Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804719 Μιας χρήσης είναι και μπαίνουν σαν tie-wraps.
Πολύ χειρότερα από τις κουβέρτες, μόνο πλεονέκτημα πως χωράνε παντού και μπορεί να σε σώσουν αν έχεις ξεχάσει τις αλυσίδες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#804722 για back up ειναι καλο αυτα,σε περιπτωση που σχισεις καμια κουβερτα κλπ
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#804725 Εγώ αναφερόμουν σ' αυτό το προϊόν:
https://www.skroutz.gr/s/4368544/Covers ... CF%87.html

Κάτι τέτοιο νόμιζα ότι ψάχνει ο Serf.

< >
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
kostis20 έγραψε:Αυτό το σύστημα θα θέλει αναλογικά πολλαπλάσιο χρόνο.

Συν τα ποσα αρνητικα σχολια πως σπανε με την μια και κομματια μπερδευονται στην ζαντα-δισκο κλπ.
Μου θυμιζουν μια πατεντα που ειχε κανει πριν πολλα χρονια ενας εδω,ειχε βαλει σχοινι το οποιο φυσικα αντεξε λιγο και το κυριοτερο μπερδευτηκε και του τα εκανε ολα μανταρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Τις κριτικές τις είδες; :lol:

Ναι, αφού ρώτησα τον φίλο αν είναι ευχαριστημένος. :lol:
Κι εγώ μάλλον (σίγουρα :lol: ) θα προσπερνούσα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#805424 Οπότε για χιονοκουβερτες με βλέπω. Υπάρχει καμια μάρκα που διακρίνεται για την αντοχή της; Είναι και 2+ τόνους το αμάξι!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#805504 Πριν συνειδητοποιήσω την ευκολία των χειμερινών ελαστικών, χρησιμοποιούσα τις Autosock σε εμπροσθοκίνητο και δεν είχε υπάρξει ούτε μια φορά να με απογοητεύσουν. Χρειαζόμουν καινούργιο σετ κάθε δυο χρόνια περίπου, με χρήση γύρω στις 30-50 φορές.

Το αυτοκίνητο βέβαια, ένα VW Bora, ήταν σχεδόν ένα τόνο πιο ελαφρύ από το δικό σου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Serf έγραψε:Οπότε για χιονοκουβερτες με βλέπω. Υπάρχει καμια μάρκα που διακρίνεται για την αντοχή της; Είναι και 2+ τόνους το αμάξι!

Αν σκοπεύεις να τις χρησιμοποιήσεις, θα έλεγα η καλύτερη λύση είναι όντως... τα χιονολάστιχα!
Αν οχι, πάρε κάτι να υπάρχει για μια δύσκολη ώρα, δεν θα κάνουν καμία τεράστια διαφορά οι ακριβές.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#805670 Τελικά δε με βλέπω να αγοράζω κάτι για τον μπροστά άξονα. Ξαναδιαβάζοντας το manual πρόσεξα μια λεπτομέρεια που είχα "αγνοήσει" διαβάζοντάς το ένα χρόνο πριν...

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μην χρησιμοποιείτε αλυσίδες ελαστικών στα μπροστινά ελαστικά

https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 5D587.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Serf έγραψε:Τελικά δε με βλέπω να αγοράζω κάτι για τον μπροστά άξονα. Ξαναδιαβάζοντας το manual πρόσεξα μια λεπτομέρεια που είχα "αγνοήσει" διαβάζοντάς το ένα χρόνο πριν...

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μην χρησιμοποιείτε αλυσίδες ελαστικών στα μπροστινά ελαστικά

https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 5D587.html

Θα έλεγα πως η απαγόρευση αφορά αλυσίδες και όχι κουβέρτες. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα πάθει το οποιοδήποτε αμάξι από τις κουβέρτες, δεν υπάρχει πιο ήπιο πράγμα.
Θα ξαναπώ πάντως πως σε ένα αμάξι τόσο βαρύ, η καλύτερη λύση είναι τα χιονολάστιχα και η... προσοχή!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα πάθει το οποιοδήποτε αμάξι από τις κουβέρτες, δεν υπάρχει πιο ήπιο πράγμα.

Ούτε εγώ μπορούσα, μέχρι που σε κάποιον βγήκαν και μπλέχτηκαν στο σύστημα διεύθυνσης (και τον παρέλαβε οδική βοήθεια) :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Scotch έγραψε:Ούτε εγώ μπορούσα, μέχρι που σε κάποιον βγήκαν και μπλέχτηκαν στο σύστημα διεύθυνσης (και τον παρέλαβε οδική βοήθεια)

Δεν αντιλεγω αλλα προσφατα ακουσα ιστορια για μπατζανακη ενος γνωστου μου που κατηγορουσε εντονα τις χιονοκουβερτες.
Τι ειχε γινει ομως;
Απο το δυσκολο κομματι χιονιου μετα βγηκε εθνικη και ο τσοπανης νομιζε πως αυτες κανουν επανω ως και στο στεγνο,πατησε γκαζι πηγαινε-πηγαινε εως οτου οι καυμενες υπερθερμανθηκαν και σκιστηκαν.

Μετα σαν δικαιολογια βρηκε πως δεν μπορουσε να κανει λεει δεξια στην ΛΕΑ να τις βγαλει και αναγκαστικα πηγαινε κανονικα με αυτες.
Πως λεμε πχ σταματησε η βροχη και εβγαλε ηλιο αλλα εγω περπαταω με το αδιαβροχο και την ομπρελα αλλα μετα γκρινιαζω που εσκασα και πιαστηκε το χερι μου αρα φταιει η ποιοτητα του αδιαβροχου και η λαβη-βαρος της ομπρελας.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By opc
#848927 Πρώτη φορά με χειμερινά. Βρέθηκε μια 4αδα 225/45/17 με dot μέσα του 2022 στα 200€ και φορέθηκαν. "Μαλάκωσε" όλο το αμάξι...
Εικόνα