Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#80317 Ο καδος των στεγνωτηριων ειναι ποιο μεγαλος σε σχεση με των πλυντηριων και η πορτα επισης.
Παντως saxon_747, if you go dryer never go balcony. Η ευκολια ειναι τετοια οπου με τη ελαχιστη δυσκολια στεγνωματος, θα βρισκεται η δικαιολογια και θα μπαινει στεγνωτηριο. Καλοκαιρι μαλλον οχι, αλλα τις υπολοιπες εποχες θα ειναι συνηθεια και οχι ρουτινα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
saxon_747 έγραψε: Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?

Την ίδια απορία είχα πριν από 2,5 χρόνια και τελικά μετά από ψάξιμο κατέληξα στις 2 συσκευές χωριστά.

Τι παίζει με τις συσκευές που κοστίζουν πάνω από 1000άρικο δεν ξέρω, υποθέτω θα είναι αυτό που υπόσχονται.

Για τις υπόλοιπες... Μην το κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
CARυοθραύστης έγραψε:
saxon_747 έγραψε: Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?

Τι παίζει με τις συσκευές που κοστίζουν πάνω από 1000άρικο δεν ξέρω, υποθέτω θα είναι αυτό που υπόσχονται.

Για τις υπόλοιπες... Μην το κάνεις.

Για 1000$ δεν υπάρχει περίπτωση. Η λογική μού είναι η σκέτο πλυντήριο με Max 300$ η πλυντήριο στεγνωτηριο με Max 550$ (με τη λογική ότι το στεγνωτηριο θα χρησιμοποιείται επικουρικά και εκτάκτως)

< μου
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80325 Εδώ θα συμφωνήσω με τον ΝΕΚ, καθότι έτσι και αρχίσεις να γλυκαίνεσαι με το στεγνωτήριο, άντε να γυρίσεις πίσω μετά...

Με λίγα λόγια, αυτό το "αραιά και πού" που πιστεύεις ότι θα χρησιμοποιηθεί, πολύ απλά είναι ουτοπικό :lol:

Τότε που είχα κάνει πάντως έρευνα, με τα 550 δεν έπαιρνες σοβαρό μηχάνημα. Εάν άλλαξε κάτι στο μεσοδιάστημα δεν ξέρω.

Προσωπικά θα σε το απέτρεπα πάντως.

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#80328 Δες μερικά ποστς παραπάνω το indesit που είδα.
Γιατί να αποφύγω το σετ? Λόγω αξιοπιστίας?

< μου
Άβαταρ μέλους
By gakost
#80330 Εγώ τώρα τελευταία που πήρα πλυντήριο έκανα το τεστ της πόρτας για να καταλάβω πόσο καλή ποιότητα κατασκευής έχει. Άνοιξα την πόρτα 90 ο και την κουνησα πάνω κάτω. Θα δεις μεγάλες διαφορές στο πόσο τζόγο έχει η καθεμία. Αλλού θα δεις πλαστικούς μεντεσέδες, μέχρι και ολόκληρη την λαμαρίνα να λυγίζει από την φθηνοκατασκευή και όλα αυτά στην ίδια κατηγορία τιμής. Σαφώς και δεν είναι επιστημονικό τέστ αλλά αν κάποιος κατασκευαστής έχει δώσει κάποια προσοχή και δεν έχει προσπαθήσει να κόψει από όπου μπορεί μάλλον έχει κάποιες πιθανότητες να το κάνει και σε άλλα κομμάτια.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
CARυοθραύστης έγραψε:
Τότε που είχα κάνει πάντως έρευνα, με τα 550 δεν έπαιρνες σοβαρό μηχάνημα. Εάν άλλαξε κάτι στο μεσοδιάστημα δεν ξέρω.

