Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#80345 Το θέμα είναι ότι εγώ δεν παρατηρώ ιδαίτερη διαφορά στη δύναμη, παρά μόνο λίγο στο σχήμα.
Αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#80349 Σφιχτομέντορες που λεει και ο eddie δώστε μια άποψη.

Πρόγραμμα περιλαμβάνει διάδρομο(ή και στίβο) για τρέξιμο,κωπηλατική ( :inlove: ) και στατικό ποδήλατο(ή κανονικό ανάλογα τον καιρό). Πόσο και σε τι ένταση το καθενα αν ο σκοπός είναι καθαρά και μόνο η αύξηση αντοχής άντε και λίγο ενδυνάμωση; Disclaimer : σε καμιά περίπτωση σκοπός απώλεια κιλών, τουμπάνεμα επιπέδου kovathe,eddie,dimik :protest:

Για αυτό μην πείτε οτιδήποτε για βάρη, τα σιχαίνομαι ιδιαίτερα για να ασχοληθώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Mercyful_Fate έγραψε:Το θέμα είναι ότι εγώ δεν παρατηρώ ιδαίτερη διαφορά στη δύναμη, παρά μόνο λίγο στο σχήμα.
Αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου...

παρατηρείς κάτι τέτοιο, δλδ σαν του ποπάι, Εικόνα

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#80352 Όταν έχω ίσια/κατεβασμένα τα χέρια, στην καμπύλη που αρχίζει και κάνει ο δικέφαλος στην μεριά που είναι ο αγκώνας. Μου φαίνεται ότι η καμπύλη είναι πιο έντονη (φουσκωμένη) στο αριστερό χέρι, ενώ λιγότερο έντονη (πιο γραμμική) στο δεξί χέρι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Mercyful_Fate έγραψε:Όταν έχω ίσια/κατεβασμένα τα χέρια, στην καμπύλη που αρχίζει και κάνει ο δικέφαλος στην μεριά που είναι ο αγκώνας. Μου φαίνεται ότι η καμπύλη είναι πιο έντονη (φουσκωμένη) στο αριστερό χέρι, ενώ λιγότερο έντονη (πιο γραμμική) στο δεξί χέρι.

έτσι όπως το περιγράφεις σαν λίγο ατροφικός ακούγεται... από την άλλη είναι δυνατός όπως λες σαν τον αριστερό. παρόλα αυτά μην ανησυχείς, δούλεψε με μερικές παραπάνω επαναλήψεις κ σταδιακά με 1-2 κιλά παραπάνω κ δες σε 2-3 μήνες...
Άβαταρ μέλους
By dimik
JasonLouk έγραψε:Σφιχτομέντορες που λεει και ο eddie δώστε μια άποψη.

Πρόγραμμα περιλαμβάνει διάδρομο(ή και στίβο) για τρέξιμο,κωπηλατική ( :inlove: ) και στατικό ποδήλατο(ή κανονικό ανάλογα τον καιρό). Πόσο και σε τι ένταση το καθενα αν ο σκοπός είναι καθαρά και μόνο η αύξηση αντοχής άντε και λίγο ενδυνάμωση; Disclaimer : σε καμιά περίπτωση σκοπός απώλεια κιλών, τουμπάνεμα επιπέδου kovathe,eddie,dimik :protest:

Για αυτό μην πείτε οτιδήποτε για βάρη, τα σιχαίνομαι ιδιαίτερα για να ασχοληθώ :lol:

Με έχεις δει και με αποκαλείς τούμπανο? γιατί αν είναι έτσι βάλε και τον Geo στην παρέα :lol: απλά γυμνάζομαι και τρώω.

Εγώ θα πρότεινα εναλλαγή ημερών μέτριας έντασης/μεγάλης απόστασης με ημέρες σπριντ.
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 22 Φεβ 2015, 12:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimik έγραψε:
italakias έγραψε:
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:τα γονατά μου γενικά είχαν αρχίσει να την ακούν, αλλά εντάξει όσο θα τα γυμνάζω δε παθαίνουν, ο ένας μου όμως είναι που με προβληματίζει λίγο, αλλά θα στρώσει

επίσης η μέση μου που με είχε πιάσει τις προηγούμενες βδομάδες και δε μπορούσα να σταθώ ευτυχώς έστρωσε

γενικά αντέχω αρκετά τον πόνο(ή μάλλον αδιαφορώ) και αντιμετωπίζω τον πόνο με περισσότερο πόνο :lol:

Είμαστε και σε σχετικά κρίσιμη ηλικία, στο μεταίχμιο νιάτων και γηρατειών και αρχίζουν να βγαίνουν οι καταχρήσεις.
Μην αδιαφορείς καθόλου για τέτοιους πόνους αν δεν θέλεις σε 10 χρονάκια να τρέχεις σε γιατρούς.

A καλα ενταξει,50αρης εισαι και σκεφτεσαι ετσι;

32 και πλέον πρέπει να προσέχω για να έχω (γόνατα, μέση κι όχι μόνο) και για τα επόμενα 32.

Οχι μονο για τα επομενα 32 αλλα και για τα υπολοιπα 32.
Τι διαολο μονο μεχρι τα 64 θα ζησουμε. :lol:
Παντως το βασικο για μην εχει καποιος θεματα πονων στην μεση και στις αρθρωσεις ειναι το μειωμενο βαρος,οι προσεκτικες κινησεις και η ελαφρια γυμναστικη χωρις μεγαλα φορτια.
Τα υπολοιπα απλα φθειρουν και ταλαιπωρουν το σωμα και οσο περισσοτερες ειναι οι καταπονησεις τοσο περισσοτερα τα προβληματα που θα βγουν αργοτερα.

Αλλα εδω θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι εννοουμε οταν λεμε γυμναστικη.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
dimik έγραψε:

Με έχεις δει και με αποκαλείς τούμπανο? γιατί αν είναι έτσι βάλε και τον Geo στην παρέα :lol: απλά γυμνάζομαι και τρώω.

Εγώ θα πρότεινα εναλλαγή ημερών μέτριας έντασης/μεγάλης απόστασης με ημέρες σπριντ.

Φέρε την μύγα πίσω. :lol: Δεν ήθελα να σε θίξω ή να σε αποκαλέσω κάτι που δεν είσαι.
Απλά βλέπωντας το τοπικ εσείς γράφετε για προπονήσεις με πολλά κιλά :iconcool:

Ωραία δεκτό σαν λογική. Πως βρίσκουμε όμως την π.χ μέτρια ένταση; Προφανώς η δικιά μου μέτρια ένταση δεν είναι ίδια με κάποιου άλλου. Να ξεκινήσω μέχρι εκεί που βλέπω ότι είμαι άνετα και να αυξάνω σταδιακά; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#80392 αν δεν είσαι φιτ, θα ξεκινήσεις με πολλές επαναλήψεις (πχ 10-12) κ θα βάλεις τα κιλά στα οποία η τελευταία επανάληψη βγαίνει σχετικά άνετα χωρίς να σου βγει η γλώσσα.

κ μετά για να μάθεις να κάνεις σωστά την κίνηση θα μείνεις σε αυτά τα κιλά 1-2 εβδομάδες. εν συνεχεία ανεβάζεις κιλά στις πολλές επαναλήψεις. οι πολλές επαναλήψεις βοηθούν σε τεχνική κ γράμμωση. αργότερα κατεβάζεις επαναλήψεις σε 8 κ ανεβάζεις κι άλλο κιλά... οι λίγες επαναλήψεις με πολλά κιλά βοηθούν σε όγκο. πολλά υγρά-ηλεκτρολύτες να πίνεις...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#80393 Το έχω ξαναπεί πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο θα πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε. Το καλύτερο είναι να έχουμε επαφή με την κίνηση δηλ κίνηση φυσιολογική χωρίς περιττά βάρη σε γυμναστήρια κτλ.Να χρησιμοποιούμε τις σκάλες να πεταγόμαστε με τα πόδια κάπου που είναι σχετικά κοντά για μια δουλειά με φορμίτσα .Και φυσικά αθλητική δραστηριότητα δηλ μπασκετ ποδόσφαιρο βόλευ και ότι μπορούμε να κάνουμε.
Δεν πίνω μπύρες ψωμιά κοκα κολες αεριούχα μπακέτες κρουασαν μπουγατσες και ότι έχει να κάνει με παχυντικά φαγητά του ποδαριού. Σε φυσιολογικές συνθήκες κίνησης εδω που μένω μπορώ να κάνω όλες τις δουλειές μου μεσα στην πόλη σε περίπου 3 χλμ. Μαζί με την διαδρομή απο σπίτι πολή και αντίστροφα. Το απόγευμα να κάνω και ποδήλατο σε χαλαρούς ρυθμούς απο 5 εως 10 χλμ . Εχω μονόζυγο σπίτι και μαζί με διάφορες ασκησούλες με 5κιλα βαράκια κάνω ενδυναμωση σε χέρια . Σαββατοκύριακα αν μπορώ κανονίζω μπασκετάκι με άλλα ρεμάλλια . Ανάλογα πόσοι είμαστε παίζουμε απο δυο ματσάκια έως τα 30 σε μία μπασκέτα ή δύο διπλά πάλι ως τους τριάντα πόντους. Αν έχουμε καιρό να παίξουμε δεν παίζουμε ποτέ διπλό. Ειμαστε 40ρηδες 50ρηδες και προσέχουμε .
Εγώ είμαι του ρίσκου. Τις Πεμπτες- το καλοκαίρι συνήθως- με το ποδήλατο ακολουθώ τους πιο καλούς ποδηλάτες εκτός πόλης ενώ στο μπασκετ κοντραρίζομαι με πιτσιρικάδες πολλές φορές . Παίζουμε δυνατά . Θέλει τσαγανό να κρατηθείς σε καλή φυσική κατασταση. Όχι όμως μεγάλα βάρη!!! Βαράκια λίγων κιλών και σιγά σιγά. Υγρά, (οχι πιώματα :shifty: ) ελαφρύ φαγητό και κίνηση!

