοπλος να είναι πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν σε νόμιμη αυτοάμυνα (i.e. να δεχθεις ΑΜΕΣΗ απειλή κατά της ζωής σου ή των δικών σου). Αλλά όχι, εδώ μιλάμε ότι σε εδώλιο δικαστηριου θα αμοληθουν αυτές οι περισπούδαστες αρλουμπες και εντυπωσιασμένη η έδρα θα σου δώσει και το κλειδί της πόλης.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις ΒΛΑΚΑΚΟ οτι αυτο που λεω ειναι οτι ετσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (και το ξερω μια χαρα οτι ΔΕΝ ειναι, εξ'ου και ολα τα ποστ μου περι αυτου, ορμωμενος απο το προηγουμενο παραδειγμα του serial), παλι δεν μπορω να σε βοηθησω.

Απο κει και περα, σε ρωταω στα ισια: ποια ειναι κατ'εσε η αποδειξη οτι ησουν σε νομιμη αυτοαμυνα, οταν μπαινει ενας ενοπλος στο σπιτι σου?

rx8_drifter έγραψε:Ποιά αυτοάμυνα ΓΥΦΤΟΙ, το πτώμα θα θαφτεί στον ακάλυπτο

καλα κοροιδευε εσυ, καθε τρεις και λιγο μαθαινεις οτι ενω πεφτουν πυροβολισμοι, η αστυνομια ειδοποιειται μετα απο μερες για να παει να βρει το πτωμα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#80310 DAP ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν συζητουσες με μια πινακίδα rooms to let θα ηταν λιγότερο γραφική η συζήτηση. Μην έχεις ελπίδες για πολλά πολλά . Τώρα θα τον μάθεις τον KFC; Μα το πιο αυτονόητο πράγμα να έρχεται σε σύγκρουση με την κοσμοθεωρία του θα στο στυψει μέχρι τέλους για να στο βγάλει σκαρτο. Αυτό που θ ακούς εσύ βέβαια είναι "είμαι πολύ χαζός για να καταλάβω". :s_whiteflag :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By DAP
#80346 Οκ kacey με επεισες.....Το μονο που δεν μπορω να χρησιμοποιησω οπλο μιας και ειμαι μυωπας και αντι τον κλεφτη να πετυχω κανα σκρινιο της κυρας και ποιος την ακουει μετα................ :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#80370 Ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε τι λεει ο αλλος;
Εσεις παντως εαν μπουν δολοφονοι στο σπιτι και πανε να σας σκοτωσουν,καθηστε σαν |λογοκρισία| και περιμενετε το τελος σας.
Εγω εαν μου συμβει κατι τετοιο θα κανω οτι μπορω για να εξοντωσω τον εισβολεα και ας παω φυλακη μετα.
Δλδ τι πρεπει να κανω,να τον αφησω να με σκοτωσει για να γλυτωσω τον κορυδαλλο;
Μπραβο,σοφη σκεψη. :yahoo:

Και οπως καταλαβαινετε τα τελευταια χρονια αυτοι οι ανθρωποι εχουν γινει ακομη πιο σκληροι.
Τουλαχιστον παλαιοτερα εμπαιναν στο σπιτι σε εκλεβαν και εφευγαν ενω τωρα αφουν σου παρουν οτι εχει μεσα στο σπιτι ,σε σκοτωνουν και απο πανω.
Καπου ο νομος εχει ενα θεματακι εδω περα.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#80650 Δύσκολο (όχι αδύνατο πάντως) να καταδικαστεί κάποιος επειδή θα πυροβολήσει με νόμιμο όπλο ή θα σπάσει κανα κρανίο με βαράκι μέσα στο σπίτι του, στο σκοτάδι, ενώ δίπλα κοιμάται η οικογένειά του.
Είτε λόγω νόμιμης άμυνας, είτε λόγω κατάστασης ανάγκης που αποκλείει τον καταλογισμό.

Εξυπακούεται ότι τον τύπο που θα μπουκάρει, εφόσον μού δοθεί η ευκαιρία, θα τον ξαπλώσω με ό,τι βρω. Κι ας μπω φυλακή.
Μόνο αν κάνει άμεσα κίνηση να φύγει ίσως τον λυπηθώ. Μετά, που θα υπάρχει χρόνος, ας στηθούν δικαστήρια και ας κουβαληθεί το σόι του να υποστηρίξει την ενοχή μου.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#80653 φτάνει όμως, δεν αντέχονται άλλο αυτές οι περιγραφές, warn στον kacey γιατί τα έσβησα και τα ξανάγραψε αυτούσια, warn στον g8787 γιατί τον τσιγκλάει
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80654 warn και σε σένα που δεν έγραψες σωστά το ψευδώνυμο του G :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#80678 @chris

καταλαβαινεις οτι μιλαμε για πραγματικα γεγονοτα? Καταλαβαινεις οτι αυτα τα πραγματικα γεγονοτα ειναι η ουσια αυτων που λεμε? Καταλαβαινεις οτι ο αλλος κοροιδευει ενω μιλαμε για ΤΕΤΟΙΑ πραγματα?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#80681 Ναι ναι και ναι, και?

Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνω? Δεν αρέσει σε όλους, δεν αντέχουν όλοι να διαβάζουν τις περιγραφές σου kacey, και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να πείσεις για κάτι απροσδιόριστο σελίδες επί σελίδων. Πραγματικά, ΤΕΛΟΣ, αν θες κάτι στείλε πμ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
italakias έγραψε:Και οπως καταλαβαινετε τα τελευταια χρονια αυτοι οι ανθρωποι εχουν γινει ακομη πιο σκληροι.
Τουλαχιστον παλαιοτερα εμπαιναν στο σπιτι σε εκλεβαν και εφευγαν ενω τωρα αφουν σου παρουν οτι εχει μεσα στο σπιτι ,σε σκοτωνουν και απο πανω.

Αν πλήρωνες τους φόρους σου, θα είχε το κράτος χρήματα για να λειτουργεί μια αστυνομία της προκοπής. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#80708 @dap

εξηγησε μου κατι. τι ακριβως μου λες? οτι δεν εχει καποιος το δικαιωμα να προσπαθησει να αμυνθει εναντι αυτων των καθαρματων, για να προστατεψει τον εαυτο του, την οικογενεια του και τη περιουσια του? Δηλαδη αμα καποιος επιλεξει να μπει στο δικο μου σπιτι, εγω πρεπει να το δεχτω ως μια "ατυχια" και να το υποστω?

Chris έγραψε:Ναι ναι και ναι, και?

Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνω? Δεν αρέσει σε όλους, δεν αντέχουν όλοι να διαβάζουν τις περιγραφές σου kacey, και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να πείσεις για κάτι απροσδιόριστο σελίδες επί σελίδων. Πραγματικά, ΤΕΛΟΣ, αν θες κάτι στείλε πμ

α) ποιο εναι το "απροσδιοριστο"? Τα πολυ συγκεκριμενα και πραγματικα γεγονοτα που εχουμε ολοι ακουσει τριγυρω μας (και μερικει τα εχουν ζησει κιολας?...)?

α) με καποιους (πχ με τον dap) ειχαμε μια χαρα συζητηση. Ο αλλος ο πλακατζης και ειρωνας με αναγκασε να παω τη συζητηση εκει, μπας και καταλαβει
Άβαταρ μέλους
By italakias
Zorz έγραψε:
italakias έγραψε:Και οπως καταλαβαινετε τα τελευταια χρονια αυτοι οι ανθρωποι εχουν γινει ακομη πιο σκληροι.

Αν πλήρωνες τους φόρους σου, θα είχε το κράτος χρήματα για να λειτουργεί μια αστυνομία της προκοπής. :iconcool:

H αστυνομια φταιει για την εγκληματικοτητα;