Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#800812 dimik και Anonymous Founder σας ευχαριστω για τις απαντησεις
dimik καποια τετοια ειχα δει στον καφκα , συγκεκριμενα αυτην https://www.kafkas.gr/ktiriakos-exoplis ... .0_296403/
και αρχισα να το σκεφτομαι . Σκεφτηκα μηπως να χρησιμοποιησω τον Ξενοφων σαν παλιο τους συναδελφο να παρω και την εκπτωση ηλεκτρολογου να το περασω και σαν εξοδο μπας και παρω τον φπα πισω καποτε .
Οπως καταλαβαινεις Γρηγορη μπατζετ μηδεν , γιαυτο και διαχωριστικε σε φαση 1,2,3 , αλλά και για λογους εξοικιωσης απο το ευκολοτερο στο δυσκολοτερο .
Ο προβληματισμος ξεκινησε λογω του οτι το σπιτι θα μενει χωρις εμας καποιες φορες για αρκετες μερες οποτε πρεπει να εχω την δυνατοτητα να παρεμβαινω απο αποσταση .
και ερχομαστε στην φαση 1
HF to πρωτο που πρωτεινεις μπορει να χρησιμοποιηθει ενα και για τριπλο διακοπτη (αν υπαρχει) η εναν διπλο και εναν μονο;
Το δευτερο πρεπει να παρω τρια και να παρεμβληθουν στα τρια καλωδια που πανε στους προβολεις σωστα; κανουν για εξωτερικο χωρο η πρεπει να μπουν σε κουτια ;
Και οι 2 προτασεις επικοινωνουν με WiFi απευθειας με το κινητο η με το router του σπιτιου;
Αν επικοινωνουν με το router μετα πως εχουμε απομακρυσμενη προσβαση router κινητου ;
Για την φαση 2
Φανταζομαι φωτα η ιδια λυση ,για θυροτηλεοραση ομως θα ηθελα εικονα με προσβαση απομακρυσμενη σε κινητο η κομπιουτερ . Επισης αυτη που προτεινες Γρηγορη μου φαινεται ευκολο να την παρει κανας πιτσιρικας για πλακα .
Συγγνωμη παιδια για ολες τις παιδικες ερωτησεις αλλά απο τεχνολογια ειμαι στην πρωτη δημοτικου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:HF to πρωτο που πρωτεινεις μπορει να χρησιμοποιηθει ενα και για τριπλο διακοπτη (αν υπαρχει) η εναν διπλο και εναν μονο;
Το δευτερο πρεπει να παρω τρια και να παρεμβληθουν στα τρια καλωδια που πανε στους προβολεις σωστα; κανουν για εξωτερικο χωρο η πρεπει να μπουν σε κουτια ;
Και οι 2 προτασεις επικοινωνουν με WiFi απευθειας με το κινητο η με το router του σπιτιου;
Αν επικοινωνουν με το router μετα πως εχουμε απομακρυσμενη προσβαση router κινητου ;

Το πρώτο είναι να μπει σε διακόπτη, το πρόβλημα πάντα είναι ο χώρος, ακόμη και σε μονό διακόπτη, γιατί τα κουτιά μας είναι μικρά συνήθως. Γι'αυτό και προτείνω την δεύτερη λύση, που μπορείς να τα βάλεις σε ένα κουτί, ακόμη και μέσα στο σπίτι αν για παράδειγμα μπορείς να βρεις το καλώδιο σε κάποιο κουτί διακλάδωσης. Αν όχι, τότε παίρνεις φθηνά κουτάκια ΙΡ55 τουλάχιστον και τα βάζεις μέσα, όπου βολεύει. Σημαντικό όμως είναι εκεί που θα μπουν, να έχεις Wi-Fi από το σπίτι.
Όλες οι συσκευές αυτού του τύπου (Smart Home δηλαδή) συνδέονται στο Internet σε κάποιον server της εταιρείας και εσύ τις βλέπεις με την εφαρμογή. Δεν χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις, ουσιαστικά μία συσκευή στο Internet είναι, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστής.
Με την ίδια λογική, μπορείς να δεις οτιδήποτε θέλεις στο σπίτι. Πχ μπορείς να βάλεις μια έξυπνη πρίζα για το ψυγείο σου:
Εικόνα
https://www.skroutz.gr/mp/141596264/Son ... Leyki.html
Έτσι μπορείς να βλέπεις ανά πάσα στιγμή πως το ψυγείο έχει ρεύμα, όταν λείπεις. Αν γίνει διακοπή ρεύματος, σου στέλνει και κάποιο alarm αν θέλεις.
otso έγραψε:Για την φαση 2
Φανταζομαι φωτα η ιδια λυση ,για θυροτηλεοραση ομως θα ηθελα εικονα με προσβαση απομακρυσμενη σε κινητο η κομπιουτερ . Επισης αυτη που προτεινες Γρηγορη μου φαινεται ευκολο να την παρει κανας πιτσιρικας για πλακα .

