Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#775607 24ρι στο σαλόνι, 12ρι κουζίνα, 18ρι σοφίτα και τα υπόλοιπα 9ρια.

Δεξια η θερμοκρασία ρύθμισης αριστερά ή θερμοκρασία του χώρου αυτή την στιγμή.

Αν το σαλόνι είναι σχετικά μεγάλο με πολλά ανοίγματα και το χτυπάει και ο ήλιος όλη μέρα there is no replacement for displacement.
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#775746 Για ρίξτε καμία ιδέα να κάνω το ανοιχτό τζάκι μου ενεργειακό με κασέτα.
Εννοώ, μάρκα, μαστορη, κλπ. Οικονομικά πράγματα έτσι;

Με τις τιμές του ΦΑ τον χειμώνα δεν λέει να πληρώνω μόνος την κεντρική θέρμανση.
Οπότε σκέφτομαι να γίνω "ο Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί". Το 'χω που το 'χω και κάθεται με τα μάρμαρα του και μου πιάνει τον χώρο, ας φανεί χρήσιμο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#775754 Μια κι ειπε ο Νικος για ενεργειακο τζακι, να κανω μια ερωτηση που εχω εδω και καιρο στο μυαλο μου!

Αν εχει καποιος ενεργειακο, μπορει για λιγες ωρες να ανοιξει τη τζαμαρια και να το κανει να παιζει σαν κανονικο? Ειτε γιατι γουσταρει σε καποια φαση πιο στενη επαφη με τη φωτια (υπεροχο ζωντανο πραγμα οσο φυσικα την εχεις υπο ελεγχο και δεν και τιποτα δαση), ειτε γιατι γουσταρει να ψησει λιγα καστανα στη φωτια κτλ...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:Για ρίξτε καμία ιδέα να κάνω το ανοιχτό τζάκι μου ενεργειακό με κασέτα.

Με τις τιμές του ΦΑ τον χειμώνα δεν λέει να πληρώνω μόνος την κεντρική θέρμανση.
Οπότε σκέφτομαι να γίνω "ο Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί". Το 'χω που το 'χω και κάθεται με τα μάρμαρα του και μου πιάνει τον χώρο, ας φανεί χρήσιμο.

Δεν είναι κάτι φθηνό πάντως η μετατροπή. Δες στο Leroy Merlin κόστος κασέτας και βάλε στην εξίσωση και (κάμποσα) εργατικά.
https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi ... w-60416622
Θα πλησιάσεις το 1000άρικο δηλαδή και δεν ξέρω αν αξίζει.
Εγώ θα πόνταρα στα A/C και στο ΦΑ, μαζί με τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης. Το ξέρει πως δεν γίνεται να μην τις δώσει γιατί θα χάσει τις εκλογές.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#775762 Πέρσι πλήρωσα 650€ για θέρμανση, φέτος πάνω από χιλιάρικο το βλέπω. Για να πάρει επιδότηση η κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας πρέπει να έχει ΑΦΜ, κλπ.
Δεν ασχολούμαι.
Προτιμώ να το φτιάξω να είμαι ανεξάρτητος και σε συνδυασμό με τα κλιματιστικά να την βγάλω.
Επειδή δε θα κρατήσει καιρό η αυξημένη τιμή του φυσικού αερίου θα μου κοστίσει μόνο την πρώτη χρονιά τόσα. Μετά μόνο τα ξύλα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#775766 Εχεις δει τιμαι απο ξυλα;

Αυτο που σου 'πε ο ΗΦ θα κανεις, χρηση κλιματιστικων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Εχεις δει τιμαι απο ξυλα;

Αυτο που σου 'πε ο ΗΦ θα κανεις, χρηση κλιματιστικων.

Θα τα κλέψω ρε τα ξύλα. :lol:

Κλασικό φόρουμ, ένα πράγμα ρωτάς, άλλο σου λένε. :lol:

Είπαμε έχω ήδη τζάκι που είναι τεράστιο με μάρμαρα κλπ γιατί αυτός που το έφτιαξε το ήθελε πολυτελές. Βλακεία μου που όταν πήρα το διαμέρισμα δεν το ξηλωσα να κερδίσω τον χώρο.

Αφού λοιπόν τον πιάνει που τον πιάνει και δεν μπορώ να κάνω γιαπι το σαλόνι, τσιμεντοκονίες, πλακάκια, κλείσιμο καμινάδας, σοφατισματα, βαψιματα, λέω να το αναβαθμίσω για να φανεί χρήσιμο.

Έχω ήδη βρει κάποιον αλλά είναι Καλαμάτα. Μου είπε τι να μετρήσω στο τζάκι και να του στείλω φωτογραφίες και διαστάσεις αλλά είπα μήπως ξέρει κανείς στην Αθήνα κανέναν να συγκρίνω τιμές.

Ευχαριστώ πάντως αλλά λέω να το κάνω :s_cool
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Για ρίξτε καμία ιδέα να κάνω το ανοιχτό τζάκι μου ενεργειακό με κασέτα.

