- 22 Φεβ 2015, 16:23
gakost έγραψε:για το πλυντήριο στην κουζίνα τι να πω, για την αποχέτευση όλα έχουν αντεπίστροφη βαλβίδα (και των πιάτων).
AFAIK εκτός από τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων, μόνο τα Miele και NEFF έχουν βαλβίδα αντεπιστροφής στο κύκλωμα εξόδου των νερών. Γενικώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν. Αυτός είναι ο και λόγος που κυκλοφορούν βαλβίδες αντεπιστροφής που μπαίνουν στην απόληξη του σωλήνα της αποχέτευσης.
Τα ρούχα όταν τα βγάζεις στο μπάνιο δεν είναι δίπλα στην λεκάνη της τουαλέτας;
Μπορεί και να είναι, αλλά τι σχέση έχει η τουαλέτα; Αναφέρθηκα στην τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων στην κουζίνα, στο χώρο εστίασης.
Προσωπικά δεν συνηθίζω να τρώω δίπλα στην λεκάνη της τουαλέτας.
Για το στεγνωτήριο καλό είναι και προφανώς πλέον τον χειμώνα με τα καυσαέρια κλπ είναι πρόβλημα. Αλλά να ξέρεις ότι
α)είναι αρκετά ενεργοβόρα συσκευή
Μετρήσεις που έκανα στη δική μου συσκευή τον Ιανουάριο:
=======================================
Πρόγραμμα:
Extra DryΧρόνος Λειτουργίας: 2h 9min
Ισχύς Max: 980 Watt
Ισχύς Min: 49 Watt
Συνολική Κατανάλωση: 1,422 Kwh
Πρόγραμμα:
Automatic PlusΧρόνος Λειτουργίας: 1h 35min
Ισχύς Max: 989 Watt
Ισχύς Min: 2 Watt
Συνολική Κατανάλωση: 1,391 Kwh
Με 0,25€/KWh ο κάθε κύκλος στεγνώματος κοστίζει περίπου 0,35€
Οι δικές μου συσκευές (πλυντήρια & στεγνωτήριο) λειτουργούν αυτόματα με το νυκτερινό, συνεπώς το κόστος είναι αρκετά χαμηλότερο.
Οι μετρήσεις έγιναν σε χώρο με θερμοκρασία 17,5 οC και RH ~70%
β)Ταλαιπωρεί πολύ τα ρούχα.
Η ταλαιπωρία είναι γεγονός, αν δεν επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα.
γ) πολλές φορές βρωμάνε τα ρούχα - υπάρχουν ειδικά αρωματικά μαντηλάκια που βάζεις.
Καμία μυρωδιά! Πράγματι υπάρχουν αρωματικά, αλλά αυτά τα βάζουν για να δώσουν άρωμα στα ρούχα, όχι επειδή βρωμάνε!
Ίσα ίσα, τα ρούχα και ιδιαίτερα οι πετσέτες και τα μπουρνούζια βγαίνουν τόσο αφράτα και "φρέσκα" που νομίζεις ότι τα αγόρασες πριν λίγο.
Δεν πιστεύω ότι είναι και καμιά φοβερή τεχνολογία, μια αντίσταστη με ένα τύμπανο,
Δεν είναι έτσι απλά όπως πιστεύεις. Το δικό μου δεν έχει αντίσταση αλλά εναλλάκτη θερμότητας.
saxon_747 έγραψε:Επίσης, αυτο με το φίλτρο ακούγεται ενδιαφέρον. Από που το αγοράζω?
Έτοιμα υπάρχουν κάτι μικρά, αλλά δεν... Είχα βάλει σε ένα πλυντήριο και βρήκα τον μπελά μου. Ράγισε από την πίεση και μας πλημμύρισε...
Αυτό που έβαλα δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμο, αλλά δεν είναι και τίποτε σπουδαίο.

Αγόρασα ένα κέλυφος 10’’ και ένα άδειο φυσίγγιο που το γέμισα με πολυφωσφατικούς κρυστάλλους. Το τοποθέτησα εχθές το βράδυ. Η σύζυγος έβαλε πλυντήριο (σκούρα, αν αυτό έχει σημασία) χωρίς άλατα ή αποσκληρυντικά και τα ρούχα βγήκαν τέλεια. Χωρίς αυτό, ακόμη και με αποσκληρυντικά, τα ρούχα είχαν μια περίεργη αίσθηση, κάτι σαν γλίτσα. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν από τα απορρυπαντικά που δεν ξεβγάζονταν καλά. Τελικώς ήταν από την αυξημένη σκληρότητα του νερού μας.
Τα εξαρτήματα του "φίλτρου" τα αγόρασα από
εδώ και τα υπόλοιπα (γωνίες, μούφες, φλεξίμπλ, συστολές κλπ) από μαγαζί με υδραυλικά.
BTW, για πρώτη φορά στη ζωή μου και με μεγάλη επιφύλαξη χρησιμοποίησα "υγρό τεφλόν". Το άτιμο έκανε τέλεια δουλειά.
Μάλλον γλιτώσαμε από καννάβια και ταινίες τεφλόν.
nEK έγραψε:Καλυτερα χωριστα πλυντηριο με στεγνωτηριο. Αν χαλασει το ενα δεν μενεις απο το αλλο. Επιπλεον να ξερετε οτι τα κιλα πλυσης στο στεγνωτηριο αντιστιχουν στα μισα. Δηλαδη αν ενα πλυντηριο στεγνωτηριο πλυνεις 7κιλα ρουχα, στο στεγνωμα δεν θα τα αφησεις ολα μεσα, αλλα τα μισα. Το ιδιο ισχυει και στις ανεξαρτητες συσκευες.
Έτσι ακριβώς!
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...