Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By krom
#58011 Στην Ρουμανία ο δρόμος από σύνορα (γεφ. φιλίας) μέχρι Βουκουρέστι μια χαρά μου φάνηκε. Μέχρι το Siret ήταν σαν καλός ευρωπαϊκός επαρχιακός, 1.5 λωρίδα, πολύ καλή διαγράμμιση-σήμανση, μακάρι να ήταν έτσι η Κορίνθου-Πατρών. Ο πιο άθλιος δρόμος είναι η ίδια η γέφυρα φιλίας, από τότε που φτιάχτηκε δεν πρέπει να έχει αλλάξει άσφαλτο.
Υπάρχουν και χειρότερα όμως, αν οδηγούσατε σε καμία Ουκρανία Ρωσία έξω από πόλεις, οι βαλκανικοί δρόμοι θα φαίνονταν hyperautobahn :s_hang
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#58229 Εντός εβδομάδας θα επιχειρήσω να περάσω σουβλάκι την Ευρώπη, από Θεσσαλονίκη έως Άμστερνταμ.

2 οδηγοί με αυτοκίνητο υψηλού τουρισμού.

Ως το Βελιγράδι έχω πάει. Από εκεί το σχέδιο λέει Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη-Νυρεμβέργη-Φρανκφούρτη-Κολωνία-Ντούισμπουργκ-Άμστερνταμ. Ο viamichelin επιμένει να πάω Ζάγκρεμπ-Γκρατζ-Βελς κλπ. Γνώμες;

Οι δρόμοι άνω του Βελιγραδίου είναι της προκοπής ή θα φτύσω πνευμόνι οπότε να υπολογίζω στάση νωρίς;

Θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν έχετε δοκιμασμένα μέρη για στάση και πράγματα που πρέπει να αποφύγω (π.χ. τάδε ώρα στη Φρανκφούρτη γίνεται χάος).
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#58247 Πανω απο Βελιγραδη μπορει ο δρομος να ειναι μονοτονος αλλα πολυ καλος, δεν υπαρχει θεμα!

Ασε τη λεει το βιαμισελεν ολοι ετσι οπως ειπες πανε! Μποτιλιαρισμα παίζει ωρες αιχμής σταναρ Βιεννη, εισοδο της περιοχής Rhein-Ruhr (Duesseldorf Κλπ)! Φρανκφουρτη μη φοβασε η Α3 περναει καλα κ ακομα κ στο worst case scenario δεν χανεις πολυ χρονο (μετα απο Φρανκφουρτη θα περάσεις κ απο τα μέρη μου Wiesbadener Kreuz A66 :inlove: ) και γενικα η Α3 που περναει ολη τη γερμανια ειναι πολυ καλος δρομος με πολλα McD Και BK για φαΐ στο γρηγορο κ συνέχεια! Ακομα ενα δυσκολο σημείο ειναι τα συνορα (Σερβια-Ουγγαρια κοντα στη Σουμποτιτσα) αν κ τετοιο καιρο πιστεύω να μην γινεται πανικος!

Ααα κ μεταξυ Φρανκφουρτης κ Duesseldorf κοντα στο Limburg, βασικα στο Elser Berg εχει μονημο ρανταρ να θυμασαι:

Άβαταρ μέλους
By JBT
#58261 Θα καταφέρεις να έχεις δεδομένα στο κινητό;

Πιστεύω ότι θα βοηθούσε αρκετά το waze σε μια τέτοια περίπτωση. Σε περίπτωση που έχει γίνει ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο και καταφέρεις να το αποφύγεις, μη φοβηθείς όσο μεγάλη κι αν είναι η παράκαμψη. Έχω δει ουρές άνω των 30 χλμ και πραγματικά δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα σε κάτι τέτοιο φτου φτου :x
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#58939 Δε γνωρίζω πόσο άνετο είναι το ταξίδι με μια c-class, παρόλα αυτά αυτό που ξέρω είναι πως με ένα ταπεινό fiestaκι 1.4 έφτασα Θεσσαλονίκη χωρίς να κουραστώ.