Δεν είναι κάτι φθηνό πάντως η μετατροπή. Δες στο Leroy Merlin κόστος κασέτας και βάλε στην εξίσωση και (κάμποσα) εργατικά.
https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi ... w-60416622
ΕικόναΘα πλησιάσεις το 1000άρικο δηλαδή και δεν ξέρω αν αξίζει.Εικόνα
Εγώ θα πόνταρα στα A/C και στο ΦΑ, μαζί με τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης. Το ξέρει πως δεν γίνεται να μην τις δώσει γιατί θα χάσει τις εκλογές.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:Ευχαριστώ πάντως αλλά λέω να το κάνω :s_cool

Και καλα θα ξηγηθεις. Το τζακι και μονο για την ατμοσφαιρα που φτιαχνει, την "παρεα" που σου κανει, κωλολεει. Δε μετριουνται ολα με το χρημα. Μακαρι να ειχα στο σπιτι μου...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
George_Prix έγραψε:

Και καλα θα ξηγηθεις. Το τζακι και μονο για την ατμοσφαιρα που φτιαχνει, την "παρεα" που σου κανει, κωλολεει. Δε μετριουνται ολα με το χρημα. Μακαρι να ειχα στο σπιτι μου...
Αυτά τα συνηθίζεις. Το κουβάλημα, τη βρωμιά που αφήνουν τα ξύλα, το καθάρισμα, τη συντήρηση, την προμήθεια ξύλων και την αποθήκευση τους, όχι.

Και έχω πολύ καλό τζάκι (17kwh, απόδοση 85%)
https://www.caminettimontegrappa.it/ita ... /light-02/

Βάζω 3 κούτσουρα για τι άναμμα και με ένα καλό κούτσουρο περίπου ανά ώρα, διατηρεί κολασμένη θερμοκρασία, είσαι με κοντομάνικο.

Για τρέχουσες τιμές ξύλων δεν ξέρω (θα δούμε), αλλά το αέριο το πληρώνω 0,087/kWh και ζεσταίνομαι αυτόματα, χωρίς κόπο, καθαρά και γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
saxon_747 έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Αυτά τα συνηθίζεις. Το κουβάλημα, τη βρωμιά που αφήνουν τα ξύλα, το καθάρισμα, τη συντήρηση, την προμήθεια ξύλων και την αποθήκευση τους, όχι.

Και έχω πολύ καλό τζάκι (17kwh, απόδοση 85%)
https://www.caminettimontegrappa.it/ita ... /light-02/

Βάζω 3 κούτσουρα για τι άναμμα και με ένα καλό κούτσουρο περίπου ανά ώρα, διατηρεί κολασμένη θερμοκρασία, είσαι με κοντομάνικο.

Για τρέχουσες τιμές ξύλων δεν ξέρω (θα δούμε), αλλά το αέριο το πληρώνω 0,087/kWh και ζεσταίνομαι αυτόματα, χωρίς κόπο, καθαρά και γρήγορα.

Φιλε δεν την εχω ζησει τη διαδικασια και δεν επιμενω οτι αξιζει τον κοπο/χρημα οσο εχω κατα νου. Αλλα ξερω κι αλλους σαν εμενα που δεν το σκεφτονται το τζακι μονο σα θερμανση. Απλα γουσταρουν το ολο μουχαμπετι που φερνει η φωτια και το αναβουν αβερτα.

Αλλα οι περισσοτεροι που ξερω με τζακι, γεγονος ειναι οτι δεν το αναβουν. Ισως να μην το γουσταρουν αρκετα ωστε να υποστουν ολα οσα περιεγραψες :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By glf
George_Prix έγραψε:
Αν εχει καποιος ενεργειακο, μπορει για λιγες ωρες να ανοιξει τη τζαμαρια και να το κανει να παιζει σαν κανονικο? Ειτε γιατι γουσταρει σε καποια φαση πιο στενη επαφη με τη φωτια (υπεροχο ζωντανο πραγμα οσο φυσικα την εχεις υπο ελεγχο και δεν και τιποτα δαση), ειτε γιατι γουσταρει να ψησει λιγα καστανα στη φωτια κτλ...

Αν έχεις ενεργειακό πάντα θα σου αρέσει να το καις με κλειστή την πόρτα ακριβώς επειδή κρατάς τη φλόγα εκεί που θες.

Μια φορά δοκίμασα να ψήσω... Πίτσα και την εκαψα.
Η καμπάνα η μαντεμενια ακτινοβολεί πολλή θερμότητα υποθέτω
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
glf έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Αν έχεις ενεργειακό πάντα θα σου αρέσει να το καις με κλειστή την πόρτα ακριβώς επειδή κρατάς τη φλόγα εκεί που θες.

Μια φορά δοκίμασα να ψήσω... Πίτσα και την εκαψα.
Η καμπάνα η μαντεμενια ακτινοβολεί πολλή θερμότητα υποθέτω

Με καλυψες απολυτα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#775793 Όσο και αν κάνει το αέριο πια είναι πολλά λεφτά για να το πληρώνω μόνος. Ο καυστήρας, όλη η κεντρική θέρμανση είναι φτιαγμένη για πολυκατοικία 6 οροφοδιαμερισματων. Είναι τρομερή σπατάλη ένα διαμέρισμα να πληρώνει το κόστος ακόμα και με το 30% του λογαριασμού στο πάγιο με βάση τα χιλιοστά.

Επίσης υπάρχουν αρκετοί που πληρώνουν τα κοινόχρηστα με καθυστέρηση μηνών. Δεν μπορώ να πληρώνω εγώ από την τσέπη μου τον λογαριασμό και να περιμένω να εισπράξω.
Το έκανα κατά περιόδους αλλά όχι πλέον.

Φέτος είναι το μοναδικό καλοκαίρι που δεν χρωστάει κανένας, αλλά τους τρομοκράτησα :ninja: και τα πλήρωσαν :lol:
Δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια άσε που μετά από 15 χρόνια λέω να την παραδώσω το φθινόπωρο.
Δεν ξέρω πως θα είναι ο επόμενος και πως θα το παίξει.

Αν είχα ατομικό λέβητα δεν θα γινόταν η κουβέντα καν.