Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:
Scotch έγραψε:Από περιέργεια: Έχεις οδηγήσει κάποιο ηλεκτρικό;

Scotch, με το QQ κάνουμε 50.000Km τον χρόνο. Πιστεύεις ότι έχει αξία να οδηγήσω κάποιο ηλεκτρικό; Επίσης αν είχαμε 50.000 € για αυτοκίνητο, δεν θα αγοράζαμε την βασική έκδοση του QQ. Και Lamborghini θα ήθελα να οδηγήσω, αλλά ούτε τα λεφτά έχω, ούτε καλύπτει τις ανάγκες μας :lol:

Με αυτά τα δεδομένα (του δίνετε και καταλαβαίνει ε... εγώ τόσα km δεν κάνω ούτε σε 5 χρόνια), θα είχε αξία από την άποψη ότι θα έχεις καλύτερη εικόνα της όποιας προόδου, με τα μειονεκτήματα που σίγουρα έχει το ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή, για αυτούς που κάνουν ημερησίως περισσότερα km της αυτονομίας του.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#793624 Για εμένα πρόοδος θα υπήρχε αν τα ηλεκτρικά έκαναν το ίδιο καλά σε αυτά που ήδη προσφέρουν τα συμβατικά, και προσέφεραν το κάτι παραπάνω σε ορισμένους τομείς (π.χ. προστασία του περιβάλλοντος, επιδόσεις, ασφάλεια, λιγότερος θόρυβος, κλπ). Το είμαι καλύτερος στους μισούς τομείς και χειρότερος στους άλλους μισούς δεν το λες και πρόοδο. Και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το κόστος, μιας και μιλάμε για καταναλωτικό προϊόν.
Και φυσικά η μεγαλύτερη ένσταση μου είναι ότι αυτή η "πρόοδος" πρακτικά επιβάλλεται. Αν το προϊόν είναι τόσο καλό, γιατί μου κάνεις υποχρεωτική την μετάβαση σε αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#793628 Για τον ίδιο λόγο που αντί για λιγνίτη παράγεις πλέον από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
Γιατί ο λιγνίτης είναι καρκινογόνος (μεταξύ άλλων).
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#793642 Από όσο θυμάμαι το Άμστερνταμ δεν έχει ούτε το ανάγλυφο ούτε την ζέστη της Αθήνας. Οποιαδήποτε κουβέντα για χρήση ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο (άλλο για leisure) πέραν όλων των άλλων προβλημάτων των ελληνικών πόλεων δεν γίνετε να παραβλέπει και αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Για τον ίδιο λόγο που αντί για λιγνίτη παράγεις πλέον από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

Ακόμη και εκεί δεν θα έχουμε αποκλειστικά ΑΠΕ αλλά συνδυασμό με ορυκτά καύσιμα! Επίσης, δεν θα ήμασταν ιδιαίτερα θετικοί αν μας ανάγκαζαν να γυρίσουμε υποχρεωτικά σε ΑΠΕ και να πληρώναμε τα διπλά για το ρεύμα.

Scotch έγραψε:@ axel12p: Οδήγησε ένα και θα τα δεις όλα με άλλο μάτι :s_biggrin

Scotch δεν είμαι αρνητικός για τα ηλεκτρικά και είμαι βέβαιος ότι το Tesla σου είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο! Προσωπικά θα αγόραζα άνετα ένα ηλεκτρικό, ακόμη και Twizy, μιας και θα κάλυπτε άνετα τις ανάγκες μου ως δεύτερο αυτοκίνητο. Είχα λάβει μέρος και στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για τα 20 Ami που έδινε, αλλά τζίφος :lol:
Έχω και γνωστούς που θα τους πρότεινα άνετα ηλεκτρικό, γιατί γνωρίζω ότι θα κάλυπτε άνετα τις ανάγκες τους και έχουν την δυνατότητα να το φορτίζουν στο σπίτι τους.

Όπως ανέφερα νωρίτερα, η ένσταση αφορά την "υποχρεωτικότητα" της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, λόγω του ότι δεν μπορεί να καλύψει ακόμη τις ανάγκες όλων των οδηγών και φυσικά κόστους. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε περισσότερα φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται. Ακόμη και τα Κινέζικα, έρχονται στην Ευρώπη με δυσανάλογα υψηλή τιμή. Το Ora Cat για παράδειγμα, κοστίζει στην Κίνα από 14 έως 18 χιλιάδες ευρώ και στην Αγγλία έχει έρθει με τιμή 30.000€ :dizzy:

Άβαταρ μέλους
By bibendum
#793664 Ζούμε σε μια εποχή που από την μια βγάζουμε ανακοίνωση κάθε βδομάδα για το αν τα μακαρόνια ζάσταβα που λέει ο άλλος κάνουν 0.69 η 0.72 και από την άλλη πάμε στη υποχρεωτικότητα του αυτοκινήτου του 40+k και αναρωτιόμαστε γιατι μερικοί είναι αρνητικοί σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Zeus έγραψε:Από όσο θυμάμαι το Άμστερνταμ δεν έχει ούτε το ανάγλυφο ούτε την ζέστη της Αθήνας. Οποιαδήποτε κουβέντα για χρήση ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο (άλλο για leisure) πέραν όλων των άλλων προβλημάτων των ελληνικών πόλεων δεν γίνετε να παραβλέπει και αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες
Έχει κρύο, βροχές πολλές και αέρα!
Όσο δύσκολο είναι στην ζέστη και τις ανηφόρες της Αθήνας πχ, άλλο τόσο είναι σε βροχή και αέρα και κρύο.
Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί το κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#793691 @ bibendum και axel12p:
Νομίζω πως όλοι αναφερόμαστε στους petrolψεκς. Δηλαδή σε όσους δεν αντιμετωπίζουν κανέναν από τους περιορισμούς (οικονομική δυνατότητα, πολλά km ημερησίως, δυνατότητα εύκολης φόρτισης), αλλά παρόλα αυτά "ΜΕΚ μέχρι να σβήσει ο ήλιος". Εννοείται πως για όσους υπάρχουν οι ανωτέρω περιορισμοί, υπάρχει πρόβλημα με αυτήν την "επιβολή".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793692 Τι κανουν οι Ολλανδοι; Ποδηλατουν με σοβαρο αερα και βροχη; Και αντε και τον κανουν (;), καταλαβαινεις φυσικα ποσο βοηθαει το αναγλυφο της χωρας τους.

( Το κρυο δεν παιζει κανενα ρολο προφανως).

Γενικως.

Μην πιθικιζετε. Αυτα ελεγε και ο ΓΑΠ πριν 15 χρονια ( " θα το κανουμε οπως στη Σουηδια") και γελαγαν μεχρι και τα ουπατ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:@ bibendum και axel12p:
Νομίζω πως όλοι αναφερόμαστε στους petrolψεκς. Δηλαδή σε όσους δεν αντιμετωπίζουν κανέναν από τους περιορισμούς (οικονομική δυνατότητα, πολλά km ημερησίως, δυνατότητα εύκολης φόρτισης), αλλά παρόλα αυτά "ΜΕΚ μέχρι να σβήσει ο ήλιος". Εννοείται πως για όσους υπάρχουν οι ανωτέρω περιορισμοί, υπάρχει πρόβλημα με αυτήν την "επιβολή".

Το προβλημα βεβαια ειναι οτι απεναντι στους πετρολψεκς του συγκεκριμενου προφιλ που αναφερεις ( δεν λεω, μπορει να αποτελουν και το 3%) εχεις να αντιπαραταξεις τα χαπατα του ΤΖΑΜΠΟΥΛΙΑ κοστους χρησης ( αλλο ενα 3%). Για το "περιβαλλοντικο αποτυπωμα" δεν αναφερω τπτ οπως βλεπεις, μεχρι και τα λεχτρικα καταλαβαν τι κωμωδια προσφεραν απλοχερα οταν επιχειρηματολογουσαν πανω σε αυτο.

Με αλλα λογια, μαλωνουν τα boys with toys σε xenon ( πως τα λεω ) αχυρωνα, η πραγματικη ζωη ( = η καθημερινοτητα της πλειοψηφιας) γιατι να κατσει να διαλεξει πλευρα; Για να βαυκαλιζεται εκαστος μοναμαχος για το ποσο ΣΟΦΟΣ ειναι; :lol:

Αντε , το πολυ πολυ να τσακωσουμε μια κανατα ποπ κορν. :eat:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Τι κανουν οι Ολλανδοι; Ποδηλατουν με σοβαρο αερα και βροχη; Και αντε και τον κανουν (;), καταλαβαινεις φυσικα ποσο βοηθαει το αναγλυφο της χωρας τους.

( Το κρυο δεν παιζει κανενα ρολο προφανως).

Γενικως.

Μην πιθικιζετε. Αυτα ελεγε και ο ΓΑΠ πριν 15 χρονια ( " θα το κανουμε οπως στη Σουηδια") και γελαγαν μεχρι και τα ουπατ.

Βασικα εχεις δικιο. Το θεμα δεν ειναι οι Ολλανδοι. Αυτοι ξεκινησαν απο το 70 που ειχαν τρομερα μποτιλιαρισματα οταν εμεις εδω σιγα σιγα μπαιναμε στην αυτοκινηση και ζητησαν ενα αλλο μοντελο. Το οποιο τους πηρε καμια 20ρια χρονια και βαλε να το φτιαξουν και συνεχως το δουλευουν.

Για ελα εδω να πεισεις τον μεσο Ελ οδηγο να μην παρκαρει στις ραμπες, στις στασεις, να μην κλεινει γκαραζ για "ενα λεπτακι" και αφου το κανεις πεισε τον να σεβεται τους ποδηλατοδρομους ή οτι αλλο
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793700 Επισης περα απο την παπαγαλια, να σταματησουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Γιατι στο τελος ( με την πολυτιμη συνδρομη του πιθηκισμου) καταντας αρχοντοχωριατης.

Η Ολλανδια νικοπαππα ειχε μαζεψει την εμπορικη δραστηριοτητα του μισου κοσμου την ωρα που ο Μεγαλυτερος Ελληνας σκουπιζε τον κωλο του με κοτρωνες. Τι συγκρινεις τωρα. Σαν να λεμε γιατι δεν χτιζουν Μεγαρο Μουσικης στην Σιερρα Λεονε.

( Κατσε να δω αν εχει, μην ξεφτιλιστουμε. Ok, δεν εχει, να περασει το ποστ).
Άβαταρ μέλους
By panos2171
axel12p έγραψε:Για εμένα πρόοδος θα υπήρχε αν τα ηλεκτρικά έκαναν το ίδιο καλά σε αυτά που ήδη προσφέρουν τα συμβατικά, και προσέφεραν το κάτι παραπάνω σε ορισμένους τομείς (π.χ. προστασία του περιβάλλοντος, επιδόσεις, ασφάλεια, λιγότερος θόρυβος, κλπ). Το είμαι καλύτερος στους μισούς τομείς και χειρότερος στους άλλους μισούς δεν το λες και πρόοδο. Και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το κόστος, μιας και μιλάμε για καταναλωτικό προϊόν.
Και φυσικά η μεγαλύτερη ένσταση μου είναι ότι αυτή η "πρόοδος" πρακτικά επιβάλλεται. Αν το προϊόν είναι τόσο καλό, γιατί μου κάνεις υποχρεωτική την μετάβαση σε αυτό;

Πρόοδος θα έρθει, ακόμα είναι κάτι που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας. Γι αυτό άλλωστε και οι κατασκευαστές προτίμησαν να στοχεύσουν σε πελάτες με οικονομική άνεση ώστε να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.

Anonymous Founder έγραψε:Για τον ίδιο λόγο που αντί για λιγνίτη παράγεις πλέον από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

2022 και η Γερμανία καίει πάλι άνθρακα...
Άρα με την υπάρχουσα ζήτηση ρεύματος τα φωτοβολταικά και οι ανεμογεννήτριες δεν αρκούν. Είναι δυνατόν να αρκούν όταν το δίκτυο επιβαρυνθεί στο υπερπολλαπλάσιο; Τι θα γίνει, θα μπούνε ακόμα περισσότερα φωτοβολταικά; Και που θα μπούνε αυτά, στις γόνιμες εκτάσεις; Είναι προτιμότερο να στήσεις μια μονάδα βιοντίζελ και να εκμεταλλεύεσαι την παραγωγή της πρώτης ύλης για διπλό σκοπό.

Και επανέρχομαι στο παραπάνω που είπα, κάποια στιγμή θα διορθώσουν το πρόβλημα της διάρκειας μπαταρίας αλλά και χρόνου φόρτισης. Αυτό σημαίνει ανάγκη για ακόμα περισσότερο ρεύμα. Εδώ στα κινητά πλέον φτάσαμε να έχουμε φορτιστές 60watt άρα που καταλήγουμε, στο ότι και οι ίδιοι που λέγανε ότι μέχρι το 2035 θα σταματήσουν οι ΜΕΚ καταλαβαίνουν ότι αυτό το σχέδιο δεν είναι και τοσο αιδιόδοξο.
Πάλι καλά που οι Ιάπωνες βλέπουν κάμποσες δεκαετίες μπροστά και ψάχνονται με ότι εναλλακτικό μέσο μπορεί να δώσει κίνηση με ελάχιστους ρύπους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:Συν το ότι τα κίνητρα δεν είναι τζάμπα. Είναι κρατικά χρήματα που ειδάλλως θα πήγαιναν αλλού, πχ νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, κτλ...

Σίγουρο αυτό;

< >

Τί εννοείς;; Ότι ξαφνικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεννήθηκαν ξαφνικά λεφτά για φοροαπαλλαγές;; :lol: :lol: Αν αντί για το Τέσλα έπαιρνες ένα πχ Q3, θα πλήρωνες 5-6 χιλιάρικα επιπλέον σε φόρους, ενώ τώρα όχι. Αυτό λοιπόν είναι μείωση των κρατικών εσόδων, που από κάπου θα πρέπει να αντισταθμιστεί.

George_Prix έγραψε:Για τα συκα δε μπορω να απαντησω εκ μερους του Ντιμη. Αν δε φοβαται το μπαν, ας πει αυτος τι εχει κατα νου :shifty:

Η Καλαμάτα είναι γενικώς γνωστό ότι φημίζεται και για το χόρτο της. Για σαλάτες εννοώ προφανώς, τί νομίζετε; :shifty:

Στη συζήτηση για τα ΜΜΜ και την αστική κινητικότητα να βάλουμε λίγο σας παρακαλώ και το μετρό της Θεσσαλονίκης. :inlove: