Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Αυτο ακριβως.
Απο μια γρηγορη ματια που κοιταξα, ενα καλο σετ θα ειναι αυτο:
https://www.thomann.de/gb/yamaha_sv250_silent_violin.htm
+
https://www.thomann.de/gb/behringer_nx6000d.htm
+
https://www.thomann.de/gb/seeburg_acoustic_line_gl24_xov.htm
+
https://www.thomann.de/gb/dunlop_jtc95_justin_chancellor_wah.htm
Μίλησες (έγραψες)
+
σε άκουσα (διάβασα)
+
σε γράφω (κανονικά).... :lol:
Μα καλά στραβός είσαι, τι πας και μου προτείνεις, δεν βλέπεις ότι δεν ταιριάζουν χρωματικά! :lol:
Βέβαια δε λέω, το βιολάκι μου αρέσει και γενικά τα ηλεκτρικά βιολιά. :inlove:
Αλλά Yamaha ακούγεται πολύ mainstream, ίσως να πήγαινα για κάτι πιο ψαγμένο, με ωραία βάση στήριξης να μην στραβολαιμιάζω και 5η χορδή για να μπασάρω καλύτερα.
https://www.gear4music.com/Woodwind-Bra ... Quilt/25QL
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#797502 Exei κανείς άποψη για midi controllers ?

Εικόνα

Προφανώς ψάχνω κάτι που θα είναι η πρώτη μου γνωριμία με το είδος και τα χρήματα που θα δώσω πρέπει να είναι σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο ( ας πούμε περίπου 150 Ε )

Βρήκα αυτό :
https://www.skroutz.gr/s/12585940/Novat ... ml#reviews

Any αϊδίας ?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#821316 Ανασταίνω το θέμα, μπας και γνωρίζει κανένας.

Θα αγοραστεί ηλεκτρικό πιάνο για έφηβη 12 ετών. Φέτος είχαμε δανειστεί ένα Yamaha ydp142 και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το πακέτο, οπότε εκτος συγκλονιστικού απροόπτου θα πάμε πάλι στην ίδια σειρά της Yamaha, στο καινούργιο μοντέλο.

Διαβάζω ότι έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.

Η ερώτηση είναι η εξής: Να πάω στο 145 ή να κάνω upgrade στο 165; Η διαφορα στην τιμή είναι περίπου 250 ευρώ (950 και 1200 αντίστοιχα). Δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά αν αξίζει θα τα δώσω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Asimov έγραψε:Ανασταίνω το θέμα, μπας και γνωρίζει κανένας.
Θα αγοραστεί ηλεκτρικό πιάνο για έφηβη 12 ετών. Φέτος είχαμε δανειστεί ένα Yamaha ydp142 και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το πακέτο, οπότε εκτος συγκλονιστικού απροόπτου θα πάμε πάλι στην ίδια σειρά της Yamaha, στο καινούργιο μοντέλο.
Διαβάζω ότι έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.
Η ερώτηση είναι η εξής: Να πάω στο 145 ή να κάνω upgrade στο 165; Η διαφορα στην τιμή είναι περίπου 250 ευρώ (950 και 1200 αντίστοιχα). Δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά αν αξίζει θα τα δώσω.
Εγώ μπορεί πριν λίγα χρόνια που το έψαξα τελικά να κατέληξα στο Roland F-140R (για τους όπoιους δικούς μου λόγους και προτεραιότητες, πολλούς ήχους, συνδεσιμότητα, ενισχυτή, πακέτο κλπ) αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Yamaha είναι μάλλον δικαιολογημένα ο πιο βασικός παίκτης στο χώρο. To 145 είναι πολύ καλό και το 165 ακόμα καλύτερο. Αξίζει τη διαφορά για το καλύτερο σύστημα πλήκτρων και τον σαφώς πιο βαρβάτο ενισχυτή; Αυτό είναι σχετικό και έχει να κάνει με σένα και την έφηβη. Ξέρει να παίζει, πόσο καλά, εσύ ξέρεις, πόσο θα το χρησιμοποιείτε και με τι σκοπό, πόσο σοβαρά το βλέπετε, είναι το πρώτο πιανάκι;
Η διαφορά όμως δεν είναι αμελητέα όπως λες αλλά μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν αξίζει να τα δώσεις. Βασικά είστε σε θέση να καταλάβετε και εκτιμήσετε τη διαφορά; Αν μπορείτε πηγαίνετε να δείτε και τα δύο και παίξτε τα, διάφορα είδη μουσικής και διάφορες εντάσεις και αποφασίστε.
Αν θέλετε να δείτε κι άλλες μάρκες κοιτάξτε σε Kawai και Roland.
Την περίπτωση μτχ πχ αυτό που δανειστήκατε ή άλλου καλύτερου μοντέλου την έχετε σκεφτεί; Πχ εμένα ένας γνωστός είχε στην κόρη του ένα πιο παλιό Clavinova και επειδή ήξερα ότι δεν το πολυπαίζει τον ψάρευα μήπως ήθελε να απαλλαγεί... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#822866 Σκέφτηκα την περίπτωση αυτού που δανειστήκαμε αλλά δεν το συζητούσε ο κάτοχος

