Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#779810 Πάντως σε διάφορες παραλίακες πόλεις είχα δει παλαιότερα κολυμβητηριο εντός θαλλασας.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει άνετα παντού όπου έχει θαλλασα, ώστε να αποκτούν τα παιδάκια μια βασική κολυμβητικη παιδεία.

< >
Άβαταρ μέλους
By Geralt
panos2171 έγραψε:Καλά στην επαρχεία το θεωρώ θαύμα να υπάρχει λειτουργικό αξιοπρεπές κολυμβητήριο.

γιατι βρε πανο?
Ξερω απο πρωτο χερι οτι των Σερρων και της Αλεξανδρουπολης ειναι πολυ καλα
Των Σερρων απο το Δημοτικο των Μελισσιων που παω τωρα ειναι σιγουρα καλυτερο
Άβαταρ μέλους
By glf
#779816 Και στην Κοζάνη έχει δεύτερο ή 3ο χρόνο που γίνεται ανακαίνιση γιατί δεν είχε μελέτη στατικής επάρκειας το μεταλλικό κάλυμμα στο Δημοτικό κολυμβητήριο...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Geralt έγραψε:
panos2171 έγραψε:Καλά στην επαρχεία το θεωρώ θαύμα να υπάρχει λειτουργικό αξιοπρεπές κολυμβητήριο.

γιατι βρε πανο?

Γιατί δεν έχει και τόσο μεγάλη ζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
panos2171 έγραψε:
Geralt έγραψε:

γιατι βρε πανο?

Γιατί δεν έχει και τόσο μεγάλη ζήτηση.

Στα Γιάννενα αισίως έχουμε 3 κλειστά, ένα κρατικό με 50 άρα πισίνα και 2 ιδιωτικά με 25αρες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Geralt έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλλα ακομα βλεπω παιδια να μπαινουν στην θαλασσα φαγωμενα, ακομα ακουω γονεις να λενε "βγες να φας μια μπουκια και ξαναμπαινεις" :dizzy:

:( ναι, ειναι απιστευτο

κολυμπουσα 20 χρονια και σε εποχες που τα περιφερειακα κολυμβητηρια δεν ηταν και οτι καλυτερο
Απο το ΝΟ Αλεξανδρουπολης μεχρι τον Αλμπατρος. Απο περιφερειακους αγωνες (Νιοβεια, Ναυτικη Εβδομαδα) μεχρι Πανελληνιο, οπου εχω χρυσο στο 50αρι ελευθερο με 22 κατι νομιζω :innocent: το σωτηριο ετως '96 η '97

Εχω προλαβει κολυμβητηρια χωρις οροφη (Ποσειδωνιο, Κομοτηνη, Καβαλα) μεχρι τα πιο "κυριλε" που ηταν τα κολυμβητηρια της Αλεξανδρουπολης, των Σερρων και της Κοζανης

Θελω να πω, στην περιφερεια ηδη υπηρχαν κολυμβητηρια απο το '80
Απλα οι μαναδες πολλες φορες απορριπτουν την κολυμβηση επειδη θα "κρυωσει το παιδι", "θα κολλησει αρρωστιες" :roll:

Ο Ποπόφ είσαι ρε φίλε; :hmmm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Corto Maltese έγραψε:
Geralt έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλλα ακομα βλεπω παιδια να μπαινουν στην θαλασσα φαγωμενα, ακομα ακουω γονεις να λενε "βγες να φας μια μπουκια και ξαναμπαινεις" :dizzy:

:( ναι, ειναι απιστευτο

κολυμπουσα 20 χρονια και σε εποχες που τα περιφερειακα κολυμβητηρια δεν ηταν και οτι καλυτερο
Απο το ΝΟ Αλεξανδρουπολης μεχρι τον Αλμπατρος. Απο περιφερειακους αγωνες (Νιοβεια, Ναυτικη Εβδομαδα) μεχρι Πανελληνιο, οπου εχω χρυσο στο 50αρι ελευθερο με 22 κατι νομιζω :innocent: το σωτηριο ετως '96 η '97

Εχω προλαβει κολυμβητηρια χωρις οροφη (Ποσειδωνιο, Κομοτηνη, Καβαλα) μεχρι τα πιο "κυριλε" που ηταν τα κολυμβητηρια της Αλεξανδρουπολης, των Σερρων και της Κοζανης

Θελω να πω, στην περιφερεια ηδη υπηρχαν κολυμβητηρια απο το '80
Απλα οι μαναδες πολλες φορες απορριπτουν την κολυμβηση επειδη θα "κρυωσει το παιδι", "θα κολλησει αρρωστιες" :roll:

Ο Ποπόφ είσαι ρε φίλε; :hmmm: :lol:

χαχα δεν εχω ιδεα :lol:
Μπορει να ηταν και 23,μπορει και 24, νομιζω καπου εκει ηταν το οριο
παντως ειχε το 2 μπροστά :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779911 Πάντως η μυρωδιά (και χρήση) του χλωρίου, δεν πρέπει να είναι και ό,τι υγιεινότερο... Έχω μπει αρκετές φορές στο κλειστό κολυμβητήριο των Ιωαννίνων μικρός, και μου είχε κάνει εντύπωση η μυρωδιά... χλωρίνης παντού!
Μην παρεξηγηθώ, προσωπικά δεν θα μου ήταν αποτρεπτικό αυτό, για να στείλω το παιδί μου να μάθει μπάνιο, αλλά δεν νομίζω επίσης πως είναι καλό να είσαι πολλές ώρες σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#779913 Τότε στα 22 έτρεχε ο Ποπόφ που ήταν και αήττητος (σχεδόν) άρα νομίζω ότι το δικό μας το ρεκόρ ήταν πάνω από τα 23
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779915 Τα ανοιχτά και θερμαινόμενα, είναι μια χαρά αν δεν έχει έξω ψύχος. Υποθέτω πως στην Αττική, κολυμπάς άνετα όλο το χρόνο, εκτός από μέσα Νοεμβρίου με αρχές Μαρτίου. Αλλοι πάλι λένε πως είναι ΟΚ. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να είμαι με μαγιό και έξω να έχει 5 βαθμούς, ούτε θα έστελνα το παιδί μου να κάνει κάτι τέτοιο. Να μάθει μπάνιο είπαμε, όχι να προπονηθεί για το Iditarod.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Corto Maltese έγραψε:Τότε στα 22 έτρεχε ο Ποπόφ που ήταν και αήττητος (σχεδόν) άρα νομίζω ότι το δικό μας το ρεκόρ ήταν πάνω από τα 23
Μπορεί
Πρέπει το όριο για το πανελλήνιο να είναι στο 24. Θυμάμαι πάντως ότι σε αντίθεση με το 100αρι που οι διαφορές των αθλητών ήταν σε ολόκληρα δευτερόλεπτα, στο 50αρι ήταν σε κλάσματα
Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά
Πχ όταν έπεφτα εγώ δεν υπήρχαν 50αρια σε άλλες φόρμες, μόνο ελεύθερο
50αρι-100αρι-200αρι-400αρι-800αρι-15000αρι ελεύθερο
100αρι-200αρι ύπτιο,πεταλούδα, πρόσθιο
200αρι-400αρι μικτή ατομική

Το χλώριο ναι είναι ίσως λίγο αποτρεπτικο, αλλά το συνηθίζεις. Επίσης μπορεί να βγάλεις καμία ωτίτιδα,καμία δερματιτιδα παραπάνω αλλά γενικά δεν έχεις τραυματισμους

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της κολύμβησης είναι η απομόνωση, βαριέσαι να μετράς πλακάκια στον πάτο της πισίνας. Εγώ θυμάμαι προσπαθούσα να κάνω επαναλήψεις τα μαθήματα στο μυαλό μου
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Τα ανοιχτά και θερμαινόμενα, είναι μια χαρά αν δεν έχει έξω ψύχος. Υποθέτω πως στην Αττική, κολυμπάς άνετα όλο το χρόνο, εκτός από μέσα Νοεμβρίου με αρχές Μαρτίου. Αλλοι πάλι λένε πως είναι ΟΚ. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να είμαι με μαγιό και έξω να έχει 5 βαθμούς, ούτε θα έστελνα το παιδί μου να κάνει κάτι τέτοιο. Να μάθει μπάνιο είπαμε, όχι να προπονηθεί για το Iditarod.

Πάντως το κάνουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά (και με χαμηλότερες θερμοκρασίες και εκτός Αττικής) χωρίς πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Τα ανοιχτά και θερμαινόμενα, είναι μια χαρά αν δεν έχει έξω ψύχος. Υποθέτω πως στην Αττική, κολυμπάς άνετα όλο το χρόνο, εκτός από μέσα Νοεμβρίου με αρχές Μαρτίου. Αλλοι πάλι λένε πως είναι ΟΚ. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να είμαι με μαγιό και έξω να έχει 5 βαθμούς, ούτε θα έστελνα το παιδί μου να κάνει κάτι τέτοιο. Να μάθει μπάνιο είπαμε, όχι να προπονηθεί για το Iditarod.

Οπως αισθανεται κανεις. Παντως θυμαμαι τον εαυτο μου στο Ιλισιο απο τα 12 μεχρι τα 17 δεν κρυωνα. Ειδικα τα 3 τελευταια χρονια η προπονηση τελειωνε στις 10 το βραδυ, ζεστο νερο γιοκ, οποτε καθομασταν 5 λεπτα εξω χωρις μπουρνουζι να αποκτησουμε ελαφρως μπλαβι χρωμα στο δερμα ωστε το κρυο νερο των ντους να μας φανει καυτο μεχρι να πλυθουμε :lol: :lol: Μετα χτυπαγαμε κι ενα εκλερ :inlove: (δεν υπαρχει τελειωτερο πραγμα μετα απο προπονηση )

Οχι μονο δεν αρρωστησα ποτε στα χρονια του γυμνασιου -λυκειου αλλα κρατησε και αλλα 3 χρονια η ανοσια :lol:

Α, το αχνισμα της πισινας οταν κανει κρυο ειναι :inlove: :inlove: