Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
rx8_drifter έγραψε:Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του πιτσαδορου, η RYNAIR δεν ήταν που ζηταγε τρελό μπαγιοκο απ τους εκάστοτε δήμους για να ανοίξει δρομολόγια?

Μα το λέει:

Ryanair έγραψε:Η εταιρεία, όπως λέει, θα ξεκινήσει τη χειμερινή σεζόν καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα στο Βερολίνο, προορισμός για τον οποίο καταγράφονται υψηλοί ναύλοι, προσθέτει. Παράλληλα στην κριτική ότι η Ryanair ζητεί επιδοτήσεις από περιφέρειες και δήμους για να εκτελεί πτήσεις, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του Βόλου, ο κ. Ο' Μπράιεν απαντά ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη βάση κόστους και προκειμένου να διατηρηθεί μια πτήση και πέραν της περιόδου αιχμής, τότε χρειάζονται έσοδα. Αν μπορούν να προέλθουν από το μάρκετινγκ, έχει καλώς, παρατηρεί.

...αν δεν μπορούν, προσθέτω, θα τα βρούμε από αλλού :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#79086 Δεν βλέπω κάτι παράλογο εδώ. Σου λέει, ΑΝ θέλεις να σου φέρνω τουρίστες στο αεροδρόμιο της περιοχής σου, θα τσοντάρεις κάτι για να βγαίνω.

Αν δεν μας συμφέρει, δεν το κάνουμε. Πριν αρχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλο όμως στις κακές εταιρίες, πρέπει να δούμε αν όντως δεν μας συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
By corsair
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν βλέπω κάτι παράλογο εδώ. Σου λέει, ΑΝ θέλεις να σου φέρνω τουρίστες στο αεροδρόμιο της περιοχής σου, θα τσοντάρεις κάτι για να βγαίνω.

Αν δεν μας συμφέρει, δεν το κάνουμε. Πριν αρχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλο όμως στις κακές εταιρίες, πρέπει να δούμε αν όντως δεν μας συμφέρει.

Εμενα πάλι δε μου φαίνεται λογικό ο μέσος δημότης να πληρώνει (επιδοτει) το εισητηριο του οποιουδήποτε τουριστα (της πλακας κιολας) που θα αφήσει λεφτά σε πολυ συγκεκριμένα σημεία, και πιθανότατα δεν θα ωφεληθει καθόλου μιας και δεν εμπλέκεται άμεσα η εμεσα με το τουριστικο προιον. Να μην αναφερθώ στο οτι επιδοτουμε και τα ταξιδάκια του Ελληνα... γιατι θα μπει γκολ απο τα αποδυτηρια...
Άβαταρ μέλους
By ast
Dimitris_P έγραψε:2 ονόματα θ'αλλάξουν στον υπολογιστή :rant:

Κατά βάση, αν επιτρεπόταν η αλλαγή ονόματος θ' αγόραζα μαζικά εισιτήρια από τη Ryanair 6 μήνες νωρίτερα και θα τα πουλούσα με καπέλο λίγο πριν τις πτήσεις. Αυτό προσπαθούν ν' αποφύγουν.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Dimitris_P έγραψε:Έχω κάτι εισιτήρια για Ρώμη αλλά επειδή η :inlove: μάλλον δε θα της δώσουν άδεια θα πάνε στράφι. Για ακύρωση μου επιστρέφουν μόνο ~40€ :dizzy: Γίνεται να τα δώσω σε κάποιον άλλον να ταξιδέψει να μη πάνε χαμένα ή κι εκεί υπάρχει κόστος αλλαγής/μεταβίβασης;

Με αφορμή αυτό που έγραψες, μου αρέσουν πολύ τα ποστ με ειλικρινείς ερωτήσεις που όμως είναι τόσο ασαφή και ελλειπή που είναι αδύνατον να δώσεις μια χρήσιμη απάντηση.

Εν συντομία, τα πάντα εξαρτώνται από το με ποιά εταιρία είναι τα εισητήρια και σε τι booking class, και όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις αναφέρει τίποτα από τα 2. :vava:

Γι αυτό κι εγώ αντιπροτείνω το εξής: για να μη πάει στράφι το εισητήριο, βρες μια άλλη κοπέλα με το ίδιο ονοματεπώνυμο. :lol:

Για την Ryanair, αυτό που θα προσθέσω ότι έχει όντως δίκιο στη κριτική ότι τα τέλη του Ελ Βενιζελ είναι δυσανάλογα ακριβά (το αεροδρόμιο λειτουργεί μια χαρά, αλλά η εταιρία διαχείρησης κάααθεται και εισπράτει χωρίς διάθεση ανταγωνισμού). Βλ. fare structure για τυχαίες πτήσεις την ίδια μέρα:

Κώδικας: Επιλογή όλωνFare 1: Carrier A3 PNOBAGD SKG to ATH (rules)
Passenger type ADT, one-way fare, booking code P
Covers SKG-ATH (Economy) €14.00
Greek Airport Development Charge (GR) €12.00
A3 YQ surcharge (YQ) €3.00
Subtotal per passenger €29.00

Κώδικας: Επιλογή όλωνFare 1: Carrier A3 PNOBAGD ATH to SKG (rules)
Passenger type ADT, one-way fare, booking code P
Covers ATH-SKG (Economy) €9.00
Greek Airport Development Charge (GR) €12.00
Greek Passenger Terminal Facilities Charge (WP) €12.99
Greek Security Charge (WQ) €5.65
A3 YQ surcharge (YQ) €3.00
Subtotal per passenger €42.64

Από την άλλη, η εταιρία (FR) έχει αρκετά διαφορετικό business model από τις άλλες low cost και λειτουργεί περισσότερο ως παράσιτο. Την έχω επιλέξει στο παρελθόν, αλλά όσο έχω επιλογή ($$$) προσπαθώ να την αποφύγω για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο προσωπικό της και ακριβώς γιατί λίγο-πολύ εκβιάζει τις τοπικές αρχές όπου ενδιαφέρεται να πετάξει.

Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς, είναι το τι θα αποφέρουν σε χρήματα οι τουρίστες που θα φέρει. Το μπαγιόκο-bottom line είναι που μας ενδιαφέρει και όχι ο απόλυτος αριθμός των αφίξεων. :rtfm:

----------

In other news, τελικά προτίμησα την ασφαλή λύση και έκλεισα πάλι με Φλούφλη Χανς και Aegean. Η Easyjet ήταν περίπου 35 λίρες λιγότερο αλλά και 2 μέρες παραπάνω διαμονή στην Ελλάδα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By gakost
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν βλέπω κάτι παράλογο εδώ. Σου λέει, ΑΝ θέλεις να σου φέρνω τουρίστες στο αεροδρόμιο της περιοχής σου, θα τσοντάρεις κάτι για να βγαίνω.

Δηλαδή εσένα το business model αυτό σου φαίνεται πολύ λογικό για αεροπορική εταιρία..... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#79999 Λογικο δεν ξερω αν ειναι αλλα ειναι απόλυτα επιτυχημενο. Ειδικα αν καποιος δει πως ξεκινησε η ryanair και που ειναι σημερα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Zorz έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Έχω κάτι εισιτήρια για Ρώμη αλλά επειδή η :inlove: μάλλον δε θα της δώσουν άδεια θα πάνε στράφι. Για ακύρωση μου επιστρέφουν μόνο ~40€ :dizzy: Γίνεται να τα δώσω σε κάποιον άλλον να ταξιδέψει να μη πάνε χαμένα ή κι εκεί υπάρχει κόστος αλλαγής/μεταβίβασης;

Με αφορμή αυτό που έγραψες, μου αρέσουν πολύ τα ποστ με ειλικρινείς ερωτήσεις που όμως είναι τόσο ασαφή και ελλειπή που είναι αδύνατον να δώσεις μια χρήσιμη απάντηση.

Εν συντομία, τα πάντα εξαρτώνται από το με ποιά εταιρία είναι τα εισητήρια και σε τι booking class, και όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις αναφέρει τίποτα από τα 2. :vava:

Indeed ξέχασα ν'αναφέρω αεροπορική. Al'Italia. Booking class normal, από προσφορά.
Δεν προχώρησα σε καμία ακύρωση τελικά αφού δε σύμφερε, αντίθετα αυξήθηκαν οι πιθανότητες να πάμε :superman:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#80043 Al'Italia? Καινουργια ειναι αυτη; Αραβικη;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#80090 Αγκυρα
Σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου, ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ακίν Οζτουρκ, ηγήθηκε σμήνους τουρκικών μαχητικών F-16 σε πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας γίνεται λόγος για «εκπαιδευτική πτήση» και αναφέρεται ότι τέσσερα μαχητικά F-16 υπό τον πτέραρχο Οζτουρκ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ακντζιλάρ, έξω από την Αγκυρα με προορισμό την 6η Κύρια Βάση Αεροπορίας στον Πάνορμο (Μπαντίρμα).

Μετά την επιθεώρηση της μονάδας από τον αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας και την ενημέρωση που έγινε, τα F-16 συναντήθηκαν με αεροσκάφη ίδιου τύπου από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ. Το σμήνος υπό την διοίκηση του Οζτούρκ κατευθύνθηκε δυτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου βορείως της Λέσβου και διέσχισε σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου όλο το Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο και σε ύψος, όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση μόλις 150 μέτρων.

Η όλη η πτήση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και, σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα τουρκικά μαχητικά παρέμειναν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία και κατονομάζει: Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Λέρος, Κως και Ρόδος.

Η τουρκική ανακοίνωση συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387417
Άβαταρ μέλους
By pasxos
#80128 Μα τι τα χουμε τοσα rheinmetall στα νησια ριχτε τον τον πουστη... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
pasxos έγραψε:Μα τι τα χουμε τοσα rheinmetall στα νησια ριχτε τον τον πουστη... :shifty:

Πάντα ήθελα ρίξω μία με δαυτο, το έβλεπα εκεί που σκουριαζε :(
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#80615 9 λεπτά "τάβλας"... και όταν λέμε τάβλα, το εννοούμε με 'κ'. :iconcool: