Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#605064 Ψιλο άκυρο να πιάσεις τσινκουτσεντο απ το Ρώμη, άσε που ουτε βδομάδα δε σε φτάνει σ αυτή την ομορφιά :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bebes
rafi έγραψε:Φετος το μενου εχει roadtrip Αμαλφι, Ναπολι, Ρωμη..
Δεν ξεψαχνισα ακομα το τοπικο..
Σμβουλες/προτασεις, παραπανω απο ευπροσδεκτες, ειδικα για Αμαλφι-Ναπολι, που νομιζω δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες εδω μεσα..

.

θα πας με αεροπλάνο Νάπολι και θα νοικιάσεις;
Βάλε πλήρη ασφάλεια σίγουρα, και μην υπολογίζεις να διανύεις μεγαλες αποστασεις σε μια μερα γιατι θα εχει πολυ κινηση και στενους δρόμους (βεβαια, αν πας τελη Σεπτεμβρη και μετα θα εισαι πιολυ πιο ανετα)
Φρόντισε να αφιερωσεις μιση μερα να πας Πομπηία και είστε λάτρεις, αλλες 3-4 ωρες να ανεβετε στον κρατηρα του Βεζουβίου.

τα 5terre βγαίνουν με ημερήσια απο Ρωμη, αλλά θα κουραστειτε και δεν θα τα γυρισετε καλα γιατι εχουν αρκετο περπατημα.
Αφου θα πατε Αμάλφι αφήστε τα για άλλη φορα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#605106 Cinque Terre από Ρώμη; Δεν θα το πρότεινα για κανένα λόγο! Εγώ θα πρότεινα Ρώμη, Νάπολι και κατόπιν και Σικελία. Αλλιώς οπωσδήποτε κάποιο από τα νησάκια απέναντι από την Νάπολι είτε Capri είτε Ischia. Τα έχω στα υπόψη για το επόμενο ταξίδι στην Ιταλία, ετούτη τη φορά θα πάω νότια στην παραπάνω διαδρομή.
:inlove:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By rafi
#605156 Καταρχην ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις..

Οι διανυκτερευσεις θα ειναι:
Σαλερνο 1 δν.
Ναπολι 3 δν.
Ρωμη 4 δν.
Καπου αναμεσα στη Ρωμη και το Μπαρι η τελευταια δν.

Το αρχικο πλανο ηταν να παμε Σικελια-Ναπολι αλλα επειδη δεν ειχαμε τοσες μερες κενο, η Σικελια εγινε Ρωμη.
Οδικως θα παμε χρησιμοποιωντας τη γραμμη Ηγουμενιτσα-Μπαρι.
Γενικως εχουμε κλεισει σπιτια με parking κοντα στα κεντρα των πολεων η κοντα σε μετρο.
Θα αφιερωσουμε μια μερα ολοκληρη ξεκινωντας απο Σαλερνο και καταληγοντας το βραδυ Ναπολι στο να τριγυρισουμε στο Αμαλφι. Φαινεται και μαλλον ειναι λιγος ο χρονος αλλα δε βγαινει αλλιως αν θελουμε να δουμε τη Ναπολι αλλα και την Πομπηια.
Ο Βεζουβιος αξιζει; Δεν εχω πειστει ακομα..

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
rafi έγραψε:Ο Βεζουβιος αξιζει; Δεν εχω πειστει ακομα..

ανεβαίνεις με το αυτοκίνητο σε ενα πάρκινκ που ειναι κοντα στον κρατηρα (περίπου 40 λεπτά απο τον κεντρικό στη βάση του βουνου).
περπατας λιγο (κανα 20λεπτο;) και φτάνεις στο χείλος του κρατηρα.
Εχει κάποιες θεσεις με ωραια θεα προς Νάπολι.
Δες απο google streetview να εχεις αποψη

https://www.google.com/maps/@40.8225701 ... 704!8i4352
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#716725 Την παράλλη βδομάδα θα (ξανα)πάμε Ρώμη οπότε πρέπει να κάνω ένα φρεσκάρισμα το τοπικό και να ανατρέξω στις σημειώσεις μου.

Θα μείνουμε πολύ κοντά στα Spanish steps και η πτήση θα είναι με Ryan, άρα Ciampino (την άλλη φορά είχαμε πάει στο Fiumicino)

Έκανα μια σκέψη μήπως νοικιάζαμε σκούτερ, δεν θυμάμαι όμως πώς είναι η φάση εκεί στην οδήγηση, σαν Αθήνα και χειρότεροι; Αν είναι έτσι τότε καλύτερα μετρό, έχω και μηδενική εμπειρία οδήγησης μετά την απόκτηση διπλώματος.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#716728 Είχα νοικιάσει scooter και αμάξι στη Ρώμη, πριν απο χρόνια, μια χαρά.
Το αμάξι πάει σε λιγότερα μέρη απ'ότι το scooter.

Μεγάλη μηχανή μάλλον δεν συμφέρει , ζητούσαν μεγάλες εγγυήσεις μπροστά.

Απο συμπεριφορά, το ούνα φάτσα ούνα ράτσα, δεν είναι και τόσο τυχαίο. Θα βρεις μπολιτισμό ,
θα βρεις κοστουμάτους να την έχουν δει Ρόσι με τα Μπέβερλι αλλά θα βρεις και πειρατές ταρίφες που το κάνουν
υπερ-ειδική το θέμα.

Με λίγη προσοχή θα είσαι οκ.

ΥΓ ο αρχαίος δρόμος (Via Appia νομίζω) , αξίζει να περάσεις μια φορά, να θαυμάσεις, να τραβήξεις την ταλαιπωρία και να μην ξαναπεράσεις :lol: Ρώμη αξίζει να σεργιανίσεις και λίγο έξω απο τη πόλη για μένα. Καλοκαίρι , είναι πολυ ωραίο το ξημέρωμα σε αυτή τη πόλη,σε αυτούς τους δρόμους , απο πιάτσα σε πιάτσα :inlove:

ΥΓ 2 : φουλ κείμενο εμπειριών (τώρα το θυμήθηκα) εδώ -> viewtopic.php?f=17&t=961&p=414550&hilit=%CE%A1%CF%8E%CE%BC%CE%B7#p414550
Άβαταρ μέλους
By bebes
#716733 καλή φάση αυτή με το σκούτερ :inlove:

Ισως κανω μια εξορμηση στη Ρωμη το Φθινόπωρο για να τη γυρίσω με σκούτερ. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην το κλέψουν.
Λύνεται και το θέμα κάποιων περιαστικών μετακινήσεων που είναι μπέρδεμα με τα ΜΜΜ.

Αν πας τον Αυγουστο τα ΜΜΜ θα ειναι σχετικά χαλαρά, με το ημερήσιο πάσο εισαι μια χαρα.
Απο το Chiampino με ενα λεωφορείο πας σε ενα τέρμα απο μετρό εκει κοντα, αγοράζεις το πάσο και ξεκινάς...

Η ryan εχει συχνα πτήσεις με 10€, απλά απο Θεσσαλονίκη είαι σκότωμα η επιστροφη (πλύ νωρις), οπότε βολεύει καλύτερα η Αθήνα.

Η Ρωμη ειναι ανεξάντλητη και για κάποιο λόγο πολύ οικεία.
Η σύζηγος θέλει να πηγαίνει καθε χρόνο... :s_bored
Άβαταρ μέλους
By Chris
#716734 Κι εγω με βεσπα τη γυρισα, ο μονος σωστος τροπος. Λιιιγο καλυτερα απο Αθηνα θα ελεγα, κατι βραδακια ομως που χει πεσει η κινηση ειναι ονειρο

@ bebes το ειχα παρει με την πληρη ασφαλεια, δε θυμαμαι ακριβως αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος πως καλυπτε και κλοπη. Γιατι ημουν τελειως χαλαρος, δε θυμαμαι να αγχωθηκα ποτε που θα το αφησω κλπ
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#717274 Ψάχνοντας τις παλιότερες δημοσιεύσεις μου για Ρώμη δεν έβρισκα κάτι και είδα ότι είναι στη Γενική συζήτηση την οποία μάλιστα εγώ είχα ανοίξει. Τότε νομίζω δεν υπήρχαν θεματικές ενότητες για κάθε περιοχή, δεν θυμάμαι.
viewtopic.php?f=17&t=336

Μπορούν κάποια στιγμή να μεταφερθούν τα σχετικά posts εδώ; :innocent:

Δεν βρίσκω ωστόσο το feedback μου τότε :rant:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#801291 Θα έχω 5 μέρες στη διάθεση μου με βάση τη Νάπολη αρχές Ιούνη
Αρχικά σχεδίαζα να το κάνω με τη μηχανή :inlove: , αλλά σκέφτηκα οτι θα ήταν πολύ δύσκολο να περιηγούμαστε στα διαφορα αξιοθέατα που θέλω φορτωμένοι με ολο τον εξοπλισμο καλοκαιριάτικα (ο πραγματικός λόγος μάλλον ηταν η παντοφλια απο την κα bebe :lol: )...

Φτανουμε λοιπον Νάπολι πρωί, και σκέφτομαι να φύγω κατευθείαν με αυτοκινητο να κανω τον γυρο που φαίνεται στον χάρτη.
Περιοχή Αλμπερομπέλο, (ισως)Ελληνόφωνα χωρια δίπλα στο Λέτσε και διανυκτέρευση Τάραντα (360 χιλιομετρα, για τα Ελληνόφωνα +200)
Απο Τάραντα (ίσως)Ματέρα, άγαλμα του Λυτρωτη στη Μαρατέα και διανυκτέρευση κάπου αναμεσα Μαρατεα και Σαλέρνο (430 χιλιομετρα μεχρι Σαλερνο).
Σαλέρνο γύρα στην ακτή Αμαλφι και τελευταίες δυο διανυκτερεύσεις στη Νάπολι.

Οι διαδρομές αυτες θα γίνουν τις πρωτες μερες του Ιούνη και εκτός ΣΚ για να αποφύγω οσο μπορω την κίνηση.
Ττο ΣΚ θα το περασω στη Νάπολη

Πομπηία έχω παει σε προηγούμενο ταξίδι, εφτασα μεχρι το Σορέντο. Ηταν ομως κατακαλόκαιρο, γινόταν χαμος και γυρισα.
Οπότε με ενδιαφερει να δω λιγο την πολη και να ανεβω στον Βεζουβιο που δεν πρόλαβα την προηγούμενη.
Επίσης καποια μερη στη διαδρομη Μπαρι Ταραντα τα εχω δει καποτε που πηγα Σικελία.

Θα ηθελα οποιος γνωριζει καποιο καλο αξιοθεατο να μου πει για να οριστικοποιήσω οσο μπορω το πλάνο.
Επίσης βολικο μερος για τις διανυκτερεύσεις στη Νάπολη

Ειδα οτι το αεροδρόμιο ειναι πολυ κοντα στο κέντρο, ισως τις τελευταιες δυο μερες επιστρέψω το αυτοκίνητο να γλυτωσω απο το άγχος (και κόστος) του παρκαρίσματος.

Ο λόγος που τριβέλιζε καιρό στο μυαλο μου αυτη η εκδρομη (εντάξει, και το Αμάλφι :oops: )
Εικόνα

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9C%C ... 864228!3e0
Άβαταρ μέλους
By bebes
#815408 Άλλαξα τα σχέδια.
Ακύρωσα τα ξενοδοχεία εκτός Νάπολης και έβαλα ολες τις διανυκτερεύσεις στη Νάπολη (παλια πόλη).
Αποφάσισα να αφιερώσω χρόνο στα νησάκια (Κάπρι, Ίσκια, Προσίντα), οπότε δεν επαρκούσε ο χρόνος για όλα.
Αμάλφι θα παμε με το λεωφορείο (10€ ημερήσιο πάσο) και γενικά οτι προλάβουμε εκει γύρω.

Τυχαίνει να πέφτω σε τριήμερο εθνικής αργίας (ΠΣΚ), οπότε θα επιδιώξω να πάμε Πέμπτη στην ακτη Αμάλφι και Παρασκευη Σάββατο να παλεύουμε με τα καραβάκια.

Τα υπόλοιπα Νότιας Ιταλίας αργότερα με το μοτοσακό (όπως ήταν το αρχικό σχέδιο) :inlove: , τουλάχιστον να μην εχω να ξαναπαω στη ζούγκλα της Νάπολης
Άβαταρ μέλους
By bebes
#820517 Γύρισα μετά απο 5 μερες στη Νάπολη και την γύρω περιοχή, και ενα θα πω μόνο: Μην κατηγορεί κανείς την Ελλαδίτσα για ουρές, εξυπηρέτηση, αποδείξεις κλπ. Στα μισα μερη που πηγαμε δεν έπαιρναν κάρτα, μονο μετρητα (και σάυτα περιλαμβανοταν κρατικες υποδομες, είσοδοι σε χώρους, λεωφορεία κλπ)
Οι άνθρωποι ειναι τριτοκοσμικοί, συνθήκες κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης αντίστοιχες με της Κωνσταντινούπολης, μονο που εδω εχει και πολλά πολλά μηχανάκια.
Στους κεντρικούς δρόμους δεν παίζει να περάσεις ευκολα απο διάβαση, συνήθως δε, παραβιάζουν και τα φαναρια.
Τα σκούτερ πανε σαν διάολοι, ανεβαίνουν και λιγο πεζοδρόμιο για να προσπεράσουν, δεν εχουν φρένο μόνο κόρνα και απορώ πως δεν ειδαμε (πολλά) τρακαρίσματα. Επαφες πολλές και σε μια περίπτωση μοτοσυκλετιστη κάτω σε διασταύρωση, αλλά καλά στην υγεία του.
Σκούτερ αλλά και αυτοκίνητα περνούσαν απο τα στενα σοκάκια που ηταν τίγκα στον κόσμο, τα οποία νομίζαμε ολοι οτι ηταν πεζόδρομοι.
Βρομιά, βρομιά, βρομιά. Παντου σκουπίδια πεταμένα, κάδοι ξεχειλισμενοι με βουνα διπλα τα σκουπίδια. Απορώ αν καθαρίζεται ποτέ αυτή η πόλη και πως.
Ολα αυτα στην περιοχη του κέντρου, απο το σταθμό μέχρι τη θάλασσα και τη ισπανική συνοικία. Στο Vomero που ανεβήκαμε ήταν σαν να πήγαμε σε άλλο κόσμο. Καθαριότητα, ησυχία, λιγη κίνηση και οδηγική πειθαρχία.

Οπως και το Κάπρι, ολα καθαρα και τακτοποιημένα, παρά τον πολύ κόσμο.

Πέσαμε στο τελευταίο ΣΚ του πρωταθλήματος, η Νάπολη πηρε πρωταθλημα μετα απο 33 χρόνια (το μόνο χωρίς Μαραντόνα), βρήκαμε κόσμο μέχρι και απο Ελλάδα που ήρθαν για τους πανηγυρισμούς. Είχε πάρα πολύ κόσμο, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαμε καν να περπατήσουμε, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά μοναδική.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εκαναν μέχρι και τη κηδεία της Γιούβε :lol:
Εικόνα
Εκανα λίγο carspoting στο κάπρι γιατι μου εκαναν εντύπωση τα στενα οχήματα τους.
Τα λεωφορεία ήταν σαν τα αμερικάνικα ασθενοφόρα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

< >