Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
sknipper έγραψε:Η ιδέα να πλησιάσω με κατσαβίδι κοντά σε κρύσταλλο μου δημιουργεί ένα άγχος και ανησυχία που λειτουργούν εντελώς αποτρεπτικά!

Ανακάλυψα μια παρατημένη βιντεοκάμερα απόλυτα λειτουργική άγνωστου ιδιοκτήτη άρα τώρα δική μου. Τυχόν βιντεοσκοπήσεις που γενικά κάνω θα ήταν ίσως κανένα βιντεάκι της κόρης μου. Που το κάνω ωραιότατα με το κινητό ή την φωτομηχανή μου. Θυμήστε μου σας παρακαλώ γιατί χρειάζεται κανείς βιντεοκάμερα και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με απλή φωτομηχανή ή ακόμα και με το κινητό του.

Φυσικά και δεν χρειάζεσαι βιντεοκάμερα για να τραβήξεις ένα απλό βιντεάκι...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#78089 "Ενεργοποίησα" τη Mobius αυτές τις μέρες. Έκανα ένα ταξίδι, την είχα στα 1080 (wide) και μια χαρά. Την κατέβασα στα 720p για να μη γεμίζει γρήγορα η κάρτα (32ρα) και βλέπεται μια χαρά.

Μείον: η μπαταρία τελειώνει γρήγορα. Φοράει 500ρα και βλέπω ότι οι καινούριες έρχονται με 820mAh. Μάλλον θα πάρω καινούρια (μπαταρία).
Επίσης το βράδυ οι πινακίδες των μπροστά δε φαίνονται ως επί το πλείστον :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By avel
#78153 Αυτό παρατήρησα κι εγώ με τη mobius. Το commute μου διαρκεί 20 με 30 λεπτά και πλέον δεν μπορώ να γράψω το πήγαινε-έλα χωρίς να την βάλω στην πρίζα.

Πάντως η ποιότητά της στο φως της μέρας είναι απίστευτη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#78300 Έχει κανείς εμπειρία από τους φακούς Samyang? Όλοι εκθειάζουν τα οπτικά τους και την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά με προβληματίζει το ότι είναι manual focus.

Είδα συγκεκριμένα τον Samyang 85mm f1.4 (με 250€ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι αντίστοιχο), ο οποίος δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

https://flic.kr/p/hpcM5B
https://flic.kr/p/hYApcV

Δεν ξέρω βέβαια αν οι παραπάνω λήψεις είναι με την μία ή ενωμένες πολλές φωτογραφίες μαζί για να επιτύχει αυτό το βάθος πεδίου.

Άλλη "λύση" είναι ο Tamron 70-200 F/2.8 αλλά δεν είναι 1.4, τα λεφτά είναι τα διπλά και το βάρος πάνω από κιλό... Που να το κουβαλάς το θηρίο;;;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#78361 @axel12p
Δεν έχω εμπειρία επί του θέματος αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. (έχω τον απλό 85άρι της Canon). Επίσης στο DPGR λένε τα ίδια και ότι η χειροκίνητη εστίαση συνηθίζεται. Μεγάλη κουβέντα βέβαια γιατί παίζει ρόλο και τι φωτογραφίζεις.

Αυτά τα παραδείγματα αν κρίνω από το όνομα του τίτλου δεν είναι μία λήψη, αλλά από φωτογραφίες που έχω δει τέρμα ανοιχτός έχει μποκε να φαν και οι κότες.
Από την άλλη ο tamron είναι άλλη κατηγορία φακού.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#78369 Ότι είπε ο αποπάνω :lol:

Απλά να επισημάνω ότι όταν μιλάμε για Samyang, μιλάμε ότι είναι καλοί για τα λεφτά τους.
Έχω τον 14ρη, και εννοείται ότι όταν αυτός κάνει γύρω στα 3 1/2 κατοστάρικα ενώ o Canon 2 χιλιάρικα δεν τίθεται θέμα για το ποιον θα πάρει ο ερασιτέχνης ( :lol: ) και επάνω στην 5D2 ναι μεν δίνει καταπληκτικές εικόνες (π.χ.) λόγω εστιακού μήκους, πάσχει από παντελή έλειψη οξύτητας στα άκρα δε (δες κάτω δεξιά).
Λες ΟΚ, στο 1/6 της τιμής του Canon μάλλον δεν γίνονται και πολλά, αλλά αν το είχα προσέξει αυτό μπορεί και να μην τον έπαιρνα...

Για τον 85ρη δεν έχω άποψη γιατί δεν τον έχω δει, και είναι και λίγο πιο "εύκολο" εστιακό μήκος για να φτιάξεις φακό οπότε μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το θέμα είναι ότι, ο Canon 85/1.8 να παίζει κανένα κατοστάρικο παραπάνω, οπότε θυσιάζεις την αυτόματη εστίαση για ένα κατοστάρικο; food for thought.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#78379 imo, χειροκίνητη εστίαση και 1.8 δεν παίζει, τουλάχιστον για ερασιτέχνες. Σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού με τον 1.4 δε μπορεσα ποτέ να βγάλω απόλυτα εστιασμένες φωτό
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Red Garland έγραψε:Αυτά τα παραδείγματα αν κρίνω από το όνομα του τίτλου δεν είναι μία λήψη, αλλά από φωτογραφίες που έχω δει τέρμα ανοιχτός έχει μποκε να φαν και οι κότες.
Από την άλλη ο tamron είναι άλλη κατηγορία φακού.

Έχεις δίκιο ότι είναι πολλές φωτογραφίες, τώρα πρόσεξα ότι στα tags γράφει brenizer. Λέω και εγώ, τόσο διαφορά οι φωτογραφίες του τύπου σε σχέση με άλλες φωτογραφίες που είδα με τον συγκεκριμένο φακό; :lol:

Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα πάντως. Μακάρι να έβγαινε με ένα click.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#80414 Τι γίνεται με αυτά τα αρχεία .MTS που γράφουν τα βίντεο οι κάμερες;
Στην αρχή έγραφα βίντεο σε MP4, αλλά είδα πως τα κινούμενα αντικείμενα θολώνουν (σαν το φαινόμενο ghosting στις LCD).
Τα .MTS είναι απαλαγμένα από αυτό, αλλά με όποιον player και να τα αναπαράγω έχω σπασίματα στην κίνηση, σαν χαμένα frames.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#82488 Μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους :)
Perfect Effects 9 Premium, ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και νόμιμα!

Απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το DxO ViewPoint 1
Άβαταρ μέλους
By Pitt
BASSstarlet έγραψε:Τι γίνεται με αυτά τα αρχεία .MTS που γράφουν τα βίντεο οι κάμερες;
Στην αρχή έγραφα βίντεο σε MP4, αλλά είδα πως τα κινούμενα αντικείμενα θολώνουν (σαν το φαινόμενο ghosting στις LCD).
Τα .MTS είναι απαλαγμένα από αυτό, αλλά με όποιον player και να τα αναπαράγω έχω σπασίματα στην κίνηση, σαν χαμένα frames.

Μήπως είναι πρόβλημα codec ή παλιού/αργού hardware;

Ειδικά τα .mts HD Video της SONY συνήθως τα παίζω με τον NERO Media Player και φαίνονται θαυμάσια.
Με BSP Player, VLC & Media Player Classic έπαιζαν με προβλήματα (οριζόντιες γραμμές ή πρόβλημα στον ήχο και στο aspect ratio).
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
Pitt έγραψε:
BASSstarlet έγραψε:Τι γίνεται με αυτά τα αρχεία .MTS που γράφουν τα βίντεο οι κάμερες;

Μήπως είναι πρόβλημα codec ή παλιού/αργού hardware;

Ειδικά τα .mts HD Video της SONY συνήθως τα παίζω με τον NERO Media Player και φαίνονται θαυμάσια.
Με BSP Player, VLC & Media Player Classic έπαιζαν με προβλήματα (οριζόντιες γραμμές ή πρόβλημα στον ήχο και στο aspect ratio).

i5 2500 με 8gb μνήμη είναι το σύστημα.
Από codecs δεν έχω βάλει κάτι, εκτός από αυτούς που βάζουν (αν βάζουν) οι players που έχω εγκαταστήσει.
Yποπτεύομαι την κάρτα μνήμης.