Αν όμως ήταν να ξεκινήσω από Βιέννη, να κάνω το ταξίδι χειμώνα/άνοιξη και είχα και τα παιδιά μου μαζί, θα προτιμούσα για σιγουριά να διανυκτέρευα ένα βράδυ στο Βελιγράδι το οποίο έχει πολύ καλά και φτήνα ξενοδοχείο ενώ είναι και πολύ πιο όμορφο από ότι περίμενα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#63840 Θυμάμαι ότι έχω κάνει ταξίδι Γερμανία Μπάρι ή Λονδίνο Ανκόνα και ήταν εφικτά χωρίς πραγματικά να κουράζεσαι.
Από τα πιο κουραστικά μου ταξίδια ήταν ένα Θεσ/κη Αθήνα παλιότερα (που δεν είχε σχεδόν παντού νησίδα στη μέση) νύχτα με βροχή και νταλίκες.... Πολύ νερό στα μούτρα και πολλές νταλίκες κατάμουτρα να προσπερνιώνται εκεί που δεν χωράγανε και αυτές και εγώ.... :s_shout
Γενικά για τις μεγάλες διαδρομές προτιμώ νύχτα, είναι πολύ πιο εύκολο.

Βοηθάει η καλή παρέα και το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Θυμάμαι ότι με ίδιες κακές συνθήκες η ταχύτητα κρουαζιέρας αυξήθηκε πολύ εύκολα κατά 10-20 χλμ με καλύτερο+μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Ξαφνικά το τζάμι σου ήταν πιο καθαρό, το σώμα σου απλωμένο πιο ωραία και με χώρο για να κινηθείς, οι ανωμαλίες λιγότερες, το βουητό ανύπαρκτο κλπ.
Και τα παιδιά αν υπάρχουν διαφορά τεράστια. Αν είσαι μόνος σου δεν ξέρω, εξαρτάται, ίσως είναι και καλή αποτοξίνωση από παιδιά οικογένεια... Ας υπάρχει κάποιος μαζί σου έστω κι αν κοιμάται.
Άβαταρ μέλους
By otso
#66353 ο δρομος για την βουλγαρια εχει γινει; και απο την ελληνικη πλευρα ,αλλα ιδιαιτερα απο βουλγαρικη που ειχε παρακαμψη απο πετριτσι.
αυτο το Sandanski τι λεει που αλλοι το βριζουν αλλα πολυς κοσμος παει , εχει καμμια αγορα ; κανα παζαρι ;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#80364 Αναζητούνται 2 στάσεις στη διαδρομή Ancona-Calais, με απόσταση 500km (περίπου) μεταξύ τους, χωρίς ιδιαίτερη παρέκκλιση από τη βέλτιστη (από άποψη χρόνου και απόστασης) πορεία.
Ελβετία (για ύπνο) θα έλεγα μάλλον να την αποφεύγω, λόγω κόστος, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο όμορφο low season μέρος (καλοκαίρι το ταξίδι).
Έχουμε κάτι να προτείνουμε;

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#80478 Πηγαμε ενα τριημερο Ουγγαρια. Μπηκα απο Pamhagen και βγηκα απο Koszeg... Μονο επαρχιακους δρομους, κατεβηκαμε καμποσο και γυρισαμε μετα...

εντυπωση μου κανει πως αλλαζει το οδοστρομα μολις περνας απο τη μια μερια στην αλλη... επαρχια και απο δω και απο εκει (ψιλο χαλι για να ζεις, αγροτικες επραχιες στο πουθενα) αλλα η διαφορα ειναι πολυ αισθητη... ειναι κριμα μια αορατη γραμμη να χωριζει τις τυχες των ανθρωπων ετσι :(
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mirage έγραψε:Como εχεις παει; Annency;

Como ναι, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο θα ξαναπάμε. Annency δεν έχω πάει. Καλό;

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Scotch έγραψε:
mirage έγραψε:Como εχεις παει; Annency;

Como ναι, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο θα ξαναπάμε. Annency δεν έχω πάει. Καλό;

Tapatalk & XT1068

Στρασβούργο επίσης