Μπορείς να την στηρίξεις σωστά και να μην την πάρει κάποιος. Καλές λύσεις έχει και η Amazon, αλλά δεν τις βρίσκεις στην Ελλάδα επίσημα, μόνον παραεισαγωγή. Αν θέλεις κάτι καλύτερο, πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά που δεν τα έχεις. Ενώ με την λύση που σου λέω, είσαι κάτω από 200€ με την εγκατάσταση για το κουδούνι και όταν σου χτυπάει κάποιος, θα το βλέπεις στο κινητό σου.
Αν πάλι φοβάσαι μήπως κάποιος θέλει να στο ξηλώσει, βάλτο κι αυτό μέσα σε ένα κουτί, αν και το θεωρώ υπερβολικό. Ή φτιάξε κάτι απλό από πλεξιγκλας μπροστά, ή αν είσαι μερακλής, φτιάξε δική σου βάση με liquid glass:
https://www.utools.gr/index.php?route=p ... t_id=14799
Όρεξη να έχεις, το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Υπόψιν, για να μην ανησυχείς για φόρτιση του κουδουνιού, καλό είναι να το συνδέσεις μόνιμα στο ρεύμα με ένα φορτιστή κινητού που θα βάλεις σε ένα κουτί.

Επίσης, νομίζω πως η κουβέντα ταιριάζει καλύτερα σε άλλο τοπικό:
viewtopic.php?p=787554#p787554
Αν συμφωνείτε, να μεταφέρω τα ποστ εκεί.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#800837 Δεν το γνωρίζω. Ίσως είναι bluetooth. Το περίεργο είναι ότι όταν πάω ν'ανοίξω ή να κλείσω το soundbar δείχνει σα να παίρνει εντολή και το box, χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#801053 Indeed, καμιά φορά ο νους δεν πάει στις πιο απλές σκέψεις.
Ναι, πιάνει και κάτω από πάπλωμα ή μπλούζα, κάτω από εσώρουχο δεν δοκίμασα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:
otso έγραψε:HF to πρωτο που πρωτεινεις μπορει να χρησιμοποιηθει ενα και για τριπλο διακοπτη (αν υπαρχει) η εναν διπλο και εναν μονο;

Το πρώτο είναι να μπει σε διακόπτη, το πρόβλημα πάντα είναι ο χώρος, ακόμη και σε μονό διακόπτη, γιατί τα κουτιά μας είναι μικρά συνήθως. Γι'αυτό και προτείνω την δεύτερη λύση, που μπορείς να τα βάλεις σε ένα κουτί, ακόμη και μέσα στο σπίτι αν για παράδειγμα μπορείς να βρεις το καλώδιο σε κάποιο κουτί διακλάδωσης. Αν όχι, τότε παίρνεις φθηνά κουτάκια ΙΡ55 τουλάχιστον και τα βάζεις μέσα, όπου βολεύει. Σημαντικό όμως είναι εκεί που θα μπουν, να έχεις Wi-Fi από το σπίτι.
Όλες οι συσκευές αυτού του τύπου (Smart Home δηλαδή) συνδέονται στο Internet σε κάποιον server της εταιρείας και εσύ τις βλέπεις με την εφαρμογή. Δεν χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις, ουσιαστικά μία συσκευή στο Internet είναι, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστής.
Με την ίδια λογική, μπορείς να δεις οτιδήποτε θέλεις στο σπίτι. Πχ μπορείς να βάλεις μια έξυπνη πρίζα για το ψυγείο σου:
Εικόνα
https://www.skroutz.gr/mp/141596264/Son ... Leyki.html
Έτσι μπορείς να βλέπεις ανά πάσα στιγμή πως το ψυγείο έχει ρεύμα, όταν λείπεις. Αν γίνει διακοπή ρεύματος, σου στέλνει και κάποιο alarm αν θέλεις.
otso έγραψε:Για την φαση 2

Μπορείς να την στηρίξεις σωστά και να μην την πάρει κάποιος. Καλές λύσεις έχει και η Amazon, αλλά δεν τις βρίσκεις στην Ελλάδα επίσημα, μόνον παραεισαγωγή. Αν θέλεις κάτι καλύτερο, πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά που δεν τα έχεις. Ενώ με την λύση που σου λέω, είσαι κάτω από 200€ με την εγκατάσταση για το κουδούνι και όταν σου χτυπάει κάποιος, θα το βλέπεις στο κινητό σου.
Αν πάλι φοβάσαι μήπως κάποιος θέλει να στο ξηλώσει, βάλτο κι αυτό μέσα σε ένα κουτί, αν και το θεωρώ υπερβολικό. Ή φτιάξε κάτι απλό από πλεξιγκλας μπροστά, ή αν είσαι μερακλής, φτιάξε δική σου βάση με liquid glass:
https://www.utools.gr/index.php?route=p ... t_id=14799
Όρεξη να έχεις, το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Υπόψιν, για να μην ανησυχείς για φόρτιση του κουδουνιού, καλό είναι να το συνδέσεις μόνιμα στο ρεύμα με ένα φορτιστή κινητού που θα βάλεις σε ένα κουτί.

Επίσης, νομίζω πως η κουβέντα ταιριάζει καλύτερα σε άλλο τοπικό:
viewtopic.php?p=787554#p787554
Αν συμφωνείτε, να μεταφέρω τα ποστ εκεί.
:s_biggrin

Προφανως και μπορεις να το μετακινησεις οπου νομιζεις οτι ταιριαζει καλυτερα.
Ας περιορισουμε το θεμα και ας μιλησουμε για το εξωτερικο Sonoff και κουτακι ΙP55 . που θα μπει κατω απο υποστεγο της αποθηκης .
1) Φανταζομαι μετα το Sonoff μπορουμε να συνδεσουμε 2 προβολεις των 50 watt σωστα;
2) Για να δουλευει το Sonoff απο το κινητο , θα πρεπει να εχουμε παντα τον διακοπτη των προβολεων
ανοιχτο
3) Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να τα αναβοσβηνω και απο τον διακοπτη , καθως στο σπιτι ειναι
παρατημενο το κινητο και οταν παλευω εξω με κατι δεν μπορω να εχω κινητο , αλλαζω λαδια
γρασαρω ,τροχους, ηλεκτροκοληση ,λασπες , ειναι πραγματα που δεν πανε με κινητα , ουτε χανω
δουλειες που πρεπει να κλεισω , γενικα δεν το κουβαλαω πανω μου εκτος κι αν παω καπου με το
αυτοκινητο. Θελω ομως να αναβοσβηνω και οταν ειμαι μακρυα .
α) γινεται αυτο με το συγκεκριμενο Sonoff; Θα μπορουσε ας πουμε να εφευγε διπλη γραμμη απο
τον διακοπτη , η η φαση μονο αν φευγει μονο η φαση απο τον διακοπτη και να πηγαινει και
αυτο το καλωδιο στους προβολεις;
β) η υπαρχει καποιος τετοιος διακοπτης της Sonoff που να εχει χειροκινητη και απομακρυσμενη
λειτουργια μεσω κινητου;
4) Επειδη δεν ειμαι σιγουρος οτι το Sonoff θα συνδεεται με το ρουτερ λογω αποστασης και τοιχων
αν και δοκιμασα το λαπτοπ και ειδα οτι συνδεεται , με τι θα μπορουσαμε να ενισχυσουμε το σημα
κατα προτιμηση για εξωτερικο χωρο ωστε να μπορουμε μελλοντικα να προσθεσουμε περισσοτερα
Sonoff και απο πιο δυσπροσιτους χωρους ;
Άβαταρ μέλους
By otso
#801566 Ενταξει η φαση μονο κατεβαινει και φευγει απο τον διακοπτη , το εγραψα ακαταλαβιστικο .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801569 Πάμε λίγο διαφορετικά: γιατί να βάλεις το Sonoff σε εξωτερικό χώρο; Το πιο απλό είναι να το βάλεις μέσα, κοντά στο κουτί διακλάδωσης. Έτσι το συνδέεις όπως θέλεις, και μπορείς να το χειρίζεσαι και με το διακόπτη και χωρίς. Αν το βάλεις μακριά από το διακόπτη, τότε θα πρέπει να έχεις τον διακόπτη διαρκώς ανοιχτό.
Και επίσης, αν θέλεις να χρησιμοποιείς και τον διακόπτη, τότε δεν σου κάνει το απλό Sonoff, αλλά το άλλο:
https://www.skroutz.gr/mp/141564295/Son ... Hroma.html
Εικόνα
Αν δεις, η δεύτερη συνδεσμολογία έχει και τον διακόπτη, και παίζει με αυτόν ή χωρίς.
Χρειάζεσαι όμως ουδέτερο, γι'αυτό και σου είπα να βάλεις το Sonoff στο κουτί διακλάδωσης. Η γνώμη μου είναι ανοίγεις το κουτί διακλάδωσης και βάζεις δίπλα του ένα κουτάκι για να βάλεις το Sonoff. Υπόψιν, ένα Sonoff σαν αυτό, μπορεί να παίξει με δύο κυκλώματα. Άρα, αν έχεις δύο φώτα, χρειάζεσαι ένα Sonoff.
Όσο για την ισχύ, αν μιλάμε για 50W, εννοείται πως δεν τίθεται θέμα. Σηκώνουν πολύ παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#801580 Υπάρχει νέο μοντέλο sonoff για τα φώτα χωρίς να χρειάζεται ουδέτερο, δεν θυμάμαι το μοντέλο όμως, το λινκ που μου είχαν στείλει έχει λήξει.

