Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#799154 Τουριστικό λεωφορείο τράκαρε με πινακίδα ειδοποίησης ύψους… :help:
https://www.voria.gr/article/trohaio-sto-boykoyresti-me-leoforeio-poy-metefere-47-ellines-enas-nekros-polloi-traymaties
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#799240 Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια τεράστια καραμπόλα 46 οχημάτων στο Ohio Turnpike, έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με διόδια στο Οχάιο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το NBC News, χρησιμοποιήθηκαν πούλμαν για να μεταφερθούν οι επιβάτες των εμπλεκόμενων οχημάτων σε εγκαταστάσεις με θέρμανση στην περιοχή, η οποία καταγράφει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 24ωρα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η χρονοβόρα διαδικασία της απομάκρυνσης των οχημάτων, προκειμένου να ανοίξει ξανά ο δρόμος.

https://twitter.com/ABC/status/16063991 ... o-oxaio%2F
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#799306 Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τέτοιες δοκούς για προειδοποίηση ύψους;
Επίσης ήταν και σε λάθος θέση, δε βάζεις εμπόδιο σε σημείο έναρξης αυτοκινητόδρομου. Μπορεί ο οδηγός να έκανε λάθος αλλά και από κατασκευαστικής πλευράς πάλι λάθος υπήρχε.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#799310 Είναι εντυπωσιακό το χαμηλό ποσοστό αναβατών με κράνος στην Αθήνα, πραγματικά μου φαίνεται ακραίο..

.
Άβαταρ μέλους
By edmond
rafi έγραψε:Είναι εντυπωσιακό το χαμηλό ποσοστό αναβατών με κράνος στην Αθήνα, πραγματικά μου φαίνεται ακραίο..

.

Θα διαφωνήσω.
Με τα χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονα η χρήση του κράνους, η υπευθυνότητα αν θες που πηγάζει από το αίσθημα ασφάλειας. Μαζί με την κατακόρυφη αύξηση των σχετικών προστίμων βέβαια.
Αν μου έλεγες για πριν 20 χρόνια ας πούμε θα σου έλεγα ναι.
Από τα ελάχιστα πράγματα που η ελληνιόλικη κουλτούρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
Και δεν είναι κάτι που "υποχρεώνεσαι" σαν το μπιπ-μπιπ στις ζώνες του αυτοκινήτου. Σε δίκυκλο είσαι πιο free.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
panos2171 έγραψε:Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τέτοιες δοκούς για προειδοποίηση ύψους;
Επίσης ήταν και σε λάθος θέση, δε βάζεις εμπόδιο σε σημείο έναρξης αυτοκινητόδρομου. Μπορεί ο οδηγός να έκανε λάθος αλλά και από κατασκευαστικής πλευράς πάλι λάθος υπήρχε.
Και εμένα μου φάνηκε ακραία η επιλογή της μπάρας, δε θα σταματήσεις τανκς να προειδοποιησεις και να επισημάνεις θέλεις...

Και αν ο άλλος δεν πάρει χαμπάρι να χρησιμοποιήσεις και φωτεινές ενδείξεις...

Τουριστική πόλη με γνωστό πρόβλημα είναι...

Από την άλλη υπάρχουν και bollards που σταματάνε τα πάντα...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#799320 στην Εγνατία βάζαμε τότε αισθητήρες ανίχνευσης ύψους, που μετεβαλλαν την ένδειξη στην είσοδο του τούνελ από ελεύθερη σε απαγορεύεται. βέβαια αναρωτιομασταν εάν Ελληναρες οδηγοί θα το καταλάβαινα και θα σταματαγαν εγκαιρα.

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
panos2171 έγραψε:Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τέτοιες δοκούς για προειδοποίηση ύψους;

Άκουσα οτι πιο πριν είχε και μια προειδοποιητική αλυσίδα αλλά όπως είδατε το λεωφορείο ήταν τέρμα δεξιά που οδηγούσε σε πορεία εκτός τούνελ και την παρέκαμψε και χώθηκε απότομα στη μεσαία με τη μπάρα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
mousatos έγραψε:

Άκουσα οτι πιο πριν είχε και μια προειδοποιητική αλυσίδα αλλά όπως είδατε το λεωφορείο ήταν τέρμα δεξιά που οδηγούσε σε πορεία εκτός τούνελ και την παρέκαμψε και χώθηκε απότομα στη μεσαία με τη μπάρα.
Γνήσιος Ελληναράς!!!

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
edmond έγραψε:
rafi έγραψε:Είναι εντυπωσιακό το χαμηλό ποσοστό αναβατών με κράνος στην Αθήνα, πραγματικά μου φαίνεται ακραίο..

.

Θα διαφωνήσω.
Με τα χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονα η χρήση του κράνους, η υπευθυνότητα αν θες που πηγάζει από το αίσθημα ασφάλειας. Μαζί με την κατακόρυφη αύξηση των σχετικών προστίμων βέβαια.
Αν μου έλεγες για πριν 20 χρόνια ας πούμε θα σου έλεγα ναι.
Από τα ελάχιστα πράγματα που η ελληνιόλικη κουλτούρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
Και δεν είναι κάτι που "υποχρεώνεσαι" σαν το μπιπ-μπιπ στις ζώνες του αυτοκινήτου. Σε δίκυκλο είσαι πιο free.

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με το Rafi.
Καλύτερα μπορεί να είναι αλλά και πάλι το ποσοστό αυτών που δεν φοράει είναι τεράστιο.
Δεν αναφέρω καν παραπάνω εξοπλισμό.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#799338 Παλιότερα έβλεπες 70 χωρίς-30 με κράνος.
Τώρα η αίσθηση μου είναι για 70 με-30 χωρίς.
Το 30 είναι ακόμα μπόλικο, συμφωνώ, καμία σχέση όμως με το 70.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#799341 Αναλογα και ποτε και που κυκλοφορεις. Αν ο ραφι ηρθε μες τις γιορτες απο επαρχια λογικο να πετυχαινει μεγαλυτερα παρταλια. Αν κανεις ενα πειραιας-γλυφαδα πχ σαββατοβραδο θα νομιζεις οτι η αναλογια ειναι 0-100, κανενας κρανος, ολοι tdm. Αν πιασεις την κηφισιας καθημερινη πρωι βλεπεις μονο σκουτερ και ολοι κρανωμενοι
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#799347 Εμένα με σοκάρουν τα πατίνια στο δρόμο πάνω .
Τους ξεκρανοτους μάλλον θα τους έχω συνηθίσει, είναι και ότι έχουν μειωθεί, έχουν και καθρέπτες και κάποιο γκάζι.
Τα πατίνια σε δρόμους κανονικούς … αν είναι δυνατόν
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Chris έγραψε:Αναλογα και ποτε και που κυκλοφορεις. Αν ο ραφι ηρθε μες τις γιορτες απο επαρχια λογικο να πετυχαινει μεγαλυτερα παρταλια. Αν κανεις ενα πειραιας-γλυφαδα πχ σαββατοβραδο θα νομιζεις οτι η αναλογια ειναι 0-100, κανενας κρανος, ολοι tdm. Αν πιασεις την κηφισιας καθημερινη πρωι βλεπεις μονο σκουτερ και ολοι κρανωμενοι

Όλοι ξέρουν πως πάνω σε TDM απαγορεύεται να φοράς κράνος. :rtfm:

KiloMeater έγραψε:,έχουν και καθρέπτες

Αισιόδοξος!
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#799376 τώρα το χειμώνα λίγο παραπάνω το φοράει ο κόζμος γιατί κόβει λίγο απο το κρύο :lol:

Το καλοκαίρι είναι πάντα ο ξεκάθαρος δείκτης :lol:

ΥΓ το ότι κυκλοφορούν όλα τα παιδιά πάντως σε πατίνια-μικρά ηλεκτροκινούμενα δίχως κράνος και δίχως καμιά γνώση ΚΟΚ είναι φοβερό , για εμένα :( `