Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#779197 Αφού δεν μου ήρθε εγκεφαλικό σήμερα... :dizzy:

Ο αδερφός μου έχει το 500ράκι. Δεν ασχολείται με τα αμάξια πέρα από το να τα οδηγεί, να τους βάζεις καύσιμο και άντε να δει κάναν αέρα στα ελαστικά.

Πάει να δει ο πατέρας μου τα λάδια του και μου λέει "Γιάννη, έλα να δεις, στη βέργα δεν φαίνεται καθόλου λάδι..."

Πράγματι όσο και αν καθάρισα τη βέργα, λάδι δεν φάνηκε από το βάλε βγάλε της.

Τρομοκρατήθηκα. Ανοίγω βιβλιαράκι. Είχε κάνει λιπαντικό σέρβις και κάτι πέριξ, το Φλεβάρη του 2021. 7000χλμ περίπου έχει κάνει εκ τότε.

Παίρνω εγχειρίδιο και πάω στις προδιαγραφές του λαδιού. Συστήνει 5-40 και παίρνει 2,8 λίτρα λαδιού μαζί με το φίλτρο λαδιού.

Αρχίζω και ψάχνω λάδια 5-40.

Αρχικά σκέφτομαι για Liqui Moly. Βλέπω ότι βγάζει 5-40 το 4100 toptec μοντέλο. Μετά πάει το μυαλό μου στα Motul. Όντως βγάζει το X-cess 5w40. Αμφότερα fully synthetic. Μου φάνηκε ελαφρώς πιο καλό και με πιο επικαιροποιημένες προδιαγραφές το Motul. Αν και πιο ακριβό. 35€ το 5λτ έβρισκα το LM, στα 42€ αγόρασα το 5λτ το Motul.

Παίδες το αμάξι πήρε ακριβώς 2 λίτρα λάδι. Άρα ήταν μέσα με 800ml λαδιού... :lipsealed: :dizzy:

Στην αρχή νόμιζα μήπως παίζει κάτι με τη βέργα και έγινε κάνα λάθος στο συνεργείο και είχαν δώσει πιο κοντή. Ξέρω γω τι γίνεται;

Το θέμα είναι ότι δεν άναψε λαμπάκι. Αλήθεια πότε θα άναβε;
Παίζει να έχει πάθει κάτι ο κινητήρας;

ΥΓ: φυσικά τα άκουσε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#779222 Τα Motul X-cess 5W-40 έχουν πάψει να είναι συνθετικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μια χαρά είναι, συνθετικά μπορεί να τα λένε αλλά κάποτε ήταν πιο συνθετικά.
Τσέκαρέ το μετά από μια βόλτα και σιγουρέψου ότι δεν το παραγεμίσατε. Ανησυχητικό πάντως να μην έχει παραπονεθεί με τόσο λίγο λάδι.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:Αφού δεν μου ήρθε εγκεφαλικό σήμερα... :dizzy:

Ο αδερφός μου έχει το 500ράκι. Δεν ασχολείται με τα αμάξια πέρα από το να τα οδηγεί, να τους βάζεις καύσιμο και άντε να δει κάναν αέρα στα ελαστικά.

Πάει να δει ο πατέρας μου τα λάδια του και μου λέει "Γιάννη, έλα να δεις, στη βέργα δεν φαίνεται καθόλου λάδι..."

Πράγματι όσο και αν καθάρισα τη βέργα, λάδι δεν φάνηκε από το βάλε βγάλε της.

Τρομοκρατήθηκα. Ανοίγω βιβλιαράκι. Είχε κάνει λιπαντικό σέρβις και κάτι πέριξ, το Φλεβάρη του 2021. 7000χλμ περίπου έχει κάνει εκ τότε.

Παίρνω εγχειρίδιο και πάω στις προδιαγραφές του λαδιού. Συστήνει 5-40 και παίρνει 2,8 λίτρα λαδιού μαζί με το φίλτρο λαδιού.

Αρχίζω και ψάχνω λάδια 5-40.

Αρχικά σκέφτομαι για Liqui Moly. Βλέπω ότι βγάζει 5-40 το 4100 toptec μοντέλο. Μετά πάει το μυαλό μου στα Motul. Όντως βγάζει το X-cess 5w40. Αμφότερα fully synthetic. Μου φάνηκε ελαφρώς πιο καλό και με πιο επικαιροποιημένες προδιαγραφές το Motul. Αν και πιο ακριβό. 35€ το 5λτ έβρισκα το LM, στα 42€ αγόρασα το 5λτ το Motul.

Παίδες το αμάξι πήρε ακριβώς 2 λίτρα λάδι. Άρα ήταν μέσα με 800ml λαδιού... :lipsealed: :dizzy:

Στην αρχή νόμιζα μήπως παίζει κάτι με τη βέργα και έγινε κάνα λάθος στο συνεργείο και είχαν δώσει πιο κοντή. Ξέρω γω τι γίνεται;

Το θέμα είναι ότι δεν άναψε λαμπάκι. Αλήθεια πότε θα άναβε;
Παίζει να έχει πάθει κάτι ο κινητήρας;

ΥΓ: φυσικά τα άκουσε
Πιθανόν να μην έβαλαν σωστή ποσότητα στο τελευταίο σέρβις ή να έβαλαν τίποτα τελευταία λάδια.

Εάν όντως έχει κάψει 2λ σε 7000 χλμ, ούτως η άλλως θέλει άνοιγμα. Τσιμουχακια, ελατήρια κτλ. Δε θα το πειράξει που έμεινε με 800ml...

Αφού έβαλες σωστά λάδια στη σωστή ποσότητα, μηδένισε τον χιλιομετρητή και μέτρα ξανά στα 1000, 2500 και 5000 χλμ για να δεις αν όντως καίει τόσο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#779233 Παίδες σημειώθηκαν τα χλμ και τίθεται υπό στενή παρακολούθηση.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#787839 Και εμένα έτσι βγήκαν μια βδομάδα μετά το service. (Eneos Ultra 0w20 X - Σχεδόν ίδια specs με τα LM)

Υποθέτω καλό είναι αυτό, κάνουν δουλειά τα καθαριστικά πρόσθετα.
(Από την άλλη, δεν κάνω λιγότερα απο 10-12 χλμ ανα διαδρομή, δεν μπλέκω σε κίνηση, το αμάξι προλαβαίνει να ζεσταθεί - κρυώσει, δεν οδηγάω σε χωματόδρομους κτλ)
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#787843 Μιας και είπες για ψαγμένη μάρκα λαδιών, έπεσα σε ένα φόρουμ στα Rowe που είχε προτείνει ο Θωμάς. Λίγα specs που χάζεψα δείχνουν τοπ κλάσης.

Σχετικά με το χρώμα, αν δεν στείλεις για ανάλυση....
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:Μιας και είπες για ψαγμένη μάρκα λαδιών, έπεσα σε ένα φόρουμ στα Rowe που είχε προτείνει ο Θωμάς. Λίγα specs που χάζεψα δείχνουν τοπ κλάσης.

Το θέμα είναι να τα βρίσκεις και εύκολα ρε συ.

Και σιγά την ψαγμενη μάρκα τα eneos. Πλέον τα φέρνει η βελμάρ και 2-3 άλλοι. Πριν 15 χρόνια ίσως ήταν ένα brand που δεν γνώριζαν πολλοί.

Όταν είχα το punto είχα στειλει δείγμα στην blsckstone. Εκείνη την εποχή στο 4tforum υπήρχε πολύ ενεργό θέμα με λάδια κτλ, έγραφε και ο mousatos, o miltos και πολλοί άλλοι και από εκεί "παρασύρθηκα". Στην ουσία το report έγραφε "όλα καλά, δεν βρήκαμε κάτι ασυνήθιστο για κινητήρα με 100k χλμ, μπορείς να κρατήσεις τα λάδια για ακόμα 5000χλμ". Ε να'χαμε να λέγαμε, εγώ άλλαζα στα 7500-10k , δεν θα κέρδιζα κάτι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#787898 :s_thumbsup
Ωραίος Σάξονα. Δεν ήξερα ότι δίνουν τέτοιου ύφους report.
Μίλτο λες τον Μιλτέλα; Πολλά χρόνια πίσω ρε.... Πωωωω. Μας έμαθε τα Amsoil.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε::s_thumbsup
Ωραίος Σάξονα. Δεν ήξερα ότι δίνουν τέτοιου ύφους report.
Μίλτο λες τον Μιλτέλα; Πολλά χρόνια πίσω ρε.... Πωωωω. Μας έμαθε τα Amsoil.
Ναι ναι αυτός.

Επίσης τότε μάθαμε το
https://bobistheoilguy.com/forums/

Να και ένα report απο Blackstone Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Giuseppe Busso έγραψε:Μιας και είπες για ψαγμένη μάρκα λαδιών, έπεσα σε ένα φόρουμ στα Rowe που είχε προτείνει ο Θωμάς. Λίγα specs που χάζεψα δείχνουν τοπ κλάσης.

Rowe μου τα προτεινε φίλος μηχανολογος εξελιξης στην Μερκ.
Εκατσε μου εξηγησε οτι επειδη ειναι εταιρεια που εχει δικια της ομαδα σε αγωνες καθονται και ασχολουνται σοβαρα με τα λιπαντικά τους.
Επισης εχω την δυνατοτητα να τα αγορασω κατευθειαν απο το εργοστασιο οποτε why not. Φουλ συνθετικά, σχετικά καλη τιμή, δεν φοβαμαι νοθειες σε σχεση με τα ιντερνετομαγαζα.
Επισης τα βαζει ο φιλος στην C63 του. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#787918 δεν αγοραζουμε Γερμανικα λαδια.προτιμουμε Γαλλικα,εταιριες που εχουν προσφερει στο μοτορσπορτ με διαφορους τροπους ,εκτος απο το να πλουτιζουν οι μετοχοι τους.
Τωρα μπορει να πει καποιος οτι πρεπει να βοηθησουμε τις Γερμανικες εταιριες σε αυτη τη δυσκολη περιοδο,δικιο και αυτοι θα εχουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:δεν αγοραζουμε Γερμανικα λαδια.προτιμουμε Γαλλικα,εταιριες που εχουν προσφερει στο μοτορσπορτ με διαφορους τροπους ,εκτος απο το να πλουτιζουν οι μετοχοι τους.
Τωρα μπορει να πει καποιος οτι πρεπει να βοηθησουμε τις Γερμανικες εταιριες σε αυτη τη δυσκολη περιοδο,δικιο και αυτοι θα εχουν.
Όταν όμως μιλάμε για Γερμανικά αυτοκίνητα τότε είναι ΠΑΛΕ.
Πέρα Από Λογική Εξήγηση δηλαδή και δεν παίζει ρόλο το λάδι.
Έτσι κι αλλιώς για σκραπ θα πάει συν το χρόνο....
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#788200 25χρονος πήγε σε βενζινάδικο για να ελέγξει τα λάδια του αυτοκινήτου και του είπαν ότι είναι μια χαρά
https://www.tokoulouri.com/society/mia_ ... -zUwCIfRGk

Να ευθυμήσουμε ολίγον με κουλουράρα :s_rofl