:s_bye

Σε αυτό νομίζω θα συμφωνήσω. Την προηγούμενη χρονιά που έκανε αλλαγή στις λευκές συσκευές του σπιτιού η μητέρα μου ,έχω την εντύπωση οτι τα 500ish ήταν bottom price για επώνυμο πλυντήριο σκέτο, πόσο μάλλον με στεγνωτήριο. :oops:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#80356 Προσωπικά το δικό μου με έχει βγάλει παλληκάρι. Και να χαλάσει στην 3ετια σου λέω I don't give a shit. Την εποχή που οι περισσότεροι αλλάζουν smartphone κάθε χρόνο ή pc κάθε δύο δεν θα σκάσω για μια συσκευή που μου έχει λύσει τα χέρια. Μακάρι να είχαμε μπάνια-σαλόνια σε χώρο να πάρουμε ξεχωριστά. Πιστεύω ότι ζούμε την εποχή που όλα πλέον είναι αναλώσιμα σε εξευτελιστικό βαθμό. Και 4 κατοστάρικα για να κάνω την δουλειά μου δεν τα θεωρώ πολλά. Ούτε βέβαια από την άλλη σημαίνει ότι το ακριβό δεν χαλάει, έτσι;

<
Άβαταρ μέλους
By glf
#80372 Εγώ έβαλα το στεγνωτήριο επάνω στο πλυντήριο. Με ολόισιο πάτωμα βέβαια και λάστιχα για κραδασμούς
Άβαταρ μέλους
By Pitt
gakost έγραψε:για το πλυντήριο στην κουζίνα τι να πω, για την αποχέτευση όλα έχουν αντεπίστροφη βαλβίδα (και των πιάτων).

AFAIK εκτός από τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων, μόνο τα Miele και NEFF έχουν βαλβίδα αντεπιστροφής στο κύκλωμα εξόδου των νερών. Γενικώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν. Αυτός είναι ο και λόγος που κυκλοφορούν βαλβίδες αντεπιστροφής που μπαίνουν στην απόληξη του σωλήνα της αποχέτευσης.

Τα ρούχα όταν τα βγάζεις στο μπάνιο δεν είναι δίπλα στην λεκάνη της τουαλέτας;

Μπορεί και να είναι, αλλά τι σχέση έχει η τουαλέτα; Αναφέρθηκα στην τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων στην κουζίνα, στο χώρο εστίασης.
Προσωπικά δεν συνηθίζω να τρώω δίπλα στην λεκάνη της τουαλέτας.

Για το στεγνωτήριο καλό είναι και προφανώς πλέον τον χειμώνα με τα καυσαέρια κλπ είναι πρόβλημα. Αλλά να ξέρεις ότι
α)είναι αρκετά ενεργοβόρα συσκευή

Μετρήσεις που έκανα στη δική μου συσκευή τον Ιανουάριο:

=======================================

Πρόγραμμα: Extra Dry
Χρόνος Λειτουργίας: 2h 9min
Ισχύς Max: 980 Watt
Ισχύς Min: 49 Watt
Συνολική Κατανάλωση: 1,422 Kwh

Πρόγραμμα: Automatic Plus
Χρόνος Λειτουργίας: 1h 35min
Ισχύς Max: 989 Watt
Ισχύς Min: 2 Watt
Συνολική Κατανάλωση: 1,391 Kwh

Με 0,25€/KWh ο κάθε κύκλος στεγνώματος κοστίζει περίπου 0,35€
Οι δικές μου συσκευές (πλυντήρια & στεγνωτήριο) λειτουργούν αυτόματα με το νυκτερινό, συνεπώς το κόστος είναι αρκετά χαμηλότερο.
Οι μετρήσεις έγιναν σε χώρο με θερμοκρασία 17,5 οC και RH ~70%

β)Ταλαιπωρεί πολύ τα ρούχα.

Η ταλαιπωρία είναι γεγονός, αν δεν επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα.

γ) πολλές φορές βρωμάνε τα ρούχα - υπάρχουν ειδικά αρωματικά μαντηλάκια που βάζεις.

Καμία μυρωδιά! Πράγματι υπάρχουν αρωματικά, αλλά αυτά τα βάζουν για να δώσουν άρωμα στα ρούχα, όχι επειδή βρωμάνε!
Ίσα ίσα, τα ρούχα και ιδιαίτερα οι πετσέτες και τα μπουρνούζια βγαίνουν τόσο αφράτα και "φρέσκα" που νομίζεις ότι τα αγόρασες πριν λίγο.

Δεν πιστεύω ότι είναι και καμιά φοβερή τεχνολογία, μια αντίσταστη με ένα τύμπανο,

Δεν είναι έτσι απλά όπως πιστεύεις. Το δικό μου δεν έχει αντίσταση αλλά εναλλάκτη θερμότητας.

saxon_747 έγραψε:Επίσης, αυτο με το φίλτρο ακούγεται ενδιαφέρον. Από που το αγοράζω?

