Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By DAP
#78880 Συγνωμην σε ποια πολη ειναι αυτη η αναρχη σταθμευση; Βλεπω καλα η κανω λαθος; Δυο σειρες πιατσα ταξι στα δεξια...απεναντι παρκαρισμενα μηχανακια και απο εξω παλι δευτερη σειρα παρκαρισμενων.Ουτε στη Καλλιθεα :lol: δεν ειναι τοσο χυμα......
Άβαταρ μέλους
By Morx
DAP έγραψε:Συγνωμην σε ποια πολη ειναι αυτη η αναρχη σταθμευση; Βλεπω καλα η κανω λαθος; Δυο σειρες πιατσα ταξι στα δεξια...απεναντι παρκαρισμενα μηχανακια και απο εξω παλι δευτερη σειρα παρκαρισμενων.Ουτε στη Καλλιθεα :lol: δεν ειναι τοσο χυμα......

Αυτα ειναι το πουταναριο που λεγεται Λάρισα. Στις δε φωτογραφιες, πετυχαινεις Light την κατασταση.... συνηθως ειναι ΠΟΛΥ χειροτερα εκει και γενικοτερα σε ολο το κεντρο
Άβαταρ μέλους
By kacey
g8777 έγραψε:Κaefcey, παραδεξου το, δεν βγαινεις εξω για να οδηγησεις ετσι; Γουσταρεις να τρως ξυλο ρε παιδι μου. Ειμαι σιγουρος κατι τετοιο συμβαινει εδω περα. Το να μπαινεις στο φορουμ και να νιαουριζεις "θα κανω", "θα δειξω", "αυτο", "εκεινο" διασκεδαζει αφανταστα αυτους που εχουν στοιχειωδη λογικη.

Επειδη τωρα το ειδα αυτο.

α) γουσταρω να γαμαω, με διαφορους δημιουργικους τροπους, αυτους που με ενοχλησαν χωρις λογο, που με αδικησαν, με τραμπουκισαν επειδη δεν περασε το αδικο τους (ειδικα σε αυτο) κλπ κλπ. Το αν τρωω ξυλο, ασε με να το ξερω εγω καλυτερα (ενιοτε τρωω).
β) γελα εσυ με τη παρτη μου, αλλα οταν θα διασταυρωθουν οι δρομοι μας θα σου κοπει το γελιο αποτομα. Το ιδιο εκαναν και επαθαν παρα πολλοι καφροι σαν αυτους που περιγραφω.
γ) Το οτι τα παραπανω τα λεει καποιος που σταματαει σε διαβασεις πεζων ακομα και με το μηχανακι, με κινδυνο να τον πατησουν οι υπολοιποι που ΔΕΝ σταματανε και περνανε απο γυρω του (ή του κανουν τσαμπουκα οι απο πισω επειδη σταματησε), θα επρεπε να σου λεει κατι. Δεν σου λεει. Λογικο, αφου εσυ αυτο που εχεις στο μυαλο σου ειναι να κοροιδεψεις.
δ) αν η στοιχειωδης λογικη ειναι να αφηνεις το καθε ΚΑΡΙΟΛΗ να ΣΟΥ κανει οτι γουσταρει, τοτε ασε με εμενα στη τρελα μου. Αυτο το πραγμα ομως που ειμαι εγω λαθος που δεν αφηνω να περασει εκεινος που απαιτησε και εκβιασε να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, και οχι εκεινος (που ξαναλεω, για χιλιοστη φορα, οτι το εκανε συνειδητα και εσκεμμενα), με ξεπερναει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#78977 Θυμαμαι και μια ιστορια λιγα χρονια πριν καπου στο κεντρο που ενας εκραξε εναν που περασε με στοπ χυμα και πανω στα καντηλια ο <παραβατης> εβγαλε σιδερικο και τον σκοτωσε..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#78984 Γουσταρω να ακούω σεξουαλικές ιστορίες απο κουπεα και ιστορίες του δρόμου απο Kacey..
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#78989 Σήμερα πρωί, έξω απο σχολείο:
Παππούς (70+) αποβιβάζει εγγονάκι απο Yaris 5ετίας, αφού έχει ελάχιστα ανέβει στο πεζοδρόμιο για να μην εμποδίζει τη λοιπή κυκλοφορία.
Με το που βλέπει "ελεύθερο" δρόμο ξεκινάει γκαζωμένος (σαφώς λόγω άγνοιας της "πραγματικής " του ταχύτητας ) και , ... ξεχνώντας πως στο μισό μετρο απ΄τον προφυλακτήρα του, έχει κολωνάκι πεζοδρομίου 70εκ ύψος.... ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ !
Διέλυσε προφυλακτήρα, καπώ, δεξί φτερό+φανάρι , μάσκα, ενώ ποτάμι έτρεχε αντιψυκτικό απο το ψυγείο !!! :help:
Επίλογος : Πρέπει να φοβήθηκε τόσο πολύ, που ούτε κατέβηκε να δεί τι συνέβει. Εφυγε σε 5 δεύτερα σαν πύραυλος και δεν ξέρω αν έφτασε σπίτι του, με τόσο νερό που έχανε !!! :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#79002 Πολλοί πεζοί (που δεν οδηγούν) έχουν ΑΓΝΟΙΑ του ΚΟΚ. Πιστεύουν ότι ο πεζός έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα. Το έχω ακούσει. Αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#79007 Στο συμβάν με τους δύο νεκρούς και την έλλειψη μαρτύρων που ανέφερε ο Morx, σχολίασα ότι οι μάρτυρες "εξαφανίσθηκαν" γιατί δεν ήθελαν μπλεξίματα και ταλαιπωρία. Θα αναφέρω μια προσωπική εμπειρία για να δείτε τι εννοώ.

Ιούλιος 2007. Απόγευμα, μόλις γυρίζω από την δουλειά, ο μικρός μου (16 χρονών τότε) βγαίνει από το σπίτι για να πάει βόλτα. Σε 3 λεπτά γυρίζει πίσω λέγοντας ότι δύο τύποι τον λήστεψαν (χρήματα, γυαλιά, MP3 player, κινητό κλπ) σχεδόν έξω από το σπίτι. Κατεβαίνω βιαστικά και σχεδόν γυμνός όπως ήμουν μπαίνω στο αυτοκίνητο με τον γιό μου και παίρνω σβάρνα τους δρόμους για να τους βρώ. Έψαχνα αρκετά αλλά (ευτυχώς) δεν τους βρήκα.

Συναντάω τυχαία έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ, του λέω τι έγινε και με προετρεψε να αναφέρω το γεγονός στο Αστ. Τμήμα για να επιληφθούν αυτοί. Έχοντας τον γιό μου μαζί και κυρίως για λόγους παραδειγματισμού, έπρεπε να κάνω ότι θα έκανε ένας σωστός πολίτης. Πήγαμε λοιπόν στο Τμήμα και αναφέραμε το γεγονός ως οφείλαμε. Συνελήφθησαν την επομένη και παραπέμφθηκαν (μεταξύ των άλλων, γιατί επρόκειτο για "μπουμπούκια") και με την κατηγορία της ληστείας.

Από τότε άρχισε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία που ως αποτέλεσμα είχε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επεδίωκα να "διδάξω" στο παιδί. Παραβλέπω τον καυγά που έκανα με τους αξ/κούς γιατί ήθελαν να φέρουν τους ληστές μπροστά στο ανήλικο για αναγνώριση και πηγαίνω στο ζουμί, στον κολασμό του εγκλήματος.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά καλείται ο γιός μου ως μάρτυς κατηγορίας στο δικαστήριο που προσδιορίστηκε για τον Ιούνιο 2010. Φοιτητής πλέον σε πανεπιστήμιο άλλης πόλης, με ρωτάει τι πρέπει να κάνει, γιατί έχει εξεταστική. "Παρατάς της εξεταστική και έρχεσαι να καταθέσεις όπως οφείλεις" του απάντησα. Ήρθε το παιδί και το δικαστήριο ανεβλήθη. Η ιστορία με τις κλήσεις και τα δικαστήρια που αναβάλλονταν επαναλαμβάνονταν για χρόνια και κατά σύμπτωση σχεδόν όλα προσδιορίζονταν τους μήνες Σεπ, Φεβ, Ιουν, σε περιόδους εξετάσεων. Πόσες φορές λέτε να πήγε και να έφυγε άπρακτος λόγω αναβολής; Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 18 (ολογράφως: ΔΕΚΑΟΚΤΩ) φορές, έως πέρσι που εκδικάσθηκε.

Μία φορά που η διαδικασία είχε διακοπεί για την επομένη, ο γιός μου πήγε στον Πρόεδρο για να τον ρωτήσει αν τελικώς πιστεύει ότι θα εκδικασθεί η υπόθεση την επομένη ή πάλι θα αναβληθεί (γιατί την επομένη έδινε σημαντικό μάθημα) και πήρε την απάντηση ότι "αν δεν είσαι εδώ όταν κληθείς, θα τιμωρηθείς με φυλάκιση".

Τι έμαθε το παιδί μου από την ιστορία αυτή; Ότι δεν φτάνει που τον λήστεψαν, δεν πήρε πίσω τίποτε από αυτά που του έκλεψαν, έχασε πολύτιμο χρόνο και ένα σωρό μαθήματα για να καταθέσει, δαπάνησε χρήματα για να πηγαινοέρχεται αδίκως λες και του έκαναν καψόνι και απειλήθηκε κιόλας ότι θα τιμωρηθεί. Ευτυχώς πάλι που η ταλαιπωρία περιορίσθηκε μόνο σ’ αυτά και δεν είχαμε και απειλές ή και εκβιασμούς.

Ερώτηση: Πόσο πρόθυμος νομίζετε ότι θα είναι την επόμενη φορά (ο ενήλικος πολίτης πλέον) που θα κληθεί ως μάρτυρας και μάλιστα για υπόθεση όχι δική του (που να τον αφορά άμεσα), αλλά άλλων; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#79041 @ kacey έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει αν πέσεις σε έναν όμοιο η χειρότερο σου ? τις συνέπειες τους ?
πόσα χρόνια οδηγάς ? και πόσο ετών είσαι?
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Dimitris_P έγραψε:Πολλοί πεζοί (που δεν οδηγούν) έχουν ΑΓΝΟΙΑ του ΚΟΚ. Πιστεύουν ότι ο πεζός έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα. Το έχω ακούσει. Αλήθεια.

Μολις φωτογραφισες μια φίλη μου. Δεν προσεχει ποτέ οταν περναει το δρόμο κι οταν της λεω να προσέχει ή να μην περναει προτου ελεγξει, με γραφει εντελώς. Κάποια μέρα θα τη μαζεύω μου φαίνεται αλλα και πάλι θα νομίζει ότι έχει δικιο.

.
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:Σήμερα πρωί, έξω απο σχολείο:
Παππούς (70+) αποβιβάζει εγγονάκι απο Yaris 5ετίας, αφού έχει ελάχιστα ανέβει στο πεζοδρόμιο για να μην εμποδίζει τη λοιπή κυκλοφορία.
Με το που βλέπει "ελεύθερο" δρόμο ξεκινάει γκαζωμένος (σαφώς λόγω άγνοιας της "πραγματικής " του ταχύτητας ) και , ... ξεχνώντας πως στο μισό μετρο απ΄τον προφυλακτήρα του, έχει κολωνάκι πεζοδρομίου 70εκ ύψος.... ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ !
Διέλυσε προφυλακτήρα, καπώ, δεξί φτερό+φανάρι , μάσκα, ενώ ποτάμι έτρεχε αντιψυκτικό απο το ψυγείο !!! :help:
Επίλογος : Πρέπει να φοβήθηκε τόσο πολύ, που ούτε κατέβηκε να δεί τι συνέβει. Εφυγε σε 5 δεύτερα σαν πύραυλος και δεν ξέρω αν έφτασε σπίτι του, με τόσο νερό που έχανε !!! :dizzy:

Σε παρομοιο περιστατικο στην Κηφισιά μπροστα από το ΑΒ εστριψε παππους με Ε200 και ξηλωσε το κολωνακι. Εφαγε την πορτα και το φτερο του, εννοείται ουτε σταματησε να δει τι εγινε.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#79097 Pitt

α) τι εφαγαν?
β) να ετοιμαζεστε και για την εφεση

Dimitris_P έγραψε:Πολλοί πεζοί (που δεν οδηγούν) έχουν ΑΓΝΟΙΑ του ΚΟΚ. Πιστεύουν ότι ο πεζός έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα. Το έχω ακούσει. Αλήθεια.

Πολλοι εδω μεσα, που υποτιθεται οτι εχουμε μια α σχεση με τα οχηματα και τη κινηση σε δρομους, εχουν πει ακριβως το ιδιο και μαλιστα το μεταφραζουν και ως "ο πεζος μπορει να κανει οτι γουσταρει οποτε γουσταρει και εσυ εισαι υποχρεωμενος να πεσεις στα τεσσερα να το δεχτεις και να σου αρεσει κιολας".

Eliaskat έγραψε:@ kacey έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει αν πέσεις σε έναν όμοιο η χειρότερο σου ? τις συνέπειες τους ?

35,16. Εκεινος θα το εχει ξεκινησει, τι να κανουμε.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Pitt έγραψε:Ερώτηση: Πόσο πρόθυμος νομίζετε ότι θα είναι την επόμενη φορά (ο ενήλικος πολίτης πλέον) που θα κληθεί ως μάρτυρας και μάλιστα για υπόθεση όχι δική του (που να τον αφορά άμεσα), αλλά άλλων; :hmmm:

Αν είναι εργαζόμενος, είναι τζάμπα άδεια που δεν μετράει στο σύνολο, οπότε παίζει και να ψήνεται :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kacey έγραψε:Pitt

α) τι εφαγαν?
β) να ετοιμαζεστε και για την εφεση

2 χρόνια ο ένας και 4 ο άλλος. Πλήρωσαν και πήγαν σπίτι τους.

Η μόνη ταλαιπωρία που υπέστησαν (το πήγαινε-έλα 18 φορές στα δικαστήρια δεν το θεωρώ γι’ αυτούς ταλαιπωρία) ήταν ο "τραυματισμός" τους κατά ή μετά την σύλληψη... επειδή όπως μας είπαν οι αστυνομικοί, χμμμ... "σκόνταψαν και έπεσαν οι απρόσεκτοι".
Με το ζόρι ο γιός μου τους αναγνώρισε, αφού οι μούρες τους ήταν αγνώριστες και πρησμένες. :vava:

Eliaskat έγραψε:@ kacey έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει αν πέσεις σε έναν όμοιο η χειρότερο σου ? τις συνέπειες τους ?

35,16. Εκεινος θα το εχει ξεκινησει, τι να κανουμε.

Kacey, το λάθος που κάνεις εσύ με τους πεζούς, το κάνω ενίοτε κι’ εγώ κυρίως με κάποιους ταξιτζήδες που ενώ δεν έχουν προτεραιότητα, μπαίνουν σε διασταύρωση βγάζοντας το μισό αυτοκίνητο μέχρι την μέση τους δρόμου με σκοπό να σε ψαρώσουν και να σε αναγκάσουν να πέσεις στα φρένα. Κόβω πάντα όταν έχω την σύζυγο μέσα γιατί παθαίνει κρίσεις πανικού, αλλά όταν είμαι μόνος, το πόδι πάει στο γκάζι από μόνο του και με το ζόρι το συγκρατώ, τι να κάνω... :shifty:

Τονίζω ότι πρόκειται περί λάθους, άσχετα αν έχω καραμπινάτη προτεραιότητα. Καμιά φορά θα γίνει η |λογοκρισία| και μετά άντε ασφάλειες, συνεργεία, δικαστήρια και τρέχα γύρευε. Τελικώς άλλος θα φταίει αλλά και εγώ θα βγώ ζημιωμένος χάνοντας χρόνο, χρήμα και κυρίως την ησυχία μου.

Καταλαβαίνω πως νοιώθεις, αλλά σκέψου κι’ εσύ αν αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία που θα υποστείς αν από λάθος εκτίμηση γίνει μια στραβή με κανέναν πεζό. Τι θα κερδίσεις; Τίποτε. Θα του βάλεις μυαλό; Αμφιβάλλω. Το μόνο που θα έχεις πετύχει θα είναι η ικανοποίηση του "εγώ" σου.

Ίσως θα πρέπει να παίρνουμε κανένα lexotanil και να αφήνουμε τον εγωισμό μας στο σπίτι, πριν πιάσουμε το τιμόνι. :s_yes

mjacob έγραψε:Αν είναι εργαζόμενος, είναι τζάμπα άδεια που δεν μετράει στο σύνολο, οπότε παίζει και να ψήνεται :lol:

Αν είναι εργαζόμενος στον ευρύτερο ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα εννοείς. Γιατί αν είναι στον ιδιωτικό και την κοπανήσει μια, δύο, τρείς, δεν θα χρειασθεί την δέκατη όγδοη φορά να πάρει άδεια, αφού δεν θα έχει πλέον εργοδότη.

EDIT: Μη πάρει κανείς στα σοβαρά αυτό περί lexotanil. Είναι γνωστό ότι "επηρρεάζει την ικανότητα χειρισμού μηχανημάτων"... :s_yes
Τελευταία επεξεργασία από Pitt και 19 Φεβ 2015, 16:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά