- 19 Νοέμ 2022, 00:21
Anonymous Founder έγραψε:Για τον ίδιο λόγο που αντί για λιγνίτη παράγεις πλέον από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
Γιατί ο λιγνίτης είναι καρκινογόνος (μεταξύ άλλων).
Ακόμη και εκεί δεν θα έχουμε αποκλειστικά ΑΠΕ αλλά συνδυασμό με ορυκτά καύσιμα! Επίσης, δεν θα ήμασταν ιδιαίτερα θετικοί αν μας ανάγκαζαν να γυρίσουμε υποχρεωτικά σε ΑΠΕ και να πληρώναμε τα διπλά για το ρεύμα.
Scotch έγραψε:@ axel12p: Οδήγησε ένα και θα τα δεις όλα με άλλο μάτι 
Scotch δεν είμαι αρνητικός για τα ηλεκτρικά και είμαι βέβαιος ότι το Tesla σου είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο! Προσωπικά θα αγόραζα άνετα ένα ηλεκτρικό, ακόμη και Twizy, μιας και θα κάλυπτε άνετα τις ανάγκες μου ως δεύτερο αυτοκίνητο. Είχα λάβει μέρος και στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για τα 20 Ami που έδινε, αλλά τζίφος
Έχω και γνωστούς που θα τους πρότεινα άνετα ηλεκτρικό, γιατί γνωρίζω ότι θα κάλυπτε άνετα τις ανάγκες τους και έχουν την δυνατότητα να το φορτίζουν στο σπίτι τους.
Όπως ανέφερα νωρίτερα, η ένσταση αφορά την "υποχρεωτικότητα" της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, λόγω του ότι δεν μπορεί να καλύψει ακόμη τις ανάγκες όλων των οδηγών και φυσικά κόστους. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε περισσότερα φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται. Ακόμη και τα Κινέζικα, έρχονται στην Ευρώπη με δυσανάλογα υψηλή τιμή. Το Ora Cat για παράδειγμα, κοστίζει στην Κίνα από 14 έως 18 χιλιάδες ευρώ και στην Αγγλία έχει έρθει με τιμή 30.000€