Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:Προς HF .Eννοεις μαλλον απο το σχολειο καποιες ωρες απο το μαθημα της γυμναστικης ετσι; ωστε να μαθουν ολα τα παιδια κολυμπι καθως για πολλους γονεις (εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα )ειναι μη δυνατο Γιατι εκτος απο τα μπασταρδα της ανωτατης αρχης εχουμε και τα μπασταρδακια που θα μπορουσαν να πιεσουν αλλά θα ηταν φοβερο ξεβολεμα.
Προσωπικα μετα απο 17 χρονια που ηταν τα παιδια μου στα σχολεια δεν εχω δει ποτε γυμναστη να τους κανει κατι , μαλλον δεν εχω δει ποτε τον γυμναστη την ωρα της γυμναστικης ,εκτος ισως στο δημοτικο που επαιζε καμμια φορα μαζι τους .
Γυμναστικη στο σχολειο σημερα ειναι πεταμα 2 μπαλες και καντε οτι θελετε . Ισως το μονο αξιο λογου στο λυκειο να ηταν οταν βαριοταν ο γυμναστης και του ματωναν απο το ξυσιμο που πηγαινε για περπατημα και τους επαιρνε μαζι του .

Τι να σου πω otso, μακάρι να το έκαναν τα δημόσια σχολεία, αλλά και χωρίς αυτά, ένα δημοτικό γυμναστήριο τι κόστος έχει; 20, 30 άντε 40€ το μήνα. Θα το πας 1 χρόνο (και πολύ λέω) για να μάθει κολύμπι.
Πολλοί δεν έχουν βέβαια ούτε αυτά τα λεφτά και το καταλαβαίνω. Αλλά το κολύμπι είναι απαραίτητο, αν δεν έχεις λεφτά, προσπάθησε να το μάθεις το παιδί μόνος σου να κολυμπάει. Δεν γίνεται να το αφήνεις χωρίς αυτή την βασική γνώση.
Αυτό που είπες για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν το κατάλαβα να πω την αλήθεια. Τα κολυμβητήρια είναι ανοιχτά και το βράδυ, βλέπω και στην γειτονιά μου το δημοτικό κολυμβητήριο που έρχονται οι γονείς και παίρνουν τα παιδιά την ώρα που γυρίζω κι εγώ από την δουλειά, άρα γίνεται και για όλους.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#779716 Συνήθως το απορρίπτουν γιατί είναι μπελάς (γδύσε, ντύσε, κάτσε να περιμένεις, στέγνωσε μαλλιά κλπ.) και ή δεν έχουν χρόνο ή, αν έχουν, βαριούνται.
Να το στείλουν μια ρυθμική ή ένα μπάσκετ ή τίποτα :shifty: είναι πιο εύκολο.
Εγώ έφαγα με τη δικιά μου 8 χρόνια στις πισίνες, αγώνες κλπ. μέχρι που αποφάσισε να το γυρίσει σε στίβο και τώρα κολυμπάει 1-2 φορές τη βδομάδα για συντήρηση.
ΕΕΠ αυτό που είπε ο Kostis είναι πολύ σημαντικό: κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στο σώμα τους.

Υποτίθεται ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της γυμναστικής της Γ' Δημοτικού, αλλά σε πάρα πολλά σχολεία τελικά δεν διδάσκεται για διάφορους λόγους. Υπάρχουν πολλοί γονείς που ζητούν εξαίρεση για το παιδί.
Μου έλεγε η μικρή, όταν πήγαιναν με την τάξη στο κολυμβητήριο, ότι πολλά παιδιά δεν ήξεραν τίποτα και τα έβαζαν να πλατσουρίζουν στη μικρή πισίνα, ενώ σχεδόν όλα τα υπόλοιπα απλά επέπλεαν. Μόνο η δικιά μου κολυμπούσε κανονικά... 9 ετών παιδιά ε...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:Απλα οι μαναδες πολλες φορες απορριπτουν την κολυμβηση επειδη θα "κρυωσει το παιδι", "θα κολλησει αρρωστιες" :roll:

Το φοβερο ειναι οτι αν το παιδι ξεκινησει κολυμπι στην αρχη της σεζον, ουτε αρρωστιες θα κολλησει ουτε θα αρρωστησει, ακομα και σε ανοιχτο να κολυμπαει. Ισα ισα το αναποδο. Δεν αρρωσταινουν ευκολα κι αν συμβει αναρρωνουν γρηγοροτερα.

Απλη, αγνη βαρεμαρα ειναι οπως λεει ο Asimov.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Νίκος Παππάς έγραψε:
Geralt έγραψε:Απλα οι μαναδες πολλες φορες απορριπτουν την κολυμβηση επειδη θα "κρυωσει το παιδι", "θα κολλησει αρρωστιες" :roll:

Το φοβερο ειναι οτι αν το παιδι ξεκινησει κολυμπι στην αρχη της σεζον, ουτε αρρωστιες θα κολλησει ουτε θα αρρωστησει, ακομα και σε ανοιχτο να κολυμπαει. Ισα ισα το αναποδο. Δεν αρρωσταινουν ευκολα κι αν συμβει αναρρωνουν γρηγοροτερα.

Απλη, αγνη βαρεμαρα ειναι οπως λεει ο Asimov.

