Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By citastak
#803550 Πάντως αυτό που παρήγγειλα σε σχέση με το δημοσιογραφικό που οδήγησες (μου έδωσαν και εμένα το ίδιο για 2 μέρες) είναι πιο καλό σε εξοπλισμό (έχει όλα τα driving assist, έχει το google platform) και αν καταλαβαίνω καλά έχει μεγαλύτερη αυτονομία και ένα module για πιο γρήγορη φόρτιση.
Θα δω βεβαια αν καλύπτομαι με την απλή μπρίζα για καθημερινή χρήση και μετά βλέπουμε...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
citastak έγραψε:Κοιτάζω εδώ και μερικούς μήνες για νέο όχημα. Είχα κατασταλάξει σε Rav4, AWD, hybrid αλλά είδα τις προάλλες V60 recharge και μου άρεσε πολυ. Έχω κανονίσει την επόμενη εβδομάδα να μου δώσουν για κανά 2 μέρες για τεστ ένα να δω τι παίζει…
Έχουμε κάποια εικόνα από αξιοπιστία των κινητήρων και του συνόλου; Αξίζει το plug-in (εχω υπόγειο γκαραζ) για καθημερινή χρήση;

Αν τελικά καταλήξω, θα δώσω το V40 cross country *MY2015) και το Cooper S R56…

Με το καλό να παραλάβεις !

MY21 XC60 T8 , με 87000 χιλιόμετρα δεν έχει βγάλει το παραμικρό μέχρι στιγμής . Φτου φτου !
Οδήγησα το XC90 T8 recharge ή κάπως έτσι , κ η μεγαλύτερη μπαταρία που έχουν πλέον τα plug in Volvo , δίνει αρκετά περισσότερα ηλεκτρικά χιλιόμετρα , κ ίσως να έχουν κ διαφορετικό ηλεκτροκινητήρα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές κ λογισμικό διαχείρισης , μιας κ η συνεργασία με το θερμικό μοτέρ ήταν ακόμα πιο άμεση κ φυσική . Αν δεν είχα οδηγήσει το πιο νέο δε θα είχα καταλάβει ότι το προηγούμενο υστερούσε .

Νομίζω ότι ο σχεδιασμός της Volvo σε station κ sedan , είναι ανώτερος , πιο αρμονικός σε σχέση με τα suv της !

Πολύ καλή επιλογή !
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#805264 Nα πω κι εγώ οτι αν αποφάσιζα να τα σκάσω για αμαξι σήμερα, αν και θεωρω το mazda6 πολύ όμορφο αμάξι, το Volvo είναι σαφώς πιο πλήρες, ειδικά με το option plug in.

Μεγειές!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
citastak έγραψε:...Cooper S R56…

ΩΩΩΩΩΩΩ απο τα αγαπημενα μικρουλια :inlove:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#805290 Αν γνωρίζει κάποιος, από περιέργεια, πόσο έχει μία μονάδα ABS volvo V60 D6 plug in (ΜΥ2015). Βλέπω μία αγγελία για μεταχειρισμένο στα 14000 με σημείωση βλάβη-χρειάζεται επισκευή/αντικατάσταση η μονάδα ABS. 14000 ήταν η μισή τιμή από ότιδήποτε ανάλογο στις αγγελίες. Μέχρι να ενδιαφερθώ η αγγελία διαγράφηκε και επανήλθε μετά από μία εβδομάδα στα 23000 Ε με σημείωση: αλλαγμένη μονάδα ABS :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By vagmag
citastak έγραψε:Πάντως αυτό που παρήγγειλα σε σχέση με το δημοσιογραφικό που οδήγησες (μου έδωσαν και εμένα το ίδιο για 2 μέρες) είναι πιο καλό σε εξοπλισμό (έχει όλα τα driving assist, έχει το google platform) και αν καταλαβαίνω καλά έχει μεγαλύτερη αυτονομία και ένα module για πιο γρήγορη φόρτιση.
Θα δω βεβαια αν καλύπτομαι με την απλή μπρίζα για καθημερινή χρήση και μετά βλέπουμε...

Πολύ καλό αν έχει module για γρηγορότερη φόρτιση .
Στο MY21 με μικρότερη μπαταρία χρειάζεται περίπου δυο ώρες+ είτε με απλή πρίζα είτε με wallbox . Τραγικός χρόνος αναλογικά με τα ηλεκτρικά αλλά έχουμε κ τη βενζίνη :lipsealed:

Καλά έκανες κ έβαλες όλα τα driving assist . Βοηθάνε πολύ, αν και είναι απότομα κάποιες φορές, μπορεί τελικά να αποβούν πολύ χρήσιμα .
Νομίζω στον τομέα αυτόν έχει πλεονέκτημα σε σχέση με Tesla … ειδικά στην όπισθεν .

Το Google platform το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα , μόνο σε test drive κ δεν έχω ιδιαίτερη άποψη . Το Volvo platform ή όπως λέγεται το προηγούμενο, είναι κ κάπως παρωχημένο κ αργό αλλά συνηθίζεται .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#805329 Μια σημείωση ότι το wallbox βολεύει πολύ στην καθημερινότητα . Σταματάς , παίρνεις καλώδιο , κουμπώνεις στο αυτοκίνητο .
Η εναλλακτική , ανοίγουμε πορτμπαγκάζ , βγάζουμε καλώδιο από τσάντα , απλώνουμε , συνδέουμε παροχή κ αυτοκίνητο κ φεύγοντας , βγάζουμε κ από τις δυο πλευρές , μαζεύουμε καλώδιο - πιθανόν λερωμένο γιατί ακουμπάει στο έδαφος , κ το ξαναβάζουμε σε τσάντα κ πορτμπαγκάζ , είναι πιο κουραστική από ότι ακούγεται κ είναι ένας λόγος για μα μην φορτίσεις .
Το wallbox έχει σίγουρα κόστος κ αν δεν φορτίσεις γρηγορότερα ίσως δεν έχει κ νόημα αλλά κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη
Άβαταρ μέλους
By skous
vagmag έγραψε:Μια σημείωση ότι το wallbox βολεύει πολύ στην καθημερινότητα . Σταματάς , παίρνεις καλώδιο , κουμπώνεις στο αυτοκίνητο .
Η εναλλακτική , ανοίγουμε πορτμπαγκάζ , βγάζουμε καλώδιο από τσάντα , απλώνουμε , συνδέουμε παροχή κ αυτοκίνητο κ φεύγοντας , βγάζουμε κ από τις δυο πλευρές , μαζεύουμε καλώδιο - πιθανόν λερωμένο γιατί ακουμπάει στο έδαφος , κ το ξαναβάζουμε σε τσάντα κ πορτμπαγκάζ , είναι πιο κουραστική από ότι ακούγεται κ είναι ένας λόγος για μα μην φορτίσεις .
Το wallbox έχει σίγουρα κόστος κ αν δεν φορτίσεις γρηγορότερα ίσως δεν έχει κ νόημα αλλά κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη
Γιατι, δεν μπορει καποιος να εχει ριξει μπαλαντεζα στο γκαραζ και απλα να κουμπώνει; Χωρις τα αλλα στάδια;

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#805333 Φαντάζομαι γίνεται .
Το καλώδιο φόρτισης του αυτοκινήτου μάλλον το αφήνεις μόνιμα εκεί … ή με κάποια άλλη κατασκευή .
Η μπαλαντέζα λογικά με πιο χοντρό καλώδιο σε συνεννόηση με κάποιον ηλεκτρολόγο .
Κάποια στιγμή που έχω χρησιμοποιήσει μπαλαντέζα για το ηλεκτρικό , ζεσταίνεται πολύ το καλώδιο .
Λύσεις υπάρχουν !
Το βάλε βγάλε στο πορτμπαγκάζ εμενα κούρασε κ το σχολίασα .
Όπως βολεύεται ο καθένας
Άβαταρ μέλους
By Chris
#805334 Πως και δεν εχει υλοποιησει κανας κατασκευαστης το εξης: ανοιγεις το καπακι που βρισκεται η υποδοχη του καλωδιου, και μεσα αντι για πριζα εχει καρουλι
Άβαταρ μέλους
By skous
#805336 Βασικά εγώ θα σκεφτόμουν μια αυτόματη ανέμη με καλώδιο.
Και problem fixed :)

ειδικά αν μιλάμε για plug in με χρόνους φόρτισης που είναι λιγότερο απο ένα βράδυ, το βλέπω ιδανικό για καποιον που απλα θελει να το αφήνει στο γκαραζ το βραδυ και να το παίρνει γεμάτο το πρωί.

< >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#805365 Αν εχεις δικο σου γκαραζ, ακόμα και να βιδωσεις στον τοιχο μια κατασκευη σαν αυτη που βαζεις το λάστιχο ποτίσματος μπορείς. Γυρνάς σπιτι, κουμπώνεις καλώδιο, το πρωι ξεκουμπώνεις και τέλειωσε η υπόθεση.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Chris έγραψε:Πως και δεν εχει υλοποιησει κανας κατασκευαστης το εξης: ανοιγεις το καπακι που βρισκεται η υποδοχη του καλωδιου, και μεσα αντι για πριζα εχει καρουλι
Το έχει το Citroen Ami.