Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
13%
0
N/A
1
13%
1
13%
3
38%
0
N/A
0
N/A
1
13%
1
13%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By ripper
#782309 Εγώ δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα με το SC. Αν γίνει δηλαδή κάτι στους τελευταίους γύρους δεν θα βγάλουμε SC;
Πάντα υπάρχει και υπήρχε περίπτωση να τελειώσει ο αγώνας υπό SC, όλο το ζόρι είναι από την υπέρτατη περυσινή παπαρια όπου καταστρατηγήθηκαν οι κανονισμοί.
Ο Horner αφού επωφελήθηκε σκανδαλωδώς σε SPA και Abu Dhabi και είτε τουμπεκιαστηκε είτε έλεγε ένα κάρο αρλούμπες για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, βγαίνει τώρα που είναι καβάλα στο άλογο να μας πει τι είναι καλό για την F1. Και δεν βγαίνει κανένας επίσημος να του πει άσε μας κουκλίτσα μου.

Χθες τηρήθηκαν οι κανονισμοί και ο αγώνας ήταν μια χαρά δίκαιος.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#782372 Δε θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα.
Τι το αφύσικο είχε; Επειδή "ναός της ταχύτητας" κι έτσι; Στο A1 Ring θα ήταν μια χαρά δηλαδή με SC;
Ούτε ότι σε κάποιες πίστες θέλουν 5 λεπτά να απομακρύνουν μονοθέσιο, σε άλλες 25 λεπτά για την ίδια φάση, είναι πρωτοφανές. Ότι θα γίνει σπέκουλα ανάλογα με τον ποιον εξυπηρετεί κάθε φορά (τον ίδιον :ninja: ) ε..
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#782396 Αν ηταν μπροστα ο Φερσταππεν και περυσι στο Αμπου Νταμπι, ετσι θα τελειωνε ο αγωνας...
Ελα ομως που ηταν μπροστα ο Χαμιλτον!
(Καταλαβες τωρα Γιωργο γιατι δεν μπηκε στα πιτ να αλλαξει λαστιχα ο Χαμιλτον; Γιατι παριστανοντας τον ανιδεο καθε τοσο λες "ας εμπαινε και αυτος να βαλει κοκκινα, λαθος επιλογη του και του κοστισε")
Γιατι δεν θα μπαινε ο φερσταππεν αφου μπορουσε ως δευτερος να επιλεξει αν θα μπει ή δεν θα μπει, βλεποντας τι κανει ο Λουης μπροστα του και θα τελειωνε ο αγωνας με τον Φερσταππεν μπροστα, πισω απ το αυτοκινητο ασφαλειας!
Τηρωντας τον κανονισμο. :s_yes και ουτε γατα ουτε ζημια)
Το ηξεραν στην Μερτσεντες, δεν μπηκε, τους χαλασε τη σουπα και χρειαστηκε να γινουν απαραιτητως τα "ανθρωπινα λαθη"! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777

Καλά τα λέει ο Γουίλ ΥV.
Μην κοιτάς από κάτω που βγήκαν τα σουβλιά και οι πριονοκορδελες, ο Γουίλ είναι αντικειμενικιαρης.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#782418 Μόλις είδα ότι είναι μόλις 41 άρα θα τον τρώω στη μάπα μέχρι να πεθάνω (κυριολεκτικά).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#782424 Διάβασα όλο το thread, μιας και τον αγώνα τον είδα με το ζόρι... χθες βράδυ (και το Ολλανδικό, το έχω δει μισό, μιλάμε για κατάντια! Εγώ που κάποτε έβλεπα μέχρι και BTCC και WTCC και BSB και και... πάει γέρασα!).
Ειλικρινά ρε παιδιά, λες και βλέπαμε άλλο αγώνα και τα σχόλια που διαβάζω, πραγματικά μου φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου! Συνοπτικά τι είδα εγώ:
-Μακράν, (πολύ) ταχύτερος ο συνδυασμός RBR και Verstappen, ο Perez σαφώς πιο αργός
-Ο Leclerc μπορεί να κατάφερε να πάρει την pole, αλλά ήταν σαφές πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει εμπρός. Όταν μετά από τόσους γύρους δεν καταφέρνεις ν'απομακρυνθείς, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ πως στην επόμενη αλλαγή ελαστικών, θα χάσεις την θέση. Κι αυτό, φάνηκε ξεκάθαρα στο τέλος, όπου με ταχύτερη γόμα, δεν κάλυπτες την διαφορά.
-Ένας αγώνας που η Ferrari ΔΕΝ έκανε κάποιο λάθος. Απλώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την RBR. To πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε.
-Πολύ ωραίο αγώνα ο Sainz, δείχνει πως πλέον προσαρμόστηκε στο μονοθέσιο κατ' εμέ.
-Ανεβασμένη η Mercedes, παραμένει τρίτο μονοθέσιο πίσω από RBR, και SF.
-Ναυάγιο η Alpine, τίποτε ιδιαίτερο η McLaren (έδειχνε στα ίσια ή και χειρότερα με την Williams), τα ίδια ή και χειρότερα η Alpha Tauri. Ελπίζω όντως ο Gasly να φύγει για Alpine, είναι ό,τι καλύτερο και για τους δύο.
-Haas και Sauber, σε πολύ ρηχά νερά, παραδόξως γι'ακόμη έναν αγώνα καλύτεροι οι μικροί από τους έμπειρους. Ο Mick Schumacher, εδώ και αρκετούς αγώνες, είναι καλύτερος από τον K. Magnusen. Ενώ συμφωνώ πως δεν έχει δείξει σημάδια μεγαλείου, εν τούτοις, νομίζω πως μια χαρά επιλογή είναι να παραμείνει στην Haas, παρά να πάει κάποιος σαν τον D. Ricciardo...
-Τέλος, η αποκάλυψη του αγώνα: Nyck de Vries, τι είναι αυτό που έκανες παιδάκι μου; Να μπεις στο Q2 και να είσαι διαρκώς στο Top10 (εκτός από την αλλαγή ελαστικών, που ΟΚ); Που ξεφτίλισες τον Latifi εντελώς; Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας πιτσιρικάς rookie για να του δοθεί μια ευκαιρία; Τι παραπάνω έκανε ο Michael Schumacher στο Βέλγιο με την Jordan για να γίνει χαμούλης για την υπογραφή του μετά; Επίσης, driver of the day, οπότε FIA, φωνή λαού, οργή θεού κλπ κλπ. Κάντε κάτι και εσείς. Βάλτε 1-2 ομάδες ακόμη, λεφτά φέρνει η Liberty. O Andretti παρακαλάει να μπει.

ΥΓ: Δεν μπαίνω στην κουβέντα για το SC, γιατί δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Κακώς το συζητάτε ή ακούτε τις @@ρις του Horner που το λέει για να δικαιολογήσει την κλεψιά του Abu Dhabi.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#782426 Επειδή ήμουν από αυτούς που το ζήτησα (δηλαδή κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση για 2 γύρους), εννοείται ότι δεν υπήρχε λόγος να βγει κόκκινη και πολύ σωστά ακολουθηθήκανε οι κανονισμοί κατά γράμμα

Με έπιασε το οπαδικό όμως. Αλλά το οπαδικό και το τι θέλει ο καθένας μας είναι άσχετο με το rulebook

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω να συζητήσουμε επί του θέματος αυτού
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:-Πολύ ωραίο αγώνα ο Sainz, δείχνει πως πλέον προσαρμόστηκε στο μονοθέσιο κατ' εμέ.

Ο Σάινθ αυτό κάνει. Σε αγώνες με διαχείρηση μεγάλα στιντ και ελάχιστη πίεση κάνει καλούς αγώνες. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει το κάτι παραπάνω, αυτό που θα εντυπωσιάσει. Ξεκάθαρα οδηγός από το κάτω ράφι σε σχέση με τους 3 καλούς, μην πω και τον Ράσελ, Νόρις
Anonymous Founder έγραψε:-Τέλος, η αποκάλυψη του αγώνα: Nyck de Vries, τι είναι αυτό που έκανες παιδάκι μου; Να μπεις στο Q2 και να είσαι διαρκώς στο Top10 (εκτός από την αλλαγή ελαστικών, που ΟΚ); Που ξεφτίλισες τον Latifi εντελώς; Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας πιτσιρικάς rookie για να του δοθεί μια ευκαιρία; Τι παραπάνω έκανε ο Michael Schumacher στο Βέλγιο με την Jordan για να γίνει χαμούλης για την υπογραφή του μετά; Επίσης, driver of the day, οπότε FIA, φωνή λαού, οργή θεού κλπ κλπ. Κάντε κάτι και εσείς. Βάλτε 1-2 ομάδες ακόμη, λεφτά φέρνει η Liberty. O Andretti παρακαλάει να μπει.

Ο Ντε Φρις τρία χρόνια στη Φόρμουλα Ε είναι στα ίσια με τον Βανντόρν για τον οποίο ο θίασος έχει συγκεκριμένη άποψη και αυτό σαφώς δεν τον βοηθάει. Ναι ΟΚ κέρδισε τη Φ2 αλλά με την τρίτη όπως φέτος ο Ντρούγκο και αυτό δε δείχνει ότι είναι ΤΟ πηγαίο ταλέντο όπως άλλοι που πέρασαν με τη μία (Λεκλέρ, Ράσελ, ακόμα και ο Πιάστρι) και τέλος είναι και μεγάλος για ρούκι 27 χρονών. Δε λέω ότι δεν αξίζει ευκαιρία. Αξίζει περισσότερο από τον Μάγκνουσεν, τον Ρικ ή τον Λατίφι, να μη μιλήσω για Στρολ ή ακόμα και Αλόνσο.

Όσο για τους νέους (τον Αντρέτι επί προκειμένω) ζητάνε 200 εκατομμύρια παράβολο και καλά για να μην έχουμε καινούργια Αντρέα Μόντα. Πλάκα κάνουμε μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Anonymous Founder έγραψε:-Τέλος, η αποκάλυψη του αγώνα: Nyck de Vries, τι είναι αυτό που έκανες παιδάκι μου; Να μπεις στο Q2 και να είσαι διαρκώς στο Top10 (εκτός από την αλλαγή ελαστικών, που ΟΚ); Που ξεφτίλισες τον Latifi εντελώς; Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας πιτσιρικάς rookie για να του δοθεί μια ευκαιρία; Τι παραπάνω έκανε ο Michael Schumacher στο Βέλγιο με την Jordan για να γίνει χαμούλης για την υπογραφή του μετά; Επίσης, driver of the day, οπότε FIA, φωνή λαού, οργή θεού κλπ κλπ.

Είναι απίστευτα πιο γρήγορη η προσαρμογή σήμερα απ΄ ότι στην εποχή του Σούμι. Τότε αυτό που έκανε και έγινε χαμός για την υπογραφή του, ζήτημα να μπορούσαν να το κάνουν άλλοι 2. Σήμερα έχεις τον Ράσελ να πηδάει από την Williams στην Mercedes και να διεκδικεί νίκη. Στα 90s ήθελες έναν μήνα να εξηγήσεις στους μηχανικούς τι πάει στραβά στο μονοθέσιο και να στο φτιάξουν, αν πρώτα τους είχες πείσει πως αξίζει να σε ακούσουν. Σήμερα αρκούν 2 ματιές στην τηλεμετρία και πέντε γραμμές κώδικα για να έχεις ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο. Πλέον έχεις μια ντουζίνα οδηγών από τις μικρότερες κατηγορίες "έτοιμους". Πιστεύω πως σχεδόν οποιοσδήποτε πιτσιρικάς που πρωταγωνιστεί μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα από τους πρώτους του αγώνες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#782433 Η αλήθεια είναι πως δεν τα γνώριζα όλα αυτά κι ευχαριστώ πολύ για το... ξεστράβωμα!
Ειδικά η ηλικία είναι θέμα, είναι όντως μεγάλος στα 27 για ξεκίνημα στην σημερινή F1. Αλλά να θυμίσω εδώ πως κάποιοι ψάχνουν θέση για τον Giovinazzi...
Θεωρώ πως αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία και επίσης, το ότι στην Ε είσαι στα ίσια με τον Vandoorne, δεν σημαίνει πως θα έχεις την ίδια εξέλιξη σε όλα τα σπορ.
Σίγουρα δεν φαίνεται να είναι στο υψηλότατο επίπεδο άλλων, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει τρομακτική ικανότητα προσαρμογής αυτό που έκανε. Που δεν το έχουν όλοι.
@blinkys
Δεν συμφωνώ πως σήμερα είναι όλα πιο εύκολα, αν και καταλαβαίνω αυτό που λες: τα μονοθέσια είναι πολύ πιο πολύπλοκα και η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν είναι τα χιλιόμετρα που γράφουν σε πολύ εξελιγμένους προσομοιωτές ίσως.

Όσο για το παράβολο είναι τραγικό αν ισχύει. Τι είναι τα 200 μύρια, στραγάλια; Ήμαρτον!
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Anonymous Founder έγραψε:@blinkys
Δεν συμφωνώ πως σήμερα είναι όλα πιο εύκολα, αν και καταλαβαίνω αυτό που λες: τα μονοθέσια είναι πολύ πιο πολύπλοκα και η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν είναι τα χιλιόμετρα που γράφουν σε πολύ εξελιγμένους προσομοιωτές ίσως.

Πέρα από τους εξομοιωτές οι πιτσιρικάδες έρχονται "έτοιμοι". Είναι ήδη αθλητές, τόσο σε ικανότητες όσο και σε φυσική κατάσταση, έχουν χιλιόμετρα, προσέχουν την εικόνα τους και στο μόνο που διαφέρουν είναι στον τραπεζικό λογαριασμό και στην ταχύτητα των μονοθεσίων από αυτούς που ήδη έχουν μπει στην Φ1. Τα ηλεκτρονικά επίσης κάνουν την προσαρμογή ευκολότερη. Όταν έχεις απλά μηχανολογικές (ή και αεροδυναμικές) λύσεις/βελτιώσεις απαιτείται περισσότερος χρόνος για να τελειοποιηθούν ή απλά να τις συνηθίσει ο οδηγός. Με τα ηλεκτρονικά ο χρόνος σαφώς μειώνεται. Συνολικά βέβαια μπορεί να είναι δυσκολότερο να βρεις θέση μιας και έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Η οργάνωση που υπάρχει πλέον στην ανάδειξη ταλέντων έχει αυξήσει την δεξαμενή ταλέντων από την οποία μπορεί να "ψωνίσει" η κάθε ομάδα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#782442 Φυσικά και ισχύει, με γρήγορο ψάξιμο:
https://racer.com/2022/02/19/andretti-r ... if-needed/
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
https://www.youtube.com/watch?v=F9MxZqVMfro

Αυτό το είδατε; Δεν μπορούσε να βγει απο το μονοθέσιο η κουράδα. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#782454 Αυτές οι καρδούλες στο κράνος μου θυμίζουν μία ιστορική πίπα στα ευρωπαϊκά σαλόνια