Όχι πάντα, γιατί συχνά όντως δεν βγαίνει το πρόγραμμα ή αν υπάρχουν κι άλλα παιδιά.
Κακά τα ψέματα :shifty: το κολυμβητήριο είναι μανούρα, ειδικά με τους ρυθμούς της πρωτεύσουσας. Σε επαρχία είναι πιο απλά τα πράγματα.
Στο κολυμβητήριο της γειτονιάς μου, το πρώτο μάθημα ξεκινά στις 4 και το τελευταίο είναι στις 7, οπότε είσαι οριακά, αν δουλεύεις μακριά.
Αν δε το παιδί πάει σε προαγωνιστικά-αγωνιστικά τμήματα οι προπονήσεις είναι συνήθως 2 ώρες (με ντουζάκι κλπ δεν ξεμπερδεύεις σε λιγότερο από 2,5) και μετά έχει φροντιστήρια, αγγλικά, μουσική κλπ
Αν το κολυμβητήριο είναι μακριά, γιατί κοντά δεν έχει ή δεν λειτουργεί ή δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο, ακόμα χειρότερα.
Δεν είναι πάντα εύκολο δλδ. Αυτό που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση είναι να μη στέλνεις το παιδί ούτε στο βασικό του σχολείου "γιατί που να κάθεσαι να ετοιμάζεις την τσάντα με τα μπανιερά του" ή "για να μη μου κρυώσει"
Άβαταρ μέλους
By 224v
#779722 Προφανώς!!! Το 60 η Αθήνα είχε ένα κολυμβητήριο εκεί στο καλιμαρμαρο κοντά ολυμπιακών διαστάσεων, και ένα στο Χατζηκυριακειο στον Πειραιά στη σχολή ναυτικών δοκιμών κλειστό πολυτελες με λεφτά του Νάτο. Η μητέρα μου με κατέβαζε εκεί 3 φορές τη Βδομάδα χειμωνα και την Κυριακή στη λίμνη βουλιαγμένης για προπόνηση. 2 χρόνια άντεξε, αλλά είχα μάθει κολύμπι!!! Ήμουνα στον παναθηναϊκό τότε γιατί έτσι χύμα δεν έμπαινες.

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#779730 Δεν γνωρίζω τι παίζει στην Αθήνα, αλλά έχω γενικότερα την αίσθηση πως ο αριθμός των κολυμβητηρίων είναι αναλογικά μικρός στην χώρα μας. Υπάρχουν και οι μη θερμαινόμενες πισίνες, οι οποίες πρακτικά λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι.
Και ειλικρινά απορώ ποιο είναι το κόστος συντήρησης ενός κολυμβητηρίου. Αν έχει ένα λογικό αντίτιμο πιστεύω πως μπορεί άνετα να βγάλει τα έξοδα του. Εδώ βέβαια οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν πιο απλά πράγματα, κολυμβητήρια θα συντηρήσουν. :thumbsdown:

Σχετικά με τις αρρώστιες, γνωρίζω αρκετούς γονείς (φίλους) που πήγαιναν τα παιδιά τους κολυμβητήριο όταν ήταν μικρά και σχεδόν όλοι τα σταμάτησαν για αυτό ακριβώς τον λόγο. Δεν ξέρω τι παίζει σε μεγαλύτερες ηλικίες όπου τα παιδιά έχουν αποκτήσει περισσότερα αντισώματα λόγω του σχολείου.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#779733 Το κόστος είναι πολύ υψηλό, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση.
Πολλά κολυμβητήρια δεν θα ανοίξουν το χειμώνα λόγω της τιμής του ΦΑ.
Για πολυσύχναστο κολυμβητήριο των ΝΠ ξέρω για οφειλές σε ΦΑ περί το 1.000.000 ΠΡΙΝ την έναρξη του πολέμου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
axel12p έγραψε:Και ειλικρινά απορώ ποιο είναι το κόστος συντήρησης ενός κολυμβητηρίου. Αν έχει ένα λογικό αντίτιμο πιστεύω πως μπορεί άνετα να βγάλει τα έξοδα του. Εδώ βέβαια οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν πιο απλά πράγματα, κολυμβητήρια θα συντηρήσουν. :thumbsdown:

Ειδικα τα δημοτικα παιζει να μην δουλεψουν φετος ωρες κοινου και βαστα μην κλεισουν εντελως. Ολα θερμαινονται με ΦΑ και εκει που εχει παει δεν βγαινουν με τα λεφτα που τους δινουν οι συλλογοι κι αν το 40-45ρι που δινουν οι γονεις γινει 60ρι ποσοι θα συνεχισουν να το δινουν;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:OAKA παντως δυσκολα να κλείσει. Δεν ξέρω τι χρωστάνε οι συλλογοι, αλλά δουλευει γενικα φουλ εντατικα, όλο το χρόνο.
Το ΟΑΚΑ φυσικά δεν θα κλείσει. Εδώ φτιάχνουν 2 πισίνες ακόμη και εκσυγχρονίζουν την ανοιχτή 50ρα με τις κερκίδες. Στο τέλος θα έχει 6 πισίνες για κολύμπι, μία baby και μία ΑΜΕΑ.
Τα δημοτικά όμως θα ζοριστουν, έχουν ήδη χρέη και αν αυξήσουν τιμές μπορεί να χάσουν και όσους έχουν ήδη

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Δεν είχε γίνει υποχρεωτικό στα σχολεία το μάθημα κολύμβησης?
Εγώ τα παιδιά τα πάω από 6 ετών και έχουν γίνει αστέρια.Το καλό είναι ότι συνεχίζουν τις προπονήσεις 2 φορές τη βδομάδα και έχουν και φοβερή φυσική κατάσταση πλέον.
Το συνιστώ!

E, πρέπει να μας φτιάξουν και το κολυμβητήριο, εδώ στη Δράμα, που είναι κλειστό για εργασίες συντήρησης... :vava: (ΟΚ, ήταν ερείπιο...)

Το πιο κοντινό είναι Καβάλα... :s_crazy

Θεωρητικά του χρόνου θα ανοίξει...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#779797 Καλά στην επαρχεία το θεωρώ θαύμα να υπάρχει λειτουργικό αξιοπρεπές κολυμβητήριο.