edit: αυτό είναι
https://sonoff.tech/product/diy-smart-s ... /zbmini-l/
Είναι σε zigbee protocol
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801593 Ό,τι παίζει χωρίς ουδέτερο, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, παίζει με Zigbee για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Άρα θέλει και hub. Που σημαίνει πολυπλοκότητα στο στήσιμο για έναν αρχάριο χρήστη.
Άβαταρ μέλους
By glf
#801670 Otso τα νορμάλ sonoff είναι για 10Α max ενώ έχει και κάποια μεγαλύτερα για 16Α πχ αυτά με σχήμα μπρίζας.

Όπως τα λέει ο HF. Θες το sonoff mini μέσα στο μπουάτ και θα ανοιγοκλείνει το φως και από το διακόπτη και από το app.
Και αμα βάλεις και ένα amazon echo dot 30€ μεταχειρισμένο θα του λες άναψε φώτα με όσο βρώμικα χέρια και να έχεις.
Και να παίξει ενα ραδιόφωνο. Αυτό κάνω στο γκαράζ και γω.

Το sonoff mini θα έχει πάντα ρεύμα. Στην ουσία ο διακόπτης στον τοίχο θα δινει τώρα πια μια.. εντολή στο sonoff. Δε θα ελέγχει το ρεύμα προς το φως.

Μόνο το ρελέ μέσα στο sonoff θα ελέγχει το φως.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
nikos έγραψε:ενσύρματο συναγερμό paradox.

Μεγαλο θεμα με τους τεχνικους αυτης της εταιριας,εννοω μετα την εγκατασταση (αρχικα ολοι καλοι ειναι).
Ακρη δεν βρισκεις ευκολα με το τηλεφωνο απο θεμα ραντεβου,δεν ειναι αμεση η επικοινωνια,αργουν να ερθουν,υψηλες τιμες στα ανταλλακτικα.
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε λίγο διαφορετικά: γιατί να βάλεις το Sonoff σε εξωτερικό χώρο; Το πιο απλό είναι να το βάλεις μέσα, κοντά στο κουτί διακλάδωσης. Έτσι το συνδέεις όπως θέλεις, και μπορείς να το χειρίζεσαι και με το διακόπτη και χωρίς. Αν το βάλεις μακριά από το διακόπτη, τότε θα πρέπει να έχεις τον διακόπτη διαρκώς ανοιχτό.
Και επίσης, αν θέλεις να χρησιμοποιείς και τον διακόπτη, τότε δεν σου κάνει το απλό Sonoff, αλλά το άλλο:
https://www.skroutz.gr/mp/141564295/Son ... Hroma.html
Εικόνα
Αν δεις, η δεύτερη συνδεσμολογία έχει και τον διακόπτη, και παίζει με αυτόν ή χωρίς.
Χρειάζεσαι όμως ουδέτερο, γι'αυτό και σου είπα να βάλεις το Sonoff στο κουτί διακλάδωσης. Η γνώμη μου είναι ανοίγεις το κουτί διακλάδωσης και βάζεις δίπλα του ένα κουτάκι για να βάλεις το Sonoff. Υπόψιν, ένα Sonoff σαν αυτό, μπορεί να παίξει με δύο κυκλώματα. Άρα, αν έχεις δύο φώτα, χρειάζεσαι ένα Sonoff.
Όσο για την ισχύ, αν μιλάμε για 50W, εννοείται πως δεν τίθεται θέμα. Σηκώνουν πολύ παραπάνω.

Ευχαριστω παιδια που αχολειστε με ενα θεμα που για εσας δεν εχει καμμια προκληση και ειναι για πρωτη δημοτικου , και ιδιαιτερα τον Γρηγορη.
Νομιζω το εξαντησαμε το θεμα και δεν υπαρχουν αποριες ,σε θεωρητικο επιπεδο τουλαχιστον.
Αυτο που μενει ειναι οτι επειδη απο το ρουτερ , προφανως δεν πιστευω οτι θα εχω wi fi στο σημειο που θα τοποθετηθει το Sonoff , οποτε θα χρειαστει καποιο Repeater .
α) αν δεν βρεθει θεση εντος σπιτιου , να μπορει να τοποθετηθει πανω στην σοφιτα στεγασμενος αλλά οχι κλειστος χωρος
β) να εχει δυνατοτητα να συνδεσει μεχρι 6 Sonoff και 6 καμερες (δεν πιστευω να γινει τοσο μεγαλη
επεκταση αλλά οσο ζω ελπιζω)
γ)Να εχει δυνατοτητα να συνδεθει μεσω καλωδιου με το ρουτερ , αν για καποιο λογο βολευει
δ) Το περιφημο value for money

Αλλο ρουτερ μπορει να χρησιμοποιηθει extender; καποιο παλιο ; αν γινεται ειναι ευκολο για αρχαριο η αστο καλυτερα;
Θα ηθελα αν εχετε χρονο καποια προταση η σχολιο .
Άβαταρ μέλους
By glf
#801937 Otso ξεκίνα και ψάξε Αμερικάνικα video με φάρμες πως κάνουν συνδέσεις κτλ σε κάτι τέτοιες αποστάσεις πχ για το στάβλο, για την καλύβα παραπέρα κτλ.
Εκεί είσαι. Και όσο ασχολείσαι και έχεις και βοήθεια θα γουστάρεις περισσότερο που θα κάνεις χρήσιμα πράγματα για ευκολίες.
Και γω κάτι τέτοια γουστάρω αν και ελαφρώς άλλη περίπτωση, πάντως θέλω να έχω σήμα και στην αυλή.
Αυτή τη στιγμή έχω 3 access points (κεραίες wifi).
Εγώ δε πολυγουστάρω repeaters και προτιμώ να πηγαίνει καλώδιο UTP για δίκτυο ethernet.
Αν λοιπόν μπορείς να τραβήξεις καλώδιο από το router προς το σημείο που θα μπει το access point για καλύτερο σήμα, εκεί ναι μπορεί να μπει ένα παλιό router που έχει και κεραία wifi και να βάζει στο δίκτυο κοντινές συσκευές. Αλλά θέλει λίγη υποβοήση για σωστή ρύθμιση.
Αν θες κάτι εύκολο για αρχάριο ίσως αξίζει να βρεις μεταχειρισμένες κεραίες (Access Point) 15-20€ στα 2.4GHz για το κλασικό WiFi. Και είσαι ήδη πολύ μπροστά και πολύ πιο εύκολα.

Πχ μια αγγελία. 2 access points για.. 20€ από Πάτρα.
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 4324914589
Τελευταία επεξεργασία από glf και 19 Ιαν 2023, 11:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά