Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
dimviii έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Για να είμαι πιο σαφής δεν ήξερα καν ποιος ήταν ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην προηγούμενη κυβέρνηση, αν ήταν ο τότε πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος. Για αυτό και έγραψα πιο πάνω «αν δεν έχω χάσει επεισόδια».

δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για πολυ απλα ερωτηματα,αλλα εισαι και σιγουρος οτι αποκλειεται να ειχε δωσει εντολη ο Γουρλοματης για να τον παρακολουθησουν :thumbsup:

Θα ήθελες να υποδείξεις το σημείο που το υπονόησα αυτό;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#783965 Σκέψου τώρα επί μια τριετία να ξυπνάς καθιδρος, έβλεπες λέει ότι στην ουρά για το λιφτ είχε μάζωξη τό αυτοδιαχειριζομενο στεκι του Πολυτεχνείου, συναυλία αλληλεγγύης στον απεργο πείνας Ζακ Κωστόπουλο λεει.

Είναι να μην τρελαίνεσαι μετά;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:
dimviii έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Για να είμαι πιο σαφής δεν ήξερα καν ποιος ήταν ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην προηγούμενη κυβέρνηση, αν ήταν ο τότε πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος. Για αυτό και έγραψα πιο πάνω «αν δεν έχω χάσει επεισόδια».

δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για πολυ απλα ερωτηματα,αλλα εισαι και σιγουρος οτι αποκλειεται να ειχε δωσει εντολη ο Γουρλοματης για να τον παρακολουθησουν :thumbsup:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Η απλά ήταν επικεφαλής μιας υπηρεσίας που δρούσε χωρίς την παραμικρή πρόθεση να τον ενημερώσει εκτός και αν όντως προέκυπτε κάτι.
Σίγουρα είναι πολιτικά υπεύθυνος για αυτό, αλλά από μόνο του απέχει από το να συμπεραίνουμε αυτόματα ότι αυτός τις ζήτησε.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. Οι μυστικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αμφιβάλλω ότι σε οποιαδήποτε χώρα (εκτος ίσως από τις πραγματικές δικτατορίες) ο πρωθυπουργός γνωρίζει κάθε τους κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
dimviii έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:
dimviii έγραψε:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Η απλά ήταν επικεφαλής μιας υπηρεσίας που δρούσε χωρίς την παραμικρή πρόθεση να τον ενημερώσει εκτός και αν όντως προέκυπτε κάτι.
Σίγουρα είναι πολιτικά υπεύθυνος για αυτό, αλλά από μόνο του απέχει από το να συμπεραίνουμε αυτόματα ότι αυτός τις ζήτησε.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. Οι μυστικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αμφιβάλλω ότι σε οποιαδήποτε χώρα (εκτος ίσως από τις πραγματικές δικτατορίες) ο πρωθυπουργός γνωρίζει κάθε τους κίνηση.

:dizzy:

Από τα υπογραμμισμένα σε αυτές τις δυο προτάσεις εσύ κατάλαβες πως έγραψα ότι "αποκλείεται να είχε δώσει εντολή"; :roll:

Πες μου ότι κάνεις πλάκα, ή ότι δεν πρόσεξες τι είχε γραφτεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αδυναμία κατανόησης.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:
dimviii έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:
dimviii έγραψε:

Χρήστος Λάππας έγραψε:

:dizzy:

Από τα υπογραμμισμένα σε αυτές τις δυο προτάσεις εσύ κατάλαβες πως έγραψα ότι "αποκλείεται να είχε δώσει εντολή"; :roll:

Πες μου ότι κάνεις πλάκα, ή ότι δεν πρόσεξες τι είχε γραφτεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αδυναμία κατανόησης.

και βεβαια,αφου αμφιβαλλεις εαν σε δημοκρατιες ο πρωθυπουργος γνωριζει καθε τους κινηση.
Αρα οι υφισταμενοι το εκαναν χωρις να γνωριζει ο ιδιος.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#783981 Οκ, θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια, λόγω δουλειάς το συναντάω συχνά.

Η φράση "αλλά από μόνο του απέχει από το να συμπεραίνουμε αυτόματα ότι αυτός τις ζήτησε"

και η φράση "αμφιβάλλω ότι σε οποιαδήποτε χώρα (εκτος ίσως από τις πραγματικές δικτατορίες) ο πρωθυπουργός γνωρίζει κάθε τους κίνηση (της ΕΥΠ)"

ΔΕΝ σημαίνουν "αποκλείεται να έδωσε αυτός εντολή".

Σημαίνουν όμως το αντίθετο. Ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έδωσε αυτός την εντολή.

Το "Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έδωσε αυτός την εντολή" με το "Αποκλείεται να έχει δώσει την εντολή αυτός" απέχουν όσο εγώ και εσύ πολιτικά.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 22 Σεπ 2022, 00:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#783982 Τελικά απάντηση για το πως λένε τον προϊστάμενο που δεν ξέρει τι γίνεται στο μαγαζί του δεν πήραμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τον λέμε υπεύθυνο, και οφείλει να αναλάβει αυτός την ευθύνη για ό,τι συνέβη. Ο Μητσοτάκης πρέπει να το κάνει.

δλδ να παραιτηθει ή δεν καταλαβα παλι καλα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:Οκ, θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια, λόγω δουλειάς το συναντάω συχνά.

Η φράση "αλλά από μόνο του απέχει από το να συμπεραίνουμε αυτόματα ότι αυτός τις ζήτησε"

και η φράση "αμφιβάλλω ότι σε οποιαδήποτε χώρα (εκτος ίσως από τις πραγματικές δικτατορίες) ο πρωθυπουργός γνωρίζει κάθε τους κίνηση (της ΕΥΠ)"

ΔΕΝ σημαίνουν "αποκλείεται να έδωσε αυτός εντολή".

Σημαίνουν όμως το αντίθετο. Ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έδωσε αυτός την εντολή.

Το "Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έδωσε αυτός την εντολή" με το "Αποκλείεται να έχει δώσει την εντολή αυτός" απέχουν όσο εγώ και εσύ πολιτικά.

και ποιος εδωσε ρε Χρησταρα την εντολη να παρακολουθησουν τον Ανδρουλακη?
Ηταν κατι τοσο ασημαντο ωστε να μην ερωτηθει ο Κουλης?
Ποτε θα ρωτουσαν τον Κουλη,οταν θα παρακολουθαγαν τον Πουτιν,Μπαιντεν? Η και εκει καποιος υφισταμενος θα επαιρνε την αποφαση ερημην του Κουλη?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#783994 Χρήστο Λάππα, μην περιμένεις να παραδεχτεί ο Μητσοτάκης ότι έδωσε εντολή για παρακολούθηση. Αν και έτσι όπως το βλέπω, ακόμα και να το παραδεχτεί, θα βρεις κάποιο επιχείρημα για να τον δικαιολογήσεις. :lol:

Όμως, φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση της Intellexa (Predator) με τον ανηψιό του ΠΘ, . Δημητριάδη.
Με δεδομένο ότι ο Μητσοτάκης, from the day one, έγινε επικεφαλής της ΕΥΠ, αναρωτιόμαστε ακόμα τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια.

Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator
https://www.reportersunited.gr/9529/mes ... -predator/

Ταυτόχρονα, κάποια ανεξάρτητα ΜΜΕ που προσπαθούν να κάνουν ρεπορτάζ για το θέμα, δέχονται SLAPP

https://www.reportersunited.gr/9628/exo ... ypoklopes/
https://www.reportersunited.gr/9598/pre ... is-agoges/

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω θα αρκούσαν για να θεωρήσεις δεδομένη την εμπλοκή πχ του Τσίπρα σε ανάλογο σκάνδαλο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#783995 Αυτό απλά δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Υποψιάζομαι ούτε εσυ, πιθανόν κανένας από το forum. Εκτος και αν έχουμε κάποιον εδώ μέσα να δουλεύει στις μυστικές υπηρεσίες.

Το μόνο για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό το θέμα είναι ότι… δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι έγινε από την στιγμή που λείπουν τόσες πολλές πληροφορίες (και είναι η φύση του συμβάντος τέτοια που πιθανόν δεν γίνεται αλλιώς).

Όταν λοιπόν μου λείπουν πληροφορίες προτιμώ να παραδεχτώ ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ και να πω ότι ΘΕΩΡΩ ΠΙΘΑΝΟ (ή ΔΕΝ θεωρώ πιθανό) και όχι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΙΝΕ αυτό ή εκείνο.

Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός όταν λέμε να αναλάβει τι ευθύνη, και πάλι δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν είμαι στην θέση του. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να γίνει τόσο χοντρή βλακεία on my watch. Έχει συμβεί βέβαια σε ένα γνωστό μου: https://www.iefimerida.gr/news/434053/t ... ati-vinteo

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ξεκινούσα ξηλώνοντας αυτόν που διέταξε την παρακολούθηση και πιθανόν θα αναδιοργάνωνα όλη την υπηρεσία. Και θα το έκανα όχι μόνο γιατί αυτό που συνέβη με εξέθεσε προσωπικά και έριξε σκιές στην χώρα, αλλά τράβηξε την προσοχή σε μια υπηρεσία η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια κάθε χώρας και που εκ φύσεως πρέπει να περνά απαρατήρητη.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός όταν λέμε να αναλάβει τι ευθύνη, και πάλι δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν είμαι στην θέση του. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να γίνει τόσο χοντρή βλακεία on my watch. Έχει συμβεί βέβαια σε ένα γνωστό μου: https://www.iefimerida.gr/news/434053/t ... ati-vinteo

Ε εντάξει, αφού ο Τσίπρας δεν παραιτήθηκε γιατί να το κάνει ο Μητσοτάκης.

Η διαφορά όμως είναι ότι ο Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη για κάτι που ΔΕΝ ήταν υπεύθυνος, επικεφαλής, προϊστάμενος.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#783997 Ο Κύριος Τσίπρας (με 2 κεφαλαία) έγινε ένας απλός γνωστός. :( Ενός ποστ σιγή για τη χαμένη αστική ευγένεια. :(
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#783998 Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι έκανε ο Τσίπρας τότε, αλλά φαντάζομαι ότι θα ήταν κάτι σαν αυτό που πρότεινα να κάνει τώρα ο Μητσοτάκης. Ξηλώνω τον υπεύθυνο για το συμβάν, και αναδιοργανώνω την υπηρεσία.

Δεν ξέρω αν είθισται για τους πρωθυπουργούς να είναι επικεφαλής των πυροσβεστικών σωμάτων, αλλά από ότι διάβασα ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για πρωθυπουργούς να είναι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών. Λέει αλήθεια; Ψέμματα; Δεν γνωρίζω.

Θεωρώ πάντως ότι το να μπει επικεφαλής στην συγκεκριμένη υπηρεσία δεν του εξασφάλισε κάτι που δεν θα μπορούσε να το πάρει αλλιώς αν όντως ήθελε να κάνει κατά βούληση παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων. Αντίθετα, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου σε περίπτωση που γινόταν η στραβή, όπως και έγινε.