Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Chris έγραψε:Τελεια, τρελαινομαι για ουρες :s_thumbsup

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
224v έγραψε:στη Φωκίωνος Νεγρη 18 ανοιξε ενα νέο μαγαζί μέ σαντουιτσ μπεργκερ κλπ.
Jackaroo λέγεται, πολύς κόσμος στην ουρά!!!
αυτά με το κοτόπουλο πολύ νόστιμα,....

.

Είναι από τον Πειραιά το μαγαζί. Είναι το παλικάρι που έφτιαξε το Μπαρ Μπε Κιου στον Πειραιά. Το πούλησε (πολλά λεφτά) και έστησε το Τζακαρού πριν μερικά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Corto Maltese έγραψε:Αν περάσεις από τη ΣΘΕ μεσημεράκι που θα έχω τελειώσει το Τμήμα πέρνα για καφέ

Τελικά δεν πρόλαβα γιατί βγήκα από τη συνάντηση κατά τις 5 και μετά με τραβολογησαν σε ένα που το λένε Αλκυονιδες, στην Καλαμαριά (λίγα πράγματα, για να είμαστε ον τοπικ) και καπάκι είχα την πτήση, αλλά θα περάσω την επόμενη φορά, που θα έχω πάει και σε αυτά που μου λες :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#798416 "Βαρούλκο" απόψε. Τα ορεκτικά δεν με συγκίνησαν, αλλά η σφυρίδα ήταν καταπληκτική, εύκολα ξαναπηγαίναμε μόνο για αυτή.
Τιμές οι αναμενόμενες.

Είχαμε να πάμε πάρα πολλά χρόνια στην ακτή Κουμουνδούρου και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι πόσο ωραία έχουν διαμορφώσει την παραλία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Giuseppe Busso έγραψε:

Είναι από τον Πειραιά το μαγαζί. Είναι το παλικάρι που έφτιαξε το Μπαρ Μπε Κιου στον Πειραιά. Το πούλησε (πολλά λεφτά) και έστησε το Τζακαρού πριν μερικά χρόνια.

κάνουν πολύ καλή δουλειά, και οι τιμές πολύ ανταγωνιστές με τα γύρω φαστ φουντ.
θα δοκιμάσω και άλλες γεύσεις γιατί έχει πολλές καλύτερες επιλογές που τις προτιμώ..

.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
saxon_747 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Scotch έγραψε:Άλλο μπλέξιμο. Κάτι μπιφτέκια που είχα φάει στα Κουφάλια, κεφτέδες τα έλεγαν
Ο κεφτές έχει δυόσμο και είναι μικρό. Το σουτζουκάκι έχει κύμινο και είναι μακρόστενο αλλά μικρό.
Το μπιφτέκι τίποτα από τα δύο και είναι μεγάλο
Το κεμπάπ έχει πιπέρια και είναι μακρύ.

Στην Θεσσαλονίκη πες κρέας, μην τους βάζεις δύσκολα.

Σωστός, έτσι τα ξέρουμε και εδώ ρε φίλε. (Επίσης, ο κεφτές είναι τηγανητός)

Ο "κιοφτέ" (όχι κεφτές), όπως τον έλεγε με τούρκικη προφορά η γιαγιά μου που είχε έρθει από την Σμύρνη, στην Καταστροφή του '22, ήταν τηγανητός. Αυτή ήταν η βασική διαφορά του από το μπιφτέκι. Επίσης τα σμυρνέικα σουτζουκάκια πρέπει να βράσουν μέσα στην σάλτσα, αφού τηγανιστούν, αλλιώς δεν είναι σμυρνέικα! :rtfm: Το κύμινο φυσικά είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα σουτζούκια. Αυτά από Σμύρνη απευθείας! Για την Πόλη μπορεί να ίσχυε κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#798428 Και μένα η γιαγιά μου στη Κω ήταν από το Αϊδίνι.Ετσι τα έκανε .Η βασική διαφορά που έκανε τα κεφτεδάκια της τα καλύτερα που υπάρχουν ήταν ότι δεν χρησιμοποιούσε κιμά αλλά έκοβε μόνη της το κρέας με σταυρωτά μαχαίρια....
Απίστευτα .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kostis20 έγραψε:έκοβε μόνη της το κρέας με σταυρωτά μαχαίρια....
Απίστευτα .

Αυτό που περιγράφεις είναι κάτι σαν ταρτάρ. Μου έτρεξαν τα σάλια... :eat:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Χρήστος Λάππας έγραψε:"Βαρούλκο" απόψε. Τα ορεκτικά δεν με συγκίνησαν, αλλά η σφυρίδα ήταν καταπληκτική, εύκολα ξαναπηγαίναμε μόνο για αυτή.
Τιμές οι αναμενόμενες.

Είχαμε να πάμε πάρα πολλά χρόνια στην ακτή Κουμουνδούρου και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι πόσο ωραία έχουν διαμορφώσει την παραλία.

Το καλύτερο και τιμιότερο εστιατόριο σε αυτή την κατηγορία κατ' εμέ. Πολύ καλύτερο από Ιθάκη...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#798446 Το μόνο κακό που έχει είναι το παρκάρισμα. Εμείς ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε στο πάρκινγκ που είναι αμέσως μετά. Η υπόλοιπη παρέα που ήρθε ένα δεκάλεπτο αργότερα το βρήκε γεμάτο και πέρασαν το επόμενο μισάωρο να ψάχνουν. Στην Ιθάκη το αφήνεις ακριβώς απ' έξω.
Το φαγητό της Ιθάκης είναι επίσης (για να μην πω εξίσου) καλό. Οι τιμές της όμως έχουν ξεφύγει καθώς πουλάει την θέα που -ομολογουμένως- δεν θα βρεις πουθενά αλλού.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#798450 Στο Παρίσι κατέβασα την εφαρμογή Michelin Guide και κλείσαμε σ'ένα εστιατόριο, το 20 Eiffel
https://guide.michelin.com/en/ile-de-fr ... /20-eiffel

Πήγαμε για γεύμα, όχι βραδινό, και είχε επιλογή μενού με 24€ με ορεκτικό και κυρίως ή κυρίως κι επιδόρπιο.

Εγώ πήρα ένα ορεκτικό που ήταν κάτι σαν μους από παστινάκι και λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια, ήταν υπέροχο :inlove:
Το filet mignon ήταν επίσης τίμιο. Οι μερίδες χορταστικές, όχι κάτι tiny που βλέπεις στο master chef.

Η :inlove: πήρε ελάφι και κρεμ μπρυλέ. Δεν τρελάθηκα με το ελάφι, ούτε με την κρεμ, την είχαν κάψει λίγο παραπάνω νομίζω, για τα γούστα μου.

Κατά τ'άλλα τίμια επιλογή να απολαύσεις γαλλική κουζίνα σε προσιτές τιμές.

2 μενού + 2 ποτήρια κόκκινο κρασί + νερό=72€

Βλέπω κι εδώ Αθήνα βγάζει κάποια "φθηνά" (από 25+) που φαντάζομαι θα είναι εξίσου καλές επιλογές, πχ Okio, Nolan κλπ
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#799179 Το πριν

Εικόνα

Και το μετά με ξύδι και μπούκοβο

Εικόνα

Στον Αντώνη στα Ταμπούρια. Ο καλύτερος ψιλοκομμένος