Έψαξα λίγο αγγελίες, δεν βρηκα κάτι ενδιαφέρον σε λογική τιμή και τελικά αγοράστηκε ένα 165, που όντως είναι εμφανώς ανώτερο από αυτό που είχαμε.
Πριν το παραγγείλω μίλησα με έναν γνωστό στον Νακα που μου το πρότεινε ανεπιφύλακτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μου ανέφερε ότι θα την καλύψει τουλάχιστον μέχρι και τη μέση τάξη (αν φτάσουμε μέχρι εκεί)

Μαζί με ρυθμιζόμενο κάθισμα και ακουστικά βγήκε στα 1265 + 35 μεταφορικά και συναρμολόγηση

Σήμερα έχει εξετάσεις και όλο το διάβασμα την τελευταία βδομάδα το έκανε σε αυτό
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#822883 Μεγειά! Πολύ καλή επιλογή. Θα το χαρείτε για πολλά χρόνια.
Τεράστιο πλεονέκτημα για την οικογένεια και τους γείτονες τα ακουστικά στα ηλεκτρικά μουσικά όργανα. Μετά το ηλεκτρικό πιανάκι η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το νου να της πάρω και ηλεκτρικό βιολί.... :whistlink: :innocent: Και δεν είναι ακριβά, 160-200 λίρες.
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Τεράστιο πλεονέκτημα για την οικογένεια και τους γείτονες τα ακουστικά στα ηλεκτρικά μουσικά όργανα.

Εξαρταται απο το οργανο.
O υιος με τις ηλεκτρικες του κιθαρες δεν βολευεται με ακουστικα. Οποτε οταν παιζει πρεπει αν ειναι ωρες που ειναι ανεκτο.

Η πρωτη.

Εικόνα

η δευτερη.

Εικόνα

H κλασικη

Εικόνα

Ο ενισχυτης

Εικόνα

και το τελευταιο αποκτημα

η κονσολα

Εικόνα

Mαζι με κατι προγραμματα επεξεργασιας, στουντιο, κλπ γραφει, μιξαρει, κλπ

Αν βρει και 2-3 αλλους να φτιαξουν κανα γκρουπακι στο λυκειο καλα θα ειναι
Άβαταρ μέλους
By Asimov
sknipper έγραψε:Μεγειά! Πολύ καλή επιλογή. Θα το χαρείτε για πολλά χρόνια.
Τεράστιο πλεονέκτημα για την οικογένεια και τους γείτονες τα ακουστικά στα ηλεκτρικά μουσικά όργανα. Μετά το ηλεκτρικό πιανάκι η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το νου να της πάρω και ηλεκτρικό βιολί.... :whistlink: :innocent: Και δεν είναι ακριβά, 160-200 λίρες.
ΕικόναΕικόνα
Ευχαριστώ

Καλά εννοείται ότι έχει μεγάλα πλεονεκτήματα που κάνουν το ηλεκτρικό μονόδρομο
Και μονο τα ακουστικά δλδ

Αλλά επίσης δεν έχεις άγχος σε πιθανή μετακόμιση, μεταφέρεται πολύ εύκολα

Μια γνωστή μου βρήκε ένα U1 σε άριστη κατάσταση στα 2.500 και φυσικά το αγόρασε, αλλά αυτή έχει 3 παιδιά και τον σύζυγο που παίζουν, οπότε έχει ένα κάποιο νόημα μια τέτοια αγορά

Εγώ πιθανολογώ ότι ούτε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έπαιρνα κλασικό
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#823029 Εκτός από την τυχόν μεταφορά που είναι θέμα αλλά στην πράξη σπάνιο ένα κλασικό πιάνο έχει και το επιπλέον έξοδο του κουρντίσματος, νομίζω προβλέπεται κάθε χρόνο αν χαίρει ικανής χρήσης.

:lol: Τι θα πει δεν βολεύεται με τα ακουστικά; Αν δεν βολεύονται όλοι οι άλλοι γύρω του το καλό που του θέλω του κακομαθημένου να βυσματωθεί γιατί εεεε! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#823074 Το κλασικό έχει άλλη χάρη και άλλο ήχο, πιο ζεστό, γεμίζει τον χώρο αλλιώς κλπ κλπ.
Επισης τα πλήκτρα έχουν άλλη αίσθηση και βάρος.
Όταν μάθαινα πιάνο πιτσιρικάς δεν μπορούσα με τίποτα να παίξω σε ηλεκτρικό.

Επισης κρατάει αξία, το δικό μου πουλήθηκε 30 χρόνια μετά ακριβότερα απ όσο αγοράστηκε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#823077 Έχει προχωρήσει η τεχνολογία και πλέον τα καλά ηλεκτρικά είναι πολύ κοντά σε αίσθηση με τα κλασικά

Η μικρή στο ωδείο παίζει σε ένα καλο κλασικό και διαπιστώνει ελάχιστες διάφορες με το Yamaha που αγοράσαμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Asimov έγραψε:Έχει προχωρήσει η τεχνολογία και πλέον τα καλά ηλεκτρικά είναι πολύ κοντά σε αίσθηση με τα κλασικά
Η μικρή στο ωδείο παίζει σε ένα καλο κλασικό και διαπιστώνει ελάχιστες διάφορες με το Yamaha που αγοράσαμε
Αυτό, καμία σχέση με τα παλιότερα ηλεκτρικά. Και σε ήχο (ήχους) και σε αίσθηση πλήκτρων.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#835512 Η δασκάλα είπε ότι έφτασε η ώρα να μεταβεί σε 4/4 (full size) βιολί. Οκ, το υπάρχον 3/4 είχε αγοραστεί μτχ από άλλη μαθήτρια στο σχολείο και ελπίζω θα πουληθεί με τον ίδιο εύκολο τρόπο. Το θέμα είναι τι να της πάρουμε; Πλέον μιλάμε για τελικό βιολί, πλήρες μέγεθος που θα μπορεί να το κρατήσει για χρόνια. Δε λέω για σούπερ βιολί που ίσως πάρει κάποτε αν ασχοληθεί σοβαρά αλλά θα πρέπει να είναι λίγο πιο καλό από το τωρινό (Stentor Student II), και να το ευχαριστιέται για να ασχολείται αλλά και να την στηρίξει στη βελτίωσή της. Οπότε πόσο παραπάνω να φτάσουμε, εδώ είναι το θέμα. :hmmm:
Νομίζω θέλω το πιο καλό δυνατόν βιολί στην πιο απλή έκδοσή του. Ώστε να έχουμε μια καλή βάση για να μπορούμε να βελτιώσουμε χορδές και δοξάρι που φαίνεται μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά.
Έχω καταλάβει τα ελάχιστα που θέλουμε (το είδος του ξύλου για το πάνω, την πλάτη, τα πλευρά, έβενος εκεί που πρέπει κλπ) που όμως είναι ψιλοστάνταρ σε όλα τα βιολιά πέραν των πολύ φτηνών. Και είναι δύσκολο πλέον να καταλάβεις τις διαφορές. Μερικές φορές διαφέρουν τα χαρακτηριστικά ανάλογα ποιος το λέει (πχ το είδος βερνικιού και αν είναι με το χέρι). Για τα λεφτά που θεωρώ λογικά όλα είναι άπω ανατολής/Κίνα αλλά τα πιο καλά έχουν πιο καλό συμπαγές ξύλο από πιο καλή βόρεια (=κρύα, καλό για το ξύλο) προέλευση, αν μοιάζει σαν να έχει αρπάξει λίγο φωτιά (flaming) και είναι χειροποίητα ή πιο χειροποίητα. Αλλά και η εμφάνιση κάνει διαφορά, κυρίως το χρώμα, μερικά δεν τα μπορώ/εί (ευτυχώς στο χρώμα συμφωνούμε).
Φυσικά ρόλο παίζει και η τιμή. Έκανα μια μελέτη αγοράς και έχω επιλέξει κάμποσα μοντέλα. Αλλά μερικά πιο ακριβά τα βρίσκω σε πιο καλή τιμή από άλλα που έχουν πιο χαμηλή αρχική τιμή. Ποιες μάρκες είναι γνωστές στο χώρο και ποιες κινεζιές με ωραίο όνομα; Και πως ξέρω αν αξίζει ή όχι; Πχ τα Yamaha είναι ακριβά λόγω ονόματος ή όντως αξίζουν; Οπότε τώρα θα ρωτήσουμε τη δασκάλα αν μπορεί να μας καθοδηγήσει (ναι το τάδε για την τιμή του αξίζει ή το άλλο με παρόμοια τιμή είναι καλύτερο)/απορρίψει ή έχει κάτι άλλο να προτείνει.
Από μάρκες έχω Cremona, Gewa (γερμανική αλλά εκτός από τα καλά τα φτιάχνει στην Κίνα), Hidersine (Αγγλική αλλά στην Κίνα), Primavera, Stentor (Αγγλική αλλά από άπω ανατολή), Yamaha (μάλλον από Κίνα).
Και βέβαια σωστό είναι να τα παίξεις (αν ξέρεις τι κάνεις) ή να τα ακούσεις. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό και τι της αρέσει.
Υπάρχει και η δυνατότητα να νοικιάσουμε κάποια από τα πιο συνήθη στην εδώ αγορά μοντέλα για 3 μήνες μπας και καταλάβουμε τι μας αρέσει.
Δουλειά δεν είχαμε δουλειά βρήκαμε....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#835904 Η δασκάλα μίλησε και βασικά στήριξε αυτό που είχα σκεφτεί ότι θα ήθελα, απέρριψε τα Yamaha, η μάρκα αξίζει αλλά όχι για τα φτηνά, μόνο για πολύ πιο ανεβασμένη κατηγορία. Επίσης προτείνει να το πάρουμε με έξτρα καλές χορδές από την αρχή και να το πάρουμε από καλό μαγαζί. Και τι εννοεί καλό μαγαζί; Όχι κάποιο γενικό μουσικομάγαζο αλλά κάποιο στο οποίο να έχουν ειδικό που να ξέρει να στήνει σωστά το βιολί πριν στο πουλήσουν για να είναι έτοιμο και στο καλύτερό του για αποφυγή ατυχημάτων και κακής ποιότητας ήχου. Βασικά μιλάμε για την σωστή προετοιμασία της οποίας τα πιο βασικά είναι κόψιμο στο σωστό σχήμα και τοποθέτηση της γέφυρας στο σωστό μέρος, σωστά κάθετα και τα ποδαράκια της να ταιριάζουν ακριβώς στο σχήμα του βιολιού και του post, το μικρό αφαιρούμενο ξύλινο κολωνάκι που τοποθετείται με μεγάλη ακρίβεια ανάμεσα στην επάνω και κάτω επιφάνεια του βιολιού λίγο πιο πέρα από την λεπτή χορδή (έχουν ειδικό εργαλείο που χωράει από τις χαραμάδες για να το πιάνουν και να το καθοδηγούν).
Οπότε μάλλον παίζω μεταξύ Hidersine Piacenza και Primavera 200 ή Loreato
Είπε ότι θα μου στείλει και e-mail οπότε περιμένω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#847373 Έκλεισε η υπόθεση με το βιολί, δυστυχώς δεν είδα έκπτωση μαύρης Παρασκευής από το καλό μαγαζί οπότε προχώρησα. Περιμένω να έρθει το Hidersine Piacenza με τις συνιστώμενες έξτρα χορδές Pirastro Tonica. Το καλό που της θέλω είναι να της αρέσει και να παίζει πιο καλά με αυτό.
ΕικόναΕικόνα
Της πήρα και μια βάση αναλόγιο που βρήκα πολύ φτηνά από Amazon για να στήνει τις παρτιτούρες της και να μην κάνει ακροβατικά ούτε να βάζει εμένα να της τις κρατάω.
Και μια και είμαι σε αναρρωτική άδεια άρχισα να ψάχνομαι να μάθω να παίζω πιάνο. Η φαντασίωση είναι να παίζω εγώ το πιάνο και η κόρη το βιολί παραδίπλα μου.... λέμε τώρα. :innocent:
Πάντως μέσα σε 2-3 μέρες υπάρχει πρόοδος. Αλλά τα χέρια μου πονάνε, ειδικά το αριστερό...