Επαναλαμβάνω, άκουσα χθες σε κάποια εκπομπή πως η τιμή εκκίνησης θα είναι 1.6 με 1.7€...
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το βλέπεις εύκολα. Αν τα A/C σου είναι inverter και έχεις τριφασικό, είναι βέβαιο. Αν δεν έχεις τριφασικό, τότε μπορεί να θέλει λίγο προσοχή αν ανοίξεις εστίες ή θερμοσίφωνα (αν έχεις ηλεκτρικό).
3 κλιματιστικά inverter χρειάζονται λίγο ρεύμα γενικώς, και επίσης λόγω inverter δεν έχουν αυξημένο ρεύμα εκκίνησης τα μοτέρ τους.
Υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτισμός, είναι αστείες σαν καταναλώσεις (ελπίζω να μην έχεις βέβαια 20 λάμπες αλογόνου στην κουζίνα και στο σαλόνι όπως έχω δει σε κάποια σπίτια...).
edmond έγραψε:Ας θυμηθούμε και λίγο την αιθαλομίχλη που είχε πνίξει το λεκανοπέδιο τότενες με το πρώτο μπραφ της τιμής του θέρμανσης. Γενικά πιστεύω θα παίξει πολύ το ότι κινείται...καίγεται![]()
![]()
Επαναλαμβάνω, άκουσα χθες σε κάποια εκπομπή πως η τιμή εκκίνησης θα είναι 1.6 με 1.7€...
markvag έγραψε:Φέτος το χειμώνα κι εμείς τη βγάλαμε full με κλιματιστικά. Σπίτι 120τμ και δύο μονάδες, μια στο σαλόνι στη μία άκρη και μια στο υπνοδωμάτιο στην άλλη άκρη. Μόνιμα ανοιχτά στους 22°C σε χαμηλή ένταση (fan). Το καλοριφέρ ρυθμισμένο στους 21/22°C πήρε μπρος υποστηρικτικά 2-3 εβδομάδες μονο στα μεγάλα κρύα.Anonymous Founder έγραψε:
Συμφωνώ μονάχα στο πετρέλαιο θέρμανσης: είναι τόσο ακριβό, που μόνον όσοι ψηφίζουν Άδωνι Γεωργιάδη θα έκαναν κάτι τόσο βλακώδες, να πληρώσουν για να γυρίσουν στο πετρέλαιο.
Δεν νομίζω ούτε καν αυτοί να είναι τόσο ηλίθιοι...![]()
Αυτή την βλακεία μόνο ένας μπουμπούκος θα μπορούσε να την πετάξει...Νίκος Παππάς έγραψε:Τα κλιματιστικα δεν ζεσταινουν χωρο αλλα αερα. Πoυ σημαινει οτι μολις τα κλεισεις ο χωρος παγωνει σε χρονο dt. Mονο επικουρικα μπορουν να δουλεψουν.
Εμείς 3 χρόνια στη Δράμα μια χαρά την παλέψαμε με κλιματιστικά. Στο πρώτο σπίτι άναβε ελάχιστα το πετρέλαιο (γιατί είχε πολλές απώλειες) εδώ που μένω τώρα 120τμ χωρίς απώλειες, ένα δυνατό και αποδοτικό 24άρι μας έβγαλε όλο τον χειμώνα, μόνο στο ένα δωμάτιο άναβε κάποιο αερόθερμο για κάποιες ώρες (λίγες).
Αν το σπίτι δεν έχει απώλειες και το κλιματιστικό είναι αποδοτικό, κάνεις μια χαρά δουλειά. Φυσικά, πρέπει οι εσωτερικές πόρτες να είναι ανοιχτές.
Νίκος Παππάς έγραψε:markvag έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Τα κλιματιστικα δεν ζεσταινουν χωρο αλλα αερα. Πoυ σημαινει οτι μολις τα κλεισεις ο χωρος παγωνει σε χρονο dt. Mονο επικουρικα μπορουν να δουλεψουν.
Εμείς 3 χρόνια στη Δράμα μια χαρά την παλέψαμε με κλιματιστικά. Στο πρώτο σπίτι άναβε ελάχιστα το πετρέλαιο (γιατί είχε πολλές απώλειες) εδώ που μένω τώρα 120τμ χωρίς απώλειες, ένα δυνατό και αποδοτικό 24άρι μας έβγαλε όλο τον χειμώνα, μόνο στο ένα δωμάτιο άναβε κάποιο αερόθερμο για κάποιες ώρες (λίγες).
Αν το σπίτι δεν έχει απώλειες και το κλιματιστικό είναι αποδοτικό, κάνεις μια χαρά δουλειά. Φυσικά, πρέπει οι εσωτερικές πόρτες να είναι ανοιχτές.
Ευχομαι να ειναι ετσι Μαρκο. Οι εσωτερικες πορτες ειναι παντα ανοιχτες αλλα εχω 3 κλιματιστικα. Ενα 21.000 btu και 2 εννιαρια και δεν ξερω αν σηκωνει ο πινακας τις καταναλωσεις μαζι με ψυγειο, καμια τηλεοραση η εστια μαγειρεματος.
Η ακομα και τα 2 μαζι με κουζινα, τον υπολογιστη του μικρου, τηλεοραση κλπ
Τώρα, πιθανώς όταν μαγειρεύετε ή έχετε θερμοσίφωνα αναμένο, να χρειάζεται να κλείνετε κάποιο AC, σίγουρα όχι όλα...

edmond έγραψε:Ας θυμηθούμε και λίγο την αιθαλομίχλη που είχε πνίξει το λεκανοπέδιο τότενες με το πρώτο μπραφ της τιμής του θέρμανσης. Γενικά πιστεύω θα παίξει πολύ το ότι κινείται...καίγεται![]()
![]()
Νίκος Παππάς έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το βλέπεις εύκολα. Αν τα A/C σου είναι inverter και έχεις τριφασικό, είναι βέβαιο. Αν δεν έχεις τριφασικό, τότε μπορεί να θέλει λίγο προσοχή αν ανοίξεις εστίες ή θερμοσίφωνα (αν έχεις ηλεκτρικό).
3 κλιματιστικά inverter χρειάζονται λίγο ρεύμα γενικώς, και επίσης λόγω inverter δεν έχουν αυξημένο ρεύμα εκκίνησης τα μοτέρ τους.
Υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτισμός, είναι αστείες σαν καταναλώσεις (ελπίζω να μην έχεις βέβαια 20 λάμπες αλογόνου στην κουζίνα και στο σαλόνι όπως έχω δει σε κάποια σπίτια...).
Αν ειχα τριφασικο δεν θα την ανοιγα την κουβεντα. Μονοφασικο εχω με λαμπες LED παντου, ακομα και στα πορταττιφ.![]()
Το καλοκαιρι στις ζεστες παντως δεν ειχα θεματα αλλα τα κλιματιστικα αναβαν μεσημερι ενω το μαγειρεμα γινοταν πρωι η βραδυ.
Νίκος Παππάς έγραψε:Ευχαριστω Γρηγορη για τις πληροφοριες. Τα 3 κλιματιστικα δεν εχω λογο να τα ανοιξω εκτος αν χιονιζει γιατι κατω απο τους 5° πεφτει πολυ η αποδοση τους. Ας ελπισουμε φετος να μηνεχουμε τα περσινα / προπερσινα παλι. Ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος και μαλιστα καλος γιατι ζεσταινει και με αραιη συννεφια καλα, οποτε τον ανοιγω μερες με πολυ κρυο και συννεφιες συνεχεις, πραγμα σχετικα σπανιο στην Αθηνα. Ακομα και ετσι πανω απο μιση ωρα δεν χρειαζεται το νερο ζεματαει.
Αν παω σε επαυξηση πιθανον να χρειαστω και πινακα νεο για μεγαλυτερη ασφαλεια; Αυτος που εχω ειναι του '94 οπως και το κτιριο. Μην ανοιξω δουλειες τετοιες τωρα
Anonymous Founder έγραψε:Ό,τι διάβασα, μας έχει στην απέξω πάντως. Αρχίζω και ανησυχώ, και το μόνο που μένει είναι η αλλαγή της θέρμανσης σε υγραέριο, που ήταν αυτό που δεν ήθελα. Δεν έχω άλλη επιλογή όμως από αυτά που διαβάζω.
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]