Υγ. Τα πιώματα δεν κόβονται . Για την τιμή των όπλων το είπα!
Άβαταρ μέλους
By dimik
JasonLouk έγραψε:
dimik έγραψε:

Φέρε την μύγα πίσω. :lol: Δεν ήθελα να σε θίξω ή να σε αποκαλέσω κάτι που δεν είσαι.
Απλά βλέπωντας το τοπικ εσείς γράφετε για προπονήσεις με πολλά κιλά :iconcool:

Ωραία δεκτό σαν λογική. Πως βρίσκουμε όμως την π.χ μέτρια ένταση; Προφανώς η δικιά μου μέτρια ένταση δεν είναι ίδια με κάποιου άλλου. Να ξεκινήσω μέχρι εκεί που βλέπω ότι είμαι άνετα και να αυξάνω σταδιακά; :hmmm:

Αν θέλεις να το πας πολύ επιστημονικά και με μεγάλη ακρίβεια θα πάρεις ζώνη-παλμογράφο και σύμφωνα με το παρακάτω θα παίζεις 60% των μέγιστων καρδιακών παλμών στην μέτρια ένταση και 80% στην υψηλή.

http://www.runnersweb.com/running/hr_ca ... r_new.html

Χοντρικά και χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο η μέτρια ένταση είναι όταν τρέχεις και μπορείς να μιλήσεις κανονικά-δεν λαχανιάζεις και αυτό που κοιτάζεις είναι να αυξάνεις τον χρόνο τρεξίματος κι όχι απαραίτητα την απόσταση. Υψηλή ένταση πηγαίνεις τέρμα γκάζια για π.χ 20sec και χαλαρά 40sec, υπάρχουν πολλά ήδη διαλλειμματικής υψηλής έντασης, ψάξε για HIIT.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#80408 Ωπ σωστός για τον παλμογραφο. Είχε τελειώσει η μπαταρία και τον παράτησα. Θα ξεκινήσω και βλέπουμε.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

<
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#80417 σχετικά με τους παλμούς υπάρχει ένας κανόνας...

220-ηλικία σου... εκεί είναι το maximum που πρέπει να πας...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#80423 Αυτό είναι αμφισβητήσιμο από μερικούς και νομίζω έχει ξαναθιχτεί εδώ μέσα. :hmmm:
π.χ http://cyclingfusion.com/fanatics/heart ... ain-wrong/
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
JasonLouk έγραψε:Αυτό είναι αμφισβητήσιμο από μερικούς και νομίζω έχει ξαναθιχτεί εδώ μέσα. :hmmm:
π.χ http://cyclingfusion.com/fanatics/heart ... ain-wrong/

πάρε το σαν έναν μπούσουλα... μην υπερβάλεις παραπάνω... άλλωστε οι γυμνασμένοι έχουν λιγότερους παλμούς σε σχέση με τους αγύμναστους για το ίδιο φορτίο άσκησης...