Έτοιμα υπάρχουν κάτι μικρά, αλλά δεν... Είχα βάλει σε ένα πλυντήριο και βρήκα τον μπελά μου. Ράγισε από την πίεση και μας πλημμύρισε...

Αυτό που έβαλα δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμο, αλλά δεν είναι και τίποτε σπουδαίο.

Εικόνα

Αγόρασα ένα κέλυφος 10’’ και ένα άδειο φυσίγγιο που το γέμισα με πολυφωσφατικούς κρυστάλλους. Το τοποθέτησα εχθές το βράδυ. Η σύζυγος έβαλε πλυντήριο (σκούρα, αν αυτό έχει σημασία) χωρίς άλατα ή αποσκληρυντικά και τα ρούχα βγήκαν τέλεια. Χωρίς αυτό, ακόμη και με αποσκληρυντικά, τα ρούχα είχαν μια περίεργη αίσθηση, κάτι σαν γλίτσα. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν από τα απορρυπαντικά που δεν ξεβγάζονταν καλά. Τελικώς ήταν από την αυξημένη σκληρότητα του νερού μας.

Τα εξαρτήματα του "φίλτρου" τα αγόρασα από εδώ και τα υπόλοιπα (γωνίες, μούφες, φλεξίμπλ, συστολές κλπ) από μαγαζί με υδραυλικά.

BTW, για πρώτη φορά στη ζωή μου και με μεγάλη επιφύλαξη χρησιμοποίησα "υγρό τεφλόν". Το άτιμο έκανε τέλεια δουλειά.
Μάλλον γλιτώσαμε από καννάβια και ταινίες τεφλόν.

nEK έγραψε:Καλυτερα χωριστα πλυντηριο με στεγνωτηριο. Αν χαλασει το ενα δεν μενεις απο το αλλο. Επιπλεον να ξερετε οτι τα κιλα πλυσης στο στεγνωτηριο αντιστιχουν στα μισα. Δηλαδη αν ενα πλυντηριο στεγνωτηριο πλυνεις 7κιλα ρουχα, στο στεγνωμα δεν θα τα αφησεις ολα μεσα, αλλα τα μισα. Το ιδιο ισχυει και στις ανεξαρτητες συσκευες.

Έτσι ακριβώς!
Άβαταρ μέλους
By nEK
#80465 Καθε ποτε αλλαζεις/προσθετεις κρυσταλλους για τα αλλατα?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80467 Υγρό τεφλόν;; Λινκάκι;

Ωραίο το φίλτρο. Παίζει να το κάνουμε κι εμείς. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By drdino
#80471 Δεν χρειάζεται φίλτρο νήματος μετά τον χαλαζία;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#80475 Νομίζω κανονικά το νήμα (για σκουριές, χώματα κλπ) πρέπει να μπαίνει πριν τον χαλαζία. Ίσως να έχει στην κεντρική παροχή, ας μας πει...

Εγώ στο εξοχικό (όπου το νερό είναι πολύ σκληρό) έχω μόνο φίλτρο νήματος μετά το ρολόι, νομίζω επιβάλλεται να προσθέσω και ένα κατά των αλάτων σε σειρά με το προηγούμενο (θα τα συνδέσω μεταξύ τους με τουμπόραμα και τα σχετικά υδραυλικά μπιχλιμπίδια).

@Pitt: thanks για το e-shop που παρέπεμψες, έχει πολλά χρήσιμα πράγματα...

EDIT @CARυοθραύστης: το υγρό τεφλόν είναι ένα μικρό μπουκαλάκι (κόστος περίπου 7,5-10 € για λιγότερο από 100 ml), το βάζεις στις βόλτες, βιδώνεις και μετά τα εξαρτήματα "κολλάνε" μεταξύ τους. Μπορείς να στεγανοποιήσεις και προβληματικές φλάντζες με αυτό.
http://www.zarkaditools.gr/koles-xhmika ... lla-detail
Δεν ξέρω πόσο εύκολα ξεκολλάνε τα εξαρτήματα μετά πάντως...
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 22 Φεβ 2015, 17:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά